Myśliwy to nie morderca przyrody, to nie szkodnik.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Myśliwy to nie morderca przyrody, to nie szkodnik.
AleksanderWielki |
#577 Re: Apropos Wilków2016-01-27 15:44Akcja ratujmy wilki - w telewizji widziałem taki spot z głosem aktora Dorocińskiego, który również jest kompletną bzdurą. W spocie przedstawione są wilki ginące we wnykach oraz podczas nielegalnych polowań co duża część nieświadomego społeczeństwa kojarzy zapewne z myśliwymi. Nielegalne polowanie jak sama nazwa wskazuje to łamanie prawa czyli kłusownictwo i powinno się to nazywać po imieniu zamiast wprowadzać ludzi w błąd używając słowa polowanie. Myśliwi polują legalnie na podstawie upoważnienia do wykonywania polowania, posiadanych uprawnień oraz przestrzegając obowiązujących przepisów. Strzelanie do gatunków zwierzyny będących pod ochroną jak na przykład wilki to kłusownictwo - łamanie przepisów (wykroczenie/przestępstwo). Wilki są pod całkowitą ochroną i nie wolno do nich strzelać (z wyjątkiem oddzielnych rozporządzeń na odstrzał redukcyjny wydawanych czasowo i rejonowo w uzasadnionych przypadkach). Wilk to największy drapieżnik występujący w naszym kraju - zjada bardzo duże ilości jeleni, saren i innych gatunków. Jego nadmierna obecność jest bardzo niepożądana. Ale jak ktoś chce wysyłać 30 zł miesięcznie na ratowanie wilków to niech ogląda takie durne spoty i płaci, może od razu przesłać też trochę pieniędzy księdzu Rydzykowi a najlepiej niech ofiaruje darowiznę dla Zoo Państwa Gucwińskich to przynajmniej te pieniądze naprawdę pójdą dla zwierzaków
Pozdrawiam wszystkich brydżystów, siatkarzy, bilardzistów, myśliwych, wędkarzy i inteligentnych ludzi Aleksander Wielki
|
Gość |
#5782016-01-27 15:49... tylko rozumny człowiek , który kocha przyrodę i faunę ... rozumie, co to jest ochrona bogactwa leśnego przez myśliwych ... |
Gość |
#5802016-01-27 16:41Wiele negatywnych wiadomości i opini nie ma uzasadnienia w rzeczywistości .Czas by prawda ujrzała światło dzienne |
alan |
#584 myśliwy a pseudoekolog2016-01-27 18:53Czym różni sie myśliwy od ekologa (czytaj psedoekologa?) Pseudoekolog dużo krzycy o ochronie zwerząt zaś niewiele czyni aby pomóc zwierzętom. Znanienne jest, że organizacje w nazwie ekologiczne wdużej mierze dbaja przede wszystkim o o rozgłos i szanse na ewentualne pozyskanie dotacji na swa działalność. Natomiast mysliwy (czytaj prawdziwy ekolog) dba o dobro zwierząt, nie tylko dokarmiając je w zimie alerówniez dba o jakość populacji danego gatunku i co ważniejsze czyni to zawłasne pieniądze. Dlatego też myśliwi postrzegani są jako niechciana konkurencja i na wszelkie sposoby zwalczni. |
Gość |
#588 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2016-01-27 19:28Artykuł pojawił się w komentarzu do wpisu nr 559, o ile się nie mylę. Tam było coś o polujących elitach. wojach, rycerzach i wojskowych, więc chyba pasuje ? Nie wiem, na jakiej podstawie pisze Pani, że: Większość członków PZŁ nie pije alkoholu polując, nawet po polowaniu, i nie pochwala łączenia alkoholu z bronią. Skąd Pani to wie ? Ile wynosi ta większość ? jakimi metodami Pani ustaliła tą większość ? W kontekście badań ankietowych prowadzonych przez samych myśliwych, np takich: http://www.lowiecki.pl/ankiety/ankieta_historia.php?tytul=alkohol
|
Gość |
#5892016-01-27 19:32uważam informacje zawarte w petycji nie wymiagajace komonterzy |
Gość |
#590 Re: Re: Apropos Wilków2016-01-27 19:35#577: AleksanderWielki - Re: Apropos Wilków Nadmierna ilość jeleni, saren i innych gatunków też jest niepożądana. Wilki są ok. |
Gość |
#591 Re:2016-01-27 19:37 |
Gość |
#5922016-01-27 20:10Podpisałem petycję bo jestem człowiekiem któremu zależy na dobru przyrody. Jestem myśliwym i jestem z tego dumny! |
Mike |
#595 Prawda prosto w oczy2016-01-27 21:31Zabijanie dla przyjemności, sportu, hobby jest złe i nic tego nie zmieni. Dobrze, że jest o tym coraz głośniej! |
Gość |
#5962016-01-27 21:33Popieram stanowisko myśliwych , sa to ludzie którzy dbają o gospodarkę zwierzyna oraz otaczająca nas przyrodę Robert |
Gość |
#5972016-01-27 23:18Od 1983 roku, wielokrotnie uczestniczyłem w akcjach ochrony i dokarmiania zwierząt, wiem ile czasu koledzy poświęcają na taką działalność. |
ccc |
#598 Re: Re: Re: Re: Re:2016-01-28 01:55aa co ty wiesz |
polanin |
#599 Kocham lowiectwo :)))2016-01-28 02:00A ja tam lubie popolowac , nie zawsze sie jedzie do lasu , ale zawsze sie to zonie mowi ;) hehe. Oficjalnie wyjazd do lasu a naprawde to do laseczek. I za to kocham wlasnie łowiectwo :))) a co do picia to czemu nie - po polowaniu why not. Nigdy przed lub w trakcie |
rys |
#600 w takich ze kij w dupe ci wkladalem i badalem Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2016-01-28 02:04#588: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: za pomoca jakich pytaszbadan ?? A takich , że kija ci w dupe wkladalem i za pomocą jego badałem |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
50351 Utworzone: 2024-11-13
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
260 Utworzone: 2024-11-12
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
886 Utworzone: 2024-11-10
Apel o rewitalizację kompleksu Pomnika Czynu Powstańczego na Górze św. Anny
102 Utworzone: 2024-11-12
Ogrodzenie wokół ZSZ nr 20 we Wrocławiu
255 Utworzone: 2024-11-03
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1278 Utworzone: 2024-10-21
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1228 Utworzone: 2024-11-08
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
582 Utworzone: 2024-11-08
no to the death penalty
238 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
596 Utworzone: 2024-11-07
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4219 Utworzone: 2024-10-24
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
626 Utworzone: 2024-11-07
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
149 Utworzone: 2024-11-09
Zbiórka podpisów pod skargą na działanie Wójta gminy Janowiec w sprawie planowanej likwidacji linii MZK nr 17.
142 Utworzone: 2024-11-11
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
546 Utworzone: 2024-11-07
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
362 Utworzone: 2024-11-06
Protest Nauczycieli w sprawie ograniczenia rehabilitacji i edukacji dzieci przewlekle chorych i z niepełnosprawnościami.
408 Utworzone: 2024-11-04
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1414 Utworzone: 2024-11-02
Petycja_w_sprawie składek ściąganych przez izbę pielęgniarek.
5726 Utworzone: 2024-09-14
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
263 Utworzone: 2024-11-06