Stop łamaniu praw kobiet, dziewczynek, w tym ciężko chorych.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Stop łamaniu praw kobiet, dziewczynek, w tym ciężko chorych.
Gość |
#22016-04-02 22:48Przeraża mnie perspektywa łamania praw kobiet, ich wolności i możliwości wyboru, narażania na utratę zdrowia i życia, pozbawiania godności i życia w traumie. |
Arletta |
#3 Re:2016-04-02 22:50Mnie też. Siedzę i płaczę, albo przeklinam. Nie sądziłam, że takie barbarzyństwo w Polsce będzie miało kiedykolwiek miejsce. |
Gość |
#42016-04-03 05:03Tylko ja mam prawo do decydowania o moim ciele, przyszłości i moim losie! |
Gość |
#62016-04-03 06:10Odbieranie ludziom prawa do samostanowienia godzi w ich podstawowe prawa. Odbieranie niepełnosprawnym ostatniej deski ratunku to jeszcze więcej. To draństwo. Państwo ma obowiązek dbać o swoich obywateli, w tym także o osoby z niepełnosprawnością. W Polsce brakuje systemu wsparcia rodzin osób z niepełnosprawnością, a tymczasem, zamiast starać się ten błąd naprawić, wprowadza się kolejne zakazy, których skutkiem będzie narastające upodlenie osób ubogich, niezaradnych, niepełnosprawnych. |
Gość |
#72016-04-03 09:12Podpisałam petycję, bo jestem kobietą, która nie chce umrzeć w imię widzimisię zbrodniczego kościoła katolickiego i jego sługusów w rządzie. |
Gość |
#102016-04-03 13:31To okrucieństwo doprowadzać do tego, by gwałciciel miał większe prawa niż jego ofiara. Do tego narażać zdrowie fizycznie i psychiczne kobiet aby urodzić dzieci, które i tak umrą zaraz po porodzie... Zakaz badań prenatalnych, które mogłyby uratować życie nie jednego dziecka i matki. To jest chore i nikt normalny się na to nie zgodzi. |
Gość |
#112016-04-03 15:20Dostęp do legalnej, bezpiecznej aborcji to prawo do życia i zdrowia, które należy się każdej kobiecie. |
Gość |
#122016-04-03 16:41Kobiety tak samo jak mężczyźni mają uczucia i prawa. Mamy prawo dbać o swoje zdrowie i życie, mamy prawo decydować o sobie. Dosyć traktowani kobiet jak osoby "gorszego gatunku"- wszyscy jesteśmy ludźmi. |
Gość |
#132016-04-03 16:42Prawa kobiet są dla mnie bardzo ważne, uważam, że prawo w Polsce już narusza prawo kobiet do samostanowienia, a pomysł dodatkowego zaostrzenia go jest nieakceptowalny w cywilizowanym społeczeństwie. |
Gość |
#142016-04-03 17:30Oby tylko te nasze podpisy były ważne i brane pod uwagę!!! |
Arletta Szymczak , Gliwice |
#15 Re:2016-04-03 17:39Podpisy zbieram do 10 kwietnia włącznie. 11 kwietnia zostanie przesłana do Adresata drogą mejlową. Odpowiedź Adresata, zostanie umieszczona na moim profilu ( o ile ją otrzymam ). Nie zamierzam siedzieć i nic nie robić , podpisuję również inne petycje w tej sprawie. Walczyć musimy wszyscy, nie możemy biernie siedzieć i myśleć, że jakoś to będzie. Nie mogę fizycznie protestować, mam niepełnosprawną Córkę, to walczę jak mogę z Państwa pomocą . Pozdrawiam, |
Gość |
#162016-04-03 17:56Bo jestem zdrowo rozsądkową kobietą,boję się o przyszłość swoich wnucząt.Gdyby musiała z gwałtu lub chore rodzić.Nie godzę się na to apsolutnie... |
Gość |
#172016-04-03 17:58Jestem jak najbardziej za obroną życia poczętego, niemniej są sytuacje, w których priorytetem są inne wartości. Nic nie jest biale ani czarne, po prostu potrzeba elastyczności w podejmowaniu tak ważnych decyzji. |
Arletta |
#19 Re:2016-04-03 18:06Nie jestem zwolenniczką aborcji dla tzw. sportu, jednak są dramaty i tragedie, wybiera się mniejsze zło. Jakoś nie dociera do mnie i nigdy nie dotrze, że można zmusić zgwałconą kobietę, a szczególnie dziewczynkę do porodu lub odmówić kobiecie leczenia lub go przerwać, aby ratować płód. |
Gość |
#202016-04-03 18:13Kobiety mają nie tylko macię ale także mózgi , żadnej nikt nie zmusza do aborcji po np. gwałcie ( wręcz przeciwnie). To po prostu zapowiedź wprowadzenia barbarzyńskigo prawa i odczłowieczania kobiety . |
Arletta |
#222016-04-03 18:20Szanowni Państwo ! Od 10 lat jestem samotną matką. Zdrowy syn lat 24 i córka lat 18 , niepełnosprawna w stopniu znacznym. Ojciec moich dzieci od lat mieszka za granicą, udaje biedaka, ma w poważaniu dzieci, wszystkie trudy zepchnął na mnie ( gdzie choruję choćby na boreliozę ) i też na zdrowego Syna. Od 6 lat jestem na świadczeniu pielęgnacyjnym, pracowałam ile mogłam z pomocą zdrowego Syna, który zarywał Liceum wojskowe , na szczęście skończył. Od 5 lat pracuje, płaci podatki. Jaką dostałam " nagrodę " od ogółu społeczeństwa w Polsce, że nie usunęłam córki w ciąży i dobrze wychowałam Syna ? Niestety, tylko obiecywał. Ani biskupi, ani obrońcy życia, nie stoją pod moimi drzwiami ( ani żadnej matki chorego dziecka ), nie oferują nam pomocy. Kiedy niedawno na fb, zapytałam Krystynę Pawłowicz, czy zrobią porządek z alimenciarzami w Polsce, którzy okradają dziecko swoje, Podatnika i Państwo, to zostałam zablokowana i taką politykę prorodzinną zafundowała ta kobieta, matce niepełnosprwnego dziecka. W tym kraju, w świetle prawa , łamie się prawa dzieci zdrowych, chorych, samotnych matek, kobiet, a mężczyzna jest stawiany na świeczniku, gdy krzywdzi żonę i dzieci. I to jest katolicki kraj i ta miłość bliźniego ? To teraz chce się upodlić kobiety,( zabić ustawą z premedytacją ) , dziewczynki, nawet chore, aby na siłę rodziły, gdy ciąża będzie z gwałtu lub będzie zagrażała Ich życiu. To nie jest miłość bliźniego, to barbarzyństwo.
|
Gość |
#232016-04-03 18:32kobiety mają prawo do stanowienia o sobie! To wolny wybór i życie kobiet! Kościół zwłaszcza nasze wolności. Średniowieczny skandal. |
Gość |
#242016-04-03 18:55najlepiej by było rodzić dzieci i zostawiać je na śmietniku czy o to chodzi!!!!!!!każda kobieta wie co ma zrobić ja w to wierzę |
Arletta |
#25 Re:2016-04-03 18:58Zakaz aborcji nie spowoduje, że jej nie będzie. Obrońcy życia, nabijają kabzę szarej strefie, wiedzą, że dzieci będą mordowane i porzucane na śmietniku choćby. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
42118 Utworzone: 2024-04-25
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
731 Utworzone: 2024-12-21
NIE dla końca vapowania w Polsce
870 Utworzone: 2024-12-12
Go ahead, brother /Idź przodem, bracie - Chcemy 2. i 3. sezon
554 Utworzone: 2024-11-23
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
433 Utworzone: 2024-12-15
Petycja w sprawie przywrócenia postojów pociągów PKP Intercity w Makowie Podhalańskim
1478 Utworzone: 2024-12-11
Uruchomienie dodatkowej pary połączeń na trasie Warszawa - Celestynów /Pilawa
352 Utworzone: 2024-12-18
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
290 Utworzone: 2024-12-17
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
489 Utworzone: 2024-11-25
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
227 Utworzone: 2024-12-17
Petycja w sprawie budowy przystanku kolejowego w powiecie rawskim
225 Utworzone: 2024-12-17
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5330 Utworzone: 2024-09-23
W obronie szkoły podstawowej im Tonego Halika w Górznej
174 Utworzone: 2024-12-16
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
168 Utworzone: 2024-12-20
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
155 Utworzone: 2024-12-19
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1536 Utworzone: 2024-11-28
Wniosek o przywrócenie sprzedaży maskotek jamników w sklepie Solaris
140 Utworzone: 2024-12-15
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
552 Utworzone: 2024-10-17
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
1071 Utworzone: 2024-11-06
PETYCJA w sprawie PARKINGÓW przy UCK w Gdańsku
969 Utworzone: 2024-04-03