Apel do Rządu RP w sprawie rosnących przejawów nienawiści
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Apel do Rządu RP w sprawie rosnących przejawów nienawiści
Gość |
#12016-07-10 09:22Ponieważ jestem zaniepokojony postępem antydemokratycznych zmian, jakie następują w naszym kraju. Przeciwstawienie się tej tendencji uważam za swój patriotyczny i chrześcijański obowiązek |
Gość |
#2 Re: bardzo dziękujemy za ten komentarz i poparcie akcji. Pozdrawiamy serdecznie. Olga i Karolina2016-07-10 12:48 |
Gość |
#32016-07-10 16:02Wszyscy jesteśmy ludźmi , nie ważne z jakiego kraju , jesteśmy równi |
Gość |
#72016-07-11 05:07Uważam, że rozróżnienie powinno być pomiędzy uczciwym i porządnym człowiekiem a kimś, kto dopuszcza się czynów niegodnych, a nie pomiędzy ludźmi ze względu na ich kolor skóry lub wyznanie |
Gość |
#82016-07-11 07:12bo chcę żyć w kraju otwartym na każdą inność, bo kraj niechomogeniczny gwarantuje rozwój |
Gość |
#92016-07-11 07:26Mowa nienawiści prowadzi do aktów przemocy. Tak mowa nienawiści jak i akty przemocy (wobec kogokolwiek) są czynem odrażającym i godnym potępienia. Chcę żyć w kraju w którym spieramy się na słowa (merytorycznie) i budujemy więź opartą na szacunku i zrozumieniu (choćby próbie, bo nie zawsze jest to możliwe). |
Gość |
#10 Re: dokładnie to nam przyświeca :) pozdrawiamy Olga i Karolina2016-07-11 10:10 |
Gość |
#112016-07-11 11:49Mam męża z Pakistanu (muzułmanina, sama też jestem muzułmanką), przez lata żyliśmy spokojnie. Ostatnio wszystko się zmieniło, czasem boję się wyjść z córką z domu - nie tak wyobrażałam sobie życie we własnej ojczyźnie. Wyjście z mężem czy córką o ciemniejszej karnacji wiąże się często z określeniami - dała dupy Arabowi itp. Gdy nosiłam chustę to ściągnięto mi ją siłą - a wszystko to na przestrzeni kilku ostatnich miesięcy. Chciałabym znów żyć normalnie i bez strachu. Mam nadzieję że ta petycja pomoże, a ludzie zrozumieją, że my też mamy prawo do normalnego, spokojnego życia. |
Gość |
#132016-07-11 21:54Ponieważ obawiam się ostatnich wydarzeń związanych z narastającą agresją wobec innych ludzi. Każdy kto choć trochę zna historię wie czym może się skończyć atakowanie ludzi o odmiennych poglądach, kolorze skóry, religii, itp. Nie chciałbym, żeby w przyszłości grupa "przedstawicieli" władzy, walczących z "odmieńcami", a później ze zdrajcami narodu zaczęła krzywdzić ludzi zasłaniając się "dobrem" ojczyzny. W szerszej perspektywie uważam, że atakowanie przedstawicieli tego samego gatunku zaprzecza temu z czym wiąże się bycie człowiekiem i stawia nas - jako gatunek, rzekomo myślący - na takim samym poziomie świadomości jak dzikie zwierzęta, a to raczej nie wróży ludzkości pomyślnej przyszłości. |
Gość |
#142016-07-11 22:09bo jestem otwarty na drugiego człowieka i bardzo mnie martwi narastająca przemoc, szczególnie wobec goszczących w Polsce cudzoziemców |
Gość |
#162016-07-12 15:37Czytam skargi i obawy przyjaciol . Tego nie pamietam od czasu stanu wojennego |
Gość |
#172016-07-13 21:34Imperatywem kultury demokratycznego społeczeństwa jest wyrażanie wszelkich opinii językiem kulturalnym, zadbanym i wolnym od wszelakich błędów i neologizmów, które mogą być niezrozumiałe choćby nawet dla niewielkiej liczby ludzi. |
Gość |
#182016-07-13 23:20Dla tego ze jestem musulmanka i muj maz tez mial przejscia w tym chorym kraju ktury nie bawem zostawie na zawsze i nigdy nie pozwole aby maja corka sie tu wychowala. wrocilam po pietnastu latach do polski zainwestowalam caly dorobek, obrzydzona zostawiam wszystko i wracam za granice po zaledwie 10miesiacach pobytu w ojczyznie |
Gość |
#192016-07-14 07:58Tolerowanie nienawiści to degrengolada i oczekiwanie coraz to nowych patologii, nieszczęść, braku szacunku dla wszystkich wartości, życia i przyszłości. |
Gość |
#202016-07-15 15:58Jako Żydówka czuję się w Polsce coraz mniej bezpiecznie. |
Gość |
#212016-07-15 21:41Odrzucam wszelką przemoc. Mieszkałam w akademiku międzynarodowym UWr. Podczas studenckich podróży po Francji i pracy tam- pomagali mi też Arabowie. Żal mi krzywdzonych ludzi. Jestem nauczycielką, a to zobowiązuje. |
Gość nie błądzi |
#23 Re:2016-07-18 13:14Czy wraz z mężem uważacie, że zabijanie poetów za krytykę Mahometa powinno być praktykowane? |
RSTXYZ |
#24 Re:2016-07-20 23:23Niech każdy siedzi w swoim kraju. Polacy nie gineli dla obcokrajowcow w czasie drugiej wojny lecz dla nastepnych polskich pokoleń. polska ma byĆ domem tylko i wyłacznie dla polakow, słowian. My polacy wiemy jeszcze co to jest zdrowy rozsądek w przeciwienstwie do merkelowej, ktora to realizuje jakis tajemniczy plan, narzucony zapewne przez usraelski rzad amerykanski,(fed). My potrafimy rozrozniac jeszcze czarne od bialego. https://m.youtube.com/watch?v=qg1GXBAz4LA# mam po dziurki w nosie narzekanie obcych ludkuw. a wy jak nas traktujecie po za granicami polski? wyrobiliscie nam opinie, że polacy to pijaki i złodzieje. jedno jest pewne że to narodowosc rzydowska podburza polakow przeciwko rosji(szczuja polakow na rosje). nie od dziś wiadomo, źe swiatowym bandziorem jest USA, ktore na siłę usiłuje wprowadzac chorą demokracje w zajetych przez nich krajach. Na tym świecie musi byĆ zachowany ład i porządek. |
JAWA |
#25 Re: Re:2016-07-23 18:27#24: RSTXYZ - Re: My polacy wiemy jeszcze co to jest " My polacy wiemy jeszcze co to jest" ortogrfia jakby po rosyjsku |
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
List do Prezydenta Władimira Putina
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
41909 Utworzone: 2024-04-25
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
515 Utworzone: 2024-12-21
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
155 Utworzone: 2024-12-20
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
288 Utworzone: 2024-12-17
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2707 Utworzone: 2024-11-15
NIE dla końca vapowania w Polsce
826 Utworzone: 2024-12-12
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5328 Utworzone: 2024-09-23
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
550 Utworzone: 2024-10-17
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
154 Utworzone: 2024-12-19
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
432 Utworzone: 2024-12-15
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
221 Utworzone: 2024-12-17
Uruchomienie dodatkowej pary połączeń na trasie Warszawa - Celestynów /Pilawa
349 Utworzone: 2024-12-18
Wsparcie dla Centrum w Ruchu - zachowajmy Naszą przestrzeń!
1177 Utworzone: 2024-12-09
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
485 Utworzone: 2024-11-25
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1533 Utworzone: 2024-11-28
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa w sprawie odwołania ze stanowiska obecnego dyrektora Zarządu Transportu Publicznego
327 Utworzone: 2024-12-03
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
78 Utworzone: 2024-12-20
WSEI Pozostaje WSEI – Nie dla Utraty Nazwy i Tożsamości Uczelni!
687 Utworzone: 2024-12-05
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
9 Utworzone: 2024-12-20
Chrońmy prawo do wyboru medycyny naturalnej w profilaktyce naszego zdrowia!
104 Utworzone: 2024-12-08