Nie odbierajcie nam NADZIEI! - walczymy o OA w Jeleniej Górze
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Nie odbierajcie nam NADZIEI! - walczymy o OA w Jeleniej Górze
Gość |
#262016-10-04 08:47Nie zgadzamy się z decyzją o zamknięciu Ośrodka Nadzieja w Jeleniej Górze! To miejsce tworzą wspaniali ludzie dla których szeroko rozumiane dobro dziecka jest najwarzniejsze! Dzięki tym ludziom "Nadzieja" nie jest ośrodkiem ale rodziną, a czy można zlikwidować kochającą się r o d z i n ę...??, która uszczęśliwia tak wielu ludzi...?? Wierzymy w zdrowy rozsądek i dobre serce ludzi, którzy mogą sprawić, aby "Nadzieja" w Jeleniej Górze nadal dawała wsparcie i miłość tak wielu ludziom!!! |
Gość |
#272016-10-04 09:37Jezeli zostanie zamkniety OA w Jeleniej Gorze to pozostaje osrodek tylko we Wroclawiu na caly dolny slask jezeli dzis juz sa dlugie kolejki na oczekiwanie na sam kurs dla rodzocow a potem oczekiwanie na dziecko toco w momencie kiedy bedzie obslugiwal tylko jeden osrodek mega duza ilosc ludzi. A po drugie w Osrodku pracuja profesjonalisci pomagaja ludziom po co zamykac cos co swietnie realizuje swoje zadania zeby I tak niebawem dojsc do.wniosku ze bedzie potrzebny kolejny OA na dolnym slasku pozdrawiam |
Gość |
#302016-10-04 10:18Potrzebujemy takich ośrodków, szczególnie w czasach, w których Państwo odbiera ludziom Invitro. |
Gość |
#312016-10-04 10:25Dzieki wspanialej kadrze tego osrodka moi znajomi zostali rodzicami. |
Gość |
#322016-10-04 12:14Poprostu warto a jak widać ostatnimi czasy takich niechcianych dzieci przybędzie. Dziękuję |
#33 |
#33 Nie odbierajcie nam NADZIEI! - walczymy o OA w Jeleniej Górze2016-10-04 12:36Pracownicy Ośrodka w profesjonalny sposób " zaopatrzyli" matkę pragnącą oddać dziecko do adopcji a dziecko bez zbędnej zwłoki, miało możliwość znależć swój prawdziwy dom. Poprzez podjęte działania kadra merytoryczna Ośrodka, wsparła nie tylko matkę i dziecko ale również nas, pracowników działu wsparcia z rodziną- asystentów rodziny. Dziękujemy. Nie likwiduje się tak ważnych placówek! Światły człowiek to wie :). |
Gość |
#342016-10-04 12:42Znam osoby, które dzięki temu ośrodkowi moga się cieszyć rodzicielstwem, dlatego podpisuje się pod petycją. |
Gość |
#372016-10-04 17:39Nie odbierajcie nam NADZIEJI |
Gość |
#38 Re:2016-10-04 17:42Błagamy nie likwidujcie ośrodka nie odbierajcie nam nadziei |
Gość |
#392016-10-04 18:32Jesteśmy rodzicami adopcyjnymi OA w jeleniej Górze. Ze szczerego serca życzymy wszystkim ośrodkom w całym kraju tak cudownego , życzliwego i niezwykle kompetentnego zespołu. |
Gość |
#402016-10-04 19:00Bo wszystkie dzieci mają prawo do tego by ktoś je pokochał...Skoro są w tym kraju ludzie, którzy chcą znaleźć miejsce w swoich sercach i domach dla niechcianych lub osieroconych dzieci to należy to wspierać. |
Gość |
#412016-10-04 19:29W mojej bliskiej rodzinie jest adoptowany chłopczyk i wiem jak długo rodzice na niego czekali. To też dramat dla dziecka czekać na rodzinę |
Gość |
#422016-10-04 20:37Dobro dzieci, które już się urodziły jakoś za często umyka uwadze decydentów. |
Gość |
#442016-10-05 05:21Prosimy nie likwidujcie Ośrodka! jest on nam potrzebny jeśli zamkniecie OA to pozbawicie nas Nadziei a Ona jest jedyną otuchą na jaką mogą liczyć ci którzy Już zostali rodzicami Oraz przyszli rodzice adopcyjni .Sami oczekujemy na szkolenie w Jeleniej Górze i nie wyobrażamy sobie aby przejść je w innym Ośrodku .Staramy się o dzidziusia Już wystarczająco długo, kiedy zlikwidowanoby ,,Nadzieje"musielibyśmy oczekiwać ponownie w kolejce a to złamałoby nasze Serca .Wołamy o pomoc !!!Tak nie można nie odbierajcie nam tego co dla nas jest najważniejsze w naszym życiu, każdy przecież ma prawo być szczęśliwym.BŁAGAMY Nie Odbierajcie nam NADZIEI!!! |
Gość |
#462016-10-05 08:50Jestem rodziną zastępczą dla dziewczynki pochodzącej z Domu Małego Dziecka w Jeleniej Górze. Wiele dzieci czeka na dom, troskę i miłość. Trudno będzie zdobyć rodzinom kwalifikacje do bycia rodziną zastępczą czy adopcyjną jeśli taki ośrodek będzie oddalony od miejsca zamieszkania |
Piotr |
#47 Piotr2016-10-05 09:23Jeśli to prawda, to jest to po prostu chore. Szlak mnie trafia jak pomyślę, że to w ogóle możliwe. Jak trzeba być bezdusznym, żeby podejmować takie decyzje? Jak to się ma do dobrej zmiany, polityki prorodzinnej? Dlaczego chce się likwidować coś, co tak wspaniale funkcjonuje. Adopcja to nie wyjazd do galerii handlowej do Wrocławia. Do takiej decyzji przygotowywaliśmy się kilka lat i być może nie zdecydowalibyśmy się na załatwianie jej we Wrocławiu. Dzięki ludziom pracującym w tym ośrodku mam trójkę wspaniałych dzieci. Kontakt z Paniami pracującymi tam traktuję prawie jak kontakt z najbliższą rodziną. Mam do Nich tyle sympatii, że trudno mi to wyrazić. Nie chodzi tylko o osobiste odczucia. Wiem, że są ludzie, którzy zdecydowali się na wybór tego ośrodka po przeczytaniu wielu dobrych opinii. Przyjeżdżasz, szybko wszystko załatwiasz i tak po prostu dostajesz dziecko, zupełnie za darmo ;-). Dzieci to nie papierki, nie wszystko musi być zcentralizowane. Boję się uruchomienia maszyny urzędniczej. Wszystko stanie się anonimowe, mniej ludzkie a co za tym idzie mniej dostępne dla ludzi podejmujących tak trudną decyzję. Mam wciąż nadzieję, że znajdą się ludzie, którzy ujrzą w tych decyzjach dobro rodzin a przede wszystkim dzieci . |
Gość |
#482016-10-05 09:29Kiedy inny ośrodek zamknął nam drzwi, Ci ludzie otworzyli nam okno! Nie można odebrać nam nadziei!! |
GOŚĆ_u |
#492016-10-05 11:46Obecna "władzo", odp...dol się od adopcji!!! |
Gość |
#502016-10-05 15:09Bo sama jestem rodzicem adopcyjnym i wiem, jak bardzo dzieci potrzebują rodziny, która zapewni im harmonijny rozwój i szczęście. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
895 Utworzone: 2024-12-21
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
42120 Utworzone: 2024-04-25
NIE dla końca vapowania w Polsce
928 Utworzone: 2024-12-12
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
179 Utworzone: 2024-12-20
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
45 Utworzone: 2024-12-20
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2718 Utworzone: 2024-11-15
PETYCJA studentów w sprawie przywrócenia zdalnej formy egzaminów
29 Utworzone: 2024-12-20
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
555 Utworzone: 2024-10-17
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
236 Utworzone: 2024-12-17
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
291 Utworzone: 2024-12-17
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5340 Utworzone: 2024-09-23
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1544 Utworzone: 2024-11-28
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
441 Utworzone: 2024-12-15
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
86 Utworzone: 2024-12-20
Wsparcie dla Centrum w Ruchu - zachowajmy Naszą przestrzeń!
1180 Utworzone: 2024-12-09
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7810 Utworzone: 2022-12-31
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
159 Utworzone: 2024-12-19
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
492 Utworzone: 2024-11-25
Petycja o przymusowym leczeniu psychiatrycznym dla Izabeli Kisio Skorupy
85 Utworzone: 2021-03-15
Petycja w sprawie budowy przystanku kolejowego w powiecie rawskim
229 Utworzone: 2024-12-17