RATUJMY MDK nr 2 w POZNANIU
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji RATUJMY MDK nr 2 w POZNANIU
Gość |
#4512011-12-11 11:03Nie jestem z Poznania, ale uważam, że im więcej Domów Kultury, tym lepiej, i to nie tylko dla miasta, ale też dla kraju. Potrzebne pieniądze z pewnością można zdobyć inaczej niż poprzez niedofinansowanie MDKu. |
Poznanianka |
#452 Poznaniaku2011-12-11 11:13Zdecydowanie lepiej żeby "z pieniędzy pani emerytki Zofii, stróża nocnego Antoniego i przedsiębiorcy pani Marii" a także Twoich i moich podatków finansować bardzo niskie!!! pensje Prezydenta i całej jego ekipy. Ktoś przecież musi się zrzucić także na pokrycie kosztów, jakie Urząd Miasta ponosi ciągle za wiele błędnych decyzji urzędników. |
Gość |
#4532011-12-11 12:40Przez 15 lat nadzorowałem tą placowkę i wiem ile dobrego tam się robi dla rozwijania zainteresowań dzieci i młodzieży. |
Gość |
#4542011-12-11 13:17Domy Kultury powinny rozkwitać i przyciągać młodych ludzi, tak aby mieli oni swoje pasje i zainteresowania od najmłodszych lat. Czas wolny spędzany przed komputerem lub telewizorem mogliby spędzić pośród swoich rówieśników. Zamykanie takich ośrodków jest błędem i smutnym wydarzeniem dla całego miasta. |
Gość |
#4552011-12-11 13:35Ja rozumiem, że w ramach organizacji tak ważnej w skali Europy imprezy sportowej, jak Euro2012 należy dołożyć wszelkich starań, również finansowo, ale nie może się to odbyć kosztem edukacji kulturalnej przyszłych pokoleń! Skandal! |
Hanna Rzeszut Autor petycji |
#457 Połączenie sił2011-12-11 13:55W odpowiedzi na pytanie czy nie połączyć by sił. Nie chciałabym zmieniać treści i tytułu tej petycji, ale jak wiadomo ludzie podpisujący się pod nią nie podpisująsie tylko i wyłącznie ze względu na mdk 2 ale ogołnie ze względu na ratowanie kultury. Dowiedziałam sie, że likwidowana jest 2 wiec w jej sprawie napisałam teraz jest kwestia wszystkich i sądze, że można tę petycje traktować dla wszystkich. Racją jest fakt iż tworzenie 150 innych petycji w tej samej sprawie nie jest dokońca dobre, dlatego zapraszam do podpisywania wszystkich nie tylko tych co walczą o MDK 2, ale też o MDK 1 i MDK 3. Pozdrawiam i dziekuje za podpisy! |
Gość |
#458 Re: skoro tylu was tutaj to dlaczego sami się nie zorganizujecie i nie zrzucicie na MDK?2011-12-11 15:47A dlaczego z moich pieniędzy i mojej sąsiadki, która także nie ma na to najmniejszej ochoty i wszystkich innych, z którymi o tym rozmawiałam, grobelny każe sadzić krzaczki wokół stadionu i co trzy mecze zmieniać murawę? Nie każdy jest kibicem, ale każdy ma lub będzie miał dzieci i chce, aby rada miasta przez nas wybrana, zapewniła im swoimi decyzjami optymalne warunki do rozwoju. Poznaniaku, zrzucamy się na MDK płącąc podatki! A to, że prezydent ma wizję i autorytarnie stwierdza, że potrzebne są cięcia w oświacie i kulturze mnie nie przekonuje. Niech tnie stanowiska w licznych biurach magistratu, w których rzesze urzędników nawet nie udają, że coś robią. Te argumenty prezydenta nie przekonują nikogo, kto ma choć trochę oleju w głowie. Tak, jak napisano już wiele razy, ktoś ma interes w tym, aby atrakcyjne działki, jakie zajmują MDK, mogli przejąć deweloperzy.
|
Gość |
#4592011-12-11 16:29W Rybniku na Górnym Śląsku jest siedem domów kultury i wszystkie mają ofertę związana z młodzieżą. |
Gość |
#4622011-12-11 18:18Kultura tworzona "lokalnie" to właśnie jedyna prawdziwa kultura. (Sama tego nie wymyśliłam, powiedział to Ś.P. Andrzej Szczypiorski w prywatnej rozmowie podczas wizyty w pewnym małym mieście na Zachodzie Polski), |
Gość |
#4632011-12-11 19:06Bardzo przykro, że stadiony oraz Euro 2012 są ważniejsze od rozwoju intelektualnego naszych dzieci... |
Gość |
#4642011-12-11 19:56To przykre gdzzie szuka oszczędności Prezydent miata-Prezydent któremu zaufaliśmy kolejny raz. Prosimy o ponowne przeanalizowanie. Może coś w handlu pozamykać,szczególnie prowadzonym przez firmy zagraniczne. Z poważaniem Urszula |
Gość |
#4652011-12-11 19:58Likwidacja 3 MDK-ow i to w dodatku w najbiedniejszych dzielnicach jest "zabijaniem" rozwoju kulturalnego dzieci z tych środowisk. Pan Prezydent nie daje szans tym dzieciom. Można przewidzieć co się z nimi stanie, wyjdą na ulice i mogą być zagrożeniem dla mieszkacw tych dzielnic. Pan Prezydent niech zacznie likwidację od zbiurokratyzowanego Urzędu Mista, zdublowanych wydziałow UM, a jak coś potrzeba to czeka się miesiącami, bo brakuje kompetentnych pracownikow. Dlaczego Pan Prezydent nie przekaże połowy zadan w ramach outsourcingu,innym firmom, ktorego celem jest efektywności prowadzonej działalności.Na likwidacji tych trzech MDK-ow, nie załata Pan dziury budżetowej Miasta Poznania, a tylko pozbawi Pan najbiedniejsze dzieci i młodzież dostępu do kultury. A dlaczego nie ściągnie Pan kar umownych za pateracką budowę stadionu, ciągnące się remonty drog i innych inwestycji, gdzie terminy już dawno zostały przekroczone. Najlepiej uderzyć w najbiedniejszych, odebrać szczątki ich marzen, bo nie ma kto za nimi się wstawic, oni nie mają się jak bronić. Ludzie tam pracujący wkładają tyle serca w pracę z dziećmi a Pan to wszystko chce przekreślić. Jest to Panie Prezydencie skandal, powinien się Pan wstydzić takich decyzji !!!!! Niech się Pan wycofa z tego pomysłu i szuka innych źrodeł łatania budżetu. |
Hanna Rzeszut Autor petycji |
#4662011-12-11 20:07Widzę, że petycja na nowo odżyła i znów dość szybko prybywa podpisów. Bardzo mnie to cieszy, że tak wielu ludzi przejmuje się losem MDKów! To naprawdę wspaniałe, że tak zależy nam na kulturze i rozwoju dzieci i młodzieży! Dziekuje wszystkim! |
Gość |
#4692011-12-11 21:53słyszałam, że w Krakowie jest 11, a nie 30 MDKów, ale to i tak dużo więcej niż w Poznaniu! |
Gość |
#4702011-12-11 22:02Moje dzieci korzystały z zajęć w MDK nr1. Dziś za zajęcia artystyczne dzieci trzeba słono płacić. Wiele dzieci i młodzieży nie ma możliwości. To nie tylko przykre ale widzę w tym rodzącą się patologię społeczną. Ta poteżna energia dzieci i młodych ludzi musi znaleźć ujście. Po co buduje się boiska ORLIK, place zabaw z programów wspomaganych przez UNIĘ? Zamykanie MDK - to jest wbrew polityce Państwa. Jak to rozumieć? |
Gość |
#4732011-12-11 22:10To jest skandal -nasze dzieci mają tak mało miejsc gdzie mogą rozwijać swoje zainteresowania -zabierzmy i to niech wystają pod klatkami pala papierosy i co tam jeszcze gorszego - takiej młodzieży chce pan Prezydent?otwórzmy KOLEJNĄ BIEDRONKĘ BO JESZCZE BRAKUJE KILKU ABY WYKOŃCZYĆ POLSKI HANDEL !!!!!!!!!!! |
Ten wpis został usunięty przez autora petycji (Pokaż szczegóły)
2011-12-11 23:38- Date of removal: 2011-12-11
- Powód usunięcia: U?ycie wulgaryzmu
Gość |
#4752011-12-11 23:48to jest petycja dająca szansę na rozwój dzieci i młodzieży a nie jak rząd i samorząd wyrzuca ich na ulice , i zabierający szansę na przyszłość. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
22838 Utworzone: 2024-04-25
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1543 Utworzone: 2024-11-18
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3606 Utworzone: 2024-11-14
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1607 Utworzone: 2024-11-15
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
94 Utworzone: 2024-11-21
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101097 Utworzone: 2024-11-13
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
437 Utworzone: 2024-11-06
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4346 Utworzone: 2024-09-23
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
64 Utworzone: 2024-11-22
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
946 Utworzone: 2024-11-19
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
241 Utworzone: 2024-11-16
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17375 Utworzone: 2023-10-23
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1605 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
531 Utworzone: 2023-11-15
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1948 Utworzone: 2024-11-16
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7529 Utworzone: 2022-12-31
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
165 Utworzone: 2024-11-18
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
429 Utworzone: 2024-11-09
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1412 Utworzone: 2024-11-08
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
623 Utworzone: 2024-11-09