RATUJMY MDK nr 2 w POZNANIU
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji RATUJMY MDK nr 2 w POZNANIU
Gość |
#4262011-12-09 23:25Pan Grobelny zapomniał , że ma służyć społeczeństwu ,a nie mamonie!!!!!!!!!!!! |
Gość |
#4272011-12-09 23:34To skandal. Prezydent przeszedł sam siebie. Dziś mdk-i, szkoły i przedszkola, a jutro muzea, teatry i biblioteki. Jakie społeczeństwo nam wyrośnie. Bez kultury, to tylko głupota zostanie. Czyżby o to chodziło? Nie damy się. Wyjdziemy na ulice i pokażemy, jaką jesteśmy siłą. Nie pozwolimy zniszczyć Naszych Domów Kultury. |
Gość |
#4282011-12-09 23:50moje dziecko od 4 lat uczęszcza na zajęci w MDK jesteśmy bardzo zadowoleni z dzialalnosci tedo ośrodka moje dziecko spędza tam czas wolny grając na gitarze i kibordzie jeśli zabraknie tego typu placowek boje si eze czas bedzie spędzało pod blokiem niestac mnie bowiem na zajecia prywatne dziwie sie panu Grobelnemu że tak postępuje gdybym miała jego pensje to olala bym mdk już wiem ze nie postawie na Grobwlnego w przwszych wyborach |
Gość |
#4292011-12-09 23:56To jest skandal!!! Człek zwany Grobelnym wykończył za swoich rządów kulturę w Poznaniu. Jego wypowiedzi w gazetach są nie do przyjęcia! Jest to mały, niezbyt światły człowiek, który niestety nie wie, że to kultura ściąga wielki biznes. Żeby naprawić, na polu kultury, szkody, które ten człowiek WYrządził, potrzeba 20 lat!!! |
Gość |
#4302011-12-10 00:33Uczęszczałam na różnorodne zajęcia właśnie do tego domu kultury, które pozwoliły mi uczestniczyć wielu wydarzeniach kulturalnych i obcować czynnie ze sztuką. Uważam, że w Poznaniu jest wielu uzdolnionych młodych ludzi ale bez takich miejsc będą mieli bardzo ograniczone możliwości rozwoju. |
Gość |
#4312011-12-10 01:11Przegięcie z tym euro12. Jak dla mnie to moga sobie biegać za piłką w innym miejscu |
Hanna Rzeszut Autor petycji |
#432 Witajcie!2011-12-10 09:27Wczoraj cały dzień byłam poza domem i nie miałam ak tu zajrzeć. Widzę, że znów nas przybło. To wspałanie, że jest nas tak dużo. Nie mogłam sie podjawić wczoraj pod MDK jeśli ktoś był to prosze o informacje jak było i co się działo! W dalszym ciągu proszę o rozgłaszanie tej petycji wśród waszych rodzin i znajomych! To bardzo ważne! UŚWIADOMMY INNYCH, ŻE NIE JEST NAM OBOJĘTNA KULTURA I, ŻE BĘDZIEMY O NIĄ WALCZYĆ! |
Gość |
#4332011-12-10 09:29Tak, rada miasta z prezydentem pozbywa się placówek wychowania pozaszkolnego, sprawa wychowania młodego w sposób kulturalny nie wchdzi w grę, miasto zbyt dużo inwestuje w dzieci(z naszych podatków. Domu Kultury to wielkie obciążenie dla miasta, myślę, że warto pokazać miastu(podatnikom) jaka jest skala wydatków na murawę na stadionie i inne nieprzemyślane inwestycje na terenie miasta. Stadion potrzebują na trzy mecze, potem będzie stał pusty a nasze dzieci będą snuły się po ulicach i supermarketach. Bo ilu z nas stać na zajęcia z 200 zł??? Mówmy stanowcze NIE decyzją miasta i protestujmy przeciwko głupim i nieprzemyślanym decyzją naszych władz. |
#4342011-12-10 09:39Bardzo mocno Was proszę o jeszcze odrobine mobilizacji. Dziękuje wam wszystkim za wkład w tę petycję, ale pamiętajmy, że zawsze może być lepiej! Ja w 100% rozumiem, że każdy z nas ma mnóstwo zajęć, ale ochrońmy to co kochamy i co jest dla nas jedną z najważniejszych wartości w życiu! Na tej stronie, z petycjami, najpopularniejszą jest ta,która dotyczy EURO2012!! A przecież nie chcemy, żeby to wszystko tak wyglądało, cały kraj nie musi żyć jednym to zależy też od nas!!!!! |
Gość |
#4352011-12-10 11:53Od 12 lat jestem związana z MDK 2,mój syn oraz córka uczęszczali tam na zajęcia z tańca nowoczesnego ,plastyki,zajęć teatralnych.Jstem pedagogiem szkolnym i dostrzegam jak wielką rolę odgrywają MDKi w środowisku lokalnym.Przez 20 lat zajmuje się profilaktyką w mojej szkole.PANIE PREZYDENCIE zamknięcie toDomu Kultury rozbój w biały dzień tak nie możnarobić.Ma Pan syna w wieku moich dzieci i nie walczy Pan o dobro i wychowanie dzieci.?Kultura sztuka,zapełnieie wolnego czasu,rozwoj dzieci to przyszłość naszewgo miasta i nie tylko.CZY TRAWA NA STADIONIE jest ważniejsza od naszych dzieci? |
#436 5 500!!2011-12-10 14:01Mamy już 5,5 TYS.podpisów! dziękuje za każdy i prosze gorąco o wiecej! |
Gość |
#4372011-12-10 14:17Cały czas próbujemy wszyscy logicznie podważyc propozycję rady miasta. Ale w tej całej sprawie wcale nie chodzi o sen czy brak tego sensu.Chciałabym żeby to była głupota czy brak wyobraźni bo to mozna jeszcze naprawić.Obawiam się,że jest to jednak korupcja, ktoś będzie cos z tego miał i to coś jest warte zachodu.A my dowiemy się o co chodziło po paru latach przy konkretnych zarzutach prokuratora.Tylko nikomu to w niczym nie pomoże. |
Gość |
#4382011-12-10 15:27Wspaniała inicjatywa!!!!!!!!!!!!Trzeba walczyć o utrzymanie takich miejsc.Jestem za.Trzeba zrozumieć,że to ostatnie bastiony, gdzie dzieciaki mogą spędzić aktywnie czas, gdzie mogą rozwijać swoje talenty. Miejsc dostępnych dla przeciętnego Kowalskiego. I przede wszystkim, miejsc, gdzie pracują ludzie z ogromną pasją dla drugiego człowieka. Nie może życiem rządzić tylko ekonomia. Musi być przestrzeń na kulturę, inaczej grozi nam pustynia. |
Gość |
#4412011-12-10 17:17jestem nieodmiennie za tym,by młodzież miała jak najwięcej miejsc,w których organizują jej zajęcia i zajmują czas...tym samym pozostaje mniej okazji do głupich pomysłów,których skutki odczuwamy niekiedy dotkliwie i boleśnie |
Gość |
#4422011-12-10 17:27Przykro, że zawsze najmłodsi muszą ponosić konsekwencję polityki władz.W przyszłości odczujemy skutki tej decyzji...... |
Gość |
#4432011-12-10 18:43młodzież to nasza przyszłość, a chcemy ograniczyć jej możliwość rozwoju... |
Gość |
#4452011-12-10 20:04może lepiej wydawać pieniądze na MDK, gdzie zajęcie po szkole mają dzieci i młodzież, zamiast na odmalowywanie budynków, naprawianie przystanków sadzenie drzew zdemolowanych przez dzieci i młodzież, którzy do MDK już nie będą uczęszczać. W MDK nr 2 to spotkałam się z bardzo profesjonalnym podejściem i zaangażowaniem, tu dzieci przychodzą bardzo chętnie, nie pozwólcie tego co było budowane latami zniszczyć, |
Gość |
#4462011-12-10 20:42absurdalnym jest pozbawianie młodych poznaniaków rozwoju artystycznego, mam nadzieję, że uda się coś zrobić |
Gość |
#449 Re: 5 500!!2011-12-11 00:41Ratujmy wszystkie trzy MDK - i !!! Takie powinno być hasło tej petycji. Czy można zmienić to hasło. Połączmy siły a będzie nas więcej !!!. |
poznaniak |
#450 skoro tylu was tutaj to dlaczego sami się nie zorganizujecie i nie zrzucicie na MDK?2011-12-11 02:22dlaczego z pieniędzy pani emerytki Zofii, stróża nocnego Antoniego i przedsiębiorcy pani Marii ma być finansowany MDK? wy wszyscy, nie wiem czy świadomie, jesteście co najmniej socjalistami! nie rozumiecie, że publiczna inicjatywa zawsze wiążę się z marnotrawstwem? KOLOKWIALIZM i komunizm! tego chcecie;/ żal... |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
22838 Utworzone: 2024-04-25
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1543 Utworzone: 2024-11-18
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3606 Utworzone: 2024-11-14
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1607 Utworzone: 2024-11-15
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
95 Utworzone: 2024-11-21
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101097 Utworzone: 2024-11-13
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
437 Utworzone: 2024-11-06
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4346 Utworzone: 2024-09-23
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
64 Utworzone: 2024-11-22
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
946 Utworzone: 2024-11-19
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
241 Utworzone: 2024-11-16
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17375 Utworzone: 2023-10-23
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1605 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
531 Utworzone: 2023-11-15
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1948 Utworzone: 2024-11-16
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7529 Utworzone: 2022-12-31
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
165 Utworzone: 2024-11-18
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
429 Utworzone: 2024-11-09
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1412 Utworzone: 2024-11-08
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
623 Utworzone: 2024-11-09