RATUJMY MDK nr 2 w POZNANIU

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji RATUJMY MDK nr 2 w POZNANIU

Gość

2011-12-09 23:25

Pan Grobelny zapomniał , że ma służyć społeczeństwu ,a nie mamonie!!!!!!!!!!!!

Gość

2011-12-09 23:34

To skandal. Prezydent przeszedł sam siebie. Dziś mdk-i, szkoły i przedszkola, a jutro muzea, teatry i biblioteki. Jakie społeczeństwo nam wyrośnie. Bez kultury, to tylko głupota zostanie. Czyżby o to chodziło? Nie damy się. Wyjdziemy na ulice i pokażemy, jaką jesteśmy siłą. Nie pozwolimy zniszczyć Naszych Domów Kultury.

Gość

2011-12-09 23:50

moje dziecko od 4 lat uczęszcza na zajęci w MDK jesteśmy bardzo zadowoleni z dzialalnosci tedo ośrodka moje dziecko spędza tam czas wolny grając na gitarze i kibordzie jeśli zabraknie tego typu placowek boje si eze czas bedzie spędzało pod blokiem niestac mnie bowiem na zajecia prywatne dziwie sie panu Grobelnemu że tak postępuje gdybym miała jego pensje to olala bym mdk już wiem ze nie postawie na Grobwlnego w przwszych wyborach

Gość

2011-12-09 23:56

To jest skandal!!! Człek zwany Grobelnym wykończył za swoich rządów kulturę w Poznaniu. Jego wypowiedzi w gazetach są nie do przyjęcia! Jest to mały, niezbyt światły człowiek, który niestety nie wie, że to kultura ściąga wielki biznes. Żeby naprawić, na polu kultury, szkody, które ten człowiek WYrządził, potrzeba 20 lat!!!

Gość

2011-12-10 00:33

Uczęszczałam na różnorodne zajęcia właśnie do tego domu kultury, które pozwoliły mi uczestniczyć wielu wydarzeniach kulturalnych i obcować czynnie ze sztuką. Uważam, że w Poznaniu jest wielu uzdolnionych młodych ludzi ale bez takich miejsc będą mieli bardzo ograniczone możliwości rozwoju.

Gość

2011-12-10 01:11

Przegięcie z tym euro12. Jak dla mnie to moga sobie biegać za piłką w innym miejscu
Hanna Rzeszut
Autor petycji

#432 Witajcie!

2011-12-10 09:27

Wczoraj cały dzień byłam poza domem i nie miałam ak tu zajrzeć. Widzę, że znów nas przybło. To wspałanie, że jest nas tak dużo. Nie mogłam sie podjawić wczoraj pod MDK jeśli ktoś był to prosze o informacje jak było i co się działo!
W dalszym ciągu proszę o rozgłaszanie tej petycji wśród waszych rodzin i znajomych! To bardzo ważne!
UŚWIADOMMY INNYCH, ŻE NIE JEST NAM OBOJĘTNA KULTURA I, ŻE BĘDZIEMY O NIĄ WALCZYĆ!

Gość

2011-12-10 09:29

Tak, rada miasta z prezydentem pozbywa się placówek wychowania pozaszkolnego, sprawa wychowania młodego w sposób kulturalny nie wchdzi w grę, miasto zbyt dużo inwestuje w dzieci(z naszych podatków. Domu Kultury to wielkie obciążenie dla miasta, myślę, że warto pokazać miastu(podatnikom) jaka jest skala wydatków na murawę na stadionie i inne nieprzemyślane inwestycje na terenie miasta. Stadion potrzebują na trzy mecze, potem będzie stał pusty a nasze dzieci będą snuły się po ulicach i supermarketach. Bo ilu z nas stać na zajęcia z 200 zł??? Mówmy stanowcze NIE decyzją miasta i protestujmy przeciwko głupim i nieprzemyślanym decyzją naszych władz.
Hanna Rzeszut
Autor petycji

2011-12-10 09:39

Bardzo mocno Was proszę o jeszcze odrobine mobilizacji. Dziękuje wam wszystkim za wkład w tę petycję, ale pamiętajmy, że zawsze może być lepiej! Ja w 100% rozumiem, że każdy z nas ma mnóstwo zajęć, ale ochrońmy to co kochamy i co jest dla nas jedną z najważniejszych wartości w życiu!
Na tej stronie, z petycjami, najpopularniejszą jest ta,która dotyczy EURO2012!! A przecież nie chcemy, żeby to wszystko tak wyglądało, cały kraj nie musi żyć jednym to zależy też od nas!!!!!

Gość

2011-12-10 11:53

Od 12 lat jestem związana z MDK 2,mój syn oraz córka uczęszczali tam na zajęcia z tańca nowoczesnego ,plastyki,zajęć teatralnych.Jstem pedagogiem szkolnym i dostrzegam jak wielką rolę odgrywają MDKi w środowisku lokalnym.Przez 20 lat zajmuje się profilaktyką w mojej szkole.PANIE PREZYDENCIE zamknięcie toDomu Kultury rozbój w biały dzień tak nie możnarobić.Ma Pan syna w wieku moich dzieci i nie walczy Pan o dobro i wychowanie dzieci.?Kultura sztuka,zapełnieie wolnego czasu,rozwoj dzieci to przyszłość naszewgo miasta i nie tylko.CZY TRAWA NA STADIONIE jest ważniejsza od naszych dzieci?
Hanna Rzeszut
Autor petycji

#436 5 500!!

2011-12-10 14:01

Mamy już 5,5 TYS.podpisów! dziękuje za każdy i prosze gorąco o wiecej!

Gość

2011-12-10 14:17

Cały czas próbujemy wszyscy logicznie podważyc propozycję rady miasta. Ale w tej całej sprawie wcale nie chodzi o sen czy brak tego sensu.Chciałabym żeby to była głupota czy brak wyobraźni bo to mozna jeszcze naprawić.Obawiam się,że jest to jednak korupcja, ktoś będzie cos z tego miał i to coś jest warte zachodu.A my dowiemy się o co chodziło po paru latach przy konkretnych zarzutach prokuratora.Tylko nikomu to w niczym nie pomoże.

Gość

2011-12-10 15:27

Wspaniała inicjatywa!!!!!!!!!!!!Trzeba walczyć o utrzymanie takich miejsc.Jestem za.Trzeba zrozumieć,że to ostatnie bastiony, gdzie dzieciaki mogą spędzić aktywnie czas, gdzie mogą rozwijać swoje talenty. Miejsc dostępnych dla przeciętnego Kowalskiego. I przede wszystkim, miejsc, gdzie pracują ludzie z ogromną pasją dla drugiego człowieka. Nie może życiem rządzić tylko ekonomia. Musi być przestrzeń na kulturę, inaczej grozi nam pustynia.

Gość

2011-12-10 16:30

KULTURA i OŚWIATA przede wszystkim Panie Prezydencie........

Gość

2011-12-10 16:42

dajcie dzieciom szanse:)

Gość

2011-12-10 17:17

jestem nieodmiennie za tym,by młodzież miała jak najwięcej miejsc,w których organizują jej zajęcia i zajmują czas...tym samym pozostaje mniej okazji do głupich pomysłów,których skutki odczuwamy niekiedy dotkliwie i boleśnie

Gość

2011-12-10 17:27

Przykro, że zawsze najmłodsi muszą ponosić konsekwencję polityki władz.W przyszłości odczujemy skutki tej decyzji......

Gość

2011-12-10 18:43

młodzież to nasza przyszłość, a chcemy ograniczyć jej możliwość rozwoju...

Gość

2011-12-10 18:55

.

Gość

2011-12-10 20:04

może lepiej wydawać pieniądze na MDK, gdzie zajęcie po szkole mają dzieci i młodzież, zamiast na odmalowywanie budynków, naprawianie przystanków sadzenie drzew zdemolowanych przez dzieci i młodzież, którzy do MDK już nie będą uczęszczać.
W MDK nr 2 to spotkałam się z bardzo profesjonalnym podejściem i zaangażowaniem, tu dzieci przychodzą bardzo chętnie, nie pozwólcie tego co było budowane latami zniszczyć,

Gość

2011-12-10 20:42

absurdalnym jest pozbawianie młodych poznaniaków rozwoju artystycznego, mam nadzieję, że uda się coś zrobić

Gość

2011-12-10 23:21

Nie mógłbym żyć bez MDK

Gość

2011-12-10 23:27

kultura staje się wartością iście niszową :(

Gość

#449 Re: 5 500!!

2011-12-11 00:41

#436: Hanna Rzeszut - 5 500!!

Ratujmy wszystkie trzy MDK - i !!! Takie powinno być hasło tej petycji. Czy można zmienić to hasło. Połączmy siły a będzie nas więcej !!!.

poznaniak

#450 skoro tylu was tutaj to dlaczego sami się nie zorganizujecie i nie zrzucicie na MDK?

2011-12-11 02:22

dlaczego z pieniędzy pani emerytki Zofii, stróża nocnego Antoniego i przedsiębiorcy pani Marii ma być finansowany MDK? wy wszyscy, nie wiem czy świadomie, jesteście co najmniej socjalistami! nie rozumiecie, że publiczna inicjatywa zawsze wiążę się z marnotrawstwem? KOLOKWIALIZM i komunizm! tego chcecie;/ żal...