RATUJMY MDK nr 2 w POZNANIU

Quoted post

poznaniak

#450 skoro tylu was tutaj to dlaczego sami się nie zorganizujecie i nie zrzucicie na MDK?

2011-12-11 02:22

dlaczego z pieniędzy pani emerytki Zofii, stróża nocnego Antoniego i przedsiębiorcy pani Marii ma być finansowany MDK? wy wszyscy, nie wiem czy świadomie, jesteście co najmniej socjalistami! nie rozumiecie, że publiczna inicjatywa zawsze wiążę się z marnotrawstwem? KOLOKWIALIZM i komunizm! tego chcecie;/ żal...

Odpowiedzi

Gość

#458 Re: skoro tylu was tutaj to dlaczego sami się nie zorganizujecie i nie zrzucicie na MDK?

2011-12-11 15:47:35

#450: poznaniak - skoro tylu was tutaj to dlaczego sami się nie zorganizujecie i nie zrzucicie na MDK?

A dlaczego z moich pieniędzy i mojej sąsiadki, która także nie ma na to najmniejszej ochoty i wszystkich innych, z którymi o tym rozmawiałam, grobelny każe sadzić krzaczki wokół stadionu i co trzy mecze zmieniać murawę? Nie każdy jest kibicem, ale każdy ma lub będzie miał dzieci i chce, aby rada miasta przez nas wybrana, zapewniła im swoimi decyzjami optymalne warunki do rozwoju.

Poznaniaku, zrzucamy się na MDK płącąc podatki!

A to, że prezydent ma wizję i autorytarnie stwierdza, że potrzebne są cięcia w oświacie i kulturze mnie nie przekonuje. Niech tnie stanowiska w licznych biurach magistratu, w których rzesze urzędników nawet nie udają, że coś robią.

Te argumenty prezydenta nie przekonują nikogo, kto ma choć trochę oleju w głowie. Tak, jak napisano już wiele razy, ktoś ma interes w tym, aby atrakcyjne działki, jakie zajmują MDK, mogli przejąć deweloperzy.