tramwaj ogrody morasko

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji tramwaj ogrody morasko

yyh

#76 Re: Re:

2012-01-17 01:14

#75: *** - Re:

"komfortowo i snobistycznie jechac jednym tramwajem."??

Padłam i zmarłam. Z takimi ludźmi to się nawet rozmawiać nie chce...

"trzeba być mobilnym".

litosci...

misiopysio

#77 Re: Re:

2012-01-17 02:31

#75: *** - Re:

Skoro polecasz autobusy a linia 15 w obecnym kształcie jest dla Ciebie bezużyteczna zakładam, że używasz właśnie autobusów. Ale jak można "być mobilnym" w 91? I Ty twierdzisz, że dojeżdzasz tak z Ogrodów na Morasko? Chyba jednak nigdy nie jechałeś tym autobusem, bo Twoje wyobrażenie o mobilności by się zmieniło podczas postoju w korku na Niestachowskiej....W takim razie może źle zrozumiałem Twój wywód i nie używasz autobsuów? No to wróćmy do tramwajów. Jednak Twoja argumentacja nie trzyma się kupy, wolisz przesaidki, niż bezpośrednie połączenie, mało tego nie potrafisz zauważyć bazalnych korzyści wynikających z powstania takiego połączenia.(dla ułatwienia dodam, że prawdopodobieństwo szybkiego i bezporoblemowego dostania sie z jednego kampusu na drugi znacznie by się zwiększyło. Mniej nerwów, większa pewnosć, eliminacja losowości, większy bufor wyboru itp.) Każdy racjonalnie myślacy cżłowiek, kótry chce jak najszybciej dotrzeć z jednego do drugiego kampusu doceni ich bezpośrednie połączenie. Są więc dwie możliwości, albo nie należysz do grupy racjonalnie myślących ludzi, albo - przykro mi to stwierdzić, jesteś zwykłym internetowym pieniaczem-napinaczem, który wyładowuje swoją życiową frustracje poprzez trolling. Piszesz, że studiujesz? Śmiem w tym momencie wątpić nawet w to. Zresztą nieważne. Idąc dalej tropem Twojej nędznej logiki i argumentacji: "snobistycznie jechać tramwajem" gra słów(niechby chociaż była użyta intencjonalnie) i mydlenie oczu, niemalże jakbyśmy cofneli się jakieś 80 lat wstecz. Przypomnę tylko koledze, że to XXI wiek, a tramwaje są środkiem komunikacji masowej. Masowość wyklucza elitarnosć, snobizm zaś jest szczególną formą obnoszenia się i korzystania ze swojej wyjątkowości. A moze to jakiś ukryty manifest, w którym zawarta jest idea odwrócenia się od cywilizacji? Do prawdy nie wiem, co to miało znaczyć.No i na koneic nieszczęsny prawoskręt na teatralce, który sprawia, że Twój głos w tej dyskusji jest niczym pustka w nicości. Nie wiesz o co chodzi? Sprawdź jak kursuje teraz 15tka. Nie ma to jak wypowiadać się w temacie, o którym tak nie ma się najmniejszego pojęcia prawda? Wszystkich troli z epoznan.pl prosimy o powrót do tego rezerwatu ciemnoty i prostactwa. Pozdrawiam

pyrlander

#78 Re:

2012-01-17 02:40

#9: -15 minut? W takim razie to jest zadanie dla studentów, którzy powinni na Wydziałach wymóc sensowniesze planowanie zajęć, zamiast pisać brednie na temat komunikacji miejskiej.

Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)

2012-01-17 07:38

Lucrezia

2012-01-17 07:38

Jeśli linia ma się opłacać a MPK chce oszczędności, to niech ta studencka linia Morasko - Ogrody kursuje od poniedziałku do piątku tak jak są zajęcia :)

A krzykacze narzekający, że mało nam linii 91 lub przesiadek na teatralce niech wiedzą, że 91 po pierwsze tkwi wiecznie w korku na Niestachowskiej, przez co czas przejazdu wydłuża się czasem trzykrotnie, natomiast przesiadki na Teatralce potrafią doprowadzić jadącego na egzamin studenta do ciężkiej cholery - albo awaria, albo wypada tramwaj, albo póki student tkwi na światłach spieprzają mu 2 tramwaje pod rząd. Już pomijam fakt, że nowa linia znacząco rozładowałaby przepełnienie 17ki.

Gość

2012-01-17 10:16

Szkoda ,że wcześniej tej linni nie uruchomiono.
pati

#82 Re:

2012-01-17 12:34

#1: -

Popieram to aby w uruchomić jakąś dodatkową linie pomiędzy Moraskiem a Ogrodami jeśli jest żeczywiście taka konieczność ale nie przywrócenie jej na starą trase spowoduje ze ciągle bedzie problem dla mieszkańców dzielnicy w której 15 startuje, ponieważ trasa zamiast zająć 20 minut zajmuje godzine i więcej, co jest strasznie męczące jeśli ktoś codziennie tak dojerzcza.

Gość

2012-01-17 14:56

Tramwaj 15 jest bardzo potrzebny i wielu studentom m.in. mnie pomaga w przejeździe na Ogrody!

Gość

2012-01-17 14:58

Bardzo dobry pomysł

Gość

2012-01-17 15:15

Bardzo rozsądna inicjatywa, gdyż wcześniejsze skomunikowanie mocno wydłużało dojazd między oba kampusami

Gość

2012-01-17 19:05

no jasne najlepiej usuwac niewygodne posty...
jak sie wam w poznaniu nie podoba to spadac do siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość

2012-01-17 19:15

Jestem zdecydowanie za tym, aby tramwaj 15 pozostał na swojej starej trasie gdyż od nowego roku akademickiego możliwe że będę miała część zajęć na morasku a część w Coll Chemicum przy Grunwaldzkiej. Byłoby bezpośrednie połączenie.
Autorzy

#88 Re:

2012-01-17 20:11

#86: -

nie usuwamy niewygodnych postów, tylko te niecenzuralne i obrażające innych. Jeśli nie rozumiesz, że innych ludzi trzeba szanować i nie umiesz wypowiedzieć się kulturalnie, to najlepiej nie zabieraj głosu w ogóle.

I tak się składa, że jesteśmy u siebie:):)

Autorzy

#89 Re:

2012-01-17 20:12

#87: -

Raz jeszcze piszemy: 15 zostawiamy w spokoju, walczymy o nową linię (względnie przełużenie lini nr 26). Wszystko jest napisane w treści petycji:)

Gość

2012-01-17 20:12

Aczkolwiek, pamiętajmy też o studentach niestacjonarnych, których gro mieszka na Piątkowie!!!

Gość

2012-01-18 01:12

Całkiem sensowna i pożyteczna inicjatywa. W pełni popieram. Sam studiuje 2 kierunki i choć jeden z nich na wns`ie to nie jestem zmuszony korzystać bezpośrednio z takiego połączenia, ale rozumiem jak bardzo może to być dla wielu istotne.

Gość

#92 Re:

2012-01-18 08:18

#1: -

Czy słyszeliscie Przystanku Folwarczna jesli nie to jestesmy na fejsie pod ta nazwa my rowniez walczymy o dojazd do centrum i nie tylko ,mieszka u nas duzo studentów jesli mozecie wesprzyjcie  nas!

Gość

2012-01-18 17:20

przydatne połączenie, również jestem za!

Gość

2012-01-18 17:35

Dobra inicjatywa. Popieram!

Gość

2012-01-19 12:12

Popieram słuszna inicjatywa

Gość

2012-01-19 12:30

Uważam, że pomysł na utworzenie linii tramwaju nr 15 był najlepszym dotychczasowym pomysłem MPK

Gość

2012-01-20 23:50

Pomysł powstania nowej lini tramwajowej o numerze np.:21 lub 24 z Ogrodów na Os.Sobieskiego to bardzo dobry pomysł. My studenci, jak mamy się wyrobić w 15 max.20 minut z jednego końca miasta na drugi. Pomysł jest do zaakceptowania przez MPK.
Student Robert :-)
nikozja

2012-01-21 12:46

Jestem studentką I roku i obawiam się zmian komunikacyjnych związanych z końcem remontu. Większość zajęc mam na morasku, w-f na ogrodach. Generalnie zawsze na wf jade 15 więc cieszyłabym sie gdyby został tramwaj o tej samej trasie...

Gość

2012-01-22 03:00

Nie jeżdżę tamtędy, ale uważam, że przydałaby się NOWA linia tramwajowa na tej trasie.
Pozdrawiam wszystkich, którzy "nie chcem, ale muszem" korzystać z MPK ;-))
:)

2012-02-02 19:37

Petycja podpisana, zamknięta i co dalej? Jakie rezultaty? Czemu sprawa ucichła?