Samą miłością dzieci nie nakarmimy.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Samą miłością dzieci nie nakarmimy.
Gość |
#262012-06-24 22:38dom opieki = 4 000,- na 1 dziecko [w tym personel: opiekunki zmieniajace sie co 8 godzin, rehabilitanci, lekarze, kucharki, sprzataczki, salowe itd, ale także kierownik domu opieki, jakis organ nadrzedny - te pieniadze są dzielone na nich wszystkich. Czemu wiec nie mogą w identycznej wysokosci trafic do jednej osoby, która robi to wszystko dla swojego dziecka w domu? |
Gość |
#272012-06-24 22:52to smutne co my przezywamy i z czym musimy na co dzień się zmierzać...:(, jeżeli ktoś tego nie próbuje nawet zrozumieć ..., nie będę kończyć bo to żenujące. |
Gość |
#282012-06-24 23:01Świetnie napisana, czytałam z zaciekawieni8em i smutkiem oczywiście. POPIERAM. Jestem terapeuta dzieci/osób niepełnosprawnych więc ROZUMIEM. Pozdrawiam. Barbara Olasiewicz |
ga |
#292012-06-24 23:35Państwo, społeczeństwo ocenia się po tym jak dba o najsłabszych obywateli. Pod tym względem jesteśmy trzecim światem. I wolimy karmić księży i katechetów niż wspierać materialnie i duchowo (brak opieki psychologicznej) ciężko chore i umierające latami dzieci. Nie wspomnę już o dorosłych niepełnosprawnych. A rodziców skopuje się w kont życia społecznego na jednym poziomie z menelami, którzy nigdy nie mieli ochoty na pracę. Kto nie przeżył tego, może nie wiedzieć jak ciężką pracę wykonuje opiekun/rodzic, z miłości, ale także z konieczności. I zawsze ma poczucie totalnego osamotnienia i braku w życiu wyboru. To społeczeństwo walczy o prawo do życia zarodków, a życia urodzonego nie szanuje. I nawet nim nie pogardza, bo po prostu go nie zauważa. |
Gość |
#302012-06-24 23:40Sama mam syna niepełnosprawnego, otrzymuję 153zł, raz udało mi się uzyskac świadczenie pielęgnacyjne na rok,po odwołaniu. Syn choruje 14 lat.Może usłysza nasz krzyk... Maria |
miki |
#322012-06-25 00:35Nic dodać nic ująć.Mój syn jest już pełnoletni, ani ja nie pracuję ani jego nikt nie chce zatrudnić.Dlaczego?ponieważ jest niepełnosprawny.A gdzie są równe prawa?Tylko można pomarzyć...... |
Gość |
#362012-06-25 08:09
|
Gość |
#392012-06-25 09:49zadbajcie o dzieci niepełnosprawne dajcie im szanse na godne życie |
Gość |
#402012-06-25 10:22Jestem rodziną zastępczą niespokrewniona dla niepełnosprawnego dziecka i nie mam świadczenia pielęgnacyjnego(orzeczenie wydane do 2022roku) tylko dlatego ,że jestem obca dla tego dziecka i nie mam obowiązku alimentacyjnego.Stan zdrowia dziecka nie pozwala mi na podjęcie pracy.Czy nasze przepisy nie są chore? Jestem za zmianą ustawy, zwiększeniem świadczeń aby nam rodzicom, opiekunom prawnym dzieci niepełnosprawnych żyło się lepiej. Osoba zdrowa nie mająca kontaktu z niepełnosprawnością nie ma pojęcia jaką ciężka pracę wykonujemy. |
Anna |
#41 Re:2012-06-25 10:42Dziękuję Ci bardzo za te mądre słowa jesli pozwolisz roześlę je gdzie się da ;-) pozdrawiam |
Anna |
#42 Re:2012-06-25 10:44paranoja ..... a potem się mówi że nikt nie chce adoptować niepełnosprawnego dziecka..... :-// |
anula |
#43 mam nadzieje2012-06-25 10:48Musimy walczyć o prawo do godnego życia dla nas i naszych dzieci,ale czy sie uda???czy ktos uslyszy nasz krzyk?! |
messi91 Gość |
#44 niepełnosprawni...2012-06-25 11:58Świetna petycja trafiająca w potrzeby dzieci i młodzieży niepełnosprawnej oraz ich opiekunów. Przecież to co proponuje polski rząd to zakrawa na kpiny. Ludzie którzy ukończyli bądź niedługo skończą studia mają problemy ze znalezieniem pracy. Ba nawet zdrowi ludzie nie mogą znaleźć jakiejkolwiek pracy a cóż niepełnosprawni. Wiem co mówię sam jestem niepełnosprawny od 20 lat opiekuje się mną moja mama która poświęciła swoje życie i karierę na rzecz opieki i codziennej troski. |
Henryk Szczepański |
#45 Dziękuję Wszystkim.2012-06-25 13:10Dziękuję Wszystkim Osobom i Tym Sprawnym i Niepełnosprawnym, za wspaniały odzew i zaangażowanie. Jesteście podporą i fundamentem tej petycji. Czy to coś zmieni? Trudno dzisiaj orzekać jakie i czy w ogóle nastąpią jakieś zmiany? Zmiany zapewne już są choćby w naszej mentalności i postrzeganiu problemu. Nie wstydzimy się już głośno mówić o tym czego doświadczamy, będąc opiekunami Osób Niepełnosprawnych i że potrafimy już zaangażować się we wspólną walkę o zmianę tego chorego systemu. To w końcu od nas też zależy jaka będzie przyszłość nas i naszych podopiecznych. Parlamenty się zmieniają, rządzący też, a my nie możemy ustawać w walce o lepsze jutro. Bez Was ta petycja byłaby tylko zlepkiem zdań, przelanych na papier, Wy tchnęliście w nią życie. Jeszcze raz dziękuję Wszystkim. Henryk Szczepański "RodzinyON" |
Gość |
#462012-06-25 13:46Jako rodzic niepełnosprawnego dziecka popieram tę petycję z całego serca. Jeśli urzędicy z MPiPS i MF sami nie umieją zbudować sensownego systemu zabezpieczenia społecznego, może zmusi ich do tego UE. |
Gość |
#47 Re:2012-06-25 14:01Świadczenie od dłuższego czasu nie jest uzależnione od dochodów, złórz wniosek koniecznie |
Gość |
#502012-06-25 14:23Proszę o jak najwięcej zrozumienia i podpisów pod wyżej wymienioną Petycją !!! |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
96722 Utworzone: 2024-11-13
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1062 Utworzone: 2024-11-16
SPRZECIW MIESZKAŃCÓW ZABRZA ORAZ UCZNIÓW I PRACOWNIKÓW ZS17 W SPRAWIE MOŻLIWYCH ZMIAN/LIKWIDACJI ZESPOŁU SZKÓŁ NR 17 W ZABRZU
1737 Utworzone: 2024-11-15
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
476 Utworzone: 2024-11-15
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1670 Utworzone: 2024-10-21
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
125 Utworzone: 2024-11-16
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1436 Utworzone: 2024-11-08
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4097 Utworzone: 2024-09-23
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1264 Utworzone: 2024-11-08
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17149 Utworzone: 2023-10-23
Zbiórka podpisów pod skargą na działanie Wójta gminy Janowiec w sprawie planowanej likwidacji linii MZK nr 17.
215 Utworzone: 2024-11-11
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
576 Utworzone: 2024-11-12
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
1033 Utworzone: 2024-10-29
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa- budowa nowego, bezpiecznego mostu nad Rudawą w Mydlnikach
60 Utworzone: 2024-11-15
Petycja o NATYCHMIASTOWE rozwiązanie Reprezentacji Polski w piłce nożnej
547 Utworzone: 2024-10-15
no to the death penalty
322 Utworzone: 2024-11-08
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7420 Utworzone: 2022-12-31
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
291 Utworzone: 2024-11-09
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
983 Utworzone: 2024-11-10
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
73 Utworzone: 2024-11-14