Samą miłością dzieci nie nakarmimy.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Samą miłością dzieci nie nakarmimy.
Gość |
#762012-06-26 12:04Jako mama niepełnosprawnego synka chorego na Ultra Rzadką Chorobę Genetyczną,rezygnująca z pracy zawodowej,będąca mamą wykonywującą w 24 godzinnym systemie prace nad niepełnosprawnym dzieckiem takie jak :bycie pielęgniarką,dietetykiem,lekarzem dla synka,opiekunem ,mamą .ŻĄDAM ABY MOJE DZIECKO I JA MOGLIBYŚMY RÓWNIEŻ W MOJEJ I JEGO POLSCE ŻYĆ GODNIE .JAK LUDZIE KTÓRZY MAJĄ ZDROWE DZIECI.ŻĄDAM WSZELKICH MOŻLIWYCH ZMIAN ,KTÓRE ZOSTAŁY OPISANE W POWYŻSZEJ PETYCJI!!ŻĄDAM PO TYLU LATACH UPOKARZAJĄCYCH ,,REKOMPENSAT,,ZA REZYGNACJE Z PRACY ZAWODOWEJ,POTRAKTOWANIA MNIE I MOJEGO SYNKA TAK JAK NA CAŁYM ŚWIECIE -GDZIE RODZICE NIE BORYKAJĄ SIĘ Z BRAKIEM PIENIĘDZY NA PODSTAWOWE RZECZY LEKI,JEDZENIE,REHABILITACJĘ,A ŻYJĄ JAK LUDZIE! A NIE MARGINES!!CHCĘ DOŻYĆ CHWILI KIEDY MOJE DZIECKO I JA DOCZEKAMY NORMALNEGO FINANSOWANIA MIESIĘCZNYCH DOCHODÓW PRZEZ PAŃSTWO DLA NAS!!DOŚĆ UPOKORZEŃ,DOŚĆ MARTWIENIA SIĘ CZY KUPIĆ LEK SYNKOWI CZY ZAPLACIĆ CZYSZ!JEST OBYWATELEM POLKI ,KRAJU GDZIE WIELKIE IDEAŁY PRZYŚWIECAŁY OD STULECI!DLACZEGO JESTEŚMY TRAKTOWANI JAK GORSZA KASTA LUDZI?!!PROSZĘ PANIE PREZYDENCIE PRZEŻYĆ ZE ZDROWYM DZIECKIEM ZA TAKIE PIENIĄDZE PRZEZ MIESIĄC!!A PROSZĘ PRZEŻYĆ Z DZIECKIEM NIEPEŁONSPRAWNYM!!!.GRANICZY TO Z CUDEM!!MA TO SWOJE KONSEKWENCJE W ROZŁAMACH W RODZINIE.NIKT NIE WYTRZYMUJE TAKIEJ SYTUACJI GDZIE NIE MA NORMALNEGO ŻYCIA A ŻYCIE ZASTĘPUJE STAŁA WALKA O BYT, JAK RÓWNIEŻ O ŻYCIE DZIECKA!!DZIECI Z CHOROBAMI GENETYCZNYMI NIE URODZIŁY SIĘ CHORE W ZWIĄZKU Z ZANIEDBANIAMI WOBEC NICH PRZEZ MATKI!!TO DLACZEGO MY MAMY BYĆ KARANI PRZEZ NASZE PAŃSTWO TAKIMI UPOKARZAJĄCYMI PIENIĘDZMI.!?? |
Gość |
#772012-06-26 12:30Najwyższa pora pomyśleć o zwykłych ludziach w tym kraju, nie o wypchaniu swoich i tak już grubych portfeli. |
Gość |
#782012-06-26 13:17Najwyższy czas, żeby rodzice dzieci niepełnosprawnych zaczęli walczyć o godne jutro.Bardzo dobry pomysł z tą petycją. |
Gość |
#792012-06-26 13:36żadne słowa i tak nie wyrażą naszego bólu jak patrzeć na dziecko i nie masz na leki nie masz za co kupic jeść nawet jogurtu lub coś słodkeigo...wybieramy codziennie już w sklepie nie pytamy co jakie jest tylko które najrtańsze...istytucje stworzone dla nas do pomocy tylko tak się nazywaja więcej nam dają nadzieji a pomagają na niby....Sił brakuje jesteśmy zdanie na siebie na żebranie na wołanie i proszenie aby ratowac chore dziecko od śmierci...Mam dość |
Gość |
#802012-06-26 14:29Trochę tak jest, że ludzie nie zdają sobie sprawy jak wygląda życie rodziców, opiekunów dzieci niepełnosprawnych. Dziś w dobie internetu coraz więcej osób może o tym przeczytać na blogach. Sama zawsze byłam bardzo wrażliwa na los innych ludzi ale dopiero gdy urodziłam syna z zespołem wad wrodzonych zrozumiałam jaka jest sytuacja. Począwszy od potraktowania w szpitalu, przez poradnie NFZ po spojrzenia innych ludzi. Do tego dochodzą finanse. Każdy chce dziecku zapewnić opiekę na 100% ale sama czasem wybierałam coś na 80% bo nie było mnie stać i już. Moje dziecko nie wymaga opieki 24 h jest samodzielne jak na 3,5 latka, pójdzie do przedszkola o terminie. Jednak 153 zł to trochę mało jak na dziecko, które ma zespół wad wrodzonych. Chcę by moje dziecko w przyszłości było samodzielne na tyle na ile los pozwoli i nie chcę by była mu potrzebna pomoc państwa. Żeby tak było właśnie teraz trzeba wykorzystać szansę i rozwijać go, tylko że póki co jesteśmy my rodzice a wszyscy wiedzą ile można zrobić na NFZ. |
MILKA |
#83 Re:2012-06-26 15:40Ja teżmam nadzieję bo na dzień dzisiejszy to większośc tego zasiłku idzie u nas na pieluchy a gdzie jedzenie ,rehabilitacja itp ?
Wegetacja.. |
Gość |
#86 Re:2012-06-26 15:47Moja droga mam dokładnie taką samą sytuację i podobnie chore dziecko,jesteśmy razem więc mam nadzieję że nam wszystkim się uda. PS Ja też mam synka leżącego |
Gość |
#87 Re:2012-06-26 16:26Ale to są z reguły dzieci dorosłe ,bardzo ciężkie i trudne w opsłudze lub pielęgnacji ,nawet najblisza rodzina nie chcę się zająć .Nie ma szans nawet na pół etatu !Pozostawione same w domu mogły by się zachłysnąć lub roztrzaskają sobie głowę |
Gość |
#882012-06-26 17:29cieszę się, że w końcu ktoś przejął się osobami niepełnosprawnymi i ich rodzinami.Mam nadzieję,że osoby odpowiedzialne za istniejącą sytuację pomogą tym biednym rodzinom. |
Gość |
#892012-06-26 18:03Musi się coś wkońcu zmienic to jest smieszne zeby matki za rezygnacj z pracy dostawaly 670zl jak mamy żyć w tym chorym kraju |
Tom |
#912012-06-26 18:54100% Poparcia |
sebcio |
#92 Re: Jeszcze żeby było łatwiej o pracę2012-06-26 20:28Jeszcze zeby było łatwiej o pracę by można było godnie i normalnie żyć, członkowie rodzin osob niepełnosprawnych nie chcą kasy za nic, nie jesteśmy nierobami, ale ciężko jest o pracę bez tzw. pleców |
Gość |
#95 ZAPRASZAM NA PROTEST2012-06-26 22:15Kolejny protest w Bydgoszczy pod hasłem petycji(hasło to bylo również wiodące w 2009roku -wiąz aktualne ------SAMĄ MIŁOSCIĄ DZIECI NIE NAKARMIMY BYDGOSZCZ 2 07 2012 przed URZĘDEM WOJEWÓDZKICH od godz 13oo do 16oo --zapraszamy |
Gość |
#962012-06-26 22:26Coz mozna dodac,jak najbardziej sluszne postulaty.Wiem o tym najlepiej bedac od 20 lat matka niepelnosprawnej,ale jakze cudnej corki |
Gość |
#982012-06-26 23:50dobra sprawa...wymaga poparcia wszyskich,nie tylko tych dotknietych nieszczesciem |
Yanek |
#992012-06-27 09:45Straszna prawda ;-( a zus za 18 milionów stronę posiada. To jest chore żeby choć 1% ludzi wszedł kiedyś na ta stronę! Skandal, ciekawe kto wymyślał umowę. |
sebcio |
#100 To jak żyjemy to porazka2012-06-27 09:50Co to za państwo co nie wykształciło mechanizmów pozwalających żyć godnie rodzinom osób niepełnosprawnych?? Czy to może jest państwo tylko dla ludzi "udanych", młodych, ładnych, pełnosprawnych?? A jak komuś coś nie wyjdzie, to co, na śmietnik?? Brak możliwości godnego życia ludzi słabszych i poszkodowanych nie tylko niepełnosprawnuych to porażka |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
96719 Utworzone: 2024-11-13
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1055 Utworzone: 2024-11-16
SPRZECIW MIESZKAŃCÓW ZABRZA ORAZ UCZNIÓW I PRACOWNIKÓW ZS17 W SPRAWIE MOŻLIWYCH ZMIAN/LIKWIDACJI ZESPOŁU SZKÓŁ NR 17 W ZABRZU
1739 Utworzone: 2024-11-15
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
476 Utworzone: 2024-11-15
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1670 Utworzone: 2024-10-21
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
125 Utworzone: 2024-11-16
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1436 Utworzone: 2024-11-08
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4097 Utworzone: 2024-09-23
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1263 Utworzone: 2024-11-08
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17149 Utworzone: 2023-10-23
Zbiórka podpisów pod skargą na działanie Wójta gminy Janowiec w sprawie planowanej likwidacji linii MZK nr 17.
215 Utworzone: 2024-11-11
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
576 Utworzone: 2024-11-12
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
1033 Utworzone: 2024-10-29
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa- budowa nowego, bezpiecznego mostu nad Rudawą w Mydlnikach
60 Utworzone: 2024-11-15
Petycja o NATYCHMIASTOWE rozwiązanie Reprezentacji Polski w piłce nożnej
547 Utworzone: 2024-10-15
no to the death penalty
322 Utworzone: 2024-11-08
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7420 Utworzone: 2022-12-31
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
291 Utworzone: 2024-11-09
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
983 Utworzone: 2024-11-10
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
73 Utworzone: 2024-11-14