Petycja do Papieża Franciszka w sprawie ks. Wojciecha Lemańskiego
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja do Papieża Franciszka w sprawie ks. Wojciecha Lemańskiego
Gość |
#12013-07-13 09:30Ksiądz Lemański promuje właściwe rozumienie funkcji Kościoła i trzeba Go wspierać. |
mnm |
#2 To obłędna petycja2013-07-13 10:04Ta petycja powstała chyba w oparach absurdu. "Poglądy zbliżone do W. Ś-ści". Ktoś ma najwidoczniej kłopoty z odbiorem rzeczywistości ze zrozumieniem. Cytowane są - a jakże - 3 podstawowe Centra Odnowy Kościoła w Polsce: Gazeta Wyb., Newsweek no i TOK FM. Na liście sygnatariuszy brakuje mi redakcji Nie oraz posłów klubu Ruchu Palikota - jak rozumiem otrzymają link niezwłocznie. Szczęść Boże! Papież na pewno odwoła wizytę w Brazylii, aby rozwiązać obłęd Lemańskiego. |
Sealia Gość |
#3 Re: To obłędna petycja2013-07-13 10:29No cóż- przeczytałam wypowiedzi księdza lemańskiego. przeczytałam wypowiedzi papieża. Są zbieżne. Ksiądz lemański nie jest za in vitro. jesty przeciwko piętnowaniu (bruzdy) dzieci. Nie zgadzam sie z nim w wielu punktach. jednak szanuję za kulturę, odważne bronienie poglądów i przyzwoitośc. Podobnie jak papież franciszek jest przeciwko chciwości Kościoła, podobnie jak papież Franciszek jest za ujawnianie pedofili i wydawaniu ich organom ścigania, podobnie jak papież Franciszek, szanuje ludzi. hmmm. Jest to jeden z ludzi, którzy mogą innych zachęcić do powrotu do religii. |
Gość |
#42013-07-13 12:30Jestem agnostykiem,ale ten ksiadz jest diamentem wsrod duchownych tego kraju |
Gość |
#52013-07-13 13:48Jest potrzebna ,koniec kneblowania ust przez zacofanych katabasów . |
Jasiu Zguba |
#6 Reprezentatywność2013-07-13 14:12Cudowna grupa tworzy tę listę: agnostycy, ateiści, katolicy niepraktykujący.
PS. Doszedł podpis pastafarianina - coś się ruszyło w dobrą stronę |
Ada Śmigiel Autor petycji |
#7 Re: Reprezentatywność2013-07-13 16:10#6: Jasiu Zguba - Reprezentatywność Petycja jest w sprawie działania przedstawicieli Kościoła Katolickiego, a nie w sprawie legalizacji marihuany czy związków partnerskich, zakazu medytacji w Tybecie, promowaniu laleczek voodoo, ograniczenia prędkości na zakrętach do 0,5 km/h, rzucania papierosów przed 12-ym rokiem życia czy w sprawie zakazu logicznego myślenia.. a jak widać i bez zakazu tego ostatniego "niektórzy" sami się do niego dostosowują:) |
Gość |
#82013-07-13 16:14Pycha polskich hierarchów, winna być potępiana!! |
Gość |
#92013-07-13 18:01Przestałem chodzić do kościoła i wierzyć w Boga ,po pierwsze zostałem bezczelnie oszukany przez przedstawiciela kościoła (Księdza) na kwotę 180 tyś zł i stwierdziłem ze boga nie ma jeżeli ksiądz oszukuje i nie boi się swojego pana to znaczy ze go niema .Drugie nie podoba mi się ze jako księża i wysoko postawieni duchowni w kościele katolickim nie zajmują się nauczaniem wiary i przekazywanie tej wiary tylko ciągle polityka i kasa . Trzecia sprawa to pedofilia w kościele ,uważam ze gdyby był bóg to kościół przestrzegałby tych zasad i księża żyliby w czystości i służyli bogu a nie diabłu |
Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)
2013-07-13 18:33- Date of removal: 2013-07-13
- Powód usunięcia:
katolik |
#112013-07-13 20:24Jestem wierzącym człowiekiem. Wierzącym w Boga. Mam wrażenie ze polski kosciol znacznie się różni od tego w Watykanie. Tam mówi się o ubóstwie i o pokorze. U nas tego nie ma. W polskim kościele jest dążenie do gromadzenia bogactw i pycha. "Idźcie i nauczajcie w imię moje"... Czy pan Hozer /celowo używam formy "pan",bo nie zasługuje on na miano kapłana wg mnie/moze z czystym sumieniem nauczać w imię Jezusa? "Niech wasza mowa będzie prosta -tak,nie". Słyszałem w radiu w wiadomościach dzisiaj,ze o sprawie ks.Lemanskiego poinformowany został jakiś rabin który jest od lat przyjacielem papieża Franciszka. Obiecał poinformowanie go o tym i interwencje. Mam nadzieje ze tak się stanie,bo o jednym kościele tu nie można mówić. |
#12 Re:2013-07-13 20:50I będę za to trzymać kciuki z całych sił! |
szpilowyhanik z Lublina |
#13 Szydło kuko z miecha2013-07-14 03:50Czyli szydło wychodzi z worka,pieronsko szkoda ze piko (kuje) moją duchowa HISTORIE |
Gość |
#142013-07-14 11:26To co się dzieje w Kościele i polityce zatrważa . Jestem tym przerażony . Pozdrawiam Wik(A)ry |
Gość |
#152013-07-14 11:42precz z hipokryzją w kościele... dobrych księży się nie uwowa gdy jest się starszawym szatańskim pomiotem w skórze sługi Bożego |
Skrzat |
#16 re2013-07-14 11:50Jestem wierzącym, praktykującym chrześcijaninem i lektorem w posłudze kościoła rzymskokatolickiego i lezy mi na sercu dobro kościoła i jego wiernych a biskupą to dobro lezy w brzuchu podczas jazdy nowym wypasionym samochodem. Istnienie takiej hipokryzji i odstepst od ideału kapłaństwa (jak powtarza papiez) gdrozi samodestrukcji tej instytucji i pozostawienie wiernych na pożarcie przez nienawiść do wiary - więc nie popieram biskupa za jego podejście do ludzi i bycie mędą!!!!
|
mario |
#18 Re: To obłędna petycja2013-07-14 13:40Skoro brakowało Pani/Panu kogoś z Ruchu Palikota, postanowiłem podpisać. Z poważaniem Mariusz Orłowski, www.mariuszorlowski.edu.pl |
#19 Re: Re: To obłędna petycja2013-07-14 13:43#18: mario - Re: To obłędna petycja Mariusz :D |
mario |
#20 Re: Re: Re: To obłędna petycja2013-07-14 14:01#19: Ada Śmigiel - Re: Re: To obłędna petycja abcdef
Udostępniłem na swojej osi czasu na Facebooku. Gratuluję inicjatywy! |
Jan Majowski |
#21 Re: Szydło kuko z miecha2013-07-14 14:39#13: szpilowyhanik z Lublina - Szydło kuko z miecha Czeba zdumą dodać ze szpilowyhanik z Lublina jest Buddystą |
ooo |
#232013-07-14 17:29Mając takiego pasterza, jakim jest ks. Lemański czy Papież Franciszek, czuję dumę, że jestem w tym Kościele. Kiedy slyszę, że jedni są lepsi czy równiejsi od innych, chcę się jak najszybciej z niego wypisać. Hierarchowie kościelni w końcu musi zacząć słuchać swoich wiernych i zacząć zbliżać do Boga i Chrystusa. Czy się to komuś podoba czy nie, ale to wierni tworzą Kościół. Od spraw ziemskich sa instytucje świeckie. Musi nastąpić zmiana, musi być więcej nauki o Bogu i Chrytsuise, więcej jednoczenia ludzi, więcej dialogu a jak najmniej polityki, podziałów społeczenstwa na katolikow i bezboznikow oraz pustego moralizatorstwa za ktorym nic wiecej nie idzie. Księża nie są świetymi krowami, które mają prawo do wszystkiego, przy okazji mowiac innym jak mają żyć, że sa źli czy niegodni. Bycie księdzem, to jest misja, powołanie. Chrystus okazał miłość wszystkim, umarł za każdego, był ubogi i nie szczycił sie bogactwem, miał również odwagę wygonić bankierow i tragarzy z Domu Ojca (J 2,13-25). Takich kapłanów nam potrzeba-wiernych Chrystusowi, co bedą nas odważnie zbliżać do Świętości i prawdy, a nie takich, dla ktorych ważniejsze są kolejne super wielkie pomniki czy świątynie, albo awantura o multipleks dzieląc przy okazji Polaków. |
#24 Re:2013-07-14 17:36Właśnie tak! Dziwne, że "spasione brzuchy" tego nie widzą... a jeszcze dziwniejsze, że nie widzi tego duża grupa tych, którzy im te brzuchy pasą. |
#25 Re: Re: Re: Re: To obłędna petycja2013-07-14 17:36 |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja do Ministra Edukacji Narodowej - wsparcie polskiej uzdolnionej młodzieży
6996 Utworzone: 2024-08-11
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23520 Utworzone: 2024-04-25
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
408 Utworzone: 2024-11-21
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
1156 Utworzone: 2024-11-19
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3827 Utworzone: 2024-11-14
UFAM ORKIESTRZE ŁĘCZESZYCE - popieram udostępnienie pomieszczenia nad Urzędem Gminy Belsk Duży na salę prób zespołu
120 Utworzone: 2024-11-22
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1713 Utworzone: 2024-11-15
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
642 Utworzone: 2024-11-07
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
122 Utworzone: 2024-11-22
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1617 Utworzone: 2024-11-18
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101158 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1452 Utworzone: 2024-11-08
Bądz bezpieczny na przejściu dla pieszych!
37 Utworzone: 2024-11-23
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4381 Utworzone: 2024-09-23
Petycja w sprawie ratowania zabytku budynku szpitala a następnie szkoły, powszechnie zwanego "Pałacykiem", zlokalizowanego przy ul. Broniewskiego w Pruszkowie.
31 Utworzone: 2024-11-23
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17410 Utworzone: 2023-10-23
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
51 Utworzone: 2024-11-22
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
380 Utworzone: 2024-11-17
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1624 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
181 Utworzone: 2024-11-18