Stop dla przeniesienia Zespołu Szkół Nr 2 w Żyrardowie

Anonymous

/ #36

2015-12-16 14:00

Na Życie Żyrardowa lepiej się nie powoływać.

Artykuły, które ukazują się w tej gazecie pełne są przekłamań, informacji wyssanych z palca, jak choćby ta, że Rada Rodziców zapomniała zaprosić pana Starostę na zebranie 7 grudnia. Pan redaktor ŻŻ zbiera nie informacje, ale plotki i nadmuchuje je jak baloniki puszczając w obieg krzywdzące społeczność szkolną teksty.

Podpisany pod artykułami z dnia 8 grudnia i 15 grudnia ani nie uczestniczył w zebraniu Samorządu Lokalnego Nr 2, ani nie był obecny na zebraniu 7 grudnia (bo został poproszony o jego opuszczenie po czasie przeznaczonym na rozmowy z redaktorami różnych mediów). A zebranie poświęcone było WYŁĄCZNIE na zapoznanie społeczności ZSZ Nr 2 z odpowiedzią od pana Starosty na pismo wyłane 30 października.

Co do zebrania Samorządu Lokalnego Nr 2 - wysłana nań pani redaktor ŻŻ puściła jako pierwsza kaczkę dziennikarską dopisując do daty zebrania z 7 grudnia, że reprezentantki RR oświadczyły, że pan Starosta będzie zaproszony. Jako że byłam obecna duchem i ciałem na owym zebraniu, mogę zaświadczyć, że w ogóle taka kwestia nie była poruszana. Mówiono jedynie o planach szukania poparcia dla nieprzenoszenia szkoły wśród żyrardowskich urzędów i instytucji.