Cofnięcie zmian personalnych w Programie Trzecim PR

Gość

/ #1943

2016-03-24 06:20

Słucham trójki od tak dawna, że nie pamiętam roku, tylko fakt, że gdy pierwszy raz usłyszałam o tym programie na liście przebojów zwyciężył Manam z piosenką "Kocham Cię kochanie moje". Potem rosłam, dojrzewałam, rodziłam dzieci, wchodzę w wiek średni. Cały czas trójka mi towarzyszy, w pewien sposób mnie kształtując. Zawsze ceniłam obiektywizm redakcji - czy to dotyczy gustów muzycznych - z ostatniego roku dzięki za Taco Hemingwaya, nigdy bym sama nie wpadła żeby go posłuchać a kupiłam płytę -czy poglądów politycznych - dzięki temu, że byli zapraszani przedstawiciele różnych opcji i różniący się poglądami komentatorzy nie raz kupowałam prasę o której zakupie sama bym nie pomyślała. Wczoraj w trójce zaprezentowano wywiad z ministrem Z. Ziobro. Po raz pierwszy od czasów słusznie minionych (sprzed 1989 r) miałam wrażenie, że prowadzący ten wywiad klęczy na kolanach przed ministrem. Żadnego trudnego pytania, tylko naprowadzające pozwalające ministrowi na wygłaszanie opinii, moim zdaniem żenada. Myślę, że i minister i słuchacze zasłużyli na coś więcej, tzn. solidne dziennikarstwo. Ponieważ to co usłyszałam to nie jest dobra zmiana więc podpisuję petycję.