Prawo kobiety do przerywania ciąży

Quoted post

"Pan w średnim wieku"

#48 Re:

2014-02-21 21:23

#42: -

Przepraszam jeśli uważę ale... jeśli nikt Ci nic w Ciebie nie włoży to i tej strasznej ciąży nie będzie. Chcesz mieć płaski brzuszek to zero seksu. Wtedy możesz mówić won. Nikt Ciebie przecież do tego nie zmusza. Moja była, gdy myślała, że jest w ciąży to ciągle mówiła o aborcji. Nie słuchała, że to ewentulne dziecko byłoby również moje. Niektóre kobiety zapominają o tym, że gdy uprawiają z kimś seks i zajdą w ciażę to zachodzą w nią z KIMŚ i wtedy już nie ma "mojego brzucha". Wtedy jest już wspólne dziecko. Jeśli go nie chcesz. Sprawa prosta. Po urodzeniu zrzekasz się praw rodzicielskich i oddajesz dziecko ojcu i wtedy znów jesteś wolna i możesz robić co chcesz i z kim chcesz. Powiedziałem jej, że jeśli go nie chce to niech nie usówa ale odda mi i rozejdziemy się. Bo i tak nie potrafiłbym być z mordercą.

Odpowiedzi

M.K.

#49 Re: Re:

2014-02-24 12:28:01

#48: "Pan w średnim wieku" - Re:

Nikt nie zmusza? I w małżeństwie też nikt nie zmusza? A kiedy dochodzi do gwałtu w małżeństwie to też nikt mnie nie zmusza?

Nie znacie, bo nie checie poznać tych rodzin i tych dzieci zrodzonych w patologicznych rodzinach. Tam raczej trudno o miłość. Ale przemoc, poniżanie i alkohol (lub narkotyki) tam są na porządku codziennym.

Czy za mało macie przykładów dzieci maltretowanych, bitych, mordowanych, wykorzystywanych seksualnie. Czy widzicie tylko swój czubek nosa, tylko swoje najbliższe otoczenie?

Reagujecie na życie poczęte, ale nie reagujecie już na żyjące, które być może za ścianą u Waszego sąsiada są krzywdzone?