Przeciwko szkalowaniu osoby Łowczego Miejskiego w Szczecinie

Quoted post

Piotr Szydłowski
Autor petycji

#44 Re: Petycję napisał Piotr szydłowski, który nigdy nie był w Wielgowie!

2016-01-31 18:57

#32: black lady - Petycję napisał Piotr szydłowski, który nigdy nie był w Wielgowie! 

Kornelia Silka - Twój kulawy styl jest jedyny w swoim rodzaju ;-) nawet ślepy by go rozpoznał  :-) Dlaczego chowasz za pseudonimem w dodatku tak obciachowym - do "black lady" brakuje Ci tyle ile brakuje pastowanemu kabanowi do dzika ;-) Przepraszam za te poufałości ale znamy się przecież ze 25 lat. Jak widzisz ja nie usuwam żadnych komentarzy. Nie będę z nikim dyskutował bo, jak sądzę, każdy kto tutaj zostawił swój wpis ma ugruntowane zdanie o przedmiocie  sporu.  Zapewne lepiej dla Ryszarda byłoby zostawić tą zaszczytną-inaczej funkcję. Jestem pewny, że każdy następny Łowczy Miejski będzie musiał wcześniej niż później zetknąć się z atakiem na swoją osobę z prostego powodu: sama nazwa stanowiska wskazuje, że jest to praca związana z łowiectwem. Myślę, że większość krytykujących (w niewybredny sposób) osobę Ryszarda Czeraszkiewicza czyta tekst "łowczy miejski" ale rozumie ten tytuł jako "ratownik zwierzęcy". I w tym cały problem. Następny Łowczy, w dniu w którym będzie musiał dokonać eutanazji (obojętnie czy za pomocą karabinu czy też morbitalu) na jakimś nieszczęśliwym połamańcu zostanie opluty przez dzisiejszych miłośników zwierząt i ogłoszony Nowym Mordercą. To samo czeka każdego następcę , kiedy w wigilię bożego narodzenia lub pierwszy dzień świąt wielkanocnych, o godzinie drugiej w nocy odmówi przyjazdu do kawki czy sierpówki która właśnie kona pod drzewem bo zeżarła spleśniały chleb (wysypany zresztą przez miłosników dokarmiania ptaków). Tak jak już parę osób wcześniej napisało pod moją petycją, prawdziwym problemem nie jest Ryszard Czeraszkiewicz ale zaściankowe, zakłamane, niewykształcone społeczeństwo, które wykazuje swoją energię i zapał jedynie w publicznym lżeniu i pomawianiu każdego kto śmie odbiegać od politycznie poprawnego wizerunku "porządnego obywatela". A obecnie, w oczach miastowych miłośników żaden łowczy czy myśliwy nie pasuje do takiego wizerunku. Nie rozmawiałem, nie uprzedzałem ani nie konsultowałem z Ryszardem tego, że napiszę tą petycję. Być może jest na mnie zły za to - nie wiem. Osobiście doceniam go zarówno jako zwyczajnego człowieka jak i fachowca- biologa. Wstawiłem się za obroną jego imienia ale nie za obroną funkcji jaką wykonuje. Nie zrobiłem tego ze względu na "kolesiostwo" ale ze względu na zwykła przyzwoitość. To samo bym zrobił w stosunku do każdego innego człowieka opluwanego bezkarnie przez anonimowy tłum.

Odpowiedzi

Michał

#49 Re: Re: Petycję napisał Piotr szydłowski, który nigdy nie był w Wielgowie!

2016-01-31 21:03:38

#44: Piotr Szydłowski - Re: Petycję napisał Piotr szydłowski, który nigdy nie był w Wielgowie! 

Panie Piotrze twierdzi Pan że Ryszard Czeraszkiewicz jest szkalowany i pomawiany i że wszystko to jest wyssane z palca.Pragne poinformowac ze zarówno ja jak i niektóre osoby mogllismy przez kilka lat wspólnie pracować razem z Ryśkiem.Wiemy jak interwencje ze zwierzetami wygladały i że chodziło głównie o kase a nie o dobro samych zwierząt.Łowczy miejski zaczął działać w Szczecinie od roku 2003 a ośrodek założył dopiero w roku 2008.Jak Pan myśli gdzie przez ten czas trafiały zwierzeta?Tak samo mozna powiedziec o latach 2010- 2014 kiedy to Rysiek nie posiadał żadnego ośrodka a brał pieniądze na jego prowadzenie.Prosze zapoznać sie z dokumentacja za nim przystapił Pan do założenia petycji.Dlaczego umowy były dzielone i zawsze odbywały sie bezprzetargowo, mimo że nawet ich podział przekraczał próg cenowy zapytania ofertowego.Nawet w ostatnim zapytaniu ofertowym możemy dopatrzec sie wielu nieprawidłowosci a powiem z pełnym przekonaniem w dokumentach mozna stwierdzić poswiadczenie nieprawdy w celu wyłudzenia korzyści majatkowej.Niestety z przykroscią musze stwierdzic ze przez ostatnie lata było wiele ataków ze strony Ryska na byłe osoby kiedys z nim pracujace. Z uporem maniaka Rysiek próbuje wmówic komuś wine.Ale jak to nie skutkuje a prokuratura nie stwierdza nieprawidłowosci zaczyna wnosic skarge na samego prokuratora.Gdzie tu jest logika?Równiez wiele raportów potwierdzających interwencje jest niedokładna i zawiera wiele nieprawidłowości.Dokumentacja zdjęciowa mija sie z prawda i nie dotyczy danego okresu.Rysiek wrzucajac zdjecia z 2006 r. do raportu z 2014r zapomniał o naszej wspólnej współpracy i ze nosnik tych zdjęc posiadamy, wiec kłamstwo ma krótkie nogi. Ale niech osądzą to organy ścigania oraz wymiar sprawiedliwości.

black lady

#92 Re: Re: Petycję napisał Piotr szydłowski, który nigdy nie był w Wielgowie!

2016-02-11 15:11:15

#44: Piotr Szydłowski - Re: Petycję napisał Piotr szydłowski, który nigdy nie był w Wielgowie! 

Szanowny Panie Piotrze. Czy zechce pan odpowiedzieć na pytanie skąd czerpał pan wiedzę na temat dzikiej Ostoi nigdy tam nie będąc. Ciekawe również, skad pan czerpie wiedzę o czynach chwalebnych i dokonaniach łowczego? Z jego opowiesci telefonicznych?  Moim zdaniem, jeżeli podpisuje pan jakiekolwiek pisma swoim nazwiskiem, to powinien pan liczyć się z jego zeszmaceniem. A to sie stało. Mieszka pan kilkaset kilometrów od Szczecina i pisze pan w obronie kolesia, to co on panu podyktował. Wysoce zakłamane,żałosne i niskie.