Petycja w sprawie pilnego zaopatrzenia w wodę (wreszcie nie z beczkowozu) wykluczonych mieszkańców gminy Ludwin!!!

Mieszkańcy Kaniwoli w gminie Ludwin od lat zmagają się z brakiem dostępu do wody w okresie letnim.  Gmina chwali się  zwiększającym się z roku na rok budżetem (obecnie 72 mln.)!!

Ale nie powinno  to ,,robić wrażenia" na wszystkich mieszkańcach gminy, którzy mają empatię i potrafią postawić się w sytuacji ,,wykluczonych podatników naszej gminy" niemających  ciągłości w  zapewnieniu podstawowych środków do życia -WODY!!!!

Od lat OBLIGATORYJNIE jest  uszczuplany budżet na m.in. na różnego rodzaju imprezy, pikniki, puchary Wójta w różnych kategoriach, promowanie z pieniędzy publicznych  wybranych firm prywatnych przedsiębiorców, pod hasłem: ,,Święto chleba i makaronu", ale temat Kaniwoli był ZAWSZE  nieistotny!!!! Kolejny wniosek o dofinansowanie inwestycji złożony dla ,,wyciszenia mieszkańców" (już trzeci raz), gdy znów zostanie  odrzucony  alternatywy nie ma! Jak tu się chwalić budżetem 72 milionowym jak  pieniędzy na tzw. PILNĄ INWESTYCJĘ nie ma?!! Stąd nasz apel:

Apel do Wójta i Rady Gminy Ludwin!

Wzywamy do wstrzymania wydatków na festyny, święta chleba, pikniki kosmiczne, święta rodzinne, dofinansowanie powiatu i innych wydatków, które nie są niezbędne i mogą zostać odroczone do czasu rozwiązania problemu z zaopatrzeniem w wodę mieszkańców poszkodowanych przez skutki nadmiernego (świadomego, gdyż przewidywalnego w skutkach dla mieszkańców!!!) osadnictwa turystycznego.

Do czasu rozwiązania wskazanego problemu wnioskujemy o zaprzestanie dalszych podłączeń do  sieci wodociągowej.

Mieszkańcu (i nie tylko)  jeśli solidaryzujesz się z ,,WYKLUCZONYMI" mieszkańcami w Gminie Ludwin podpisz petycję!!

Podpisując, akceptuję, że Twój Ludwin będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych przeze mnie w tym formularzu.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych podanych w formularzu w następujących celach: