obowiązkowa sterylizacja i kastracja psów i kotów nierodowodowych
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji obowiązkowa sterylizacja i kastracja psów i kotów nierodowodowych
Gość |
#2782015-01-20 10:14Dla ich zdrowia i prawidłowej psychiki, żeby te przypadkowe i niechciane, które pojawiają się z powodu ludzkiej głupoty, nie cierpiały w schroniskach - bo nie da się adoptować wszystkich, bo produkcja cały czas trwa. |
Gość |
#2792015-01-20 10:55Koniecznie trzeba to robić aby niepotrzebnie nie narażać zwierząt na cierpienie |
Grandziocha Gość |
#2802015-01-20 16:05Najwyższy czas.To co się dzieje w Polsce z psami przeszło najśmielsze oczekiwania. Rodowody za 5 zł wystawiają Urzędnicy wszelakiego rodzaju gmin,niemający zielonego pojęcia czym jest hodowla zwierząt i na czym polega.Jak się okazuje nie musisz wychodzić z domu by otrzymać "rodowód" dla swojego kundla.Co 50km jest schronisko a w każdym od 1000 -3000 psów.Handel psami w dalszym ciągu odbywa się na wszelkiego rodzaju rynkach,bazarach i giełdach.Nikt tego nie kontroluje.Psy,koty wyrzucane są z domów, z samochodów, zostawiane w lasach i przywiązywane do drzew. Zabijane dla smalcu. Ile jeszcze trzeba cierpienia tych biedaków!?,... no ile!? Trzeba także ukrócić te masowe ogłoszenia o sprzedaży psów nierasowych sprzedawane jako rasowe. Podawane są często fałszywe dane nieistniejących stowarzyszeń na Allegro,Alegratce, Tablica OLX i inne strony. Najwyższy czas przerwać masową produkcję psów i kotów przez pseudo stowarzyszenia i pseudo hodowców. Dość tego. |
Gość |
#283 Siara2015-01-21 13:47A ja np sobie nie życzę ani kastracji mojego psa ani sterylizacji mojej suki i nikt mi nie wmówi, że to zdrowe i dobre bo dzięki sterylizacji straciłam swoją sukę. Rozmnażać nie zamierzam ale krzywdzić ich nie będę. Obowiązek wprowadzajcie w schroniskach. Czy to oznacza, że mam się teraz bać pójść z psem do weterynarza? |
Gość |
#284 Re: Re: Chyba macie jakiś problem...2015-01-21 13:49#17: - Re: Chyba macie jakiś problem... A Ty wpadnij do mnie to Ci pokażę gdzie pochowałam swoją sukę, którą musiałam uśpić bo dzięki sterylizacji nabawiła się dzikich schorzeń. Jesteście niepoczytalni, takich ludzi zamyka się w zakładach. |
Gość |
#2852015-01-21 16:13Aby skutecznie walaczyc z bezdomnością zwierząt , niezbędana jest obowiązkowa kastracja/ sterylizacja, kto za? |
Go |
#286 Jestem na NIE!2015-01-21 21:59Szkoda tylko że nikt nie bierze pod uwage problemów związanych ze sterylizacją czy kastracją i konsekwencji zdrowotnych. Wycięcie psa to nie tylko zabieg to poważna ingerencja w gospodarke hormonalną psa plus ryzyko nie przeżycia narkozy. Przeciw kopiowaniu wszyscy sie rzucają że nie wolno tymczasem popierają wycinanie macic i jąder co niesie ze sobą o wiele gorsze problemy zdrowotne i psychiczne dla psa, cóż za hipokryzja!! Jestem na nie, są inne metody ograniczania bezdomności i zapopiegania rozmnażania kundli niż ich okaleczanie! |
Tara |
#287 Re:2015-01-23 14:21Wszystkie nowe stowarzyszenia które powstały sa odpowiedzia na zmiany w ustawie. wszyscy pseudo hodowcy producenci szczeniąt oczywiście bez papierów obeszli ustawe . Teraz wystawiaja rodowody na kolanie ojcie matka i konioec Biora po 1200-1500 za niby psa rasowego. Idąc dalej sprzedając mieszańce wypisuja że to nowa rasa jakiej jescze nie było. jedyna organizacja wystawiająca praqwdziwe rodowody jest Zwiazek Kynologiczny w Polsce organizacja zrzeszona w FCI> |
Gość |
#2882015-01-23 15:05Regulowana rozrodczosc,to koniecznosc!Dosyc glodujacych,marznacych,cirpiacych zwierzat,ktorymi nikt nie chce sie zajac! |
Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)
2015-01-23 21:02- Date of removal: 2015-01-23
- Powód usunięcia:
Gość |
#2932015-01-24 12:32wszytsko pieknie ladnie, ale jesli tylko zwiazek kynologiczny moze miec mozliwosc rozplodu to to jest tworzenie kolejnej kliki tak jak np. adwokaci |
Gość |
#294 Re:2015-01-24 13:35nadpopulacja, dotyczy tez ludzi, i to te zwierzeta, najbardziej zagrazaja wszelakiemu stworzeniu
|
nn |
#296 Re: Jestem na NIE!2015-01-25 10:52Proszę zajrzeć do schroniska, to pogadamy. |
Gość |
#2972015-01-27 01:04Mam serdecznie dość terroru jaki fundują nam ludzie bezmyślnie rozmnażający psy (czyt. niesterylizujący ich). Tysiące niechcianych, nieszczęśliwych zwierząt w schroniskach, niezliczona ilość bestialsko topionych szczeniaków i kociaków. Dzieci atakowane przez wałęsające się zdziczałe psy. No i niewyobrażalne koszty utrzymywania schronisk. Te pieniądze można przeznaczyć na szczytniejszy cel. Chciała bym wydawać swoje pieniądze na swoje potrzeby! Niestety sumienie mi na to nie pozwala jak widzę kolejnego, okrutnie potraktowanego psa czy kota, który potrzebuje pomocy. Nie jeden raz ja i wiele innych znanych mi osób miało naprawdę duży problem co zrobić z porzuconym przez kogoś, często chorym lub rannym zwierzakiem. Do przymusowej sterylizacji dołączyła bym jeszcze przymusowe czipowanie i rejestrację. To właściciele powinni odpowiadać za swoje zwierzęta, a nie, jak to często bywa obcy, zmuszani przez posiadanie sumienie ludzie. |
Gość |
#2992015-01-28 19:59Jak najbardziej jestem za obowiązkową sterylizacją i kastracją psów i kotów nierodowodowych zbyt wiele jest niedoli zwierząt nierodowodowych i bezdomnych. |
Gość |
#3002015-01-31 07:44Mam nadzieję, że choć trochę pomoże to zwierzakom, ym bezbronnym, skazanym na nas ludzi..... |
|
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
NIE dla wyburzenia "Pałacyku pod Pszczółką" w Limanowej
Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
NIE farmom fotowoltaicznym w okolicy Źródeł Łyny #RatujmyŁynę
Apel o kontynuację budowy CPK
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
PETYCJA W OBRONIE BARU "GNIEWSKA JUNGLA" Z DNIA 24.04.2025
718 Utworzone: 2025-04-25
Przedszkola Publiczne Zagrożone
3742 Utworzone: 2024-11-18
PETYCJA O ODWOŁANIE DYREKTOR SCHRONISKA NA PALUCHU Z ŻĄDANIEM ZMIAN W SPOSOBIE ZARZĄDZANIA SCHRONISKIEM
2012 Utworzone: 2025-04-19
List Otwarty do Ministerstwa Sprawiedliwości o ustanowienie przedstawiciela prawnego dla "niewidzialnych dzieci"
170 Utworzone: 2025-04-18
PETYCJA W SPRAWIE LOGO MYŚLENIC
539 Utworzone: 2025-04-23
Petycja w sprawie zapewnienia rodzicom dzieci hospitalizowanych w oddziałach intensywnej terapii całodobowego towarzyszenia rodzica.
65058 Utworzone: 2025-02-13
PROŚBA DO WŁADZ MIASTA TORUNIA O RATOWANIE WINNICY WSCHODNIEJ
376 Utworzone: 2025-04-16
Protest przeciwko planom wycinki lasów na Lublinku w Łodzi, co umożliwia przyjęty mpzp
1678 Utworzone: 2025-04-10
Powstrzymaj Budowę Osiedla Mieszkaniowego na Terenie Warszawskiego Obszaru Chronionego
534 Utworzone: 2025-04-22
Petycja w sprawie wyznaczenia nocnego dyżuru apteki w Płocku
97 Utworzone: 2025-04-05
Rewitalizacja linii kolejowej nr 103 Wadowice – Spytkowice – Trzebinia
385 Utworzone: 2025-04-09
Zniesienie podatku od dodatku emerytalnego OSP
778 Utworzone: 2025-04-22
Budowa tunelu pod trasa kolejową w Sosnowcu
2358 Utworzone: 2025-04-18
Apel do Pani Prezydent Aleksandry Kosiorek o uniemożliwienie zabudowy zielonych i leśnych terenów przy ulicach Bosmańskiej i Śmidowicza oraz wprowadzenie konkretnych zmian do MPZP dzielnicy Oksywie.
39 Utworzone: 2025-04-16
Petycja Młodzieżowa do Prezydenta Warszawy o zagwarantowanie prawa do czystego powietrza
186 Utworzone: 2025-03-24
W sprawie uregulowania psychoterapii w Polsce oraz zapewnienia skutecznego, bezpiecznego i profesjonalnego leczenia osób z zaburzeniami psychicznymi.
520 Utworzone: 2025-04-13
Petycja dotycząca odstąpienia od planów łączenia geografii z biologią w szkole podstawowej
3230 Utworzone: 2025-01-06
Nie dla teologa jako przewodniczącego Polskiego Towarzystwa Psychologicznego w Warszawie
73 Utworzone: 2025-04-21
Sprzeciw wobec projektu utworzenia Centrum Integracji Cudzoziemców w Toruniu.
2328 Utworzone: 2025-03-04
Przywróćcie piwo Somersby Piña Colada do sklepów – naród cierpi!
17 Utworzone: 2025-04-25