List otwarty do Zarządu Fashion House Outlet Centre Gdańsk
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji List otwarty do Zarządu Fashion House Outlet Centre Gdańsk
Fashion House Outlet Centre Gdańsk |
#27 Komentarz Fashion House Outlet Centre Gdańsk2015-04-27 11:03Szanowni Państwo, W nawiązaniu do petycji stworzonej w niedzielę, 26.04.2015 Przez Organizatorkę Wydarzenia „Daj czerwoną kartkę Fashion House”, informujemy ponownie, że nie było naszym celem kierowanie reklamy do dzieci i nie z myślą o dzieciach została ona stworzona. Stacje radiowe mają prawo odmówić emisji, jeśli reklama jest niezgodna z prawem lub narusza prawa osób trzecich – nic takiego nie miało miejsca. Mając na uwadze emocje, jakie wywołał przekaz, w piątek, 24 kwietnia, tuż po godzinie 9:00 rano, Zarząd Fashion House Outlet Centre Gdańsk poprosił wszystkie stacje radiowe, o zaprzestanie emisji reklamy, o czym poinformowaliśmy w wydanym przez nas oświadczeniu na Facebook’u oraz w wypowiedzi w artykule prasowym, który ukazał się w Gazecie Trójmiasto w sobotę 25.04.2015. Stacje radiowe zdjęły spot z anteny najszybciej, jak to było możliwe, zgodnie z obowiązującymi wewnętrznymi procedurami: Radio Gdańsk – piątek 24/04, od godziny 9:30 Radio Eska – piątek 24/04, od godziny 12:00 RMF Maxx – piątek 24/04, od godziny 18:00 Radio Plus – piątek 24/04, od godziny 16:00 Zrobiliśmy wszystko, aby naprawić zaistniałą sytuację. Wszystkich, którzy poczuli się urażeni emisją reklamy serdecznie przepraszamy. Z wyrazami szacunku, Fashion House Outlet Centre Gdańsk
|
Gość |
#29 Do Fashion House Outlet Centre2015-04-27 12:34Witam, |
Gość |
#30 Re: Do Fashion House Outlet Centre2015-04-27 13:02#29: - Do Fashion House Outlet Centre Ciekawe czy organizatorka wydarzenia ma doświadczenie w ocenie zawartości reklam. Wydała wyrok i oczekuje rekompensaty. A co będzie, jeśli organ uprawniony, Rada Etyki Reklamy nie potwierdzi jej toku myślenia? |
Gość |
#31 Re: Re: Do Fashion House Outlet Centre2015-04-27 13:21#30: - Re: Do Fashion House Outlet Centre Wydaje mi się, że umknęła Pani/Pana uwadze obecność 6500 osób uczestniczących w wydarzeniu, nie wspominając o sygnotariuszach tej petycji. Najwyraźniej wszystkie te osoby źle oceniły jej zawartość? Wiem też, że eksperci do spraw reklamy również nie pozostawiają na niej suchej nitki. |
Gość |
#322015-04-27 13:26Cóż, organizator jest jeden. Skoro nie ma odpowiedzialności zbiorowej ten argument chyba na nic się nie przyda. |
Gość |
#332015-04-27 14:01Sama ubieram się w sklepach second hand,tam też często kupuję ubrania dla mojego 14-letniego syna,bo :a.)nie stać mnie na markowe ciuchy,b.)nie odczuwam potrzeby ich posiadania,c.)wiem,że markowe ciuchy powstają dzięki niewolniczej pracy .Uczę mojego syna szacunku dla drugiego człowieka bez względu na jego wygląd i tego samego oczekuję od innych.Ps.pracuję w zawodzie nauczyciela. |
Gość |
#342015-04-27 15:10Straszliwy brak empatii ze strony ludzi, którzy zatwierdzili tę niskiej jakości reklamę. Ja z głodu nie padnę jeśli nie "oszczędzę" kilku dyszek w Faszist Hałsie, więc będę go omijać bardzo szerokim łukiem. Chamstwo można piętnować decyzjami zakupowymi i polecam to wszystkim. |
Gość |
#35 Re: Re: Re: Do Fashion House Outlet Centre2015-04-27 21:07#31: - Re: Re: Do Fashion House Outlet Centre Nawet jeżeli w czasie operacji pozostawiono w brzuchu pacjenta chustę i coś tam jeszcze nikt, oprócz biegłych oraz NRL nie mógł nazwać takiego lekarza partaczem. Dlaczego? Bo nie ma wystarczającej wiedzy. Bo mógłby zostać oskarżony o szkalowanie. Taka osoba jak Pani, obyta w przeróżnych mediach, powinna to wiedzieć. Ale takie są skutki kiedy mówi się szybciej niż myśli. |
Gość |
#362015-04-28 07:08Jestem oburzona o zniesmaczona tego typu reklamami. Mam serdecznie dosc epatowania mnie i mojego dziecka przez reklamodawcow przymusowymi zakupami, seksem i plonacymi konarami. Dziecko patrzy i pyta - o co chodzi? |
Gość |
#38 Re: Re: Do Fashion House Outlet Centre2015-04-28 08:10#30: - Re: Do Fashion House Outlet Centre Myślimy samodzielnie. I mamy prawo do ocen. |
Gość |
#39 Re: Re: Re: Re: Do Fashion House Outlet Centre2015-04-28 12:28#35: - Re: Re: Re: Do Fashion House Outlet Centre Nawet nie iwem od czego zacząć, może od prośby, żeby się Pan/Pani przedstawił/a? Ja nie jestem tu anonimowo, a Pan/Pani tak. Ciekawi mnie też skąd wiedza na temat mojego obycia w mediach? Nigdy sobie tu takiej nie przypisywałam. Po trzecie, zapraszam na FB, chyba że Pan/Pani woli wygłaszać komentarze, tam, gdzie niewiele osób zagląda. W reszcie po czwarte, w ani jednej wypowiedzi nie twierdziłam, że FH, ani nawet że agencja reklamowa, która stworzyła tą reklamę to "partacze", ba z moich ust nie padło nawet ani jedno obraźliwe określenie pod kątem tych instytucji, więc bardzo prosze mi tego nie imputować. Oceniam reklamę i oceniam ją przez pryzmat mojego osobistego odbioru, z którym zgadza się wiele osób. Na szczęście mam prowo do wyrażania swojej opinii i odczuć. |
ŁAJZA |
#402015-04-28 17:36Haha, większość petycji podpisana przez anonimowych - studentów czy kogo??? Takie podpisy nie mają dla jak mniemma dla oskarżanego przez Was sklpeu żadnego znaczenia. Te z drugiego krańca Polski też nie! Co więcej - propagujecie na tym swoim awanturniczym *wydarzonku* na fejsie tyle nienawiści, że żal mi waszych dzieci. Słaby mają przykład w domach. Nie mówiąc jużo propagowaniu tej znienawidzonej przez Was reklamy. Jakiś troll wkleja ją tam co chwilę. Hej, to właśnie dzięki WAM ta reklama już NIGDY nie zniknie z interntetu. Radio zapomina, ale interent jest bezlitosny. Hahahaha! Specjaliści od walk z wiatrakami. Zróbcie coś pożytecznego a nie jątrzycie. |
Gość |
#41 Re:2015-04-28 19:02na tym naszym wydarzonku chętnie przyjmiemy sugestie na temat dyskusji, którą organizujemy. a poziom Pana wypowiedzi też pozostawia trochę do życzenia. |
ŁAJZA |
#42 Re: Re:2015-04-28 19:23
Dziękuję za serdeczne zaproszenie. Nie splamię się jednak dołączeniem do tej grupy. Nic mnie do tego nie zmusi, nawet jeśli reklama budzi moje wątpliwości. Nie mam ochoty na towarzystwo oszołomów. Z akcji tak prowadzonych można wysnuć co najwyżej wniosek na temat tego jak się rodzą ekstremizmy. |
Gość |
#432015-04-29 21:10"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji". Wincenty Styś |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
45716 Utworzone: 2024-04-25
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
1205 Utworzone: 2024-12-21
NIE dla końca vapowania w Polsce
1488 Utworzone: 2024-12-12
Petycja w interesie publicznym mająca na celu podjęcie przeciwdziałań w przypadku tworzenia na terenie województwa Centrów Integracji Cudzoziemców, oraz ośrodków dla imigrantów
472 Utworzone: 2024-12-24
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
696 Utworzone: 2024-12-17
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
231 Utworzone: 2024-12-20
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5445 Utworzone: 2024-09-23
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2770 Utworzone: 2024-11-15
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
588 Utworzone: 2024-11-25
Równy dostęp do leczenia niepłodności i zabezpieczania płodności dla wszystkich kobiet!
76 Utworzone: 2024-12-17
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1592 Utworzone: 2024-11-28
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
270 Utworzone: 2024-12-17
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
473 Utworzone: 2024-12-15
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
57 Utworzone: 2024-12-20
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
571 Utworzone: 2024-10-17
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
118 Utworzone: 2024-12-20
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7845 Utworzone: 2022-12-31
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
186 Utworzone: 2024-12-19
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa w sprawie odwołania ze stanowiska obecnego dyrektora Zarządu Transportu Publicznego
359 Utworzone: 2024-12-03
PETYCJA studentów w sprawie przywrócenia zdalnej formy egzaminów
42 Utworzone: 2024-12-20