Dziś do Warszawy, jutro do Strasburga - 5h elektroradiologów
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Dziś do Warszawy, jutro do Strasburga - 5h elektroradiologów
Gość |
#12015-10-02 04:45Bo czuje się skrzywdzona oraz dyskryminowana decyzja rządu wprowadzającą w życie ustawę i wyrokiem TK!!! |
Gość |
#22015-10-02 04:46 Nie zgadzam się z tym aby po 30 latach pracy pracować o połowę(dotychczasowego czasu pracy) dłużej , za tą samą płacę .Zaczynając pracę miałem wybór , 5 godzin z promieniami albo pełny wymiar na innym stanowisku bez promieni. |
Gajówka |
#42015-10-02 07:28Zaczęłam pracować zaraz po zakończeniu szkoły. Urodziłam troje dzieci,wychowałam je. Dałam Państwu wykształconych obywateli, poświęcając swoją kkarierę (byłam na urlopach bezpłatnych) Wróciłam do pracy i dwa lata przed emeryturą zabrano mi 5 godzinny dzień pracy, wcześniejszą emeryturę. Potraktowano mnie jak najgorszy śmieć twierdząc, że wojsko, polcja wybierali świadomie swój zawód dlatego im nie wolno zabierać, a my elektroradiolodzy to chyba byliśmy nieświadomi(teraz bym powiedziała,, naćpani"). Tak samo potraktowali mojego męża, który pływał na rybakach po 6miesięcy na statku zostawiając mnie samą z trójką dzieci. Nikt nie użalał się nade mną tak jak nad,, biednymi"żonami wojskowych. Nabawił się reumatyzmu i teraz też go pozbawiono wcześniejszej emerytury. Czuję się podwójnie pokrzywdzona i oszukana. |
Dziś do Warszawy, jutro do Strasburga Autor petycji |
#5 Dlaczego protestujemy?2015-10-02 09:00Polski Sejm, Senat, Rząd, Bul, TK i pracodawca pokazali Ci figę z makiem - odebrali prawa słusznie nabyte (skróconą dobową normę czasu pracy) nie dając w zamian żadnej rekompensaty. Pracujesz wiele lat w warunkach szkodliwych, chemia, promieniowanie, silne pole... a może nawet straciłeś pracę. Chcemy takiego samego poszanowania naszych praw socjalnych, jakie otrzymali mundurowi, górnicy, stoczniowcy... a nawet UBecy!!! Czas najwyższy szykować skargę do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka. Jeśli oczekujesz rekompensaty za utracone prawo do 5h, podpisz petycję ws. skargi do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka. |
Gość |
#62015-10-02 09:14pracuję ponad 30 lat w promieniowaniu jonizującym. Najpierw radiologia, a od 18 lat medycyna nuklearna. Źródła otwarte. Żadnej ochrony.Przez te 30 lat ułożyłam sobie rytm życia. Jestem w depresji i desperacji. Te ponad 50% więcej za te same marne pieniądze- to nie do przyjęcia. Skrócenie etatu do 0,7 wymiaru- to głodowa jałmużna. podejmując pracę godziłam się na konkretne warunki. I tak jak z OFE inni zadecydowali o moim życiu.... |
Gość |
#72015-10-02 09:35Po 35 latach pracy w zawodzie i umowie z Państwem Polskim przy podejmowaniu pracy związanej z promieniowaniem i gwarancji coś za coś - moje zdrowie i ryzyko za 5 godzin, obecnie czuję się oszukany straciłem zdrowie i 5 godzin |
Ania Gość |
#92015-10-02 13:28Bo tak jak wielu innych techników czuje się skrzywdzona oraz dyskryminowana decyzja rządu wprowadzającą w życie ustawę bez rekompensaty finansowej za dodatkowe 50% czasu pracy i wyrokiem TK!!! |
Gość |
#112015-10-03 05:27Bo czuje sie poszkodowana zwiększającą sie liczba godzin pracy bez żadnej podwyżki i braku jakichkolwiek odszkodowań za warunki szkodliwe. Żałosne |
Gość |
#122015-10-03 09:00Niesłusznie zabrano Nam przywileje,bardzo dobrze,że się nie poddajemy!!!!Udostępniajcie to wszystkim kolegom i koleżankom ,trzeba walczyć o Nasze prawa. |
Gość |
#132015-10-03 14:30Cofnięcie praw nabytych jest nieuczciwe i bezprawne. Tym bardziej,że w innych sektorach jak policjanci czy wojskowi prawa te zostały zachowane. |
Gość |
#142015-10-03 23:06Ludzie pracujacy w naszym zawodzie powinni zarabiac wiecej albo pracowac mniej godzin po to zeby i tak zarabiac wiecej w dwóch-trzech pracach jezeli chca.poza tym czas spedzony w pracy powinien przekladac sie na finanse i poziom zycia, wkoncu jestesmy ktoryms w etapem w pomocy dla ludzi.duzo osob pracuje w paru miejscach nie widzac bliskich, mi to nie przeszkadza bo nie mam jeszcze swojej rodziny, ale za pare lat ten problem dotknie rowniez mnie. Wynagrodzenie o ile mozna to tak nazwac. Uwazam ze pracownicy z np 30letnim stazem zarabiaja smieszne pieniadze, moim zdanie za ta odppwiedialnosc i stres zbyt niskie wynagrodzenie. |
Gość |
#162015-10-04 12:55Wykonuję odpowiedzialną pracę ,dyzur po 10 godzin w mri i ct, pracuje w zawodzie 19 lat. Moja pensja to 1700 zł. Żenujące. A brak podwyżek wraz ze zwiekszeniem czasu pracy o polowe dotychczasowego to zlodziejstwo. |
Gość |
#172015-10-04 20:30Ponieważ mam dość oszustw i wykorzystywania mnie jako obywatela i długoletniego pracownika przez aktualny rząd Rzeczpospolitej Polski. |
Gość |
#182015-10-05 04:18Jest nas około 10 tysięcy techników elektroradiologii a wpisów niecałe 200 WSTYD!!!!! naprawdę Wam niezależy!!!!!! gdzie solidarność zawodowa!!!!!! choć raz pokażmy że MOZEMY!!!!!!!!!! |
Anonymous |
#202015-10-05 08:42W zawodzie 31 lat żadnych perspektyw,czuję się oszukany.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Żądam przywrócenia 5-godz.dnia pracy |
Gość |
#212015-10-05 09:01A najzabawniejsze jest to że pracuję więcej a zarabiam mniej bo owszem podstawa została ta sama ale dodatki za święta i nocki liczone są ze 165 godzin a nie 110. To jest niezły przekręt. Dyrekcja jeszcze na nas zaoszczedzila.
|
Gość |
#222015-10-05 17:18Jestem technikiem RTG 35 lat i nie dość, że od 10-ciu lat nie otrzymałam podwyżki do grupy zawodowej to jeszcze w bezczelny sposób cofnięto mi moje prawa nabyte, które uważam ja jak i podejrzewam również moi koledzy należą się nam jak psu miska. Nikt i żadna wydumana idea nie ma prawa nam tego odbierać po tylu latach pracy! |
Gość |
#232015-10-06 10:53Powtarzam się może ale zaangażowanie jak i zainteresowanie w wypełnianiu tej ankiety jest bez mała zerowe a zarówno w MOZ jak i w depertamentach wydziału zdrowia przy zarządach wojewódzkich czy w dyrekcjach placówek zdrowia są osoby które śledzą tego typu strony a więc takie zaangażowanie z naszej strony przekłada się potem na postrzeganie i traktowanie naszej grupy zawodowej.Zamiast narzekać mobilizujmy nasze środowisko do większej aktywności !!!!!!!!!!! |
Gość |
#242015-10-06 18:43Skandal że brak rekompensaty! Za wydłużenie czasu pracy o ponad 50% |
Gość |
#252015-10-06 20:57Dlatego, że nie mogę znieść że w tym kraju traktuje się rózne grupy zawodowe wybiórczo.Jednym zmienia się warunki pracy z dnia na dzień ,innym zachowuje się prawa nabyte.Po 35 latach pracy w zawodzie technika elektroradiologii z dnia na dzień niemalże każe mi się pracować 7 lat dłużej.Jest to nieludzkie i upokazające .Wydłuża się czas pracy z 5 na 7,35godz.dziennie nie płacąc za wydłużony czas pracy ani grosza ,obniżajac de facto i tak niskie zarobki ,żenada .I to ma być państwo Prawa a wyrok Trybunału kompromituje je . |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
44389 Utworzone: 2024-04-25
Petycja w interesie publicznym mająca na celu podjęcie przeciwdziałań w przypadku tworzenia na terenie województwa Centrów Integracji Cudzoziemców, oraz ośrodków dla imigrantów
314 Utworzone: 2024-12-24
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
497 Utworzone: 2024-12-17
NIE dla końca vapowania w Polsce
1438 Utworzone: 2024-12-12
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
1189 Utworzone: 2024-12-21
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5409 Utworzone: 2024-09-23
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17773 Utworzone: 2023-10-23
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
466 Utworzone: 2024-12-15
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7836 Utworzone: 2022-12-31
Chrońmy prawo do wyboru medycyny naturalnej w profilaktyce naszego zdrowia!
114 Utworzone: 2024-12-08
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1577 Utworzone: 2024-11-28
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1949 Utworzone: 2024-11-08
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
268 Utworzone: 2024-12-17
Równy dostęp do leczenia niepłodności i zabezpieczania płodności dla wszystkich kobiet!
68 Utworzone: 2024-12-17
Nie dla zmiany nazwy AWF Kraków na AKF (Akademia Kultury Fizycznej)
319 Utworzone: 2024-12-06
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa w sprawie odwołania ze stanowiska obecnego dyrektora Zarządu Transportu Publicznego
354 Utworzone: 2024-12-03
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
5054 Utworzone: 2024-11-14
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2765 Utworzone: 2024-11-15
PROŚBA DO SZANOWNEGO PANA PREZYDENTA ANDRZEJA DUDY O UNIEWINNIENIE BUDDY
17475 Utworzone: 2024-10-14
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
226 Utworzone: 2024-12-20