Dziś do Warszawy, jutro do Strasburga - 5h elektroradiologów

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Dziś do Warszawy, jutro do Strasburga - 5h elektroradiologów

Gość

2015-10-02 04:45

Bo czuje się skrzywdzona oraz dyskryminowana decyzja rządu wprowadzającą w życie ustawę i wyrokiem TK!!!

Gość

2015-10-02 04:46

Nie zgadzam się z tym aby po 30 latach pracy pracować o połowę(dotychczasowego czasu pracy) dłużej , za tą samą płacę .Zaczynając pracę miałem wybór , 5 godzin z promieniami albo pełny wymiar na innym stanowisku bez promieni.
Jakub

2015-10-02 06:03

Więcej godzin= mniej potrzebnych pracowników.

Gajówka

2015-10-02 07:28

Zaczęłam pracować zaraz po zakończeniu szkoły. Urodziłam troje dzieci,wychowałam je. Dałam Państwu wykształconych obywateli, poświęcając swoją kkarierę (byłam na urlopach bezpłatnych) Wróciłam do pracy i dwa lata przed emeryturą zabrano mi 5 godzinny dzień pracy, wcześniejszą emeryturę. Potraktowano mnie jak najgorszy śmieć twierdząc, że wojsko, polcja wybierali świadomie swój zawód dlatego im nie wolno zabierać, a my elektroradiolodzy to chyba byliśmy nieświadomi(teraz bym powiedziała,, naćpani"). Tak samo potraktowali mojego męża, który pływał na rybakach po 6miesięcy na statku zostawiając mnie samą z trójką dzieci. Nikt nie użalał się nade mną tak jak nad,, biednymi"żonami wojskowych. Nabawił się reumatyzmu i teraz też go pozbawiono wcześniejszej emerytury. Czuję się podwójnie pokrzywdzona i oszukana. 

Dziś do Warszawy, jutro do Strasburga
Autor petycji

#5 Dlaczego protestujemy?

2015-10-02 09:00

Polski Sejm, Senat, Rząd, Bul, TK i pracodawca pokazali Ci figę z makiem - odebrali prawa słusznie nabyte (skróconą dobową normę czasu pracy) nie dając w zamian żadnej rekompensaty. Pracujesz wiele lat w warunkach szkodliwych, chemia, promieniowanie, silne pole... a może nawet straciłeś pracę. Chcemy takiego samego poszanowania naszych praw socjalnych, jakie otrzymali mundurowi, górnicy, stoczniowcy... a nawet UBecy!!! Czas najwyższy szykować skargę do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka. Jeśli oczekujesz rekompensaty za utracone prawo do 5h, podpisz petycję ws. skargi do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka.

Gość

2015-10-02 09:14

pracuję ponad 30 lat w promieniowaniu jonizującym. Najpierw radiologia, a od 18 lat medycyna nuklearna. Źródła otwarte. Żadnej ochrony.Przez te 30 lat ułożyłam sobie rytm życia. Jestem w depresji i desperacji. Te ponad 50% więcej za te same marne pieniądze- to nie do przyjęcia. Skrócenie etatu do 0,7 wymiaru- to głodowa jałmużna. podejmując pracę godziłam się na konkretne warunki. I tak jak z OFE inni zadecydowali o moim życiu....

Gość

2015-10-02 09:35

Po 35 latach pracy w zawodzie i umowie z Państwem Polskim przy podejmowaniu pracy związanej z promieniowaniem i gwarancji coś za coś - moje zdrowie i ryzyko za 5 godzin,
obecnie czuję się oszukany straciłem zdrowie i 5 godzin

Gość

2015-10-02 13:11

Dlatego,ponieważ czuję się perfidnie oszukany i wykorzystany!
Ania
Gość

2015-10-02 13:28

Bo tak jak wielu innych techników czuje się skrzywdzona oraz dyskryminowana decyzja rządu wprowadzającą w życie ustawę bez rekompensaty finansowej za dodatkowe 50% czasu pracy i wyrokiem TK!!!

Gość

2015-10-02 16:35

Domagam się sprawiedliwego traktowania.

Gość

2015-10-03 05:27

Bo czuje sie poszkodowana zwiększającą sie liczba godzin pracy bez żadnej podwyżki i braku jakichkolwiek odszkodowań za warunki szkodliwe. Żałosne

Gość

2015-10-03 09:00

Niesłusznie zabrano Nam przywileje,bardzo dobrze,że się nie poddajemy!!!!Udostępniajcie to wszystkim kolegom i koleżankom ,trzeba walczyć o Nasze prawa.

Gość

2015-10-03 14:30

Cofnięcie praw nabytych jest nieuczciwe i bezprawne. Tym bardziej,że w innych sektorach jak policjanci czy wojskowi prawa te zostały zachowane.

Gość

2015-10-03 23:06

Ludzie pracujacy w naszym zawodzie powinni zarabiac wiecej albo pracowac mniej godzin po to zeby i tak zarabiac wiecej w dwóch-trzech pracach jezeli chca.poza tym czas spedzony w pracy powinien przekladac sie na finanse i poziom zycia, wkoncu jestesmy ktoryms w etapem w pomocy dla ludzi.duzo osob pracuje w paru miejscach nie widzac bliskich, mi to nie przeszkadza bo nie mam jeszcze swojej rodziny, ale za pare lat ten problem dotknie rowniez mnie.
Wynagrodzenie o ile mozna to tak nazwac.
Uwazam ze pracownicy z np 30letnim stazem zarabiaja smieszne pieniadze, moim zdanie za ta odppwiedialnosc i stres zbyt niskie wynagrodzenie.

Gość

2015-10-04 08:30

Czuje się oszukana przez Państwo polskie

Gość

2015-10-04 12:55

Wykonuję odpowiedzialną pracę ,dyzur po 10 godzin w mri i ct, pracuje w zawodzie 19 lat. Moja pensja to 1700 zł. Żenujące. A brak podwyżek wraz ze zwiekszeniem czasu pracy o polowe dotychczasowego to zlodziejstwo.

Gość

2015-10-04 20:30

Ponieważ mam dość oszustw i wykorzystywania mnie jako obywatela i długoletniego pracownika przez aktualny rząd Rzeczpospolitej Polski.

Gość

2015-10-05 04:18

Jest nas około 10 tysięcy techników elektroradiologii a wpisów niecałe 200 WSTYD!!!!! naprawdę Wam niezależy!!!!!! gdzie solidarność zawodowa!!!!!! choć raz pokażmy że MOZEMY!!!!!!!!!!

Gość

2015-10-05 07:31

Wydłużony czas pracy bez rekompensaty finansowej.

Anonymous

2015-10-05 08:42

W zawodzie 31 lat żadnych perspektyw,czuję się oszukany.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Żądam przywrócenia 5-godz.dnia pracy

Gość

2015-10-05 09:01

A najzabawniejsze jest to że pracuję więcej a zarabiam mniej bo owszem podstawa została ta sama ale dodatki za święta i nocki liczone są ze 165 godzin a nie 110. To jest niezły przekręt. Dyrekcja jeszcze na nas zaoszczedzila. 

Gość

2015-10-05 17:18

Jestem technikiem RTG 35 lat i nie dość, że od 10-ciu lat nie otrzymałam podwyżki do grupy zawodowej to jeszcze w bezczelny sposób cofnięto mi moje prawa nabyte, które uważam ja jak i podejrzewam również moi koledzy należą się nam jak psu miska.
Nikt i żadna wydumana idea nie ma prawa nam tego odbierać po tylu latach pracy!

Gość

2015-10-06 10:53

Powtarzam się może ale zaangażowanie jak i zainteresowanie w wypełnianiu tej ankiety jest bez mała zerowe a zarówno w MOZ jak i w depertamentach wydziału zdrowia przy zarządach wojewódzkich czy w dyrekcjach placówek zdrowia są osoby które śledzą tego typu strony a więc takie zaangażowanie z naszej strony przekłada się potem na postrzeganie i traktowanie naszej grupy zawodowej.Zamiast narzekać mobilizujmy nasze środowisko do większej aktywności !!!!!!!!!!!

Gość

2015-10-06 18:43

Skandal że brak rekompensaty! Za wydłużenie czasu pracy o ponad 50%

Gość

2015-10-06 20:57

Dlatego, że nie mogę znieść że w tym kraju traktuje się rózne grupy zawodowe wybiórczo.Jednym zmienia się warunki pracy z dnia na dzień ,innym zachowuje się prawa nabyte.Po 35 latach pracy w zawodzie technika elektroradiologii z dnia na dzień niemalże każe mi się pracować 7 lat dłużej.Jest to nieludzkie i upokazające .Wydłuża się czas pracy z 5 na 7,35godz.dziennie nie płacąc za wydłużony czas pracy ani grosza ,obniżajac de facto i tak niskie zarobki ,żenada .I to ma być państwo Prawa a wyrok Trybunału kompromituje je .