STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica

Gość

2015-10-01 19:56

Lubię Teatr Kamienica Cenię to co robią dla kultury dla dzieci dla Warszawy

Gość

2015-10-01 20:13

Polska zaczyna mnie przerażać

Gość

2015-10-01 20:14

Lubię ten teatr i szanuję ogrom pracy włożony w jego powstanie i działanie.

Gość

2015-10-01 20:27

Ten teatr to wspaniałe miejsce na mapie stolicy. Emilian Kamiński i Justyna Sieńczyłło stworzyli Kamienicę z ruin. Zamiast walczyć z okolicznymi mieszkańcami, dali im pracę, zarazili swoim entuzjazmem. Bezprawne działania ludzi, którzy chcą ten teatr zamknąć, budzą mój głęboki sprzeciw.

Gość

2015-10-01 21:19

Tylko kultura moze uratowac ten swiat..

Gość

2015-10-01 21:41

Nie wyobrażam sobie Warszawy bez Kamienicy. Wspaniali ludzie, atmosfera, wnętrza, cudowne spektakle... Włożyli w to całe serce. Byłam tam, gdy teatr ruszał, dopiero zaczynali, robili własnymi rękami jedno pomieszczenie po drugim. Jakim prawem to się niszczy!

Gość

2015-10-01 21:50

O sytuacji Teatru wiedziałem wcześniej. Słuchałem audycji w 2 programie PR.

Gość

2015-10-01 21:51

Byłam zarówno na komercyjnych jak i na charytatywnych przedstawieniach dla dzieciaków. Dobra robota. Niech to miejsce zostanie na mapie kulturalnej stolicy.

Gość

2015-10-01 21:54

Ponieważ jestem oburzony na rządy Platformy Obywatelskiej i niemoc organów państwowych w takiego typu oczywistych sprawach. W Niemczech, takiego "misia" co kradnie ludziom kamienice , "traktor państwowy" by rozjechał w 1/125 sekundy i by po nim nawet proch nie został. A w Polsce ta pajęczyna urzędniczo- mafijna jest gęsta i jeszcze stwarza się warunki do jej rozprzestrzeniania. Ale proszę się nie poddawać, artyści zmieniają świat, Kukiz już coś ruszył, Pan może ze swoim problemem będzie następnym ogniwem gniewu żeby zmienić Polskę na normalny uczciwy kraj. Niech na tej Kamienicy się facet natnie, bo to jest coś więcej niż przeciętna kamienica, to jest Kamienica całej Polski, bo każdy może tam przyjechać na spektakl i przeżyć coś pięknego. Powodzenia- będzie dobrze !!!

Gość

2015-10-01 22:07

Teatr Kamienica to znakomita placówka kultury. Nie wolno jej niszczyć w taki sposób. Trzeba poprzeć starania organizatorów tego teatru o jego uratowanie.
emma

2015-10-01 22:10

Trzeba chronić Kulturę i ludzi ją tworzących; podziwiam wszystkich, którzy mają odwagę tworzyć dla nas teatry, miejsca gdzie możemy przeżywać emocje, uniesienia. To nie jest łatwe ... nie pozwólmy tego niszczyć!

Gość

2015-10-01 22:15

Bo mam dość milczenia owiec

Gość

2015-10-01 22:20

Precz ze zlodziejami! Tak mowie Kulturze i teatrowi Kamienica !!!

Gość

2015-10-01 22:40

Bo zniszczyli huty, stocznie, kopalnie, szkolnictwo, a teraz biorą się za polską kulturę.

Gość

2015-10-01 22:59

Kultura powinna być bardziej rozpowszechnia ,bardziej docierać do szarej strefy ,młodzieży, i dzieci,,a także szkół i takich małych miejscowość jak moje miasteczko.Rząd powinien więcej dofinsowywac, teatry, a nie zamykać!¡!!!, Wiele osób nie stać na podróż i zakup biletów ,a bardzo chętnie obejrzeli by sztukę kulturalnie w Waszym teatrze."Może" rząd powinien również do finansować domy kultury ,aby organizowały wyjazdy do teatrów,a wtedy WSZYSCY byliby zadowoleni .Teatry pękały by w szwach ,a my szarży ludzie mielbyśmy zadowolenie ,że o nas nikt nie zapomniał DLA TEGO JESTEM PRZECIWKO ZAMYKANIU TEATRU!!!!!!!! i całą moja rodzina czyli sześć osób
Szyszka

2015-10-01 23:00

Kultura powinna być bardziej rozpowszechnia ,bardziej docierać do szarej strefy ,młodzieży, i dzieci,,a także szkół i takich małych miejscowość jak moje miasteczko.Rząd powinien więcej dofinsowywac, teatry, a nie zamykać!¡!!!, Wiele osób nie stać na podróż i zakup biletów ,a bardzo chętnie obejrzeli by sztukę kulturalnie w Waszym teatrze."Może" rząd powinien również do finansować domy kultury ,aby organizowały wyjazdy do teatrów,a wtedy WSZYSCY byliby zadowoleni .Teatry pękały by w szwach ,a my szarży ludzie mielbyśmy zadowolenie ,że o nas nikt nie zapomniał DLA TEGO JESTEM PRZECIWKO ZAMYKANIU TEATRU!!!!!!!! i całą moja rodzina czyli sześć osób

Gość

2015-10-01 23:24

W dobie zaniku kultury,gdzie wszędzie rządzi golizna i marne produkcje w telewizji, które ludziom robią wodę z mózgu,zamykanie takiego miejsca jak teatr jest samobójstwem dla kultury

Gość

2015-10-01 23:33

Zależy i na rozwoju kultury w Polsce.

Gość

2015-10-02 02:32

Znam ten teatr jego strata byla by wielka strata dla kultury. Potrzebujemy tego typu teatrow wiecej I wiecej. Ten jest wyjatkowy
KKE

#970 powiązania z SB? dowody na sfałszowanie?

2015-10-02 03:16

Wg https://mojepanstwo.pl/dane/krs_osoby/686197,adrian-accordi-krawiec ur. 1978 r., czyli "powiązania z SB" może mieć tylko pośrednie, a nawet jeśli się taki związek potwierdza (np. przy Funduszu Kościelnym), to taki argument odwraca uwagę, rodzi niezdrowe podejrzenia. Podkreślanie, że reprezentuje go młoda Ukrainka spod Lublina i jego nietypowego, obcego, jakby sztucznego członu nazwiska, też szkodliwe - cytujcie je normalnie. Opisane praktyki fałszowania praw własności, podstępnego i poniżej ceny wykupywania praw od spadkobierców dawnych właścicieli, korumpowania urzędników odpowiedzialnych za mienie miejskie i zabytki, szykanowania lokatorów, celowego niszczenia budynku w celu wymuszenia wykreślenia z zabytków i rozbiórki pod developerów są częste (np. podpalenia na Pradze Płn., "oczyszczacze kamienic" w Poznaniu itd.), ale gdzie dowody? Rozumiem nerwy gospodarzy teatru, ale musicie to sformułować spokojniej, nie do podważenia. Życzę powodzenia "Kamienicy" i chętnie wesprę, jak mogę.

Gość

2015-10-02 04:50

Bo kocham teatr, teatry warszawskie oraz uważam, że Pan Kamiński wykonuje kawał cudownej pracy! A takie odpady ludzkie jak niejaki Krawiec powinny być wyeliminowane z tej planety

Gość

2015-10-02 05:02

Sprawy nie powinny tak wygladac w państwie prawa.

Gość

2015-10-02 05:16

Dlatego, że trzeba wprowadzić porządek w prawie i sprawiedliwość w Państwie.To co się dzieje przechodzi ludzkie pojęcie.

Gość

2015-10-02 05:21

Cenię Emiliana Kamińskiego, jako aktora i człowieka.Doceniam Jego wręcz tytaniczną pracę przy budowie teatru. Życzę Mu powodzenia. Teresa

Gość

2015-10-02 06:04

Teatr Kamienica powinien zostać! To miejsce wyjątkowe!
STOP MAFII i TERRORYZMOWI!
Niech zaistnieje SIŁA PRAWA-NIE PRAWO SIŁY!