STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Gość |
#9512015-10-01 19:56Lubię Teatr Kamienica Cenię to co robią dla kultury dla dzieci dla Warszawy |
Gość |
#9532015-10-01 20:14Lubię ten teatr i szanuję ogrom pracy włożony w jego powstanie i działanie. |
Gość |
#9542015-10-01 20:27Ten teatr to wspaniałe miejsce na mapie stolicy. Emilian Kamiński i Justyna Sieńczyłło stworzyli Kamienicę z ruin. Zamiast walczyć z okolicznymi mieszkańcami, dali im pracę, zarazili swoim entuzjazmem. Bezprawne działania ludzi, którzy chcą ten teatr zamknąć, budzą mój głęboki sprzeciw. |
Gość |
#9562015-10-01 21:41Nie wyobrażam sobie Warszawy bez Kamienicy. Wspaniali ludzie, atmosfera, wnętrza, cudowne spektakle... Włożyli w to całe serce. Byłam tam, gdy teatr ruszał, dopiero zaczynali, robili własnymi rękami jedno pomieszczenie po drugim. Jakim prawem to się niszczy! |
Gość |
#9572015-10-01 21:50O sytuacji Teatru wiedziałem wcześniej. Słuchałem audycji w 2 programie PR. |
Gość |
#9582015-10-01 21:51Byłam zarówno na komercyjnych jak i na charytatywnych przedstawieniach dla dzieciaków. Dobra robota. Niech to miejsce zostanie na mapie kulturalnej stolicy. |
Gość |
#9592015-10-01 21:54Ponieważ jestem oburzony na rządy Platformy Obywatelskiej i niemoc organów państwowych w takiego typu oczywistych sprawach. W Niemczech, takiego "misia" co kradnie ludziom kamienice , "traktor państwowy" by rozjechał w 1/125 sekundy i by po nim nawet proch nie został. A w Polsce ta pajęczyna urzędniczo- mafijna jest gęsta i jeszcze stwarza się warunki do jej rozprzestrzeniania. Ale proszę się nie poddawać, artyści zmieniają świat, Kukiz już coś ruszył, Pan może ze swoim problemem będzie następnym ogniwem gniewu żeby zmienić Polskę na normalny uczciwy kraj. Niech na tej Kamienicy się facet natnie, bo to jest coś więcej niż przeciętna kamienica, to jest Kamienica całej Polski, bo każdy może tam przyjechać na spektakl i przeżyć coś pięknego. Powodzenia- będzie dobrze !!! |
Gość |
#9602015-10-01 22:07Teatr Kamienica to znakomita placówka kultury. Nie wolno jej niszczyć w taki sposób. Trzeba poprzeć starania organizatorów tego teatru o jego uratowanie. |
emma |
#9612015-10-01 22:10Trzeba chronić Kulturę i ludzi ją tworzących; podziwiam wszystkich, którzy mają odwagę tworzyć dla nas teatry, miejsca gdzie możemy przeżywać emocje, uniesienia. To nie jest łatwe ... nie pozwólmy tego niszczyć! |
Gość |
#9632015-10-01 22:20Precz ze zlodziejami! Tak mowie Kulturze i teatrowi Kamienica !!! |
Gość |
#9642015-10-01 22:40Bo zniszczyli huty, stocznie, kopalnie, szkolnictwo, a teraz biorą się za polską kulturę. |
Gość |
#9652015-10-01 22:59Kultura powinna być bardziej rozpowszechnia ,bardziej docierać do szarej strefy ,młodzieży, i dzieci,,a także szkół i takich małych miejscowość jak moje miasteczko.Rząd powinien więcej dofinsowywac, teatry, a nie zamykać!¡!!!, Wiele osób nie stać na podróż i zakup biletów ,a bardzo chętnie obejrzeli by sztukę kulturalnie w Waszym teatrze."Może" rząd powinien również do finansować domy kultury ,aby organizowały wyjazdy do teatrów,a wtedy WSZYSCY byliby zadowoleni .Teatry pękały by w szwach ,a my szarży ludzie mielbyśmy zadowolenie ,że o nas nikt nie zapomniał DLA TEGO JESTEM PRZECIWKO ZAMYKANIU TEATRU!!!!!!!! i całą moja rodzina czyli sześć osób |
Szyszka |
#9662015-10-01 23:00Kultura powinna być bardziej rozpowszechnia ,bardziej docierać do szarej strefy ,młodzieży, i dzieci,,a także szkół i takich małych miejscowość jak moje miasteczko.Rząd powinien więcej dofinsowywac, teatry, a nie zamykać!¡!!!, Wiele osób nie stać na podróż i zakup biletów ,a bardzo chętnie obejrzeli by sztukę kulturalnie w Waszym teatrze."Może" rząd powinien również do finansować domy kultury ,aby organizowały wyjazdy do teatrów,a wtedy WSZYSCY byliby zadowoleni .Teatry pękały by w szwach ,a my szarży ludzie mielbyśmy zadowolenie ,że o nas nikt nie zapomniał DLA TEGO JESTEM PRZECIWKO ZAMYKANIU TEATRU!!!!!!!! i całą moja rodzina czyli sześć osób |
Gość |
#9672015-10-01 23:24W dobie zaniku kultury,gdzie wszędzie rządzi golizna i marne produkcje w telewizji, które ludziom robią wodę z mózgu,zamykanie takiego miejsca jak teatr jest samobójstwem dla kultury |
Gość |
#9692015-10-02 02:32Znam ten teatr jego strata byla by wielka strata dla kultury. Potrzebujemy tego typu teatrow wiecej I wiecej. Ten jest wyjatkowy |
KKE |
#970 powiązania z SB? dowody na sfałszowanie?2015-10-02 03:16Wg https://mojepanstwo.pl/dane/krs_osoby/686197,adrian-accordi-krawiec ur. 1978 r., czyli "powiązania z SB" może mieć tylko pośrednie, a nawet jeśli się taki związek potwierdza (np. przy Funduszu Kościelnym), to taki argument odwraca uwagę, rodzi niezdrowe podejrzenia. Podkreślanie, że reprezentuje go młoda Ukrainka spod Lublina i jego nietypowego, obcego, jakby sztucznego członu nazwiska, też szkodliwe - cytujcie je normalnie. Opisane praktyki fałszowania praw własności, podstępnego i poniżej ceny wykupywania praw od spadkobierców dawnych właścicieli, korumpowania urzędników odpowiedzialnych za mienie miejskie i zabytki, szykanowania lokatorów, celowego niszczenia budynku w celu wymuszenia wykreślenia z zabytków i rozbiórki pod developerów są częste (np. podpalenia na Pradze Płn., "oczyszczacze kamienic" w Poznaniu itd.), ale gdzie dowody? Rozumiem nerwy gospodarzy teatru, ale musicie to sformułować spokojniej, nie do podważenia. Życzę powodzenia "Kamienicy" i chętnie wesprę, jak mogę. |
Gość |
#9712015-10-02 04:50Bo kocham teatr, teatry warszawskie oraz uważam, że Pan Kamiński wykonuje kawał cudownej pracy! A takie odpady ludzkie jak niejaki Krawiec powinny być wyeliminowane z tej planety |
Gość |
#9732015-10-02 05:16Dlatego, że trzeba wprowadzić porządek w prawie i sprawiedliwość w Państwie.To co się dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. |
Gość |
#9742015-10-02 05:21Cenię Emiliana Kamińskiego, jako aktora i człowieka.Doceniam Jego wręcz tytaniczną pracę przy budowie teatru. Życzę Mu powodzenia. Teresa |
Gość |
#9752015-10-02 06:04Teatr Kamienica powinien zostać! To miejsce wyjątkowe! STOP MAFII i TERRORYZMOWI! Niech zaistnieje SIŁA PRAWA-NIE PRAWO SIŁY! |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
81417 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1023 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
472 Utworzone: 2024-11-12
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1336 Utworzone: 2024-10-21
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3904 Utworzone: 2024-09-23
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
45 Utworzone: 2024-11-14
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
967 Utworzone: 2024-10-29
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
920 Utworzone: 2024-11-10
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
184 Utworzone: 2024-11-09
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4255 Utworzone: 2024-10-24
Pan Robert Makłowicz nowym głosem Snafa!
6757 Utworzone: 2023-08-12
no to the death penalty
263 Utworzone: 2024-11-08
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1443 Utworzone: 2024-11-02
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1251 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
620 Utworzone: 2024-11-07
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
386 Utworzone: 2024-11-06
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
285 Utworzone: 2024-11-06
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
646 Utworzone: 2024-11-07
Apel o rewitalizację kompleksu Pomnika Czynu Powstańczego na Górze św. Anny
118 Utworzone: 2024-11-12
APEL O PRZEDŁUŻENIE KONTRAKTU NA STANOWSIKU KIEROWNIKA ODDZIAŁU CHORÓB PŁUC Z PODODDZIAŁEM ONKOLOGICZNYM W KSS IM. ŚW. JANA PAWŁA II DLA PANI DR N. MED. ANNY PROKOP-STASZECKIEJ
609 Utworzone: 2024-10-28