SCHRONISKO W POWIECIE PSZCZYŃSKIM!
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji SCHRONISKO W POWIECIE PSZCZYŃSKIM!
Gość |
#12016-02-19 15:19Schronisko jest bardzo potrzebne w każdym mieście. Widziałam punkt zatrzymań i brak mi słów. |
Gość |
#22016-02-19 15:26SCHRONISKA POWINNY WYGLĄDAĆ WSZĘDZIE TAK JAK W SZCZECINKU LUKSUSOWE SCHRONISKO |
Gość |
#32016-02-19 15:29Znam tamtejszą sytuację ze zwierzętami i uważam,że Pszczynie jak nikomu należałoby się schronisko. |
Gość |
#62016-02-19 17:14Podpisałam tą petycję, gdyż los zwierząt nie jest mi obojętny i mam nadzieję, że w końcu schronisko powstanie :) |
Gość |
#82016-02-19 17:28Pszczyna- duże miasto z perspektywami a psiny nie maja gdzie czekać na ewentualną adopcje. Gdyby nie Arkadia to byłoby jeszcze gorzej. Gmina powinna się wstydzić ze to co dla nich jest nie osiągalne te dziewczyny robią same |
Gość |
#92016-02-19 17:33Nie tylko ludzie chcą ciepła, czułości i dawania innym tego, co dostają. Mam dwie kotki i nie chciałabym, aby kiedykolwiek musiały się tułać bez domku. |
Ewelina |
#10 Wystarczy odrobina dobre woli2016-02-19 18:35Burmistrz Pszczyny ma mocno uproszczone zadanie. Ma w swojej gminie dwie kobiety, które opiekę nad bezdomnymi zwierzętami opanowały do perfekcji- z taką pomocą mógłby stworzyć świetne miejsce dla bezdomnych zwierząt. Za pieniądze które gmina posyła do Mysłowic/Bolesławia mógłby stworzyć w Pszczynie miejsce gdzie zwierzęta rzeczywiście otrzymują pomoc. Wystarczy odrobina dobrej woli. |
Gość |
#112016-02-19 19:57Zgadzam się z Fundacją "Zwierzęca Arkadia". Psy i koty, to zwierzęta, które udomowiliśmy, oswoiliśmy i za które ponosimy odpowiedzialność. Dotychczasowy sposób postępowania z bezdomnymi, zagubionymi i często chorymi zwierzętami nie rozwiązuje żadnego ich problemu. Urzędnicy powinni dostrzec, że to nie my mamy problem z tymi zwierzętami, ale, że to one mają problem z nami. Na szczęście istnieją ludzie, którzy chcą przywrócić tym zwierzakom podmiotowość. I robią to doskonale. Problem w tym, że wyręczają Powiat, który zamiast zainwestować w wzorcowe schronisko, marnuje pieniądze. "Zwierzęca arkadia" nie tylko ratuje zwierzęta, nie tylko znajduje im nowe domy, ale także uczy nas wszystkich wrażliwości i empatii. A to wielka rzecz. Uważam, że współpraca pozarządowej organizacji pożytku publicznego, jaką jest z pewnością Fundacja "Zwierzęca Arkadia", z Powiatem Pszczyna, jest naszą wspólną (ludzi i zwierząt) szansą na zrobienie czegoś dobrego i wielkiego. Z pożytkiem dla wszystkich. |
Gość |
#122016-02-19 21:51Miałam wątpliwą "przyjemność" (i to wielokrotnie )poznania Punkt Przetrzymań w Pszczynie. Najwyższa pora i czas, aby zapewnić czworonogom godziwe warunki pobytu. Warto również przy tej okazji zwrócić uwagę na opiekę weterynaryjną. Pozostawia wiele do życzenia. |
Gość |
#132016-02-20 05:35Schronisko jest niezbędne, szczególnie ze w powiecie pszczyńskim jest coraz więcej bezpańskich psów. Niech każdy wie, ze Pszczyna nie jest obojętna na los zwierząt. |
Gość |
#142016-02-20 07:09To wstyd, aby Pszczyna nie troszczyła się o porzucone zwierzęta. Istniejący punkt tymczasowy urąga wszystkiemu a stosunek ludzi do zwierząt jest ich wymiarem człowieczeństwa. Nie może nadal pozostać tak, że psy są wywożone do innych schronisk a tam ich los już nikogo z władz nie interesuje. Nie możemy pozostać obojętni. Tak dla schroniska z prawdziwego zdarzenia w Pszczynie. |
Gość |
#152016-02-20 07:12Bez dwóch zdań, schronisko w gminie jest potrzebne i władza powinna wreszcie otworzyć oczy na ogromny problem bezpańskich zwierząt. |
Gość |
#172016-02-20 09:42Dosyć nabijania kasy hyclom-wydawania funduszy gminnych na komercyjne schroniska gdzie psy są utylizowane jak smieci! -Fundacja Arkadia znana jest ze skutecznych działań prozwierzęcych . |
Anonymous |
#182016-02-20 12:03w każdym cywilizowanym kraju to człowiek odpowiada za życie słabszych istot a zwierzęta do takich istot też nałeża. Zwierze czuje i kocha i najwyższy czas abyśmy zdali sobie z tego sparwę, dlatego uważam, że każde miasto powinno mieć schronisko i troszczyło się o swoje bezdomniaki. |
Gość |
#192016-02-20 12:57Piękna inicjatywa. Schronisko jest bardzo potrzebne. Mam nadzieję, że władze miasta potraktują ta sprawę jako jedną z ważniejszych. |
Gość |
#202016-02-20 13:09Bo sama mam pieska i nie jest mi obojętny los innych biednych zwierząt..gdybym mogła to cześć ich sama bym przygarnela ale niestety nie mogę:-( |
Gość |
#242016-02-20 22:59Dlaczego podpisałam? , bo tak jak cała rzesza ludzi walczących o godność zwierząt chcę, bardzo chcę żeby ich los się wreszcie zmienił. |
Gość |
#252016-02-21 22:24To bardzo dobra decyzja. Byłoby super żeby dziewczyny które wyciągają zwierzęta z okropnych miejsc opiekowały się schroniskiem. Tylko one wiedzą jak dbać o nie.Robią to z serca i miłości do nich.Bezinteresownie. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
43578 Utworzone: 2024-04-25
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
1171 Utworzone: 2024-12-21
NIE dla końca vapowania w Polsce
1334 Utworzone: 2024-12-12
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
264 Utworzone: 2024-12-17
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
351 Utworzone: 2024-12-17
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
222 Utworzone: 2024-12-20
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
183 Utworzone: 2024-12-19
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
581 Utworzone: 2024-11-25
Petycja w interesie publicznym mająca na celu podjęcie przeciwdziałań w przypadku tworzenia na terenie województwa Centrów Integracji Cudzoziemców, oraz ośrodków dla imigrantów
176 Utworzone: 2024-12-24
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5398 Utworzone: 2024-09-23
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
460 Utworzone: 2024-12-15
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2763 Utworzone: 2024-11-15
Petycja w sprawie budowy przystanku kolejowego w powiecie rawskim
239 Utworzone: 2024-12-17
Uruchomienie dodatkowej pary połączeń na trasie Warszawa - Celestynów /Pilawa
370 Utworzone: 2024-12-18
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
96 Utworzone: 2024-12-20
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1571 Utworzone: 2024-11-28
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
1085 Utworzone: 2024-11-06
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
568 Utworzone: 2024-10-17
Równy dostęp do leczenia niepłodności i zabezpieczania płodności dla wszystkich kobiet!
64 Utworzone: 2024-12-17
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa w sprawie odwołania ze stanowiska obecnego dyrektora Zarządu Transportu Publicznego
350 Utworzone: 2024-12-03