STOP DRASTYCZNYM ZDJĘCIOM PRO-LIFE'U NA TERENIE STARÓWKI W TORUNIU
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji STOP DRASTYCZNYM ZDJĘCIOM PRO-LIFE'U NA TERENIE STARÓWKI W TORUNIU
dark880 |
#26 Re:2016-06-09 06:37Jakim prawem generalizujesz pisząc, czy troszczymy się o prawa zamordowanych dzieci? W mojej rodzinie (a liczy kilkadziesiąt osób) nikt nie dopuściłby takiej myśli, aby odebrać życie dziecku poczętemu i dlatego mamy oglądać zdjęcia, które są niemiłe nawet dla dorosłych. Weźcie się do uczciwej pracy, zróbcie, albo adoptujcie sobie dzieci i zapewniam, że będziecie mieli co robić. Osobiście mam 5 dzieci. I takie głupie zachowania nie przychodzą mi jakoś do głowy - wstyd. |
zniesmaczony |
#27 Re: Re:2016-06-09 06:41Bo mamy chore Państwo i chore przepisy, które nie dają możliwości wziąć za ryj takiego kretyna i wywieźć go z tymi banerami do lasu. Niech sarnom i zającom pokazuje. Podkreślam, tym kretynom brakuje zajęcia. Do roboty by się wzięli. Jak są za rodzeniem dzieci w każdym przypadku nawet z zagrożeniem życia i zdrowia ich i matki to niech jadą do hospicjum dla takich dzieci i tam się wykażą, albo niech adoptują z 5-kę takich. Zajęcia będą mieli po dziurki w nosie. |
Gość |
#282016-06-09 06:47Uważam, że na wszystko jest miejsce i pora. Takie zdjęcia powinny być udostępnione na wystawach (z ostrzeżeniem o drastyczności), dla osób, które chcą je oglądać. Nie można zmuszać często Bogu ducha winnych osób do oglądania zdjęć na które nie mają ochoty patrzeć. |
Toruński stańczyk |
#29 Re:2016-06-09 06:52Jakich ludzkich?Ludzi nie można legalnie zabijać.To nie są ludzie to płody. |
Gość |
#302016-06-09 07:26Uwazam , ze zdjecia tego typu nie maja miejsca na ulicach , podobnie jak ublizanie ludziom , ktörzy maja inne poglady. |
Gość |
#312016-06-09 07:28Ponieważ używanie tych zdjęć jest zwykłą manipulacją i grą emocji, a nie merytoryczna dyskusją |
bez nicka |
#32 Re: Re:2016-06-09 07:29Myślałem, że naziśći już wymarli. A oni wciąż są wśród nas i godzą się na zabijanie chorych ludzi. Eugeniki ciąg dalszy :( |
Toruński stańczyk |
#34 Re:2016-06-09 08:26Racja powinniśmy rozpocząć akcję edukacyjną na szeroką skalę i pokazać dzieciom jak naprawdę wygląda aborcja.Należy ten temat odmitologizować.Przecież to prosty,zwykły i powszechny zabieg a kobiety po nim odczuwają ulgę.Nie można dać się zastraszyć antyaborcyjnym fanatykom i kolaborującym z tymi mizoginami poroduktom kobiecopochodnym. |
gość |
#35 Re: Re: Re:2016-06-09 08:27Widzę, że niektórzy z uporem nie chcą zrozumieć treści petycji - tu nie chodzi o zgodę na aborcję. Wśród podpisujących są także osoby, którzy się jej mocno sprzeciwiają. Istotą petycji jest brak przyzwolenia na taką formę agitacji w przestrzeni miasta. To wszystko. A ubliżanie komuś od nazistów jest ponizej jakiegokolwiek poziomu. |
v |
#36 Re: Re: Re: Re:2016-06-09 08:31Autorami petycji są osoby aktywnie zbierające podpisy pod projektem ustawy zezwalającym na dokonywanie tzw.aborcji na życzenie do 12 tygodnia życia prenatalnego dziecka. |
gość |
#37 Re: Re: Re: Re: Re:2016-06-09 08:48A ja mówię o podpisujących - między innymi o mnie. Jestem przeciwna zarówno aborcji, jak i tak wstrętnej agitacji. Mam dosyć tego terroru. To kwestia poziomu. Proszę czytać ze zrozumienieniem. |
v |
#38 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2016-06-09 09:16#37: gość - Re: Re: Re: Re: Re: Terrorem nazwać należy tzw.aborcję a wstrętną agitacją tą petycję i próbę zamykania ust ludziom którzy pokazują o co tak naprawdę chodzi autorom petycji równocześnie zbierającym podpisy pod tzw.aborcją na życzenie. Ci ludzie boją się tych zdjęć ponieważ pokazują one co tak naprawdę dzieje się w zaciszu gabinetów,jest legalne i w dodatku refundowane przez wszystkich podatników.Zdjęcia trochę kolidują z hasłem "PRAWO do decydowania o SOBIE - TAK"?Co?Zgadza się to kwestia poziomu jak to tak pokazywać legalne,opłacane przez podatników zabijanie i to na ulicach pokazujcie sobie w lesie aby dalej można to było przez nikogo niepokojonym robić.Przecież klinika to takie miłe miejsce przyjazne dla kobiet za drobną opłatą dostanie się nawet szklankę mleka i ciasteczka tuż po. |
Gość |
#392016-06-09 09:30Zdjęcia te są tendencyjne, niezgodne z rzeczywistością (to przerobione w Photoshopie zdjęcia dojrzałych płodów, a nie kilkutygodniowych blastozygot. Ponadto zabiegi "rozrywania" zarodków nie mają miejsca! Dziś przyjmuje się odpowiednie tabletki lub zarodek zasysa. Walczmy z kłamstwem i pro life'ową propagandą. |
Gość |
#402016-06-09 09:33Nie ma potrzeby ,żeby epatować drastycznymi zdjęciami wszystkich.Odstraszanie turystów też nie jest dobrym sposobem na kształtowanie normalnych relacji społecznych. |
Toruński stańczyk |
#41 Re: Re: Re:2016-06-09 09:34Szanowny Panie ja również jestem tym wszystkim głęboko zniesmaczony uważam podobnie jak większość obywateli że kobieta ma prawo usunąć te chore/uszkodzone i niechciane płody.Czuję się zatem (to chyba jasne) zwolniony z wizyty w hospicjum i adoptowania 5-tki niechcianych.A oni no cóż jest dokadnie tak jak Pan napisał...jak im tak bardzo zależy niech łażą po hospicjach i adoptują. |
gość |
#42 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2016-06-09 09:36Myślenie o innych ludziach to lustro własnego umysłu, własnych lęków. Czarno-biały świat generują schematyczne umysłowości. Rzeczy nie do wyobrażenia pozostają wtedy poza horyzontem. To chyba nieuleczalne. Możecie niszczyć psychikę małych dzieci, które niewiele z tego rozumieją, których podobno tak bronicie, mahając tymi banerami. Możecie rzucać inwektywy i wyzywać ludzi od nazistów, ponieważ w waszych głowach rozrasta sie tylko myśl - kto nie chce patrzec, to pewnie jest winny. Marne to i płytkie. Jedno jest jednak pewne - podlegacie prawu, jeżeli nie potraficie zmierzyć się ze samym sobą, poddać problem refleksji. |
pp |
#43 Re:2016-06-09 09:51Tu są potwierdzenia autentyczności zdjęć http://www.abortionno.org/lawsuits/verifying-photograph-authenticity/ tu filmy wykonane kamerą endoskopijną żywych dzieci z podziałem na ich wiek prenatalny http://www.ehd.org/movies.php?mov_id=30 tu metody aborcji pierwszej lepszej kliniki w USA wraz z podaniem ceny http://www.hopeclinic.com/the-abortion-pill-610-weeks/ |
e |
#44 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2016-06-09 09:52#38: v - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Bezładny słowtok, z którego można jedynie wychwycić niechęć do zrozumienia petycji. Jeżeli zakłada Pan, że można bezkarnie epatować agresją, nękać w przestrzeni publicznej niewinnych ludzi, w tym małe dzieci, to proszę się liczyć z konsekwencjami prawnymi i z odzewem innych osób. |
e |
#462016-06-09 10:00W narracji zwolenników banerów dominuje myśl "Cel uswięca środki" i odwracanie uwagi od treści petycji. Ten sposób myślenia zbliża ich do wyznawców islamu. Nie można pozwolić na takie traktowanie obywateli. |
kl |
#47 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2016-06-09 10:03#44: e - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Wystawy i pikiety są w 100% legalne i zgodne z prawem ale oczywiście ma Pani prawo zgłaszać swoje wątpliwości do odpowiednich organów i podpisywać dowolną petycję.Aby lepiej Pani zrozumiała ten "słowotok" w nagłówku komentarzy jest nr postu do którego autor się odnosi. |
:) |
#48 Re:2016-06-09 10:18Ta fundacja nie ma nic wspólnego z kościołem |
gość |
#49 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2016-06-09 10:18Doskonale widać, do którego postu ów post się odnosi. Pisząc "słowotok", miałam na mysli, że autor pisze bez ładu i składu, nie przestrzegając zadsad j.polskiego i zwyczajnej kultury - czyli krzyczy. Pod wpływem ślepych nieobiektywnych emocji powstają takie "słowotoki". A co do prawnego statusu - epatowanie takimi formami wizualnymi w przestrzeni publicznej jest nielegalne. Legalne byłoby w przestrzeni zamkniętej opatrzonej informacją "+18". |
gość |
#50 Re: Re:2016-06-09 10:23Ale ucieleśnia jego poglądy. Jednak chyba w jakiejś wynaturzonej formie. Istotą chrzescijaństwa (niestety chyba obecnie wynaturzonego) jest empatia, życzliwość i dialog. Właśnie tych wartości w tej agresywnej propagandzie prolife'owców brakuje. |
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
912 Utworzone: 2024-12-21
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
42120 Utworzone: 2024-04-25
NIE dla końca vapowania w Polsce
935 Utworzone: 2024-12-12
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
182 Utworzone: 2024-12-20
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
47 Utworzone: 2024-12-20
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2720 Utworzone: 2024-11-15
PETYCJA studentów w sprawie przywrócenia zdalnej formy egzaminów
29 Utworzone: 2024-12-20
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
556 Utworzone: 2024-10-17
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
238 Utworzone: 2024-12-17
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
291 Utworzone: 2024-12-17
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5340 Utworzone: 2024-09-23
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1545 Utworzone: 2024-11-28
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
441 Utworzone: 2024-12-15
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
87 Utworzone: 2024-12-20
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
160 Utworzone: 2024-12-19
Wsparcie dla Centrum w Ruchu - zachowajmy Naszą przestrzeń!
1180 Utworzone: 2024-12-09
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
493 Utworzone: 2024-11-25
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7810 Utworzone: 2022-12-31
Petycja o przymusowym leczeniu psychiatrycznym dla Izabeli Kisio Skorupy
87 Utworzone: 2021-03-15
Petycja w sprawie budowy przystanku kolejowego w powiecie rawskim
231 Utworzone: 2024-12-17