Powrót Anime na Polskie kanały dziecięco-młodzieżowe.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Powrót Anime na Polskie kanały dziecięco-młodzieżowe.
Gość |
#12011-09-21 21:02A.T.O.M nie jest anime, a zwykłą kreskówką : ) Polecam jeszcze do wyemitowania Sailor moon, Chi's Sweet Home, Oban Star-Racers, Pandora Hearts, Rozen Maiden, |
Gość |
#22011-09-21 21:43To stało się już na prawdę żenujące, że w polskiej telewizji nie można obejrzeć już ŻADNYCH anime, oprócz pokemonów. Nastolatką już nie jestem ale z wielką radością powitałabym pojawienie się tego typu emisji. Mam dwadzieścia jeden lat i kocham anime. W wielu przypadkach anime jest bardziej dostosowane do potrzeb mojej grupy wiekowej niż inne programy emitowane w polskiej telewizji. Chętnie obejrzałabym Yu-gi-oh lub inne tego typu pozycje. Telewizja nie emituje już programów spełniających moje wymagania. Mam oglądać "Hannę Montanę" i "Teletubisie" czy od razu przeskoczyć do "Plebanii" lub "Mody na sukces"? Błagam, pomyślcie też o ludziach z grupy wiekowej pomiędzy dziesięcioma a trzydziestoma latami. Czy ja proszę o wiele? |
Al |
#3 Obrona Dragona...2011-09-21 22:44Anime nie jest "bajką dla dzieci" - to forma popularna w Japonii dla wszystkich kategorii wiekowych. Są anime dopuszczalne dla wszystkich, są takie dla starszych. Z tym, że nigdy nie powiedziałabym, że sceny w DB są erotyczne czy wulgarne. Wiele filmów, seriali, a nawet dokumentów, lecących w tym samym czasie antenowym, w np. środku dnia, o czternastej czy piętnastej, jest o wiele bardziej erotyczne, wulgarne, zawiera o wiele więcej scen przemocy. (Chociażby rzeczy typu "W11" "Kryminalni") i w taki sam sposób może obejrzeć je dziecko. DB nie polecałabym dla pięciolatków, to wiadomo. Dla takich dzieci nie nadaje się większość anime, które posiadają fabułę, i często skomplikowane postacie, co po prostu groziło by absolutnym niezrozumieniem treści. Dragon Ball kierowany jest nie do małych dzieci, ale bardziej do nastolatków, którzy potrafią odróżnić rzeczywistość od fikcji. Śmiem twierdzić, że anime te, są nawet łagodniejsze w wymowie, niż oryginalne Baśnie Braci Grimm, w którym złe siostry odcinają sobie piętę czy palec, by móc poślubić księcia i zdobyć majątek, albo w którym macocha wysyła kogoś by zabił jej pasierbicę, gdyż ta jest od niej piękniejsza, tymczasem, to właśnie na owych bajkach jesteśmy wychowywani. Problemem jak dla mnie, jest dziwna upartość ludzi, że to co animowane nadaje się jedynie do najmłodszych dzieci, i z tego powodu powinno być pozbawione scen o nawet najmniejszej zawartości przemocy. Utrwalane jest to także przez, niestety domorosłych "fanów anime" dla których świat kończy się na tych dziełach, których fabuła jest prosta, nieskomplikowana i opiera się na walce i rywalizacji. Istnieją anime typu Natsume Yuujinchou, opowiadające spokojne, lecz urokliwe historie; spokojna opowieść o nastoletniej, niewinnej miłości - Marmalade Boy; romantyczne Fruits Basket. Istnieją też anime poważne, i nienadające się dla młodszych widzów, typu przesiąknięte piękną muzyką Nodame Cantabile, nie zawierające scen niecenzuralnych, ale zbyt skomplikowane dla niedojrzałego widza, ba, nawet dojrzały widz miewa problemy z ich zrozumieniem. Nikt nie mówił, że Dragon Ball to :bajka" dla dzieci. To serial dla młodzieży, dla nastolatków, z fabułą którą trzeba zrozumieć. Nastoletni i dorośli fani anime są skazywani więc na twory dla mentalności pięciolatka, typu wspomniane "pokemony", podczas, gdy nadal istnieje wiele anime wartych do obejrzenia. Tymczasem tylko dlatego, że ktoś mylnie uznał Dragon Ball za anime dla dzieci, a później zaczął oburzać się na zawartą w nim treść, nie ma w telewizji dosłownie nic, dla czego warto by było włączać telewizor. |
Gość |
#42011-09-22 16:14Wspaniały pomysł bardzo btakuje mi Yu-Gi-Oh zwłaszcza że teraz jest na stronach niedostępnyps.dzwońcie z tą petycją do mediów!!!!!!! |
Gość |
#52011-09-22 16:20Zaproponowałbym też Naruto i Bleach i prawde mówiąc gdybym miał tyle kasy co niektózi założył bym kanał z wyłącznie anime.Czemu są Pokemony czy Digimony,(jak ktoś nie wie to leci to na TV4) a nie ma Naruto Bleach czy Yu-Gi-Oh |
Gość |
#6 youtube2011-09-22 16:34Nakręćcie film o tej petycij i wżućcie na youtube dla reklamy |
Gość |
#72011-09-22 18:20proszę was o ponowną eksmisje na arton network Polska duel master i dalszych seri plis |
fan |
#8 zgadzam się2011-09-22 18:27oglądam naruto, Bleach i Yu-Gi-Oh i wole dubling lepij by było zamiast Digimony i na CN eliot kid, pora na przygode |
Gość |
#102011-09-29 19:39nom ale teraz podpisuje po 3 osoby na dzien wiec watpie czy sie uda |
Gość |
#122011-10-24 20:17Popieram petycję! Miło było by zobaczyć dalsze odcinki z dubbingiem a nie z napisami w necie. |
xox |
#13 x2011-11-01 22:19jestem przeciwko anime w tv, wiem że można to obejrzeć na necie, w tv nie potrzeba, to tylko głupie bajki |
Gość |
#142011-11-03 22:00Walcie się na ryj z tą pokrętną argumentacją. Czarne,to nie białe. Jesteś odpowiedzialny,przed... choćbyś to uzasadniał najlepiej. |
Gość |
#162011-12-17 20:38Uważam że ta petycja jest bardzo słuszna ponieważ coraz częściej w telewizji są nowe bajki lecz są one gorsze od tych co kiedyś oglądałem jestem Fanem YU-GI-OH i od dzieciństwa zbieram te karty nie ma w tej bajce niczego złego . A we współczesnych bajkach jest więcej przemocy a w tych kture zostały wymienione w tej petycji tej przemocy nie ma mam nadzieję że przemyślicie tą sprawę bo bardzo bym chciał zobaczyś wszystkie odcinki YU-GI-OH w polskiej wersji a nie czytanej. P.S Przepraszam za błędy ortograficzne ale mam nową klawiaturę i jeszcze jej nie wyczówam :) |
Pantos |
#172011-12-26 13:59Podpisane .My w Zelowie staramy się o skatepark . Liczę także na waszą pomoc . http://www.petycjeonline.com/skatepark_w_zelowie |
D.K. |
#182011-12-26 21:39Myśle , że anime takie jak Yu-Gi-Oh czy Bleach powinne byc emitowane w naszej telewizji, wspaniale było ,by obejrzeć je z polskim dubbingiem. Prosze , składajcie więcej podpisów i polecajcie innym. Nie pożałujecie ,jesli to sie uda bedzie bardzo fajnie. PODPISUJCIE !! ;) |
D.K. |
#19 . . .2011-12-26 22:01Oglądanie anime typu Yu-Gi-Oh , czy też innych na internecie jest bardzo dyskomfortowe, kilka odcinków jest z polskimi napisami natomiast większość z japonskim lub angielskim duubingiem. Bardzo żle sie to ogląda , skoro w Angli , Japoni i wielu innych krajach anime są emitowane w TV to dlaczego w Polsce nie może sie tak stać !!!! ? Nikomu ,by to nie przeszkadzało ,jakby codziennie leciał jakiś odcinek Yu-Gi-Oh , czy też innych anime po 30-60 minut. Wiele ludzi ,by sie z tego powodu cieszyło ,gdyby w naszych telewizorach były odbierane anime tego typu. Młodzi poznaliby kilka fajnych animowanych filmów , a nie jakieś teletubisie czy scooby doo ...Zachęcam was Drodzy Fani Anime , byście głosowali za emitowaniem odcinków w TV i angażowali sie w tego typu pracach , to nic nie kosztuje po prostu zagłosujcie, wielu osobom możecie pomóc. Jeżeli chcecie poogladac,wspomnieć kilka fajnych anime to prosze was głosujcie. Będziemy wdzięczni. |
Gość |
#202012-01-01 14:09bardzo brakuje mi yu-gi-oh i innych anime , to jest najlepsze co moze byc :( |
Hellga |
#222012-10-17 18:48Ta petycja to dla mnie jakiś kiepski żart. Ludzie, jest tyle wspaniałych anime które naprawdę mogłyby wpłynąć na poglądy polaków odnośnie ,,chińskich bajeczek". Ale nie. Piszmy o Duel Masters i Yu-Gi-Oh. Niech nikt nie ma mi za złe tego co powiem (nie mam nic do tego typu serii i sama DM oglądałam z zapartym tchem), ale naprawdę, czy my polscy fani anime i mangi nie moglibyśmy mierzyć wyżej niż tylko w dziecięco-młodzieżowe tytuły? I tak na marginesie... Autor(ka) prosi o dubbingowanie anime a potem pisze o A.T.O.M. i Przygodach Jackie Chana. O co tu chodzi? |
szyba |
#23 o czymś zapomienliście2012-10-30 22:52O najlepszym anime wszech czasów mianowicie o DRAGON BALL i DRAGON BALL Z oraz DRAGON BALL GT i które wyszło niedawno DRAGON BALL Z kai !!!! :D większość waszych anime choć nowszej produkcji nisz DB mają miej fanów dowód zobacie petycje DB w TV! http://www.petycjeonline.com/dragonball |
:D |
#24 oj słabo:D2012-11-20 23:29oj słabo wam idze piszcie na fanpagi fan cluby na nk i fejsie 3-5 tyś potrzebujecie!!! |
Gość |
#252013-03-30 10:16kocham serie yu-gi-oh i chcciałbym znowu jes zabaczyć jak inne serie typu anime |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
15942 Utworzone: 2025-01-05
Sprzeciw wobec marginalizacji osób z niepełnosprawnościami, wprowadzeniu niekorzystnych zapisów w ustawie o asystencie osoby niepełnosprawnej.
577 Utworzone: 2025-01-05
NIE dla końca vapowania w Polsce
4542 Utworzone: 2024-12-12
Petycja dotycząca odstąpienia od planów łączenia geografii z biologią w szkole podstawowej
2213 Utworzone: 2025-01-06
Petycja o wycofanie zakazu przesyłek ptactwa domowego
3724 Utworzone: 2025-01-03
PETYCJA Do Zarządu Stokrotka Sp. z o.o. ws. poprawy warunków pracy i płacy
632 Utworzone: 2025-01-12
Petycja do przewoźnika PKP Intercity w sprawie przywrócenia bezpośredniego połączenia pomiędzy Kolbuszową a Lublinem
375 Utworzone: 2025-01-05
Zielona Góra - Winobranie bez Polskiego Związku Łowieckiego [petycja]
509 Utworzone: 2025-01-07
STOP POSTĘPUJĄCEJ PRYWATYZACJI STREFY KULTURY!!!
47 Utworzone: 2025-01-14
W sprawie przywrócenia korzystnego rozkładu jazdy pociągów oraz dostosowania kursów do potrzeb mieszkańców gminy Łodygowice
470 Utworzone: 2025-01-10
Petycja w sprawie projektu miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego „Ruczaj”
76 Utworzone: 2025-01-10
Chrońmy prawo do wyboru medycyny naturalnej w profilaktyce naszego zdrowia!
492 Utworzone: 2024-12-08
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
1095 Utworzone: 2024-12-17
Petycja w sprawie budowy nowego przystanku kolejowego między osiedlem Tadeusza Kotarbińskiego a centrum handlowym „M1” w Zabrzu.
123 Utworzone: 2025-01-07
Zmian w organizacji komunikacji zbiorowej w Gminie Siechnice od 01.01.2025 roku
460 Utworzone: 2025-01-06
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
1086 Utworzone: 2024-11-25
Domagamy się budowy szkoły podstawowej na osiedlu JAR w Toruniu
369 Utworzone: 2025-01-04
Petycja na rzecz budowy kładki pieszo rowerowej na Małej Panwii w miejscowości Zawadzkie
138 Utworzone: 2025-01-11
Utworzenie linii autobusu MPK z Mnikowa do Bronowic Małych
170 Utworzone: 2025-01-13
Bezpieczeństwo na przejściach dla pieszych Mirków, Długołęka, Byków
84 Utworzone: 2025-01-13