PROTEST PRZECIW LIKWIDACJI PRZEDSZKOLA NR 63 BYTOM
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji PROTEST PRZECIW LIKWIDACJI PRZEDSZKOLA NR 63 BYTOM
Gość |
#1012011-12-06 09:18Tu nie ma co komentować. Przekręt przekręt i jeszcze raz przekręt. Nie zdziwię się jak tam za chwile otworzy prywatna przechodnia lekarska. Szkoda tylko naszych dzieci. |
azi |
#1022011-12-06 09:44jestem mamą 5letniego synka który chodzi do tego przedszkola nie zgadzam się na likwidacje tej placówki niech sobie dziury łatają w inny sposób a nie kosztem naszym i dzieciaków pierw wymyślili że mają iść 6latki do szkoły plan im nie wypalił potem nam podnieśli płace za przedszkole a teraz co/////////////////////// |
Gość |
#104 Ten wpis jest odpowiedzią na reklamę pojawiającą się na forum (ostatnio między wpisami 101 i 102)2011-12-06 11:27My nie potrzebujemy tu reklam przedszkola kurczaczka, bo MY mamy swojego KORCZAKA!!! …Bo jak nie mamy z kim zostawić ukochanego DZIECIAKA to ZAWSZE możemy liczyć na dobrą opiekę i edukację na najwyższym poziomie w Przedszkolu Miejskim nr 63 im. JANUSZA KORCZAKA! |
Gość |
#1052011-12-06 11:43likwidacja przedszkola w sytuacji w jakiej jest obecnie nasz kraj jest fatalna decyzją.Jako młody człowiej który planuje potomstwo nie wyobrazam sobie sytuacji w której nie miał bym mozliwości pozostawienia swojego dziecka w przedszkolu, poto by móc z czystym sumieniem iść do pracy by zarobić na przyszłość mojego dziecka oraz jego utrzymanie. |
Gość |
#1062011-12-06 13:10WSTYD PANIE PREZYDENCIE PAN TEŻ MA DZIECI I TAK SIĘ ZACHOWUJE OJCIEC PANA DZIECI NIE BEDĄ MIAŁY BYC Z KOGO DUMNE CZY PAN WOGÓLE MA SUMIENIE I ZASYPIA BEZ PROBLEMU BO MY RODZICE NAPEWNO BYŚMY NIE UMIELI NA PANA MIEJSCU SMUTNE I GODNE POŻAŁOWANIA |
Gość |
#1072011-12-06 13:13MOŻE ZAMKNIECIE JESCZE SZKOŁE 32 BO PO CO TAKI FAJNY OBIEKT MA SIĘ MARNOWAĆ MOŻE DA SIĘ TAM JAKIŚ MARKET POSTAWIĆ :(I kasa będzie :( |
Gość |
#108 ...2011-12-06 13:35O takie placówki jak Przedszkole Nr 63 trzeba dbać, a nie je zamykać! Wybierając przedszkole dla córeczki, przejrzałam wiele innych placówek i w ostatateczej decyzji, zdecydowałam się na przedszkole o którym mowa! jestem bardzo zadowolona z wyboru i uważam, że zamknięcie tego przedszkola, będzie największym błędem jaki może popełnić "władza"! |
Gość |
#1092011-12-06 14:57Nie wyobrażam sobie zamnkięcia tego przedszkola,jest najlepszym przedszkolem w całym Bytomiu,duże ,przestrzenne sale,rewelacyjna opieka nad dziećmi,przedszkole ma same zalety nie jestem w stanie wymienić ani jednej wady tej placówki.Moje dziecko tak uwielbia do niego chodzić,że nie potrafiłabym mu powiedzieć ,że już więcej tam nie pójdzie,tylko dlatego że mamy tak nienormalną ,chciwą i zakłamaną WŁADZE MIASTA!!!!!NIE ZGADZAM SIE NA ZAMKNIECIE PRZEDSZKOLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Gość |
#1102011-12-06 15:03na 100 % zrobią przedszkole prywatne !!! Wstyd...kogo będzie stać zapłacić 1000 zł miesięcznie za pobyt dziecka w takim przedszkolu ? Komuś to przedszkole bardzo się spodobało .... |
Gość |
#1112011-12-06 17:26TO WOŁA O POMSTĘ DO NIEBA! Tyle dzieciaków i ich rodziców oczekuje w kolejkach z powodu braku miejsc w przedszkolach, a nasz 'wspaniały' pan prezydent (swoją drogą pedagog)likwiduje przedszkola (i szkoły). To się nazywa polityka prorodzinna. Panie Koj! Nie każdy ma babcię! A zarabiać trzeba! |
Gość |
#1122011-12-06 17:34to jest nie do przyjecia jak mozna tak poprostu wyrzucic tylu ludzi z pracy w bytomiu jest najwieksze bezrobocie a wladze chca je jeszcze powiekszyc jak mozna te wszystkie dzieci wyrzucic z ich "drugiego domu" od przyjaciol pan to jest kary godne i niedopuszczalne |
Gość |
#1132011-12-06 18:08Co wy sobie myślicie nie likwidujcie tego przedszkola przecież 5 latki nie pójdą od razu do szkoły |
Gość |
#1142011-12-06 19:33Panie KOJ kto pana wybrał????????Wstyd ,sam pan ma dzieci i tak podchodzi do sprawy przedszkola!!!!Wszystko co dobre i potrzebne Pan rujnuje a badziewia dotuje!!!!!!! |
ona |
#116 Re: ona2011-12-06 21:52protestujmy i to szybko !!!!!!!!!!!! |
ona |
#117 Re: Re: ona2011-12-06 21:53je.... koja !!!!!!!!!!!!!! |
matka 3-latka |
#1182011-12-06 22:08Kochani Rodzice! Ponieważ nie mogłam uczestniczyć w dzisiejszym zebraniu proszę o krótką informację z jego przebiegu |
Gość |
#120 Re:2011-12-06 22:20Informacje proszę zdobyć od inntch rodziców albo od nauczycieli.Nie bedziemy oficjalnie upubliczniać naszych informacji ze zebrania!!! |
Gość |
#121 PRAWA DZIECKA W UNII EUROPEJSKIEJ2011-12-06 22:55Konwencja o Prawach Dziecka |
Gość |
#1222011-12-06 23:08...............działania w najlepszym interesie dziecka. Jasno z niego wynika, ż e wszelkie instytucje tak publiczne , jak i prywatne, władze administracyjne, sądy lub ciała ustawodawcze, jeżeli podejmują jakiekolwiek działania dotyczące dzieci, muszą mieć na uwadze jak najlepsze zabezpieczenie ich interesów. Mo na również powiedzieć, że artykuł 3 Konwencji jest remedium na częstą praktykę , jaką jest nieuwzględnianie interesów dzieci w procesie tworzenia prawa. Obliguje on rządy państw do każdorazowego rozważenia i przejrzenia proponowanego ustawodawstwa, jak też realizowanej polityki, aby ocenić czy jest ona spójna z najlepszym interesem dziecka. Konieczne jest zatem respektowanie przez Unię Europejską zobowiązań , które miałyby na celu, przy rozwoju odpowiedniej polityki, wyraźne uznanie praw i interesów dzieci, które to przepisy mogłyby być wprowadzone na szczeblu krajowym. ...................... |
Gość |
#1242011-12-06 23:46Moje dziecko parę lat temu też uczęszczało do tego przedszkola, chociaż jesteśmy mieszkańcami Suchej Góry i do tej pory są to bardzo miłe wspomnienia. Myślę, że Pani Bieda też ma miłe wspomnienia z pobytu swoich dzieci w tej placówce. Jestem zbulwersowana pomysłem Rady Miejskiej o likwidacji tego przedszkola, które obchodzi w przyszłym roku swój jubileusz powstania. Życzę dyrekcji i kadrze tego przedszkola dużo siły, uporu i wytrwałości w walce o przetrwanie a władzom Bytomia jeszcze lepszych pomysłów. |
Mama |
#1252011-12-07 00:22Niestety, najczęściej wraz z objęciem władzy decydentów dopada amnezja i coraz mniejsze zrozumienie dla ważnych spraw. Szkoda tylko, że odbywa się to kosztem dzieci w podobno prorodzinnym państwie. Zdumiewa mnie, że w sytuacji, kiedy o miejsce w przedszkolu trzeba walczyć i część dzieci odchodzi z kwitkiem, bo zabrakło miejsc, likwiduje się przedszkole na ponad 150 dzieci. Dla mnie absurdalność takiego działania jest oczywista. Tym bardziej, że przedszkole jest jednym z lepszych w mieście - pytanie czy władze o tym wiedzą, czy też skupiają się jedynie na cyferkach szukając oszczędności gdzie się da. Jak to jest, że np. Katowice, które mają najtańsze przedszkola, jakoś sobie radzą i je dotują. Może to kwestia złego gospodarza? Pomysł z likwidacją przedszkola jest tak samo absurdalny, jak pomysł ratowania budżetu rodzinnego poprzez ograniczenie podstawowych potrzeb dziecka. Bardzo chciałabym wiedzieć, jakie argumenty przemawiają za tym, żeby akurat to przedszkole przestało istnieć. Może władze wytłumaczą się ze swojego pomysłu? |
|
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Apel o kontynuację budowy CPK
List do Prezydenta Władimira Putina
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o wycofanie zakazu przesyłek ptactwa domowego
2275 Utworzone: 2025-01-03
NIE dla końca vapowania w Polsce
2084 Utworzone: 2024-12-12
Zmiana standardu zimowego utrzymania drogi 595 (Jeziorany-Barczewo)
232 Utworzone: 2025-01-04
Powrót zorganizowanego dopingu na domowych meczach reprezentacji Polski
3312 Utworzone: 2024-03-01
Petycja w sprawie utworzenia Szkoły nr 4 w Kobyłce, zamiast organizowania filii dla Publicznej Szkoły Podstawowej nr 1 w nowopowstającym budynku przy ul. Ceramicznej/Dworkowej
115 Utworzone: 2025-01-04
Domagamy się budowy szkoły podstawowej na osiedlu JAR w Toruniu
70 Utworzone: 2025-01-04
Petycja o zakaz strzelania fajerwerkami
1972 Utworzone: 2024-12-28
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
735 Utworzone: 2024-11-25
Chrońmy zielone płuca Zakopanego - petycja o ochronę Bachledzkiego Wierchu
510 Utworzone: 2024-12-29
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
3888 Utworzone: 2024-05-16
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5555 Utworzone: 2024-09-23
Ustawienie palmy na rondzie ulic Żeromskiego i Reymonta w Otwocku
19 Utworzone: 2025-01-04
Petycja w sprawie wycofania się Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego z zapowiedzi likwidacji linii A10 Olkusz - Krzeszowice od 1 stycznia 2025 roku.
502 Utworzone: 2024-12-28
Stanowisko Kościoła Katolickiego w sprawie Marcina Zielińskiego
204 Utworzone: 2024-08-29
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1838 Utworzone: 2024-11-28
Petycja do Rady Miejskiej w Wasilkowie
10 Utworzone: 2025-01-04
Petycja w sprawie montażu świateł na skrzyżowaniu ulic Bohaterów, Czołowej i Messal
46 Utworzone: 2025-01-02
Petycja o upamiętnienie 80. rocznicy powołania szkolnictwa podstawowego w Krajence
26 Utworzone: 2025-01-02
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
958 Utworzone: 2024-11-22
PETYCJA Petycja w sprawie mianowania dyrektora Muzeum Literatury im. Adama Mickiewicza
165 Utworzone: 2025-01-02