PROTEST PRZECIW LIKWIDACJI PRZEDSZKOLA NR 63 BYTOM
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji PROTEST PRZECIW LIKWIDACJI PRZEDSZKOLA NR 63 BYTOM
gość |
#12011-12-01 11:16Jestem jednym z rodziców dzieci uczęszczających do przedszkola. Po przeczytaniu artykułu na temat likwidacji ww. placówki jestem zaskoczony brakiem wiedzy naszych władz o warunkach jakie panują w podległych im placówkach. |
Gość |
#52011-12-01 22:00Przedszkole powinno zostać ! |
Zołza |
#6 Re:2011-12-01 23:11Myślę, że gdyby nasze władze miały dzieci w wieku przedszkolnym, na pewno nie likwidowałyby przedszkoli (nawet by im taka myśl nie zaświtała!)!!! "Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia"!!! |
Gość |
#82011-12-02 16:06Pomysł LIKWIDACJI PRZEDSZKOLA NR.63 za chory i poroniony,z prostej przyczyny,bezpieczeństwa Naszych pociech na drodze.Warunków,wygodę dzieci,jak tego że obiekt jest do tego przystosowany.Z dala od ruchu drogowego,a przede wszystkim iż dzieci uczą się tolerancji przebywania z rówieśnikami nie pełno sprawnymi.Polityka Rządu prorodzinna,a Urzędu Miasta Bytomia anty rodzinna,wszystko przeciw rodzicom i Naszym pociechom.Wstyd mi za Pana Prezydenta też NAUCZYCIELA I PEDAGOGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Co dalej????? |
Gość |
#92011-12-02 16:09Jestem mamą jednego z przedszkolaków. Jeżeli władze zamkną przedszkole i przeniosą tylko dzieci starsze to co stanie się z najmłodszymi. Według mnie ludzie nie wiedzą co robią. Jest to najlepsze przedszkole w okolicy. Duże przestronne i zadbane. Dzieci mają tam wiele sal w których odbywają się zajęcia. Nie gnieżdżą się. Jeżeli zamkną przedszkole to co stanie się z maluszkami. Czy nie lepiej jest rozwijać placówki, niż ją zamykać. Budynek ma wiele pomieszczeń które mogą być wykorzystane np na żłobek. Na pewno składane były wnioski o rozszerzenie działalność również o żłobek ale ktoś je zablokował chyba. Maluchy po zamknięciu placówki zostaną z rodzicami w domu. Nie każdy rodzić może sobie pozwolić na prywatną opiekę nad swoim dzieckiem, co może skończyć się zwolnieniami z pracy a w przyszłości patologią rodzin gdzie będzie brakowało środków do życia. Czy na takim scenariuszu zależy władzom miasta mam nadzieję że nie. |
Gość |
#102011-12-02 16:30Jesteśmy rodzicami trzy latka ,który uczeszcza do Przedszkola nr 63 i jestesmy bardzo zadowoleni z warunków i opieki jaka zapewniają pracujacy tam nauczyciele i opiekunowie. Wiemy z własnego doswiadczenia , jaki problem mieliśmy z zapisaniem tak małego dziecka do przedszkola zwłaszcza ,gdy się nie jest rodzicem samowychowujacym, dlatego nie rozumiemy dlaczego likwidowane ma być przedszkole jeżeli tworzone są listy oczekujących na miejsca w przedszkolch na ternie Bytomia. czy Pan Prezydent jest mieszkańcem tegoż miasta a może tylko tutaj rezyduje? |
Gość |
#112011-12-02 16:52Wspaniali opiekunowie i nauczyciele,czysta,zadbana i bezpieczna placówka,moje dzieciaczki bardzo zadowolone,jak się dowiedziały,że chcą zamknąć ich przedszkole,to były załamane,jak tak można,nie dość,że miejsc jest za mało w przedszkolach to jeszcze likwidują. JA I MOJE POCIECHY NIE ZGADZAMY SIĘ NA ZAMKNIĘCIE PRZEDSZKOLA !!!!!!! |
Gość |
#122011-12-02 17:15bezsensu?? przedszkole w szkole?? co to w ogóle za pomysł?? Gratuluję pomysłodawcy za bezmyślność.... |
Gość |
#132011-12-02 17:49Prezydent Bytomia Pan Piotr Koj i władze miasta nie przemyśleli swoich durnych decyzji.Traktują nasze dzieci jak rzeczy nie obchodzi ich co stanie się z tymi małymi dziećmi gdzie pracujący rodzice mają je dać jak są w pracy.Do tego przedszkola chodzą tez dzieci wychowywane przez samotnych rodziców gdzie Ci rodzice mają dać dzieci jeśli pracują a zarobek to ich jedyne źródło utrzymania i nie maja nikogo do opieki nad dziećmi.A co z nauczycielami przecież to też są ludzie którzy tam pracują nie można tak sobie postanowić ze zamknie się przedszkole i część dzieci się przeniesie do szkoły a reszta niech sobie sama radzi.W szkole gdzie maja zostać przeniesione 5-6 latki nie ma utworzonego bezpiecznego miejsca dla tych dzieci,wiem bo do tej szkoły chodzi moje starsze dziecko.Zrobimy wszystko żeby obronić nasze przedszkole przed likwidacją.Jak już Pan Prezydent Koj i rada miasta chcą coś likwidować to niech zlikwidują połowę swoich pensji. |
Gość |
#142011-12-02 18:12Uważam ,że jest to wymuszenie na rodzicach posłanie dziecka do szkoły w wieku sześciu lat .Pomijam fakt zamknięcia przedszkola do którego uczęszcza tak dużo dzieci.Co władze miasta mają na swoje usprawiedliwienie po podjęciu tak nieodpowiedzialnej decyzji? |
Gość |
#152011-12-02 18:17W ogóle nie rozumiem dlaczego władze naszego miasta chcą zamykać szkoły i przedszkola?? Dlaczego oni zamykają drzwi dla rozwoju ?? |
Gość |
#162011-12-02 18:19Ciekawe co zaproponuje rada miasta rodzicom którzy podejmują pracę a tym samym płacą podatki. jaka jest polityka prorodzinna w naszym mieście ? Już po ustaleniu tak wysokich opłat za późniejsze odebranie dziecka z przedszkola urzędnicy opowiedzieli się po której stoją stronie .na pewno nie po stronie obywateli i ich rodzin. Chyba nie pamiętają komu mają służyć. |
Gość |
#172011-12-02 18:22w zasadzie to jest mi brak słów na tak pochopne decyzje rady miasta. |
Gość |
#182011-12-02 18:24może trzeba zlikwidować wydział edukacji w mieście .jak znikną szkoły i przedszkola to po co tylu tam pracowników. |
Gość |
#202011-12-02 19:38To jakieś szaleństwo! Dlaczego władze naszego miasta szukaja oszczędności uderzając w dzieci? Przecież to nasza przyszłość!Kolejne kłamstwo naszego prezydenta dotyczące polityki prorodzinnej. Wiele pieniedzy jest wydawanych na "Patologie" z tzw. chorobą alkoholową,którzy częto pijani chodzą po pieniądze z "opieki",ktora im sie należy,dla nich sie zawsze znajdą pieniążki,ale dla dzieci to nie ma?Najpierw dobito nas opłatami a ten chory pomysł to wyrok na nasze dzieci,które kochają to przedszkole. Co wy robicie? Jak szukacie oszczędności to zacznijcie od siebie! |
Gość |
#212011-12-02 19:48Mój wnuczek bardzo lubi to przedszkole,ma tam bardzo dobre warunki,przyjazną atmosferę a Panie wychowawczynie są wspaniałe !!! |
Gość |
#22 Re:2011-12-02 20:01#9: - "Według mnie ludzie nie wiedzą co robią. Jest to najlepsze przedszkole w okolicy. Duże przestronne i zadbane." ... Władze znakomicie zdają sobie sprawę z zalet tego budynku/terenu (oraz jego wartości) i z pewnością mają już co do niego swoje plany (z którymi zapewne będzie się wiązała niemała korzyść majątkowa, o której Urząd Skarbowy raczej nie zostanie poinformowany). |
Gość |
#242011-12-02 21:33Skandal! RM powinna być dla ludzi a nie przeciwko nim!!! Co Wy sobie wyobrażacie? Za parę lat w Bytomiu bedzie tylko patologia,bo normalnym ludziom trudno żyć! Mamy po jednym dziecku a patologia po 10! |
Gość |
#252011-12-02 22:00Będziemy walczyć o nasze przedszkole nie pozwolimy wam go zamknąć!!!!! Myślicie ze siedzicie tyłkami na krzesłach i kasa wam leci na konto ale z nami nie wygracie przed takimi jak wy obronimy nasze przedszkole!!!Władza miasta pokazuje ze jest do niczego i jak perfidnie kłamie ludzi!!! |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
47790 Utworzone: 2024-04-25
Petycja o zakaz strzelania fajerwerkami
1707 Utworzone: 2024-12-28
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
924 Utworzone: 2024-12-17
Petycja w sprawie wycofania się Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego z zapowiedzi likwidacji linii A10 Olkusz - Krzeszowice od 1 stycznia 2025 roku.
463 Utworzone: 2024-12-28
Chrońmy zielone płuca Zakopanego - petycja o ochronę Bachledzkiego Wierchu
444 Utworzone: 2024-12-29
Petycja w interesie publicznym mająca na celu podjęcie przeciwdziałań w przypadku tworzenia na terenie województwa Centrów Integracji Cudzoziemców, oraz ośrodków dla imigrantów
615 Utworzone: 2024-12-24
NIE dla końca vapowania w Polsce
1654 Utworzone: 2024-12-12
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1815 Utworzone: 2024-11-28
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5517 Utworzone: 2024-09-23
Zwrot pieniedzy za sylwestra Vyba
93 Utworzone: 2024-12-31
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17847 Utworzone: 2023-10-23
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
169 Utworzone: 2024-12-20
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
947 Utworzone: 2024-11-22
Powrót zorganizowanego dopingu na domowych meczach reprezentacji Polski
3030 Utworzone: 2024-03-01
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
1219 Utworzone: 2024-12-21
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
3802 Utworzone: 2024-05-16
Chrońmy prawo do wyboru medycyny naturalnej w profilaktyce naszego zdrowia!
147 Utworzone: 2024-12-08
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
619 Utworzone: 2024-11-25
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
679 Utworzone: 2024-11-09
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7867 Utworzone: 2022-12-31