PROTEST PRZECIW LIKWIDACJI PRZEDSZKOLA NR 63 BYTOM
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji PROTEST PRZECIW LIKWIDACJI PRZEDSZKOLA NR 63 BYTOM
Gość |
#76 Re: Wtorkowe spotkanie2011-12-05 08:43To jest prawidlowe postepowanie w takich sprawach a nie wszystko na hurra zalatwiac i pod wplywem emocji. Nie jest tak ze juz likwiduja i nikt niema nic do powiedzenia. Mieszkancy moga wiele zdzialac trzeba tylko z glowa to robic! Tak jak pisalem we wtorek sie okaze ile rodzicow bedzie chetnych do rozwiazania tej sprawy z korzyscia dla nas i przedszkola! |
Gość |
#772011-12-05 10:13JESTEM ZASKOCZONA POMYSŁEM WŁADZ MIASTA . PRZEDSZKOLE JEST BARDZO DOBRĄ PLACÓWKA EDUKACYJNĄ DLA NASZYCH DZIECI I DLA DZIECI KTÓRE ZACZNĄ DO NIEGO UCZĘSZCZAĆ . I CHYBA WŁADZE NIE CZYTAŁY KODEKSU PRAW DZIECKA , KTÓRE MAJA SWOJE PRAWA CO DO NAUKI I ROZWOJU . JESTEM PRZECIWKO LIKWIDACJI . |
Zołza |
#78 Re: Re:2011-12-05 10:21Zgadzam się! Dzieci nie powinny uczestniczyć w zebraniu! |
Zołza |
#792011-12-05 10:30
Mam nadzieję, że wtorkowe zebranie będzie konstruktywne i przyniesie ulgę skołatanym sercom wszystkich dzieci, rodziców, całemu personelowi! Nawet zupełnie postronne osoby na wieść o planowanym "posunięciu" naszych władz nie mogą wyjść z szoku z powodu bzdurnego pomysłu! Stare powiedzenie mówi: "Władza uderza do głowy" - coś w tym jest... |
Gość |
#802011-12-05 10:37Artykul w dzisiejszym wydaniu Zycia Bytomskiego mowi, iz reorganizacja oswiaty ominie przedszkola oprocz jednego na Karbiu (ze wzgledu na szkody gornicze), wiec moze nasze poruszenie jest niepotrzebne?! |
Gość |
#812011-12-05 11:04Nie rozumiem dlaczego chcą zamknąć przedszkole, które cieszy się popularnością i do którego zapisanych jest aż 150 dzieci !!!!!! Jeżeli chodzi tylko o pieniądze to powiem szczerze że to jest ŻAŁOSNE! Kadra pracownicza przedszkola jest bardzo dobra i można ich pozostawić tak po prostu bez pracy! A czy ktoś przewidział co będzie się działo jak wszyscy nagle będą zmuszeni zapisywać dzieci do tego mniejszego przedszkola które zostanie na osiedlu? A nie wszyscy mogą dzieci dowozić samochodami. Mieszkanka Bytomia i matka przedszkolaka. |
Gość |
#82 zgadzam się z Tobą2011-12-05 11:35pewnie nasz "wspaniały Urząd" ma inne plany bardziej opłacalne wobec tego budynku!!!!!! |
gość |
#83 Re: Re: Re:2011-12-05 11:45Wszyscy dobrze wiemy iż BCR chce przejąć przedszkole kosztem naszych dzieci.Przecież dzieci mogą być razem jak do tej pory.Moim zdaniem przedszkole powinno być pod nazwą INTEGRACYJNE a nie izolować dzieci chore od zdrowych.Potem się można dziwić że nie ma tolerancji w społeczeństwie.Dzieci powinny wychowywać się razem i wiedzieć że jest ktoś inny kto może różnić się od nich. |
Mama 3 latki uczeszczajacej do tutejszego przedszkola |
#84 Re: Re:2011-12-05 11:59DOKŁADNIE pewnie ktoś na stołku wysokopostawiony ma już plan zagosodarowania tego budynkui dobrze podpłacił aby nasze kochane pociechy wyladowały na ulicy po co sie przejmować tymi najmłodszymi oni i tak GŁOSU NIE MAJĄ!!!!!!! t eraz liczy sie tylko to ILE MOŻNA NA TYM ZAROBIĆ !!!!!!!! .Po co inwestować w nasze pociechy i ich edukacje przecież to nasza przyszłość!!!!!!! |
Gość |
#852011-12-05 13:10Witam wszystkich, nie rozumiem dlaczego wladze chca zamknac to przedszkole moje dzieci chodzily do tego przedszkola i bylem bardzo zadowolony jak i inni rodzice z opieki, a niech sobie przypomni Prezydent Bytomia co mowil jak byl przy nadaniu imienia Korczaka dla przedszkola nr 63, ludzie pamietaja i jezeli on tak dotrzymuje slowa to dziwie sie ze zostal ponownie wybrany na prezydenta?. Nie ma slow zeby okreslic decyzje wladz chyba ze jezykiem podworkowym. A o ile wiem to Prezydent chyba zapomnial ze jest z wyksztalcenia pedagogiem. |
Gość |
#862011-12-05 13:10Wspaniała polityka prorodzinna - likwodować największe przedszkole w mieście... |
Gość |
#88 WSZYSTKICH ZAPRASZAMY NA ZEBRANIE2011-12-05 14:58CZYM WIĘCEJ OSÓB TYM LEPIEJ DLA NASZEGO PRZEDSZKOLA |
Gość |
#892011-12-05 15:36Mój syn nie dostał się min do tego przedszkola na rok szkolny 2011/2012 z braku miejsc a Koj chce je zlikwidować ??? To jest jakaś paranoja. Panie Koj, gdyby głupota umiała latać to Polska nie rozpisała by przetargu na samoloty wielozadaniowe bo mielibyśmy najmocniejsze siły powietrzne na świecie. Dziwią mnie zakłusy prezydenta o tyle, że wiem że to jest belfer z zawodu. Może aż tak nie cierpi swoich kolegów i koleżanek po fachu ? |
Gość |
#902011-12-05 16:08Fakt oznajmujący, gdyż przedszkole zostanie obarczone likwidacją jest dla mnie chory i kompletnie bezsensu. Jak można zamykać budynek, który jest bardzo potrzebny i przede wszystkim rozwija edukacje naszych dzieci. Zastanawia mnie pytanie, czy ta władza ma nam pomagać w stworzeniu wspaniałego miasta, czy blokować edukacje. Gdyby oni mieli dzieci w przedszkolu, ciekawe czy by tak postąpili. Nie dajmy się !! |
Gość |
#912011-12-05 16:19pamiętajcie o zebraniu, to zebranie dla wszystkich którzy mają dzieci w tym przedszkolu i dla tych co chcą posłać dziecko do tego przedszkola |
Gość |
#922011-12-05 16:25Jeżeli chodzi o Bytomskie Centrum Rehabilitacyjne to ono się ''WPROWADZIŁO'' do placówki przedszkolnej. Dlatego też, skoro nie mogą, jak się okazuje dwie instytucje istnieć w jednym budynku, to niech się ONI wynoszą !!!!!!! Nie MY !!!!!!!! |
Gość |
#932011-12-05 16:25Władze Bytomia uderzają w najmniejszych... Wstyd! Nikt nie będzie decydował o tym, gdzie będzie chodziło moje dziecko i wybierał przedszkola za mnie. Szkoła nie jest gotowa spełniać roli przedszkola! Gdzie w tym wszystkim jest dobro dziecka? |
Gość |
#942011-12-05 16:53Gmina ma za zadanie utrzymywać przedszkola. To należy do ich zadań własnych.Więc łaski nie robią. A skoro dyr szkoły p. Morga chce ratować swoją szkołę to władze niech zamykają szkoły. Starsze dziecko łatwiej pogodzi się z tym, że będzie chodziło do innej placówki! |
Gość |
#952011-12-05 16:53stanowczo niezgadzam sie z władzami miasta Bytomia w sprawie zamknięcia i likwidacji przedszkola ! |
b |
#962011-12-05 18:48jasne, tak najlepiej, najpierw zamknąć przedszkola, potem szkoły, przecież ciemną masą łatwiej rządzić... |
Gość |
#972011-12-05 20:41Mam nadzieję, że petycja wpłynie na decyzję władz Bytomia! |
Zołza |
#98 Re:2011-12-05 20:51Przypomniało mi się, że kilka lat temu (nie pamietam, czy za kadencji obecnej władzy w Bytomiu...) były plany likwidacji szkół artystycznych w Bytomiu! Nasza duma i kuźnia talentów - szkoła baletowa i muzyczna. Na szczęście zostały, chociaż rozmowy były aż w Warszawie! Może i teraz wszystko dobrze się skończy? Taką mam nadzieję i tego wszystkim zainteresowanym życzę!!! |
Gość |
#99 Re: Wtorkowe spotkanie2011-12-05 20:55piszesz głupoty ich jak nie walniesz pałą odrazu tp się nie opamiętają |
Gość |
#1002011-12-05 22:53I oto w taki sposób nasza kraj dba o naszą przyszłość jakie są nasze dzieci. Przedszkola rozwijają nasze pociechy co widać z resztę. A po drugie gdzie jest polityka prorodzinna - Pytanie do Pana Prezydenta i Rady miasta Bytomia gdzie mamy teraz nasze dzieci zaprowadzić do przedszkola. Jak wszystkie są przepełnione i nie ma miejsc. Pewnie jest odpowiedź do Prywatnych, lecz proszę wsiąść po uwagę że nie każdego stać na takie przedszkole i mnie na pewno NIE. |
|
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Apel o kontynuację budowy CPK
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Wojewodo! NIE dla betonowania Zakrzówka!
1891 Utworzone: 2025-01-31
Murem za naturą: apel w obronie medycyny naturalnej
4174 Utworzone: 2025-01-30
Petycja w sprawie nieobejmowania miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego działki nr 302407_5.0816.640/6
2160 Utworzone: 2025-01-22
Petycja Fundacji Ordo Medicus w sprawie dobrowolności szczepień ochronnych dzieci. Rekomendacje w kwestii szczepień dzieci i projekt obywatelski.
13787 Utworzone: 2023-09-08
Park w Maciejowcu: rewitalizacja zamiast rezerwatu
197 Utworzone: 2025-02-04
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
2483 Utworzone: 2025-01-31
ZBIGNIEW "SZUBA" SZUBERT - Petycja o Skargę Nadzwyczajną
3652 Utworzone: 2021-01-26
Petycja o odwołanie Barbary Nowackiej z funkcji MEN w związku z wypowiedzią na konferencji My jesteśmy pamięcią. Nauczanie historii to nauka rozmowy”
2535 Utworzone: 2025-01-28
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
20516 Utworzone: 2025-01-05
Apel o upamiętnienie Ofiar Kortau
367 Utworzone: 2025-01-23
W sprawie modernizacji linii kolejowej Lwówek Śląski-Jerzmanice bądź utworzenie komunikacji zastępczej na tej trasie, aż do Legnicy
729 Utworzone: 2025-01-23
RATUJMY DRZEWA PRZY UL. KOPCIŃSKIEGO 89! - APEL DO MIESZKAŃCÓW ŁODZI.
46 Utworzone: 2025-02-05
PETYCJA Do Zarządu Stokrotka Sp. z o.o. ws. poprawy warunków pracy i płacy
2065 Utworzone: 2025-01-12
PETYCJA W SPRAWIE BUDOWY POŁĄCZENIA KOLEJOWEGO MIĘDZY PŁOŃSKIEM A WARSZAWĄ
491 Utworzone: 2024-09-13
Równy dostęp do leczenia niepłodności i zabezpieczania płodności dla wszystkich kobiet!
320 Utworzone: 2024-12-17
,,Suchą stopą wokół Stawu Płaszowskiego" - budowa bezpiecznej alejki wokół zbiornika
53 Utworzone: 2025-01-28
NIE dla końca vapowania w Polsce
6686 Utworzone: 2024-12-12
Petycja w sprawie remontu mostu kolejowego w Brzegu Dolnym w powiecie wołowskim
510 Utworzone: 2025-01-21
Zatrzymanie bezprawnej działalności Damiana Gabrysia w przestrzeni publicznej
105 Utworzone: 2025-01-21
Kontynuowanie modernizacji Odry jako szlaku żeglownego
754 Utworzone: 2025-01-30