Samą miłością dzieci nie nakarmimy.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Samą miłością dzieci nie nakarmimy.
Gość |
#276 Re:2013-03-21 17:53jak najbardziej zgadzam się z tym ......niech w końcu nasze kochane Państwo da Godnie Żyć Dzieciom Niepełnosprawnym
|
Grzegorz |
#279 Re:2013-05-15 16:34#179: Krzysztof Harasimowicz - Panie Krzysztofie, rozumiem, że zrobił Pan wpis na zasadzie wsadzenia kija w mrowisko - OK, pewnie znajdzie się kilka osób, które naciągają podatników na rzekome renty itp, ale większość z tych ludzi nie wybierała sobie, że chce mieć dziecko niepełnosprawne. Niektórych dotyka problem w skutek błędów lekarzy, a innych poprzez przebytą chorobę - jak w przypadku mojego dziecka, gdzie normalnie rowijające się dziecko zapadło na wirusowe zapalenie mózgu i z dnia na dzień pogodny maluch pełen życia został przykuty do łóżka, od taki urok choroby. Ale nie chodzi w tym przypadku o zaspokojenie wszystkich pragnień posiadania luksusów. Jak ma Pan ochotę to zapraszam - Pan posiedzi z maluchem, a moja żona wróci do pracy. W momencie gdy maluch wyszedł ze szpitala zmuszona była moja żona zostać z nim w domu, ponieważ nie ma wystarczającej liczby placówekw których możnaby takiego malucha zostawić (płacąc za to nie małe sumy) i wziąść się do roboty jak Pan to ujął.
Ja nie oczekuję od Pana pomocy podobnie jak większość tutaj piszących i rodziców dzieci niepełnosprawnych, niech Pan i Panu podobni zadymiarze zorganizują się, bo Państwo Polskie nie ma wystarczającej motywacji i dajcie tym wszystkim ludziom możliwość powrotu do pracy - gwarantuję Panu, że ludzie pracujący po to, żeby pomóc własnemu dziecku będą Panu niezmiernie wdzięczni, a co więcej zapewne będą chcieli Panu pomoc wynagrodzić i pewnie zapłacą za to.
Po co wszystkich wrzucać do worka z życiowymi kombinatorami, którzy to liczą jak tu kolejny zasiłek dostać. Proszę mi wierzyć, gdyby poszedł Pan po zasiłek po utracie pracy to dostanie go Pan spełniając niewielkie wymagania, a rodzić dziecka, który zrezygnował z pracy raczej nie ma szans ludzką egzystencję, bo z czego.
Podsumowując ma Pan gotową receptę na danie możliwośći zarobkowania "tym co liczą" i sam może Pan zarobić. |
wiolla |
#2802013-07-03 12:05hej szkoda mi dzieci niepelnospoprawnych ale niekture matki same do tego doprowadzily ze takie są te dzieci wiecej mogly sie szprycowac tabletkami i dawac na prawo i lewo te matki so uwas na forum i zal mi ze teraz siebie robia niewinne a gdzie byly jak to robily zygac mi sie chce tym tylko te biedne dzieci cierpia |
Gość |
#2812013-07-25 22:07Jesteście wspaniali! Łączę się z wami w nadziei na lepsze jutro! Nie poddawajcie się! Powodzenia kochani! |
adwokatka |
#282 Re:2013-07-25 22:11czy ty wgle wiesz o czym mowisz? takie przypadki to czysta patologia i zdarza się nie często! myslisz, ze tak bezmyslne osoby najwyrazniej nie kochające swoich dzieci starałyby się dla nich tak bardzo? pisałyby petycję do samego prezydenta rady UE?! jestes totalnym niewrazliwym bezmózgiem. naprawdę brak słów. |
Gość |
#2832013-09-16 18:42Ja nie mam swiadczen pielegnacyjnych bo nie spelniam punktu 7 tylko 8 to tez nie pracuje żeby moc sie opiekowac synem który ma silne nasilenie AZS i nauke w domu ze wzgladu na stan zdrowia i co z takim czlowiekiem jak ja a wiem ze jest nas wielu.musimy byc silni ale jak? w nocy slysze placzsyna 14 lat ze ma brak sily na takie zycie , brak kolegow , biegania , jazdy na rowerze itp. to samotne dzieci ale co to AZS ? ktoś zapyta .my walczymy od urodzenia ale od pieciu lat jest koszmar jeden i nie rokuje sie najlepiej kolejny rok / kto zrozumiec pomoze ? ''samodzielna egzystencja""przeciesz zycie nastolatka z taką choroba ogranicza wiele ...to łzy na poduszce same to mówia . czy ktos nam pomoze .Atopiki |
Ten wpis został usunięty przez administratora strony (Pokaż szczegóły)
2013-12-13 17:23- Date of removal: 2010-05-29
- Powód usunięcia: spam
Gość |
#285 niepelnosprawnosc2014-01-21 22:13oczywiscie ze zgadzam sie ze wszystkimi petycjami Sama jestem mama niepelnosprawnego syna dzis dorosly czlowiek choc nadal niepelnosprawny JAK mialam przy niepelnosprawnym dziecku przepracowac 25 lat?zeby otrzymac wczesniejsza emeryture? Przeciez skoro pozwolono im sie narodzic lub nabyc niepelnosprawnosc to dlaczego skazuje sie osoby niepelnosprawne na poglebianie kalectwa a to za jakie pieniadze maja zyc to juz ponizej godnosci czlowieczenstwa a co z ich rodzicami ktorzy borykaja sie cale zycie niejednokrotnie musza wrecz zebrac Przeciez nikt z oczekujacych na swoje dziecko nie chcial ani nie przyczynil sie aby ich wlasne dziecko bylo dzieckiem niepelnosprawnym Wstyd narodzie ze pozwalasz nam byc nedzarzami |
monia |
#286 Re:2014-01-23 15:05Witam.Dlaczego w naszym kraju dofinansowanie dla dziecka z pfron do sprzętu rehabilitacyjnego, a konkretnie aparaty słuchowe są zależne od naszych zarobków.Moja córka ma nIedosłuch obustronny odbiorczy .Kupiliśmy jej w listopadzie aparaty słuchowe.Dofins.kasa chorych 3000 zł.Oboje z mężem pracujemy w państwowych zakładach więc kSiegowe nie mogą nam zaniżyć dochodu i niestety przekroczyło nam o 50 zł i NIE DOSTANIEMY DOFINANSOWANIA!Chory kraj! To przecież dziecko.Gdyby mąż pracował "w prywatnym zakladzie" gdzie inaczej jest na papierze inaczej dostaje nie było by problemu.A cierpi dalej dziecko |
Gość |
#287 dofinas.pfron do aparatów słuchowych2014-01-23 15:10Witam.Dlaczego w naszym kraju dofinansowanie dla dziecka z pfron do sprzętu rehabilitacyjnego, a konkretnie aparaty słuchowe są zależne od naszych zarobków.Moja córka ma nIedosłuch obustronny odbiorczy .Kupiliśmy jej w listopadzie aparaty słuchowe.Dofins.kasa chorych 3000 zł.Oboje z mężem pracujemy w państwowych zakładach więc kSiegowe nie mogą nam zaniżyć dochodu i niestety przekroczyło nam o 50 zł i NIE DOSTANIEMY DOFINANSOWANIA!Chory kraj! To przecież dziecko.Gdyby mąż pracował "w prywatnym zakladzie" gdzie inaczej jest na papierze inaczej dostaje nie było by problemu.A cierpi dalej dziecko |
Gość |
#288 dofinas.do aparatow2014-01-23 15:11Witam.Dlaczego w naszym kraju dofinansowanie dla dziecka z pfron do sprzętu rehabilitacyjnego, a konkretnie aparaty słuchowe są zależne od naszych zarobków.Moja córka ma nIedosłuch obustronny odbiorczy .Kupiliśmy jej w listopadzie aparaty słuchowe.Dofins.kasa chorych 3000 zł.Oboje z mężem pracujemy w państwowych zakładach więc kSiegowe nie mogą nam zaniżyć dochodu i niestety przekroczyło nam o 50 zł i NIE DOSTANIEMY DOFINANSOWANIA!Chory kraj! To przecież dziecko.Gdyby mąż pracował "w prywatnym zakladzie" gdzie inaczej jest na papierze inaczej dostaje nie było by problemu.A cierpi dalej dziecko |
Ten wpis został usunięty przez administratora strony (Pokaż szczegóły)
2014-02-12 15:41- Date of removal: 2010-05-29
- Powód usunięcia: spam
Gość |
#290 Re: Re:2014-03-06 12:50ja popieram tą waszą petycje tylko nie moge przebolec tego ze niekture matki same doprowadzily do tego ze mają takie dzieci wiem moze to patologia ale one tu piszą i robią z siebie niewiniątka wiem ile to czeba poświęcic czasu dla dzieci chorych sama mam w rodzinie dziecko niepelnosprawne i wiem ile oni muszą przechodzic ,,,,
|
Gość |
#2922014-03-23 15:17Moje dzieci sa zdrowe, ale w latach 90-tych oboje stracilismy pracę. Mąż wyjechał za granicę a ja zostałam z dwójka dzieci, a wkrótce urodziłam trzecie dziecko. Sama zajmowałam sie zdrowymi dziecmi przez 7 lat. Znajoma ma jedno chore dziecko. Obie nie mogłysmy zachorować, obie musiałysmy "dyzurowac" 24 godz. na dobę. To nie ma porównania, ale pozwoliło mi wiele zobaczyc i zrozumieć! Powinni Was poprzeć wszyscy Polacy! Te dzieci często sa niepełnosprawne nie z winy rodziców!.... |
Gość |
#2932014-03-25 09:23wspieramy wszystkie działania,które spowodują,że nasi rządzący raczą zauważyć słabych,chorych i ich rodziny. |
Gość |
#2942014-03-25 09:31Moja mama też siedzi zemną w domu. Dlatego popieram te petycje. My ludzie niepełnosprawni mają prawo do życia a nie w biedzie. |
Gość |
#295 Re:2014-08-27 08:29ZDROWA ZYWNOSC PRZYSZLOSCI NASZYCH DZIECI CELOWO I SWIADOMIE NAS TRUJECIE http://www.petycjeonline.com/nie_dla_gmo_tak_dla_dobrej_ywnoci |
Gość |
#296 Gość2014-11-18 21:50Oczywiście popieram to , ale Nasza władza powinna zająć się nie tylko dziećmi niepełnosprawnymi ale wszystkimi dziećmi. Wiele rodzin jest którym ledno starcza na przeżycie miesiąca.. Rodzinne ~ 70 zł ? Dla niepełnosprawnych ciut więcej ?? Co to ma być ? Oni mase kasy wydają na swoje podróże , a mają rządzić polską ? TO po co tyle wyjazdów za granice ? Aż tyle .. |
Gość |
#2972015-02-19 11:10Swietna! niescislosc polega na tym ze obecnue swiadczenie jest wyzsze i ktos moze sie. do tego przyczepic.:) |
Gość |
#2982015-03-22 15:44Podpisałem nin. petycję w geście solidarności z jej Autorami. Sam też jestem ON. |
Gość |
#3002015-05-04 11:53nie oddam dziecka do domu dziecka a do tego zmusza nas rząd!!! nie ma odpowiedniej placówki dla mojego syna !!! |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
97008 Utworzone: 2024-11-13
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1135 Utworzone: 2024-11-16
SPRZECIW MIESZKAŃCÓW ZABRZA ORAZ UCZNIÓW I PRACOWNIKÓW ZS17 W SPRAWIE MOŻLIWYCH ZMIAN/LIKWIDACJI ZESPOŁU SZKÓŁ NR 17 W ZABRZU
1769 Utworzone: 2024-11-15
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
485 Utworzone: 2024-11-15
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1670 Utworzone: 2024-10-21
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
127 Utworzone: 2024-11-16
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1438 Utworzone: 2024-11-08
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4102 Utworzone: 2024-09-23
Zbiórka podpisów pod skargą na działanie Wójta gminy Janowiec w sprawie planowanej likwidacji linii MZK nr 17.
215 Utworzone: 2024-11-11
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17153 Utworzone: 2023-10-23
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1266 Utworzone: 2024-11-08
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
1037 Utworzone: 2024-10-29
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
578 Utworzone: 2024-11-12
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa- budowa nowego, bezpiecznego mostu nad Rudawą w Mydlnikach
63 Utworzone: 2024-11-15
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7424 Utworzone: 2022-12-31
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
294 Utworzone: 2024-11-09
Petycja o NATYCHMIASTOWE rozwiązanie Reprezentacji Polski w piłce nożnej
549 Utworzone: 2024-10-15
no to the death penalty
322 Utworzone: 2024-11-08
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
983 Utworzone: 2024-11-10
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
74 Utworzone: 2024-11-14