Petycja ws. decyzji o zwolnieniu Roberta Strzały
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja ws. decyzji o zwolnieniu Roberta Strzały
Ten wpis został usunięty przez autora petycji (Pokaż szczegóły)
2012-09-29 16:06- Date of removal: 2012-10-01
- Powód usunięcia:
2012-09-29 16:52- Date of removal: 2012-10-01
- Powód usunięcia:
2012-09-29 17:29- Date of removal: 2012-10-01
- Powód usunięcia:
Zdegustowana zaślepionymi. |
#79 Re: Re: Re: Czyste szaleństwo2012-09-29 19:23#72: obserwator - Re: Re: Czyste szaleństwo ale tego jakoś nikt też nie zauważa, że w momencie kiedy odchodził [nie miał przedłużanego etatu] z poprzednich szkół nikt nie tworzył petycji i nikt nie robił wokół tego takiej sensacji ani uczniowie, ani sam p. Strzała. Wtedy jakoś sobie z tym radził i te wszystkie osoby które teraz tak go zachwalają i rozpaczają po jego odejściu nie miały z tym żadnego problemu.. więc? Jaka jest różnica między poprzednimi miejscami pracy a tym? Dlaczego 'mistrz' i 'geniusz' nie był tak doceniany w poprzenich szkołach? |
Uczennica nie z "plastyka" |
#80 Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo2012-09-29 19:51#79: Zdegustowana zaślepionymi. - Re: Re: Re: Czyste szaleństwo Na pewno tego nie wiesz czy udajesz, że nie znasz realiów, w jakich się owo "nieprzedłużenie" odbyło?I skąd wiesz, że nie był doceniany? I skąd ta niezachwiana pewność, że uczniowie z innych szkół też tej petycji nie podpisali? Nie rozumiem tego podejścia. Wchodzisz tu i zostawiasz taki komentarz(komentarze). Dlaczego? Przecież nikt nie każe Ci niczego podpisywać. Niczego nie musisz. Także przekonywać tych, którzy chcą tę akcję poprzeć, że robią coś złego. Pozdrawiam serdecznie |
#81 Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo2012-09-29 21:56#80: Uczennica nie z "plastyka" - Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo Właśnie w tym problem, że dobrze wiem i nie było w tym nic niepoprawnego. Nie twierdzę, że nie był doceniany, ale nie aż tak! Czy którzykolwiek uczniowie z poprzednich placówek w których uczył tworzyli petycje? Ja nie piszę o podpisywaniu w tym momencie, tylko o poprzednich latach, proszę czytaj ze zrozumieniem. Nie rozumiem "taki kometarz"..? Jaki? Co jest z nim nie tak, poza tym, że nie wykazuje poparcia dla p. Strzały? |
uczennica nie z "plastyka" |
#82 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo2012-09-29 23:20#81: Zdegustowana zaślepionymi. - Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo czytam ze zrozumieniem. to jest petycja poparcia dla pana Strzały, więc jak ktoś jej nie popiera, nie musi jej podpisywać. kropka. rozumiem, że zawsze wypowiadasz się i radzisz innym w kwestiach, co do których masz 100% wiedzy. teraz też a 930 osób, któe umieją czytać ze zrozumieniem to osoby zaślepione, tak? o to chodziło mi w sformułowaniu "taki komentarz". czytaj ze zrozumieniem. pozdrawiam |
#83 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo2012-09-30 12:26#82: uczennica nie z "plastyka" - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo Dobrze wiem, że nie muszę ale mogę ją komentować..nie rozumiem dlaczego nie odpowiada Ci fakt, że ktoś to komentuje? W czym widzisz problem? |
Gość |
#842012-09-30 19:04Ponad 900 osób gościa popiera, ale w Polsce i tak zawsze znajdą się jacyś życzliwi. Nic z tego nie mają, ale można sobie kogoś bezkarnie kopnąć. Pozostałym radzę z nimi nie dyskutować, bo i tak nic z tego nie wyniknie. |
Robert Strzała |
#85 Podsumuję...2012-10-01 14:31(od razu zaznaczę, że nie będę komentował i odpowiadał na - ewentualne - kolejne anonimowe wpisy i Państwa też do tego namawiam) Robert Strzała
PS.1 |
Przeciw ignorancji władzy |
#86 Re: Podsumuję...2012-10-01 16:14#85: Robert Strzała - Podsumuję... Ogólnie ujmując: aspekt ludzki też się liczy a nie tylko zadufanie w siebie, "chciejstwo" i chęć pokazania kto tu rządzi. Więcej myślenia mniej zemsty osobistej - trzeba podchodzić do ludzi z szacunkiem i empatią a nie ze złośliwością i zadufaniem w swoje wielkie EGO! Popieram cały wpis i samą petycję. |
Mich |
#87 Nie jesteś uczniem plastyka ,Ta nietrafna wypowiedź zdradziła cie :)2012-10-01 18:26 |
Baśka |
#88 odnośnie petycji2012-10-01 22:40Czy przedmiotowa petycja została już rozpatrzona przez prezydenta? |
Gość |
#89 Re: odnośnie petycji2012-10-01 23:33Jutro rano zostanie złożona w Urzędzie - skierowana do Prezydenta (i do wiadomości Rady Miejskiej). Z tego, co wiem - powinien odpowiedzieć w ciągu 14 dni. |
Gość |
#90 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo2012-10-02 18:35#81: Zdegustowana zaślepionymi. - Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo poprawne i szalenie na miejscu jest powiedzieć komuś 3-go września, że nie pracuje w szkole, oczywiście. wiadomo, że w dobie niżu demograficznego większość nauczycieli szuka sobie pracy w dniu rozpoczęcia nowego roku, a nie np. w marcu, kwietniu, kiedy urząd zatwierdza arkusze organizacyjne. coś chyba z tą twoją wiedzą nie tak... |
Gość |
#91 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo2012-10-03 10:27#90: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo Za to już pan Strzała może podziękować byłemu dyrektorowi, który pominął w arkuszu nauczyciela, który jest w plastyku zatrudniony na umowę o pracę (dostał wypowiedzenie w maju, ale musiał być przywrócony do pracy, bo dyr nie skonsultował się ze związkiem zawodowym i zwolnienie było bezprawne), a dał te godziny panu Strzale (który umowy nie miał)... Odpowiedniego aneksu nie sporządził, pana Strzały nie poinformował, a nową dyrektor z pełną premedytacją wsadził na minę (nie jedyną zresztą...). Szkoda, że tyle osób dało się zmanipulować... Ale gdybym nie znała całej sytuacji, a oceniała ją tylko po przeczytaniu powyższej petycji - sama bym podpisała :/ |
Robert Strzała |
#92 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo2012-10-03 11:02#91: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo Co prawda miałem nie dyskutować z takimi wypowiedziami, ani się szarpać i brudów nie znoszę prać, ale wbrew pozorom - wiem, kim jesteś (nie rozumiem, czemu ze mną nie porozmawiasz - masz mój numer telefonu, mojego mejla - skoro nie chcesz pisać na forum; obiecuję, że to będzie rozmowa między nami; bo anonimowo to ja tu mogę wszystko powiedzieć). Już ja dobrze wiem, komu i za co powinienem podziękować, więc bym bardzo prosił, aby mnie już nie pouczano i mówiono, kto jest dobry, a kto zły. Duży jestem i potrafię sam oceniać rzeczywistość. Poważnie. A przerzucanie winy za wszystko na byłego dyektora nie zmieni rzeczywistości. No, weź - tak obiektywnie na to popatrz (nie tutaj na forum, w głowie i sama przed sobą). Przecież jesteś mądrą osobą. A potem zaprzecz temu twierdzeniu: dało się inaczej. I NIKT by nie stracił. Przede wszystkim zaś - czemu, nie popatrzysz na sprawę szerzej? Może jest to tak naprawdę przyczynek do dyskusji nad przepisami? Może SZTYWNE (bo nie mówię, że w ogóle) trzymanie się litery prawa i zastawianie się przepisami właśnie, nie zawsze jest najlepszym rozwiązaniem? Może wśród paragrafów, kodeksów i kart nauczyciela warto zwrócić czasem uwagę na inne aspekty? No weź - tylko pomyśl. Pozdrawiam |
Gość |
#93 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo2012-10-03 13:23#91: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo Zgadzam się z wpisem powyżej. Skoro prawie tysiąc osób (podejrzewam, że gdyby autorzy petycji poczekali jeszcze tydzień byłoby ich znacznie więcej) chce, żeby Robert pracował w szkole to gdzie tkwi błąd? Piszesz o związkach zawodowych. Zauważyłaś, że pod petycją podpisał się też ich przewodniczący? |
Gość |
#94 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo2012-10-03 18:26#91: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo hm. rozumiem, że pan Strzała od września miał pracować w wymiarze 3/4 etatu w bibliotece szkolnej, i to jest ten właśnie etat, który zabrał podstępem wraz z dyrektorem W. zwolnionej bezprawnie pani, tak? i zwolniona bezprawnie pani powróciła na 3/4 etatu do biblioteki szkolnej, dzięki interwencji związków zawodowych ? kto manipuluje, a kto jest zmanipulowany? różnie można odczytać twoje wypowiedzi. punkt widzenia zależy od punktu siedzenia |
zołza |
#95 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo2012-10-03 19:38#94: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Czyste szaleństwo ale mozna bylo przeciez inaczej...pani z biblioteki o ktorej mowa nie zostala zwolniona 3-go wrzesnia,ona miala szanse zeby znalezc prace,a kto ja dal panu Strzale? informowanie Go w dniu rozpoczecia roku szkolnego o zwolnieniu to czyste swinstwo ale mozesz zaczac to argumentowac oczywiscie ze nie mialas/as mozliwosci kontaktu z panem psorem(co by sie nadawalo na opowiesc sci fi) ta bulwersacja i petycja ma miejsce przede wszystkim (w moim mniemaniu) ze wzgledu na tak chamskie zachowanie,gdy taka decyzja o zwolnieniu zostala podieta trzeba bylo poinformowac pana Roberta,ale po co skoro lepiej robic takie swinstwo...wszytkim osoba ktore byly zamieszane w zwolnienie pana Strzaly i nie byly nawet laskawe poinformowac go na tyle wczesnie zeby dac mu szanse znalezienia jakies pracy jako nauczyciel zycze takiego samego swinstwa z okazji najblizszych swiat(chyba ze ktos obchodzi predzej urodziny) AZEBYSCIE PRZYSzLI DO PRACY I DOWIEDZIELI SIE ZE JUZ NIE PRACUJECIE,BEZ OKRESU WYPOWIEDZENIA TAK OD REKI I WROCILI DO DOMU ZEBY ZASTANAWIAC SIE CO DALEJ,CO WIECEJ ZYCZE WAM Z CALEGO SERCA ZEBY NIKT NAWET NIE STARAL SIE O WASZE PRZYWROCENIE DO PRACY CZY CHOCIAZBY POMOGL WAM W ZNALEZIENIU CZEGOS INNEGO...boli was fakt ze jest jednym z najbardziej lubianych nauczycieli? to wiedzcie ze na taki autorytet trzeba sobie zapracowac,ale z pewnoscia nie wciskaniem zawartosci podrecznikow na sile w gardla ucznow i tepienie ich bo nie ogarniaja tematu(a moze to nauczyciel nie umie tlumaczyc,bo i takie przypadki juz mam zaliczone...przychodzi pani na zastepstwo robi jedno rownanie na tablicy i nikt na sprawdzianie nie dostaje nizej niz 4,podczas gdy inny nauczyciel moze walkowac temat 3 miesiace i nic). gdyby to was zwolniono to przypuszczam ze nawet polowa tych,ktorzy opowiedzieli sie za panem Robertem nie opowiedzialaby sie po waszej stronie |
Gość |
#962012-10-04 11:56a dlaczego pan Strzała nie był zatrudniony na czas nieokreslony przez poprzedniego dyrektora ptzez 7 lat. Niech jemu podziekuje |
zołza |
#972012-10-04 12:36zatrudnienie na czas nieokreslony daje prawo nowej wladzy zwalniania pracownikow w dniu rozpoczecia pracy? czy moze decyzja o zwolnienu zapadla na pol godziny przez rozpoczeciem roku szkolnego? |
Gość |
#98 Re:2012-10-04 13:34Nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Przeczytaj dokładnie jego wypowiedź, to unikniesz zadawania głupich pytań. |
Robert |
#99 Re: Re:2012-10-04 14:36Spokojnie... Przecież te pytania są tylko po to, żeby je zadawać? Nie wiecie tego? Przecież nie po to, żeby się czegokolwiek dowiedzieć. Taka - retoryczka (a właściwie reto-ryczki). Wiem - jestem szalenie niekonsekwentny (bo też mnie to czasami denerwuje i wciąż ćwiczę sztukę "się-nie-przejmowania"), ale wciąż namawiam - nie dawajmy pożywki. Obserwujmy przyrodę: małe pieski mają to do siebie, że próbują gryźć po kostkach. Przykra sprawa. Nie rozumieją, co się do nich mówi; są małe, więc mają małe ząbki i nie mogą sięgnąć nawet do ludzkich kolan, a co dopiero wyżej. I na nic zdają się próby tłumaczenia, ani nawet odsuwania nogą i mówienia "daj se spokój". Chyba pozostaje się z tym pogodzić. Potem się tylko człowiek podrapie po kostce i idzie dalej. ps. codziennie sobie obiecuję, że już tu nie zajrzę, a już na pewno, że się nie wypowiem... mam ogromne wrażenie, że to zwykła strata czasu i energii ;) |
Gość |
#100 Re: Re: Re:2012-10-04 17:40Pan Strzała nie został zwolniony - wygasła mu umowa o pracę, zawarta na czas określony (czas zastępstwa), choć p. Strzała z upodobaniem powtarza, ze go zwolniono... Dla co najmniej dwóch z wymienionych przez p. Strzałę osób godzin nie przewidział juz na ten rok sam p.Wartak, zatem nie można za ich "zwolnienie" obarczać nowej dyrekcji. Ot, takie małe rozminięcie sie z prawdą, nie jedyne zresztą... Szkoda, że nauczyciel tak(podobno?) lubiany przez uczniów, tak mąci im w glowach... |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Sprzeciw wobec marginalizacji osób z niepełnosprawnościami, wprowadzeniu niekorzystnych zapisów w ustawie o asystencie osoby niepełnosprawnej.
563 Utworzone: 2025-01-05
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
15868 Utworzone: 2025-01-05
NIE dla końca vapowania w Polsce
4468 Utworzone: 2024-12-12
Petycja dotycząca odstąpienia od planów łączenia geografii z biologią w szkole podstawowej
2194 Utworzone: 2025-01-06
Petycja o wycofanie zakazu przesyłek ptactwa domowego
3680 Utworzone: 2025-01-03
PETYCJA Do Zarządu Stokrotka Sp. z o.o. ws. poprawy warunków pracy i płacy
608 Utworzone: 2025-01-12
Petycja do przewoźnika PKP Intercity w sprawie przywrócenia bezpośredniego połączenia pomiędzy Kolbuszową a Lublinem
355 Utworzone: 2025-01-05
Zielona Góra - Winobranie bez Polskiego Związku Łowieckiego [petycja]
503 Utworzone: 2025-01-07
STOP POSTĘPUJĄCEJ PRYWATYZACJI STREFY KULTURY!!!
40 Utworzone: 2025-01-14
Petycja na rzecz budowy kładki pieszo rowerowej na Małej Panwii w miejscowości Zawadzkie
135 Utworzone: 2025-01-11
Zmian w organizacji komunikacji zbiorowej w Gminie Siechnice od 01.01.2025 roku
458 Utworzone: 2025-01-06
Chrońmy prawo do wyboru medycyny naturalnej w profilaktyce naszego zdrowia!
481 Utworzone: 2024-12-08
Domagamy się budowy szkoły podstawowej na osiedlu JAR w Toruniu
363 Utworzone: 2025-01-04
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
1090 Utworzone: 2024-12-17
Bezpieczeństwo na przejściach dla pieszych Mirków, Długołęka, Byków
83 Utworzone: 2025-01-13
W sprawie przywrócenia korzystnego rozkładu jazdy pociągów oraz dostosowania kursów do potrzeb mieszkańców gminy Łodygowice
454 Utworzone: 2025-01-10
Petycja w sprawie projektu miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego „Ruczaj”
67 Utworzone: 2025-01-10
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
1081 Utworzone: 2024-11-25
Petycja w sprawie budowy nowego przystanku kolejowego między osiedlem Tadeusza Kotarbińskiego a centrum handlowym „M1” w Zabrzu.
115 Utworzone: 2025-01-07
Utworzenie linii autobusu MPK z Mnikowa do Bronowic Małych
167 Utworzone: 2025-01-13