PETYCJA O UŁASKAWIENIE NIEWINNIE SKAZANEGO JANA PTASZYŃSKIEGO
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji PETYCJA O UŁASKAWIENIE NIEWINNIE SKAZANEGO JANA PTASZYŃSKIEGO
Gość |
#1782014-01-26 01:37Każdy,kto podporządkowuje się niesprawiedliwemu prawu,ponosi odpowiedzialność za to wszystko,co jest jego konsekwencją.Toteż,jeżeli prawo i sprawiedliwość są w konflikcie,musimy wybrać sprawiedliwość i nieposłuszeństwo wobec prawa. M.K.Gandhi |
Gość |
#1792014-01-27 01:51życzę aby ta jak najbardziej zasadna petycja dotarła do sumienia milionów Polaków,"sumienia" którego już większość sędziów nie posiada,a chroniący ich immunitet,brak ponoszenia odpowiedzialności i konsekwencji finansowych za niesłuszne skazania pozwala im bezkarnie decydować o ludzkim życiu. Sposób procedowania w tej sprawie to już nie tylko łamanie praw konstytucyjnych z art.32,art.45ust1 Konstytucji RP, łamanie Europejskiej Konwencji Praw Człowieka art.6 ust1i2,ale jest dowodem na totalny upadek praworządności w "demokratycznym" ponoć państwie. Dla tych którzy twierdzą że to nie jest ich problem, i widzą tylko koniec własnego nosa zacytuję tekst Martina Niemöllera "Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem. Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą. Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem przecież socjaldemokratą. Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem. Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było." -wklejam linki dotyczące sprawy Jana Ptaszyńskiego http://www.youtube.com/user/przeciwbezprawiu?feature=watch http://www.youtube.com/watch?v=C-4W7Gg-3hg |
Gość |
#1802014-01-31 18:41Sama zbieram dowody na niewinne skazanie kuzyna ktory juz 17 lat spedza w Zakladzie Karnym, a jest niewinny, wiem, ze to trudna i ciezka droga, ale prawdy trzeba sie domagac |
Gość |
#1812014-02-04 08:17Mam 66 lat i widzę doskonale upadek państwa po przez nie kompetętne Sądy sędziów urzędników posłów i ogólnej władzy |
Gość |
#1822014-02-09 11:39Trybunał Sprawiedliwości RP ma brudne ręce! Jeżeli nadal sędziowie orzekają - w RP dopuszcza się do zbrodni w imię prawa dokonywanej przez sędziów sądów powszechnych. |
Gość |
#1832014-02-13 00:11mysile ze iest niewinny, niema dowoduw ze to on zrobil,,,,,te bastardy powinni mu zaplacic miliony odszkodowania za pobyt w wiezieniu wyiechalem z polski jak mialem 25 lat ,moglo to spotkac i mnie albo wielu innych ludzi ,czlowiek iest niewinny dopuki nie ma dowoduw u nas iest ,besprawie .............nie poddawai sie , samobuistwo to nie wyiscie |
Gość |
#1842014-02-16 10:05Wymiar sprawiedliwości w Polsce jest niestety wymiarem patologicznym i bardzo często daje poczucie niesprawiedliwości. Temida jest ślepa ale nie głucha. Wierzę, że usłyszy nasze wołanie i doprowadzi sprawe pana Ptaszyńskiego do sprawiedliwego, choć spóźnionego finału - do ułaskawienia jako niewinnego w sprawie. |
Gość |
#1852014-02-17 05:29Najwyższy czas aby, bandyci w togach ponosili odpowiedzialność karną za swoje czyny. Nie może być tak, że w Państwie prawa zamyka się ludzi bezprawnie na najwyższy wymiar kary tylko dla tego, że jakiemuś przestępcy w todze tak się właśnie wydawało. Gdzie jest w tym kraju Prezydent ze swoim prawem łaski dla niewinnego człowieka, odpowiem. Żeby skorzystać z Prezydenckiej łaski trzeba być dobrym jego znajomym, tak jak pan Sobotko ten od afery starachowickiej, którego ułaskawił bez mrugnięcia okien jego dobry kolega partyjny, a jednocześnie prezydent Kwaśniewski.Najwyższy czas aby w akcie obywatelskiego nieposłuszeństwa wystawić rachunek i spowodować,aby to oni , a nie nie winni ludzie byli zamykanie do końca życia w więzieniu. Przecież Polska to jest kraj w którym jego urzędnicy niszczą swoich obywateli, dręczą ich i ich rodziny, doprowadzają do bankructw i zmuszają do samobójstw. Przecież to jest chory kraj w którym urzędnik za łamanie prawa zamiast znależć się w więzieniu jest nagradzany i awansowany na wyższe stanowisko służbowe (prokurator Pietrzak) tej od afery z amfetaminą w ośrodku wczasowym Kormoran, czy inny przestępca w todze prokuratora. Ten który nazwał gdańskiego biznesmena królikiem doświadczalnym na którym to on uczył się jak zamykać niewinnych ludzi. Może warto właśnie w akcie obywatelskiego nieposłuszeństwa, tak jak zrobił naród ukraiński wywalić tam gdzie jest ich miejsce wszystkich polskich przestępców w togach. Anna i Grzegorz Galińscy z Łodzi |
Gość |
#186 Re: Ludzie nie dajcie sie oszukać!2014-02-17 05:35#153: PRAWDAzaPRAWDĘ - Ludzie nie dajcie sie oszukać! Jestem ciekaw co ci obiecali za ten wpis ? |
Gość |
#1872014-03-05 14:26sam byłem niewinnie skazany i wiem jak to boli zachęcam do pomocy ten człowiek jest niewinny i wszyscy którzy się pod tym podpisali powinni zostać skazani na kare bezwzględnego pozbawienia wolności , skoro zwykły obywatel ma płacić za swoje błędy to dlaczego nie oni przecież nie są nadludźmi. |
Gość |
#1882014-03-08 09:34Oglądałem program o tym biednym człowieku. Warto zagłosować w sprawie jego ułaskawienia!!! |
Gość |
#1892014-03-08 21:00Ten człowiek jest nie winny nie winny powinniście go wypuścić i przeprosić a ten co wsadził go to sam powinien siedzieć |
Gość |
#1912014-03-08 21:27Podpisuję się pod petycją o ułaskawienie niewinnie skazanego Jana Ptaszyńskiego |
Gość |
#1922014-03-08 21:28Podpisuję się pod petycją o uniewinnienie skazanego Jana Ptaszyńskiego |
Gość |
#1932014-03-23 14:59Janka spotkalo to samo co setki innych niewinnie skazanych przez Polskie sady.Ofiara korupcji. Wazne ze sie trzyma po takim ciosie. |
Gość |
#1942014-04-23 06:22Bezprawie w Polsce siega zenitu.. W tym miedzy innymi celu powołujemy : https://www.facebook.com/pages/Stowarzyszenie-Spo%C5%82eczne-Ojczyzna/549724311792095?fref=ts |
procurator |
#195 Re: procurator2014-05-16 13:39zeby cie szlag trafil mam nadzieje ze auto ci ryj rozjebie jak bedziesz przez ulice przechodzic rzygac sie cche na takie gown jak TY zdychaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
ZUK |
#196 Re: Ludzie nie dajcie sie oszukać!2014-05-16 13:44#153: PRAWDAzaPRAWDĘ - Ludzie nie dajcie sie oszukać! SLUCHAJ MENCIE ASPOLECZNY....jestes takim samym gownem jak ci sedziowie....jak nie ma na niego dowodow to se mozesz konia zwalic albo pod cela mozesz komus laske zrobic a sie nie wypowiadac szmato bo kazdy ma w dupie co o kim sadzisz dla mnie to Ty jestes gownem nie on!!!! |
motor |
#197 Re:2014-05-16 14:39My ludzie mamy mózgi dzieki ktorym myslimy a nie wierzymy slepo jak Ty bo Ci tak napisali a ty to łykłes jak baran bo jakze sad moze sie mylic coo nie?;-) przeciez tam bogowie siedza na czele z peremierem donaldem glownym mistrzem wyznajacym dogmat nieomylnosci...jak lekarz wytnie ci zoładek zamiast nerki to ma przesrane a jak sad wsadzi kogos niewinnie to go moga w dupe ucalowac konowal bez odpowiedzialnosci z reszta najebani jezdza i sie kryja sami nawzajem |
Gość |
#1982014-06-24 02:20Ten kraj jest chory - tak jak wymiar sprawiedliwości w nim!!!!!!!! |
Monika Chełminiak |
#199 Co z Panem Janem ?2014-07-03 21:20Nie potrafię znaleźć informacji na jakim obecnie etapie jest sprawa Pana Jana. Czy jest jeszcze szansa? Jakie działania się przewiduje w sprawie oddania jemu prawa do wolności? Petycję podpisałam oczywiście. |
Monika Chełminiak |
#200 Co z Panem Janem ?2014-07-03 21:24Podpisałam się jako 1570 osoba, ile podpisów trzeba? |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
24603 Utworzone: 2024-04-25
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
2099 Utworzone: 2024-11-10
"Równość, rozwój i bezpieczeństwo" - godne wynagrodzenie i wsparcie dla wszystkich formacji
237 Utworzone: 2024-11-25
Wsparcie dla Akcji Zbierania 3000 Podpisów
134 Utworzone: 2024-11-25
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
647 Utworzone: 2024-11-21
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
4054 Utworzone: 2024-11-14
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1964 Utworzone: 2024-11-15
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
573 Utworzone: 2024-11-09
Petycja w sprawie podwyżek stypendiów doktoranckich od stycznia 2025
99 Utworzone: 2024-11-18
Petycja do Władz Miasta Cieszyna w sprawie sprzeciwu wobec wywieszania flag obcego państwa na gmachu Ratusza w Cieszynie
43 Utworzone: 2024-11-25
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
174 Utworzone: 2024-11-14
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
41 Utworzone: 2024-11-25
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101249 Utworzone: 2024-11-13
Petycja do Ministra Edukacji Narodowej - wsparcie polskiej uzdolnionej młodzieży
7212 Utworzone: 2024-08-11
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1704 Utworzone: 2024-11-18
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4453 Utworzone: 2024-09-23
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7583 Utworzone: 2022-12-31
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
693 Utworzone: 2024-11-07
UFAM ORKIESTRZE ŁĘCZESZYCE - popieram udostępnienie pomieszczenia nad Urzędem Gminy Belsk Duży na salę prób zespołu
196 Utworzone: 2024-11-22
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1489 Utworzone: 2024-11-08