PETYCJA O UŁASKAWIENIE NIEWINNIE SKAZANEGO JANA PTASZYŃSKIEGO

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji PETYCJA O UŁASKAWIENIE NIEWINNIE SKAZANEGO JANA PTASZYŃSKIEGO

ByteEater

#26 Ogólna uwaga o przyczynach

2012-10-25 05:44

Wymiar sprawiedliwości to często kpina, a środowiska prawnicze, na etatach państwowych i prywatnych, są oplecione przez szajki korporacji zawodowych potężnie lobbujących za utrzymaniem stanu rzeczy i psującym inicjatywy zmian, przekształcając je w pozory przez odjęcie prostej istoty.
warszawianka

#27 Popieram dość "stalinizmu "w Polsce

2012-10-25 08:46

Ja jak mało kto wiem co to znaczy być niewinnie oskarżonym a w konsekwencji skazanym za czyny nigdy nie popełnione ,tylko na poszlakach z pomówienia ,przestępców recydywistów pseudo "świadka koronnego" bez jakichkolwiek innych dowodów winy. Taki recydywista przestępca, ratując swoja dupę ,zrobi wszystko co mu nakaże prokurator .obecnie wiadomo ze w sądach polskich stosuje się prawo stalinowskie dajcie człowieka a paragraf się dopasuje ,dzisiaj mój mąż odsiaduje kare wiezienia 10lat za czyny nigdy nie popielone, prawdziwi przestępcy są od dawna na wolności, gdyż za ogromne pieniądze dostali bardzo niskie niewyobrażalnie łagodne wyroki dogadując się z prokuratorem i sędziom płacąc za wyrok. W Polsce rządzi prawo pieniądza i dopóki sędziowie i prokuratorzy maja immunitet indy się nic nie zmieni są to po prostu "Bogowie" którzy nie maja żadnego bata nad sobą i mogą zrobi naprawdę wszystko i za nic nie podpowiadają .takich spraw jest tysiące ,niewinni ludzie odsiadują wyroki a prawdziwi przestępcy na wolności ,Popieram z całego serca petycje o ułaskawienie niewinnie skazanego Jana Ptaszyńskiego ,ponieważ polskie prawo zawodzi to trzeba zrobić dla dobra człowieka co się da ...chociażby prosić tych bezdusznych "Bogów" o ułaskawienie. Pozdrawiam i życzę powodzenia Jolanta
Kaska

#28 Bezprawie

2012-10-25 11:03

W Polsce nie ma prawa.Sam osobiście tego doświadczam.Za to jest prywata i skorumpowanie organów ścigania.
Janusz Pijanka

2012-10-25 15:49

Wierzę w jego niewinność,gdyż sam byłem oskarżony o kradzież auta-którego nie ukradłem w 1995 roku w Polsce!Spędziłem 503 dni w areszcie- wtym czasie rozkradziono mi majątek,rozbito rodzinę i rozkradziono Majątek-do dziś cierpię z tego powodu1Podziwiam Tego Pana że ma tyle siły i jeszcze nie targnął się na życie!!!Ja na YOUTUBE: nasz czlowiek ze swiata/www.klonowa.friko.pl/YOUTUBE: januszpijankaklonowa/FACEBOOK: janusz pijanka
Janusz Pijanka

#30 Re:

2012-10-25 15:58

#29: Janusz Pijanka -

Za to w tym czasie klawisze znęcali się nade mną!Za me...Milczenie i nie wstawanie do apeli byłem torturowany,polewany przez nich moczem,połamano mi żebra-nie udzielono pomocy medycznej w zw.z tym pobiciem!Pisać dalej?!Napisałem okolo 33 książki-pamiętniki o tym w areszcie w czasie 503 dni pobytu tam!

JanB

2012-10-26 22:46

Sam też padłem perfidii sędziowskiej. Na podstawie sfałszowanych umów dostawy sprzętu do klienta (sfałszowano moje podpisy na tych umowach, co uwiarygodnił biegły sądowy grafolog) zostałem skazany wprawdzie na niewielki wyrok, ale jednak.
JanB

#32 Sędzia z wyboru

2012-10-26 22:50

Coraz częściej zachodzi konieczność kadencyjności sędziów i prokuratorów.
Każdy sędzia i prokurator byłby wybierany na kadencję jak poseł lub senator.
Ukruciło by to zapędy do bycią "świętymi krowami".
jr

#33 Re: Pamiętamy

2012-10-29 14:36

#1: kajtus755 - Pamiętamy

Życzę powodzenia w jakże ciężkiej i żmudnej walce o sprawiedliwość w ułaskawieniu Pana Jana Ptaszyńskiego.
Przed przeczytaniem owej petycji zapoznałem się z wieloma artykułami i programami w TV. Nie mogę zrozumieć dlaczego polski wymiar sprawiedliwości skazał Pana Jana Ptaszyńskiego. W mojej ocenie organa ścigania i polskie sądy popełniły skandaliczne błędy, w efekcie czego niewinny człowiek już tyle lat przebywa w więzieniu. Wstrząsnęła mną ta sprawa dlatego uważam, niniejszą petycję za obiektywną i sprawiedliwą. Wierzę, że Pan Jan Ptaszyński zostanie uniewinniony. Chociaż tyle Państwo Polskie powinno zrobić dla tego skrzywdzonego człowieka.

Gość

2012-10-29 16:43

Panstwo "Prawa" nie jest rownoznaczne z Panstwem sprawiedliwym,bo tzw. "Prawo" w kraju nadwislanskim stanowia oraz egzekwuja ludzie, skazeni udzialem w ustawodastwie i orzecznictwie okresu PRL-u i tzw. III R.P. to nic innego,jak PRL-Bis...
Angelika Kulczycka
Rybnik

#36 sprawiedliwosc

2012-10-30 17:51

walczmy o sprawiedliwosc ,zbyt mocno sa łamane prawa jako obywatela
Angelika Kulczycka
Rybnik

#37 Nowa petycja- czy ja znasz-warto pomoc

2012-10-30 17:52

Gość

#38 Re: Nie boimy się mówić

2012-10-30 19:51

#2: Angelika - Nie boimy się mówić

podpisujmy sie takze pod ponizsza petycja (chlopak nawet organizowal impreze charytatywna dla szkoly,a teraz sam potrzebuje pomocy)

http://www.petycjeonline.com/petycja_w_sprawie_zwolnienia_ukasza_kulczyckiego_z_a_bytom

Gość

2012-10-31 17:36

Coraz częściej mamy do czynienia nie z udowodnieniem winy a oczekiwaniem udowodnienia niewinności przez sądy
Hal

2012-11-01 00:20

Sędziowie i urzędnicy sądów powinni mieć organ sprawdzający ich pracę i zasadność wyroków. Sprawy p[owinny się ciągnąćw określonym terminie, a bez wyroku nikt nie powinnien siedzieć w areszcie. O to walczyli w Solidarności i co "odnowa" po staremu! A ludzi zamykają jak w "demoludach" bez uzasadnienia!
bogdan j. hilczer

2012-11-04 02:12

...... poznałem ową "nieznośną lekkość sądów"..... przeciwstawiam jej swoją "nieznośną twardość pluszu".....
sis

2012-11-06 14:49

Wypuście niewinnego, poszukajcie prawdziwego sprawcy!
lucy

2012-11-06 17:51

Nie można odbierać temu człowiekowi możliwości skorzystania z obowiązującego prawa do ułaskawienia w takich okolicznościach.
atulek

#44 Re: Pamiętamy

2012-11-06 19:26

#1: kajtus755 - Pamiętamy

Niestety to co napisła kajtus755 jest prawdą,chory kraj, korupcja itp.Brzydzi się żyć już w tym kraju,jednak za Komuny takiego sk....... nie było a napewno nie taka skala

Gość

#45 Ułaskawienie

2012-11-06 22:02

Jak sędzia mógł na podstawie domysłów wydać wyrok RP nie mając chociaż jednego dowodu potwierdzającego na to że to Pan Jan Ptaszyński jest winny popełnionych zarzutów??????? MASAKRA
megi

2012-11-19 20:25

jestem za ułaskawieniem niewinne skazanego Jana Ptaszyńskiego!
megi18

#47 Popieram: prawda musi zwycięzyć! Prawda zawsze zwycięża!

2012-11-19 20:29

jestem za ułaskawieniem niewinne skazanego Jana Ptaszyńskiego!
janinapi

#48 niewinny

2012-11-19 20:36

wnoszę o ułaskawienie niewinnie skazanego Jana Ptaszyńskiego

Gość

#49 Jan Ptaszyński jest niewinny

2012-11-19 20:37

wnoszę o ułaskawienie niewinnie skazanego Jana Ptaszyńskiego

Gość

2012-12-03 13:51

Jestem oburzony!Jak można podpisywać petycje o niewinnie skazanego!Niewinny?!Nie wolno Go było skazać!Za mordę i won z Sądu sędziów!Niewinnie skazanemu miliony euro odszkodowania z kasy prywatnej prokuratur,policjantów,sędziów!
YOUTUBE: Janusz Pijanka