STOP PRZECIWKO PRYWATYZACJI PRZEDSZKOLI W PILE!!!

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji STOP PRZECIWKO PRYWATYZACJI PRZEDSZKOLI W PILE!!!

Adik :)

#1 Prywatyzacja Przedszkoli.

2012-11-17 15:21

Uważam że prywatyzacja przedszkoli jest bardzo dobrym pomysłem. Peace!
pilanka

#2 prywatyzacja przedszkoli

2012-11-17 22:05

Ja uważam, ze to bardzo zły pomysł. Dlaczego trzeba sprywatyzować te przedszkola, czy źle funkcjonują, czy gminę nie stać na utrzymanie tych placówek.Interesuję się pilską polityka i nie słyszałam o problemach z przedszkolami, więc o co chodzi? Kto na tym zyska, bo raczej nie dzieci.

pilanka

#3 prywatyzacja przedszkol

2012-11-18 10:57

Uważam ze to dobry pomysł!!! dlaczego Panie maja pracować po 5h, a pensje mieć płaconą jak my zwykli zjadacze chleba ? skoro wykonuje się zawód, który się lubi to czas pracy powinien tez być dostosowany!! a wakacje? kto z nas ma tak długie? moim zdaniem nigdy nie będzie zgody i kompromisu jeśli chodzi o tę kwestie ja jestem za PRYWATYZACJĄ
anulka75

#4 Prywatyzacja NIE!!!

2012-11-18 14:25

Proszę bardzo jeżli ktoś chce być prywatnym przedsiębiorcą, ale proszę bardzo, tylko dlaczego ma mieć wszystko podane na ZŁOTEJ TACY??? niech dojdzie do wszystkiego sam. Budynek poszukać, wyremontować, przystosować, wyposażyć, zrobić rekrutację i przyjąc całą kadrę. Tak to Proszę a nie z GOTOWCA brać zysk!!!
Pilanin

#5 Prywatyzacja NIE !!!

2012-11-19 13:52

Temat prywatyzacja przedszkoli to poważny temat , a nie miejsce do okazywania zazdrości czy ktoś pracuje 5 czy 8 godzin i ile ma wakacji.Tu nie ma interesu w polepszeniu warunków dla dzieci , tu jest interes pewnej grupy ludzi.Zgadzam się z tym że jak chcesz prowadzić biznes to na niego zarób a nie korzystaj z czegoś danego na tacy.Patrz budynki które nie tak dawno były wyremontowane za publiczne pieniądze , po to żeby ktoś za to zbierał profity( wyższe pensje dla pewnej grupy ludzi).Zdecydowane NIE dla prywatyzacji.Nie jestem nauczycielem

Gość

#6 Re: Prywatyzacja Przedszkoli.

2012-11-20 20:01

#1: Adik :) - Prywatyzacja Przedszkoli.

Tak , a chcesz płacić 2 razy więcej ? Nie każdego na to stać..

AS

#7 Re: prywatyzacja przedszkol

2012-11-27 08:44

#3: pilanka - prywatyzacja przedszkol 

Podajesz nieaktualne informacje, już został skrócony okres urlopu letniego (jak to napisałaś wakacje). Co do 5h to jest ciągle powtarzany mit, przez osoby nie mające zielonego pojęcia o pracy nauczyciela. Mam żonę "przedszkolankę" to wiem doskonale jak to wygląda. Wracam z pracy po 8h i mam czas wolny, ona wraca i pracuje dalej. Dzień w dzień, nawet w weekend. A Twoje "za PRYWATYZACJĄ", bo nauczyciele mają za dobrze, jest śmieszne i świadczy jedynie o Twojej ignorancji.

Aga

#8 prywatyzacja przedszkoli

2012-11-28 14:00

a ja uwazam, ze mimo ze Panie przedszkolanki pracuja krócej sa w stanie dostatecznie zadbac o nasze dzieci, ponieważ zewsze są 2, wyobrazacie sobie grupe dwudziestu - paru zagubionych 3 - latków i jedna Panią, która musi to ogranąć. Ponadto uważam, ze aby prywatyzacja odbyła sie na normalnych zasadach powinien zostać zorganizowny przetarg. Na jakich zasadach przedszkola maja byc przekazane Paniom Dyrektorkom??? bo chyba nie na demokratycznych.
kometa

#9 NIE!!!

2012-11-30 21:25

Ludzie, wiecie co to oznacza dla Waszych dzieci??
w PRYWATNYCH przedszkolach:
- nie ma żadnego programu nauczania!!! to bawialnio-przechowalnia
- zwiększona ilosc dzieci + tylko jedna przedszkolanka i jedna woźna na kilka grup, a to oznacza, że nikt nie przypilnuje dzieci w szatniach i skończy się wychodzenie na dwór, do parku, na wycieczki, do domu kultury itp. siedzenie w sali tylko.
- jedzenie to katering, więc nie będzie dokładek, ani wyboru. jak dziecko czegoś nie lubi, trudno, będzie głodne.
- nie będzie odpisów jak dziecko zachoruje, a w tak licznej grupie, bo w prywatnym idą na kasę, więc upchają dzieci jak najwięcej, będzie chorowac co rusz.
matka 5 latka.

2013-06-20 01:35

wiec jak jest waszym zdaniem lepiej jest oddac dziecko do publicznego przedszkola czy lepiej naucza w prywatnym?