Za likwidacją fundacji SOS Bokserom

kol

/ #209 Zanim się podpiszesz sprawdź, by się nie ośmieszyć

2016-11-05 18:46

Rozumiem ,że każdemu zależy na lepszym losie zwierząt. Autorka tej petycji piszed brednie. Aż musiałem dotrzeć tutaj na strony  i zobaczyć jak mozna pieprzyc bez sensu. Prosze sobie poczytac prawo o ochronie zwierząt. Dopiero potem tem wypociny. Pies nie ma prawa sam chodzić bez opieki. Jest paragraf, jest kara na właściciela. Znalazna psa ma obowiązek przekazania takiego psa najszybciej organizacji prozwierzęcej pod opiekę. Ona szuka właściciela. Tutaj rzeczywiście odpowiednia jest organizacja specjalizująca sie z dana rasą. Własciciel powinien mieć dokumenty świadczące o własności. Gdy pies jest zaniedbany  zgodnie z prawem- paragraf i kara! A ten pies miał sfałszowaną historię szczepień! To kryminał. Wydanie psa może być tylko zgodnie z prawem. Udział Fundacji nastęj  EMIR to też dziwna sprawa. Na stronach  wygląda przekonywająco , ale warunki wg. zdjęć takie same jak z tym hotelem dla zwierząt w Jajkowicach. Wi ich też trzeba skontrolować. / tak nawiasem wszędzie zdjęcia pokazują tylko nędzę i brak pieniędzy- nie ma co porównywać do schroniska na Paluchu finansowanego przez stolicę/. Doczytałem sie że sa prowadzone sprawy sa dowe, więc poczekajmy. Głupie wpisy " popieram" bez zaznajomienia się ze sprawą, to jak bełkot KODu. A autorce  pewnie ktoś nacisnął na odcisk więc gaworzy.. Na szczęście takie petycje może pisać sobie każdy, nawet bez zaświadczenia od lekarza. Na koniec nie należę do żadnej Fundacji, zajmuję sie ochroną i kontrolą zwierząt. Wiele widziałem. Tutaj sprawę określę :  człowiek traktuje psa jak rzecz. I widać jak strony to traktują.

A najlepiej : Przeczytajcie sobie wstęp do ustawy.