Mariusz Wlazly do reprezentacji!
Quoted post
Small |
#179 Re:2013-07-16 15:20Za siebie odpowiem , gdyż nieuprawniony jestem do przedstawiania zdania w czyimś imieniu. Wg mnie , nie powinno się skreslać Zibiego ale sam przyznasz że forma jest daleka od oczekiwanej . Cały problem polega na tym , że nie ma możliwości wyboru a to jak wiadomo nie pomaga w rywalizacji. Pozbawianie Wlazłego mozliwości gry na IO było wg mnie słuszne , bo postawa roszczeniowa jest niedopuszczalna i wielce deprymująca , natomiast trwanie w tym stanie jest wg mnie szkodliwe i bezsensowne tym bardziej w takim stanie kardy jak teraz. Tą sytuację należy przełożyć również na inna pozycję czyli rozgrywającego. Przy całym szacunku dla Fabiana , gdyby pograł sobie jako pierwszy w Uniwersjadzie byłoby to dla Niego z większym pożytkiem niz siedzienie na ławie i podpatrywanie kolegów w akcji , tym bardziej że ma przed sobą wielką szansę rozwoju w klubie , grając mecze z naprawdę silnymi rywalami. Tu i teraz potrzebna jest wymienność na każdej pozycji a takiej brakuje i widać to okiem laika. Jest w tym wszystkim jeszcze jeden aspekt i kto wie czy nie najwazniejszy. Obchodzimy rocznice wydarzenia histrocznego jakim było wygranie Ligi Światowej i chwała za to , jednak czy stać nas na to żeby co roku ten turniej wygrywać ? Wg mnie , nie . Skoro mamy w perspektywie Mistrzostwa ŚWIATA , to nie pomyłka z mojej strony a premedytacja , MŚ które w przyszłym roku będa rozgrywane w Polsce , czy karda nie powinna być budowana pod ten turniej ? Ten rok wg mnie powinnien być potraktowany "treningowo" w celu ogrania zaowdników którzy w przyszlym roku będa stanowlili o sile Polskiej kardy na tym turnieju. Ale wiąże się z tym koniecznośc zrozumienia tego problemu i wizji która urzeczywistnia trener. Nie wymagajmy wygrywania wszystkich meczy , skupmy się na postępach i zgrywaniu. Efekty przyjdą , jednak z drugiej strony nie zamykajmy zbyt pochopnie furtek kadry żadnemu zawodnikowi. Jak każdy kibic chciałbym żeby moja drużyna wygrywała wszystko z tym że rozum podpowiada że po pierwsze jest to niemożliwe a po drugie ewentualny sukces w przyszlorocznej imprezie przyniesie o wiele większe korzyści zarówno siatkarzom jak i promocji kraju. Pozdrawiam.
|
Odpowiedzi
Gość |
#188 Re: Re:2013-07-17 08:26:25napisałeś bardzo obszernie ale...bez sensu . To siatkówka jest i tam zawodnicy nie pojawiają się z nikąd. Mieliśmy i mamy pokolenie mistrzów świata juniorów czyli Wlazły , Winairski, Zagumny, itp i niestety to oni sa najlepsi , trudno, nastepne pokolenia nie były juz tak utalentowane(Kubiak, Bartman itp). Więc maja prawo mieć swoje zdanie i rezygnować z występów LŚ. Konflikty ! Wzorem trenera jest trener Olekna, który od zawsze był w konflikcie z Tietuchinem(37 lat), który wybierał sobie impezy do grania, ale na Olimpiadę go zabrał!!! Mało tego w trzecim secie w finałowym meczu z Brazylią, Tietuchun op.... trenera, rozgrywających, i resztę. Widać i słychać to było na wizji i nie padały tam grzeczne słowa. Efekt. Wygrany set a potem mecz. Chwała należy się wdg mnie głownie Oleknie że nie zdjął z boiska tak zachowującego się zawodnika tylko pozwolił mu na swoją koncepcję. Każdy kto ma onne zdanie niż Anastasi .. kończy jak Wlazły, Pilński no a teraz Zagumny, czy też nasz bardzo dobry fizjoterapeuta, który wobec biernej postawy trenera powiedział mediom że zawodnicy są przemęczeni( Olimpiada). Wszyscy widzielismy że chodzili jak much w smole. Trener go zwolnił z funkcji a nasi ....porazka za porazką |
Apel o kontynuację budowy CPK
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Wojewodo! NIE dla betonowania Zakrzówka!
1942 Utworzone: 2025-01-31
Murem za naturą: apel w obronie medycyny naturalnej
4244 Utworzone: 2025-01-30
Petycja Fundacji Ordo Medicus w sprawie dobrowolności szczepień ochronnych dzieci. Rekomendacje w kwestii szczepień dzieci i projekt obywatelski.
13822 Utworzone: 2023-09-08
Petycja w sprawie nieobejmowania miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego działki nr 302407_5.0816.640/6
2182 Utworzone: 2025-01-22
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
2497 Utworzone: 2025-01-31
Park w Maciejowcu: rewitalizacja zamiast rezerwatu
202 Utworzone: 2025-02-04
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
20528 Utworzone: 2025-01-05
Petycja o odwołanie Barbary Nowackiej z funkcji MEN w związku z wypowiedzią na konferencji My jesteśmy pamięcią. Nauczanie historii to nauka rozmowy”
2543 Utworzone: 2025-01-28
Apel o upamiętnienie Ofiar Kortau
373 Utworzone: 2025-01-23
W sprawie modernizacji linii kolejowej Lwówek Śląski-Jerzmanice bądź utworzenie komunikacji zastępczej na tej trasie, aż do Legnicy
736 Utworzone: 2025-01-23
RATUJMY DRZEWA PRZY UL. KOPCIŃSKIEGO 89! - APEL DO MIESZKAŃCÓW ŁODZI.
47 Utworzone: 2025-02-05
PETYCJA Do Zarządu Stokrotka Sp. z o.o. ws. poprawy warunków pracy i płacy
2066 Utworzone: 2025-01-12
Petycja wyrażająca sprzeciw wobec „Budowy zakładu zbierania i przetwarzania odpadów z tworzyw sztucznych, gumowych i opon wraz z niezbędną infrastrukturą techniczną i towarzyszącą” na działce nr 55
36 Utworzone: 2025-02-05
PETYCJA W SPRAWIE BUDOWY POŁĄCZENIA KOLEJOWEGO MIĘDZY PŁOŃSKIEM A WARSZAWĄ
492 Utworzone: 2024-09-13
Równy dostęp do leczenia niepłodności i zabezpieczania płodności dla wszystkich kobiet!
324 Utworzone: 2024-12-17
,,Suchą stopą wokół Stawu Płaszowskiego" - budowa bezpiecznej alejki wokół zbiornika
53 Utworzone: 2025-01-28
Petycja w sprawie remontu mostu kolejowego w Brzegu Dolnym w powiecie wołowskim
514 Utworzone: 2025-01-21
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
1192 Utworzone: 2024-11-25
Kontynuowanie modernizacji Odry jako szlaku żeglownego
757 Utworzone: 2025-01-30
Zatrzymanie bezprawnej działalności Damiana Gabrysia w przestrzeni publicznej
106 Utworzone: 2025-01-21