Mariusz Wlazly do reprezentacji!
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Mariusz Wlazly do reprezentacji!
admin |
#176 Re: Re: Re:2013-07-16 13:46Nie będziesz szukać, bo NIE ma wypowiedzi Mariusza, w której mówi - nie chcę grać w kadrze. Ja nie jestem tu od tego aby nawracać kibiców, żeby chcieli Wlazłego w kadrze. Kto chce podpisuje i cóż mało nas obchodzą teksty, typu - Wlazły nie chce grać w kadrze, Wlazły jest be, Wlazły nie potafi grać. My mamy swoje zdanie na ten temat i wiemy trochę więcej, niż to co napisze jakiś dziennikarz, bądź ubzdura sobie osoba, która nie lubi Mariusza. |
Ten wpis został usunięty przez autora petycji (Pokaż szczegóły)
2013-07-16 14:56- Date of removal: 2013-07-16
- Powód usunięcia: obra?liwe s?ownictwo
Small |
#179 Re:2013-07-16 15:20Za siebie odpowiem , gdyż nieuprawniony jestem do przedstawiania zdania w czyimś imieniu. Wg mnie , nie powinno się skreslać Zibiego ale sam przyznasz że forma jest daleka od oczekiwanej . Cały problem polega na tym , że nie ma możliwości wyboru a to jak wiadomo nie pomaga w rywalizacji. Pozbawianie Wlazłego mozliwości gry na IO było wg mnie słuszne , bo postawa roszczeniowa jest niedopuszczalna i wielce deprymująca , natomiast trwanie w tym stanie jest wg mnie szkodliwe i bezsensowne tym bardziej w takim stanie kardy jak teraz. Tą sytuację należy przełożyć również na inna pozycję czyli rozgrywającego. Przy całym szacunku dla Fabiana , gdyby pograł sobie jako pierwszy w Uniwersjadzie byłoby to dla Niego z większym pożytkiem niz siedzienie na ławie i podpatrywanie kolegów w akcji , tym bardziej że ma przed sobą wielką szansę rozwoju w klubie , grając mecze z naprawdę silnymi rywalami. Tu i teraz potrzebna jest wymienność na każdej pozycji a takiej brakuje i widać to okiem laika. Jest w tym wszystkim jeszcze jeden aspekt i kto wie czy nie najwazniejszy. Obchodzimy rocznice wydarzenia histrocznego jakim było wygranie Ligi Światowej i chwała za to , jednak czy stać nas na to żeby co roku ten turniej wygrywać ? Wg mnie , nie . Skoro mamy w perspektywie Mistrzostwa ŚWIATA , to nie pomyłka z mojej strony a premedytacja , MŚ które w przyszłym roku będa rozgrywane w Polsce , czy karda nie powinna być budowana pod ten turniej ? Ten rok wg mnie powinnien być potraktowany "treningowo" w celu ogrania zaowdników którzy w przyszlym roku będa stanowlili o sile Polskiej kardy na tym turnieju. Ale wiąże się z tym koniecznośc zrozumienia tego problemu i wizji która urzeczywistnia trener. Nie wymagajmy wygrywania wszystkich meczy , skupmy się na postępach i zgrywaniu. Efekty przyjdą , jednak z drugiej strony nie zamykajmy zbyt pochopnie furtek kadry żadnemu zawodnikowi. Jak każdy kibic chciałbym żeby moja drużyna wygrywała wszystko z tym że rozum podpowiada że po pierwsze jest to niemożliwe a po drugie ewentualny sukces w przyszlorocznej imprezie przyniesie o wiele większe korzyści zarówno siatkarzom jak i promocji kraju. Pozdrawiam.
|
dead nataniel |
#1802013-07-16 15:57POSLUCHAJCIE LUDZIE DLACZEGO ZMUSZACIE DO GRY W REPREZTACJI JAK ON NIECHCE TO WY ZMUSZACIE GO WESCIE SIE OPANUJCIE BO SZKODA DO WAS SLOW JAKO KIBIC SKRY BELCHATOW TO MARIUSZA PODZIWIAM ZE DUZO ROBI DLA SIATKOWKI I NIE ZMUSZAJCIE KOGOS DO GRY BO TO JEST WREDNE DLA TEJ OSOBY.... |
Gość |
#1812013-07-16 19:36To jest świetny pomysł z tą petycją. My zróbmy wszystko ze swojej strony i zobaczmy co się stanie. |
marta2901 |
#182 Re:2013-07-16 20:10Przepraszam, ale kto zmienił Zbyszka gdy mu nie szło... tak Kuba Jarosz. I nie jakiś rudzielec, tylko zawodnik. jezeli nie lubisz Kuby to Twój problem. każdy moze wyrażać swoją opinię, ale jezeli nie znał by sie na siatkówce to czy był by etraz w reprezentacji?! ja też jestem za tym aby do reprezentacji wrócił Szampon, ale na razie mamy Zbyszka i Kuby i w nich na razie nadzieja. Może powrócą jeszcze do lepszej formy. |
Marta99 |
#1832013-07-16 20:19Przez jeden z przeczytanych artykułów widać, że PZPS wine jakby zrzucił na Mariusza. To może tylko moje zdanie, ale według mnie Mariusz nie dostawał żadnego wsparcia podczas kontuzji od PZPS i tak to teraz wygląda |
Gość |
#1852013-07-16 20:38nie bardzo chcę szkodzić komukolwiek. AA - też. Uważam, że Mariusz ma swoje miejsce w reprezentacji, co wcale nie przekreśla możliwości Bartmana :-) obaj są dobrzy. Może jest szansa na wspólne wparcie? |
Gość |
#1872013-07-17 08:08No niema rady skoro PZPS nie reaguje , nie rozlicza trenera z jego pracy, musimy zareagować my kibice. |
Gość |
#188 Re: Re:2013-07-17 08:26napisałeś bardzo obszernie ale...bez sensu . To siatkówka jest i tam zawodnicy nie pojawiają się z nikąd. Mieliśmy i mamy pokolenie mistrzów świata juniorów czyli Wlazły , Winairski, Zagumny, itp i niestety to oni sa najlepsi , trudno, nastepne pokolenia nie były juz tak utalentowane(Kubiak, Bartman itp). Więc maja prawo mieć swoje zdanie i rezygnować z występów LŚ. Konflikty ! Wzorem trenera jest trener Olekna, który od zawsze był w konflikcie z Tietuchinem(37 lat), który wybierał sobie impezy do grania, ale na Olimpiadę go zabrał!!! Mało tego w trzecim secie w finałowym meczu z Brazylią, Tietuchun op.... trenera, rozgrywających, i resztę. Widać i słychać to było na wizji i nie padały tam grzeczne słowa. Efekt. Wygrany set a potem mecz. Chwała należy się wdg mnie głownie Oleknie że nie zdjął z boiska tak zachowującego się zawodnika tylko pozwolił mu na swoją koncepcję. Każdy kto ma onne zdanie niż Anastasi .. kończy jak Wlazły, Pilński no a teraz Zagumny, czy też nasz bardzo dobry fizjoterapeuta, który wobec biernej postawy trenera powiedział mediom że zawodnicy są przemęczeni( Olimpiada). Wszyscy widzielismy że chodzili jak much w smole. Trener go zwolnił z funkcji a nasi ....porazka za porazką |
kubek88 |
#189 Re: Re: Re:2013-07-17 13:56Przestań pierdzielić głupoty...Zagumny dogadał się z AA i to nie jest temat tabu.Tu nie było konfliktu tylko dialog i porozumienie.Wlazły do rprezentacji?zdecydowanie tak.Pliński?Z całym szacunkiem dla tego zawodnika...zdecydowanie nie.Sam charakter nie wygrywa tym bardziej ,że pliński ostatnio więcej gada na boisku niż gra.Wlazły jest jedynym atakującym z krwi i kości od czasów Papkego a wiek jak najbardziej pozwala mu na grę w kadrze i klubie jednocześnie więc rezygnacja z takiego kolesia to głupota. Jeszcze co do ostatniego komentarza na sport.pl pana Popko o Zagumnym...Pan Popko stwierdził ,że Zagumny jest już za stary i nie wytrzymuje zdrowotnie.Otóż jest Pan w błędzie:) Proszę poszukać wywiadu Wojciech Góry (pierwszego trenera z mks mdk i przyjaciela zagumnego) w którym dokładnie opisuje jak to wygląda sprawa PZ.Paweł zaczynał grę dość późno i miał wiele szczęścia nie trafiając w wieku juniora na ,,trenerów katów'' dzięki czemu nie podzielił losów Papkego,Świderskiego,Murka itd.Jego fozjonomia pozwala mu na jeszcze kilka lat gry na wysokim poziomie.PZDR |
Small Gość |
#190 Re: Re: Re:2013-07-17 15:57Zarzuciłeś mi że napisałem coś bez sensu , nie podając absolutnie gdzie jest błąd mojego rozumowania. Pozwolisz że odniosę się do tego co Ty napisałeś. To że mięliśmy najlepszych zawodników na Świecie nie podlega dyskusji , jednak to już czas pzrezsły a zmiana pokoleniowa powinna się odbywać w miarę bezboleśnie , tak się jednak nie dzieje i przyczyny być może nalezy własnei doszukiwać w zbyt pochopnym i szybkim pozbyciu się m.in. P. Wlazłego z reprezentacji. Rywalizacja , powtórzę , jest konieczna i niech gra najlepiej dysponowany w danym czasie , jednak aktualnie mamy deficyt znakomitych graczy i wg mnie P. Wlazły bardzo by się drużynie przydał. Co do fizjoterapeuty to już kompletne bzdury wypisujesz ulegając artykułom "sponsorowanym" jak sądzę przez rzeczonego zwolnionego Pana , który pozbawiony został dopływu kasy. Spieszę wyjaśnić ,że wg mojej wiedzy to nie FIZJOTERAPEUTA w żadnej drużynie jest odpowiedzalny za przygotowanie zawodników , to po pierwsze , po drugie zaś taki przywilej "szefa" , dobiera sobie współpracowników wg własnej koncepji i uznania , a muszę Cię zapewnić że nikt spośród współpracowników i sztabu nie jest przypadkiem a już na pewno nie jest to ktoś niekompetentny. Przyczyn porażek upatrywałbym gdzie indziej. Biorąc pod uwagę to co napisałem powyżej to P.Anastassi dobiera sobie zawodniów i sztab więc petycja , skądinąd , dośc słuszna żeby zwrócić moż euwagę na problem , jednak może nie przynieść oczekiwanego skutku . Pozdarwiam. |
M |
#1932013-07-19 16:30Petycja, okej spoko, ale dajcie ludzie sobie spokój z jakimiś okrzykami, i skandowaniem nazwiska Wlazłego jeżeli myślicie, że to jakkolwiek wpłynie na trenera to obawiam się, że jesteście w ogromnym błędzie, i nie sądzę, żeby to też dobrze wpłynęło na resztę chłopaków z zespołu, pomyślcie sobie jak by się poczuł w tym momencie Kuba Jarosz, czy Bartman, niefajne uczucie, pomyślcie 100 razy zanim coś zrobicie. |
Gość |
#1942013-07-22 13:00Jak na chwilę obecną Mariusz zrobił wiele dobrego dla polskiej siatkówki- a co najważniejsze nadal jest dobry - gra z głową, jest nieprzewidywalny dla przeciwnika, myśli na boisku, bardzo skuteczny w ataku, świetnie serwuje, posiada ogromny bagaż doświadczenia. Do tego bardzo koleżeński. |
Oiva Gość |
#196 Bombardier z Bełchatowa2013-07-24 19:27Najlepszy Polski atakujący nie gra w reprezentacji. Tak być nie może! |
noob |
#197 ...2013-08-01 16:48Rok temu, kiedy Polacy wygrywali Ligę Światową nikt się o niego nie pytał. Ludzie, przecież Was nikt nie wysłucha. Poczytajcie sobie lepiej dlaczego Mariusz nie chciał do tej reprezentacji wracać... |
Ryszard |
#199 Re: Re: Re: Re: Re:2013-11-27 14:39A grałeś kiedyś w siatkówkę??? Pewnie nie, chyba że zazdrość przez Ciebie przemawia. Mam 60 lat gram do dziś widziałem na żywo praktycznie wszystkich w akcji od Wójtowicza po ..teraz Boćka. A od Wlazłego to tylko Pan Wójtowicz był lepszy. No tak to już jest nic nie poradzimy talent i już. Podobnym był Arek Gołaś. A czy Mariusz będzie grał to inny temat. Porównywanie go z Bartmanem to dowcip jakiś z krzywdą dla Zbyszka. |
jan |
#200 Re: Re: Re:2014-10-13 06:37 A ja kupuję męskie dresy w Polskiej marki Zina |
|
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Apel o kontynuację budowy CPK
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Wojewodo! NIE dla betonowania Zakrzówka!
1891 Utworzone: 2025-01-31
Murem za naturą: apel w obronie medycyny naturalnej
4174 Utworzone: 2025-01-30
Petycja w sprawie nieobejmowania miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego działki nr 302407_5.0816.640/6
2160 Utworzone: 2025-01-22
Petycja Fundacji Ordo Medicus w sprawie dobrowolności szczepień ochronnych dzieci. Rekomendacje w kwestii szczepień dzieci i projekt obywatelski.
13787 Utworzone: 2023-09-08
Park w Maciejowcu: rewitalizacja zamiast rezerwatu
197 Utworzone: 2025-02-04
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
2483 Utworzone: 2025-01-31
ZBIGNIEW "SZUBA" SZUBERT - Petycja o Skargę Nadzwyczajną
3652 Utworzone: 2021-01-26
Petycja o odwołanie Barbary Nowackiej z funkcji MEN w związku z wypowiedzią na konferencji My jesteśmy pamięcią. Nauczanie historii to nauka rozmowy”
2535 Utworzone: 2025-01-28
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
20516 Utworzone: 2025-01-05
Apel o upamiętnienie Ofiar Kortau
367 Utworzone: 2025-01-23
W sprawie modernizacji linii kolejowej Lwówek Śląski-Jerzmanice bądź utworzenie komunikacji zastępczej na tej trasie, aż do Legnicy
729 Utworzone: 2025-01-23
RATUJMY DRZEWA PRZY UL. KOPCIŃSKIEGO 89! - APEL DO MIESZKAŃCÓW ŁODZI.
46 Utworzone: 2025-02-05
PETYCJA Do Zarządu Stokrotka Sp. z o.o. ws. poprawy warunków pracy i płacy
2065 Utworzone: 2025-01-12
PETYCJA W SPRAWIE BUDOWY POŁĄCZENIA KOLEJOWEGO MIĘDZY PŁOŃSKIEM A WARSZAWĄ
491 Utworzone: 2024-09-13
Równy dostęp do leczenia niepłodności i zabezpieczania płodności dla wszystkich kobiet!
320 Utworzone: 2024-12-17
,,Suchą stopą wokół Stawu Płaszowskiego" - budowa bezpiecznej alejki wokół zbiornika
53 Utworzone: 2025-01-28
NIE dla końca vapowania w Polsce
6686 Utworzone: 2024-12-12
Petycja w sprawie remontu mostu kolejowego w Brzegu Dolnym w powiecie wołowskim
510 Utworzone: 2025-01-21
Zatrzymanie bezprawnej działalności Damiana Gabrysia w przestrzeni publicznej
105 Utworzone: 2025-01-21
Kontynuowanie modernizacji Odry jako szlaku żeglownego
754 Utworzone: 2025-01-30