PROTEST PRZECIW LIKWIDACJI PRZEDSZKOLA NR 63 BYTOM

Quoted post

....JA

#164 Re:

2011-12-09 22:29

#163: Zołza -

dobre wiadomości są mile widziane ale "cisza w eterze" też nie wróży nic dobrego. pamiętajmy o planach ustalonych na zebraniu mających na celu ratowania naszego przedszkola w myśl zasady "LEPIEJ DMUCHAĆ NA ZIMNE" lub jak kto woli "STRZEŻONEGO PAN BÓG STRZEŻE". dopóki nie ma decyzji na TAK lub NIE ja spać spokojnie nie będę.

w projekcie uchwały RM jest taki zapis:

UCHWAŁA NR ....................
RADY MIEJSKIEJ W BYTOMIU
z dnia .................... 2011 r.
w sprawie ustalenia zasad gospodarowania zasobem nieruchomości gminy Bytom

.............

3. Gospodarowanie nieruchomościami wchodzącymi w skład zasobu nieruchomości gminy Bytom
należy do Prezydenta Miasta

........................

§ 3. 1. Nieruchomości stanowiące własność gminy Bytom mogą być sprzedawane lub oddawane
w użytkowanie wieczyste w drodze przetargu przeprowadzanego zgodnie z obowiązującymi w tym
zakresie przepisami, chyba że przepisy szczególne stanowią inaczej.

a nasze przedszkole to łakomy kąsek

Odpowiedzi

Gość

#165 Re: Re:

2011-12-09 23:00:38

#164: ....JA - Re:

Czyli koj jest włascicielem całego Bytomia i może robić co mu się spodoba.

Może sobie sprzedać budynek komu chce......

tzn temu KTO DA MU W ŁAPĘ WIECEJ !!!

Gość

#166 Re: Re:

2011-12-10 08:25:49

Kochani rodzice dopóki nie ma decyzji na TAK lub NIE ja spać spokojnie nie będę i trzeba walczyć dalej nie odpuszczać bo sytuacja powtórzy się za rok

Zołza

#167 Re: Re:

2011-12-10 17:21:07

Zgadzam się - jeśli będziemy siedzieć cicho, możemy się obudzić z ręką w nocniku! Trzeba "walczyć"!

W poniedziałek przed Technikum nr 4 o godzinie 17.15 (ul.Katowicka) będzie audycja "na żywo" - "Wszystko na temat" - Radio Katowice! Kto może, niech swoją osobą zasili grono przeciwników likwidacji placówek oświatowych, które nie mają problemów z "niżem demograficznym"!!!  Polecam uwadze!