TVN Fakty! Żądamy sprostowania reportażu o kotach z dnia 29.05.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji TVN Fakty! Żądamy sprostowania reportażu o kotach z dnia 29.05.
Gość |
#1012015-05-30 12:41Mam koty, kocham koty i nie zgodzę się z rozpowszechnianiem bzdur, które mogą im zaszkodzić. Przez takie informacje wiele kotów może stracić domy a adopcje bezdomnych zmniejszą się. Są to informacje nieprawdziwe, działające na szkodę zwierząt. |
Gość |
#1022015-05-30 12:47Od każdego zwierzęcia można się zarazić chorobą odzwierzęcą, gdy nie są przestrzegane podstawowe zasady higieny. Nie wiem czemu miał służyć ten reportaż, skandal. |
Gość |
#1032015-05-30 12:47TVN kolejny raz udowadnia, że to na pewno nie wolne media i nie podające rzetelne informacje, reportaże, a media które manipulują opinią publiczną. Tragedia... |
Gość |
#1042015-05-30 12:54Nie można ludzi wprowadzać w błąd. Informacje powinny być rzetelne. |
Gość |
#1052015-05-30 12:57Dziwi mnie, że TVN, stacja, która dużo robiła dla zwierząt za pośrednictwem programu "Uwaga!" szuka sensacji tego typu i naraża bezbronne stworzenia na bycie wyrzuconymi bez litości, bo ktoś uwierzy, przestraszy się i jest na tyle głupi, że nie zauważy tego, że wokół niego mnóstwo ludzi żyje w jednym domu ze zwierzętami bez żadnego uszczerbku dla zdrowia... |
Gość |
#1062015-05-30 12:59TVN to nie dziennikarstwo, tylko dno. Od lat szkodzą, może choć tym razem się ogarną. |
Gość |
#1072015-05-30 13:05Najgorsza jest ignorancja w środkach masowego przekazu i brak wyobraźni jak wielką krzywdę można wyrządzić. Szukanie sensacji godne brukowca, zamiast rzetelnej sprawdzonej wiedzy. |
Gość |
#1082015-05-30 13:08Słuchając TVN myślałam że mowa o jakimś dużym dzikim kocie typu tygrys, jak zerknełam i zobaczyłam domowe koty wybuchnełam śmiechem, jednak obawiam się że ludzie zaczną wyrzucać koty z domów, jest dużo mitów szkodzącym kotom próbujemy je obalić i uświadamiać ludzi, przykre jest ze tv woli mity opowiadać dla sensacji, nie pełne, nie rzetelne informacje. |
Gość |
#1102015-05-30 13:22Tak ignoranckie i nierzetelne ,jednostronne potraktowanie tematu napędza spiralę nienawiści i strachu wobec kotów PROWADZĄC DO ESKALACJI I TAK JUŻ NASILONEGO KRZYWDZENIA TYCH BEZBRONNYCH ZWIERZĄT ,KTÓRE SĄ NAJPOTĘŻNIEJSZYM SPRZYMIERZEŃCEM CZŁOWIEKA W WALCE Z PLAGĄ PRAWDZIWIE GROŹNYCH CHORÓB ROZNOSZONYCH PRZEZ SZCZURY I MYSZY W MIASTACH! |
Gość |
#1122015-05-30 13:34Reporterzy TVN nie po raz pierwszy wykazują się brakiem rzetelnej wiedzy i podstaw informacji omawianego tematu. Żenujący brak profesjonalizmu. Tym razem na szkodę bezbronnych zwierząt. Wstyd dla zawodu dziennikarza, wstyd P.T. Redaktorzy! |
Monika |
#113 Re:2015-05-30 13:36Co do świerzba.. Możesz się zarazić, ale tylko skórnym. ;) Wiem, bo mój Filek jak go wzięłam mial świerzba i miesiac chodzilisn z wysypka pozniej ;) |
Gość |
#1142015-05-30 13:38Zyje z kotami od urodzenia wszstkie kobiety rodzly przy kotach ja tez dzieko od urodzenia z kotem.Czyzby moja rodzina byla wyjatkiem, ze wszyscy bylismy i jestesmy zdrowi. Dbaj o higiene! |
Gość |
#1152015-05-30 13:44żeby ludzie którzy nie mają zielonego pojęcia o niektórych sprawach przestali mówić głupoty |
Gość |
#1162015-05-30 13:44artykuł na amerykańską modłę, ogłupiający strasznie... nie zawiera żadnych informacji ile takich przypadków się zdarzyło (żeby sobie uzmysłowić jak straszne to zagrożenie) i istotnie stawia kociego towarzysza jako czające się zło! News stanowczo poniżej godności TVN! |
Gość |
#1172015-05-30 13:48ponieważ wprowadzają ludzi w fałszywe teorie które szkodzą potem zwierzakom i stwarzają zagrożenie ich prześladowania a nawet uśmiercenia bądź okaleczenia ,nierzadko porzucenia. To karygodne by wykształceni ludzie sami powielali ciemnogród . |
Gość |
#1182015-05-30 14:00Byłam bardzo oburzona tym reportażem. Jest to typowe uogólnienie przypadków, które prawdę mówiąc zdarzają się bardzo,bardzo rzadko. Proste zachowanie higieny, szczepień i wizyt kontrolnych u weterynarza i właściwie kłopot nawet nie powstaje. Uważam,że ten reportaż spowoduje tylko nagonkę na wolno żyjące koty. Jest jeszcze jeden bardzo ważny aspekt tej sprawy - uświadomić w końcu ludziom,że jeśli nie będą dbać o koty wolno żyjące, będziemy mieć plagę szczurów i myszy, które roznoszą o wiele bardziej groźne choroby i wirusy. |
Gość |
#1192015-05-30 14:08Nie rozumiem czemu miał służyć ten reportaż, tym bardziej , że kobieta została zdiagnozowana . Jeden, powtarzam jeden przypadek i to jest powód , żeby emitować takie bzdury w faktach ? |
Gość |
#1202015-05-30 14:08Wiekszej bzdury niz w danym reporazu nie slyszalalm. Autorowi proponuje cofnac sie do liceum i powtorzyc kurs lekcji biologii bo chyba z racji profilu 'humanistycznego' calkowicie olal ten przedmiot I teraz wychodzi jego brak elementanej wiedzy. Jezeli koty straca zycie I dom w wyniku tego durnego artykulu bo niestety poziom elementarnej wiedzy biologicznej w naszym kraju jest ponizej krytyki, to szanownego autora nalezaloby skierowac do sadu. Wstyd I hanba zeby takie bzdury pisac w XXI wieku. TVN to najdurniejsza stacja telewizyjna i nie chodzi tu o.moje poglady polityczne (odrazu zastrzegam) poziom dziennikarstwa jest zatrwazajaco SLABY. Od programu sniadaniowego przez wiadomosci do reportazu. |
Gość |
#1212015-05-30 14:15Nie wolno szerzyć głupoty, nie wolno! Szczególnie wtedy, gdy może to wpłynąć na życie niewinnych istot. |
Gość |
#1232015-05-30 14:34Dziękuję, że mogę w ten sposób uratować kotki. Stacja TVN powinna zdemontować, to co wczoraj bezmyślnie puściła w eter. |
Gość |
#1242015-05-30 14:34Bo nie znoszę nierzetelności, braku odpowiedzialności dziennikarskiej, oraz uprawiania taniej sensacji w mediach, zwłaszcza jeśli może ona mieć opłakane skutki dla postrzegania kotów w naszym niestety niezbyt wysoko stojącym społeczeństwie jeśli chodzi o kwestię poszanowania zwierząt. |
Gość |
#1252015-05-30 14:34Podpisałem petycję ponieważ w programie TVN przedstawiono w bardzo niekorzystnym świetle koty oraz wprowadzono wielu ludzi w błąd o szkodliwości kontaktu człowieka z tym zwierzęciem domowym tak cennym i zasłużonym dla egzystencji człowieka we współczesnym świecie. |
|
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23719 Utworzone: 2024-04-25
Petycja do Ministra Edukacji Narodowej - wsparcie polskiej uzdolnionej młodzieży
7165 Utworzone: 2024-08-11
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1829 Utworzone: 2024-11-15
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
506 Utworzone: 2024-11-21
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3903 Utworzone: 2024-11-14
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1569 Utworzone: 2024-11-02
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
1219 Utworzone: 2024-11-19
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
504 Utworzone: 2024-11-09
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101205 Utworzone: 2024-11-13
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1663 Utworzone: 2024-11-18
UFAM ORKIESTRZE ŁĘCZESZYCE - popieram udostępnienie pomieszczenia nad Urzędem Gminy Belsk Duży na salę prób zespołu
162 Utworzone: 2024-11-22
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
163 Utworzone: 2024-11-22
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4419 Utworzone: 2024-09-23
SPRZECIW MIESZKAŃCÓW ZABRZA ORAZ UCZNIÓW I PRACOWNIKÓW ZS17 W SPRAWIE MOŻLIWYCH ZMIAN/LIKWIDACJI ZESPOŁU SZKÓŁ NR 17 W ZABRZU
2173 Utworzone: 2024-11-15
Petycja w sprawie ratowania zabytku budynku szpitala a następnie szkoły, powszechnie zwanego "Pałacykiem", zlokalizowanego przy ul. Broniewskiego w Pruszkowie.
56 Utworzone: 2024-11-23
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
663 Utworzone: 2024-11-07
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
1397 Utworzone: 2024-11-10
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
68 Utworzone: 2024-11-22
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
1132 Utworzone: 2024-10-29
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17425 Utworzone: 2023-10-23