TVN Fakty! Żądamy sprostowania reportażu o kotach z dnia 29.05.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji TVN Fakty! Żądamy sprostowania reportażu o kotach z dnia 29.05.
Gość |
#512015-05-30 09:51Ten reportaż naprawdę bardzo może zaszkodzić i zasiać panikę wśród osób posiadających koty, Bardzo źle się stało. Trzeba to jak najszybciej sprostować i uspokoić ludzi. |
Gość |
#522015-05-30 09:53Informacje podawane przez tak popularny serwis informacyjny powinny być rzetelne. |
Gość |
#532015-05-30 09:57Rzetelność dziennikarska (jak widać) w obecnych czasach jest na wagę złota. |
Gość |
#542015-05-30 09:59Widziałam ten reportaż. To oburzające, szkodliwe społecznie i niesprawiedliwe. |
toja |
#552015-05-30 10:00Czy może TVN podać, jaką ilością chorób człowiek może zarazić się od człowieka? Mniej chorób jest przenoszonych na człowieka przez zwierzeta, niż przez samego człowieka. A czy TVN wie, że jest taka dziedzina jak felinoterapia? Czy wie, jaki towarzystwo kotów ma dobry wpływ na zdrowie i samopoczucie ludzi? Może by tak rzetelnie podejść do sprawy? Choroba kociego pazura to nie nowość XXI wieku, to choroba znana od lat. Jakoś zakażenia tą chorobą nie spowodowały do tej pory epidemii zagrażającej rodzajowi ludzkiemu. To są bardzo rzadkie przypadki. Ten reportarz to bzdurma zapchajdziura. Nie ma powazniejszych tematów? |
Gość |
#562015-05-30 10:03Od 15 lat zajmuję się kotami bezdomnymi i w domu mam dwa koty. Nigdy nie zdarzyło się, żebym czymś się zaraziła od kotów. |
Gość |
#572015-05-30 10:05Wszystko co nas otacza jest zagrożeniem bakteryjnym.Myjmy ręce ,a koty zostawmy w spokoju.Czas skończyć z prześladowaniem kociaków ,mamy XXI wiek . |
Gość |
#582015-05-30 10:09 Informacje przekazywane przez media muszą być rzetelne. Druga rzecz, wpływ na społeczeństwo danej informacji i jej skutki. |
Gość |
#592015-05-30 10:21Fakty TVN nie są obiektywnym i rzetelnym programem, jednak dziwi mnie taki nieprzemyślany i.. po prostu głupi (choć to się często w tym programie zdarza) reportaż, gdyż z tego co zauważyłam, ten sam TVN prowadzi akcję "zwierzęta są jak ludzie". Dlaczego w jednej telewizji występują dwa tak sprzeczne sygnały do odbiorców? Podkreślam, że większość ludzi oglądających Fakty, to nie są osoby świadome. Reportaż może przynieść katastrofalne skutki. |
Gość |
#602015-05-30 10:24Sam mam 2 koty i nie wyobrażam sobie, żeby najbardziej "opiniotwórcza" telewizja szargała opinię tym sympatycznym zwierzakom. |
Gość |
#612015-05-30 10:24Chorobami mozna zarazic sie od innych zwierzat ....Ludzie rowniez sa nosicielami chorob i o wiele bardziej mozna sie od nich zarazic niz od zwierzat..Koty od wiekow towarzyszyl czlowiekowi i stwierdzenie , ze sa nosicielami chorob jest niewalasciwe..Mam dwa kocurki w domu, ktore sa odrobaczane i szczepione..Moja rodzina i przyjaciele rowniez posiadaja kotki...Dokarmiama koty wolnozyjace i dbam o nie dodajc do jedzenia srodki na odrobaczenie , lecze kotki potrzebujace pomocy..Niesluszne i krzywdzace sa zarzuty , ze kotki sa nosicielami chorob..Przedzej zaraze sie od czlowieka niz od kota! |
Gość |
#622015-05-30 10:26bo ludzie też roznoszą zarazki, wirusy , bakterie i nie jest to powód do izolacji |
Gość |
#632015-05-30 10:27TVN jak zwykle bezmyśle wymysla takie newsy. Ciekawe czy wezna teraz odpowiedzialnosc za koty, ktorych bezmozgowi wlasciciele sie pozbędą! |
Gość |
#642015-05-30 10:30Większością chorób zarażamy się zwykle od chorych osób lub mogą być to choroby genetyczne !!! ... Ryzyko zarażenia się chorobami od Zwierząt jest prawie zerowe !!! ... A jeśli już do tego dochodzi, to powodem jest na ogół BRAK HIGIENY ... Koty są bardzo pożytecznymi Zwierzętami i "same leczą" o czym świadczy wiele badań naukowców ... POPIERAM, słowa, że "Reportaż niweczy działania fundacji i ludzi dobrej woli działajacych na rzecz kotów ... Pod wpływem reportażu niektóre koty mogą stracić dom" !!! ... |
Gość |
#652015-05-30 10:41Nigdy nie sądziłam, że obejrzę tak nierzetelny i szkodliwy materiał w TVN24. Rozumiem, że domy dziennikarzy są gotowe na przyjęcia wyrzuconych kotów od ludzi, którzy boją się oślepnąć, chorować na wątrobę i zapalenie opon mózgowych? Chcecie zrobić reportaż o chorobach odzwierzęcych? Świetnie, ale zróbcie go rzetelnie, o wszystkich zwierzętach, z naciskiem na to jak zapobiegać. Bo to co zrobiliście to nagonka na koty rodem ze średniowiecza. Cud, że przed stacją nie płonął stos i nie została podkreślona szczególna szkodliwość czarnych kotów. Współczuję organizacjom, którym kilka minut emisji takich bzdetów przekreśla lata pracy. |
Gość |
#662015-05-30 10:49Reportaż zawiera przekłamania oraz niepotwierdzalne informacje. Może okazać się szkodliwy, jeśli widzowie potraktują "ostrzeżenia" zawarte w reportażu poważnie. |
Gość |
#672015-05-30 10:49Od lat opiekuję się bezdomnymi kotami i nie raz zostałam podrapana i często kotki przychodziły na głaskanie i gdyby to była prawda o jakimkolwiek zagrożeniu to ja pewno już bym dawno nie żyła.Autor reportażu chyba kompletnie zwariował i chyba nie posiada dostatecznej wiedzy o tym temacie. |
Gość |
#682015-05-30 10:50Wymagajmy rzetelności dziennikarskiej, a nie wyssanych z palca "sensacji" przynoszących więcej szkody niż pożytku. |
Gość |
#692015-05-30 10:53W głowie się nie mieści, że taka stacja tv, publikuje takie debilizmy. Profesjonalizm = 0! |
Gość |
#722015-05-30 11:01Gdy lekarz nie umie postawić właściwej diagnozy, pyta, czy jest w domu zwierzę. I ma kłopot z głowy. W moim domu są zwierzęta i mam w swoim otoczeniu wielu "kociolubów" i nie słyszałam, żeby ktoś się czymś zaraził. |
Gość |
#752015-05-30 11:09Media maja rozszerzac wiedze, a nie siac zamieszanie i dezyinformacje. Wstyd dla autorow tego reportazu i ich przelozonych! |
|
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23717 Utworzone: 2024-04-25
Petycja do Ministra Edukacji Narodowej - wsparcie polskiej uzdolnionej młodzieży
7165 Utworzone: 2024-08-11
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1829 Utworzone: 2024-11-15
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
506 Utworzone: 2024-11-21
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3903 Utworzone: 2024-11-14
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1569 Utworzone: 2024-11-02
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
1219 Utworzone: 2024-11-19
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
504 Utworzone: 2024-11-09
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101205 Utworzone: 2024-11-13
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1663 Utworzone: 2024-11-18
UFAM ORKIESTRZE ŁĘCZESZYCE - popieram udostępnienie pomieszczenia nad Urzędem Gminy Belsk Duży na salę prób zespołu
162 Utworzone: 2024-11-22
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
163 Utworzone: 2024-11-22
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4419 Utworzone: 2024-09-23
SPRZECIW MIESZKAŃCÓW ZABRZA ORAZ UCZNIÓW I PRACOWNIKÓW ZS17 W SPRAWIE MOŻLIWYCH ZMIAN/LIKWIDACJI ZESPOŁU SZKÓŁ NR 17 W ZABRZU
2173 Utworzone: 2024-11-15
Petycja w sprawie ratowania zabytku budynku szpitala a następnie szkoły, powszechnie zwanego "Pałacykiem", zlokalizowanego przy ul. Broniewskiego w Pruszkowie.
56 Utworzone: 2024-11-23
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
663 Utworzone: 2024-11-07
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
1397 Utworzone: 2024-11-10
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
68 Utworzone: 2024-11-22
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
1132 Utworzone: 2024-10-29
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17425 Utworzone: 2023-10-23