STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Gość |
#6762015-09-29 07:57Jestem przeciwko zamykaniu drzwi do przybytkow szerzacych KULTURE !!! |
Gość |
#6772015-09-29 07:59cenię bardzo ten Teatr , doceniam trud Pana Emiliana i całego zespołu. |
Gość |
#6782015-09-29 08:00Za próbami zniszczenia, a przynajmniej utrudniania funkcjonowania jednego z najlepszych teatrów w Warszawie, zatrudniającego lub przynajmniej goszczącego grono wspaniałych aktorów, współpracującego z artystami z innych miast, angażującego się w promocje miasta, zwracającego uwagę na ciągłość historii miasta i kultury, dostrzegam jak najniższe pobudki - zawiść, prostackie cwaniactwo, chęć dorobienia się na czyjejś pracy i sukcesie lub wręcz działania wrogie wobec kultury- choć przed wszelkimi teoriami spiskowymi bronię się z całych sił . Rzadko poddaję się emocjom w podobnych sytuacjach, rozumiem prawo własności ale tego typu działania - marnowanie pasji i wysiłku wielu osób, który przyniósł i wciąż przynosi długofalowe korzyści dla myślącej części społeczeństwa wzbudził we mnie wściekłość. Tym większą, że od kilku lat jestem wraz rodziną, włączony w problemy śródmiejskich szkół zmuszonych do zmiany lokalizacji a co za tym idzie gruntownej reorganizacji, która może okazać się dla nich b. niekorzystna. O ile jednak historie szkół trwają na ogół kilkadziesiąt lat i wiele rzeczy mogło się w tym czasie zmienić i zmieniło się, o tyle teatr "Kamienica" powstał kilka lat temu więc nie pojmuję jak można było przeprowadzić sprawy prawno-administracyjne w taki sposób aby obecna sytuacja mogła zaistnieć. |
Gość |
#6792015-09-29 08:35Może, paradoksalnie, ta sytuacja otworzy wszystkim oczy, gdzie i, w którym momencie nas zgubiono,kulturę i ludzi kultury. Emilian i Justyna,trzymam kciuki! |
Gość |
#6802015-09-29 08:42za dużo pracy serca włożone w teatr, żeby pozwolić na odebranie teatru. |
Gość |
#6812015-09-29 08:57Uczęszczam z rodzina do tego teatru. Bardzo szanuje i podziwiam pana Emiliana. Bez kultury naza tożsamość bedzie marna- jesli tak można powiedzieć. Życze powodzenia i obiecuje częściej oglądać spektakle. Warto Aneta |
Gość |
#6832015-09-29 09:09kocham teatr..a miejsc ,gdzie można się wybrać w jesienny wieczór by obejrzeć dobry spektakl jest stanowczo za mało.... |
Gość |
#6842015-09-29 09:29Dlaczego? Cóż za pytanie? Bo kocham sztukę ! Bo dosyć mam obdzierania nas Polaków z wszystkiego co dobre i dla nas cenne! I będę zawsze popierać tych ,którzy mają odwagę się temu przeciwstawić✊ |
Gość |
#6852015-09-29 09:35Każdy przejaw promowania Kultury, to element przetrwania Narodu! W dzisiejszych czasach to sprawa podstawowa! |
Gość |
#6862015-09-29 10:14Podziwiam takih ludzi jak malzenstwo Kaminskich, Utworzyli piekny teatr w srodku miasta,wlozyli tam swoje serca i oszczednosci...Jak bylo to zaniedbane to bylo niczyje a teraz raptem pojawia sie "wlasciciel". To nie pierwszy taki przypadek! Uczciwi ludzie staja sie bezbronni! Oszusci do wiezienia! Podobna traume przezyla moja rodzina...Pozbawiono ih dachu nad glowa...tez odremntowali zniszczony dom, mieli najem z kwaterunku... Stracili 10 lat zycia i zdrowia na sprawy sadowe! Mimo.ze ktos poslugiwal sie sfalszowanymi dokumentami, co sad uzanal - to potem na podstwie tyh samych dokumentow zaakceptowal...Wiecej prawa dla uczciwych!!! Trzymam kciuki! Nie dajmy sie oszukiwac! Krystyna Rynkiewicz |
Gość |
#6872015-09-29 10:22Uwielbiam ten Teatr! Nie zgadzam się na zrujnowanie dorobku Pana Kaamińskiego, |
Gość |
#6882015-09-29 10:30Należy postawić tamę działaniom cwanych kombinatorów. Dziwi mnie, że pełnomocnik miasta nie zatrzymał działań wspólnoty. Jaka władza, taka administracja. |
Gość |
#6892015-09-29 10:49Uwielbiam Teatr Kamienica. Jest to najczęściej odwiedzany przeze mnie. Świetna atmosfera, przemiła obsługa, świetne spektakle i aktorzy. Nie możemy pozwolić żeby takie miejsce zniknęło! |
Gość |
#6902015-09-29 10:50Bo to dobry teatr. Tworcy wlozyli w to mase pracy i finansow. Ciesza sie ze moga robic dla ludzi cos dobrego i waznego, wuec dlaczego im to odbierac. |
Gość |
#6922015-09-29 11:02Jestem zbulwersowana faktem niszczenia naszej kultury,przed chwilą kino Femina,teraz teatr Kamienica.Komuś zależy na zburzeniu naszego kulturowego dziedzictwa,nie damy się!!! Panie Emilianie życzę dużo siły i wytrwałości. Pozdrawiam,sąsiadka z Nowolipek Krystyna Chabrowska |
Gość |
#6932015-09-29 11:08Pasja i zaangażowanie osobiste, finansowe, rodzinne i zdrowotne Pana Kamińskiego i jego przyjaciół nie mogą tak po prostu zostać bezdusznie zniweczone. Byłem w Kamienicy, a gdyby nie odległość, bywałbym regularnie. Pan Emilian z rodziną i przyjaciółmi codziennie zostawiają tam całe serducho - robią to dla nas, między innymi dla mnie. Należy się im nasze/moje poparcie. |
Gość |
#6942015-09-29 11:10 Dosyć już niszczenia i likwidowania placówek kulturalnych. Często ten się ostaje, kto ma większą kabzę i największą " siłę przebicia". Kiedyś mówiono- w dowcipie,że to dotyczy BARANA. i.. . coś w tym chyba jest... Może tutaj mieć również miejsce [wskazywana przez Wojciecha Młynarskiego] tzw." bezinteresowna zawiść ", bo komu może przeszkadzać Teatr działający na rzecz WSZYSTKICH- którzy pragną kontaktu ze sztuką- w tym DZIECI i OSOBY NIEPEŁNOSPRAWNE ?! Czas najwyższy żeby Władze Stolicy podjęły ostateczne decyzje. Mam nadzieję, że wybierając się do Warszawy z młodzieżą ,pracującą ze mną w teatrze amatorskim "Klaps" i "Mandragora"-, będę mogła odwiedzić gościnne progi Teatru KAMIENICA. Antonina Sokołowska |
Gość |
#6952015-09-29 11:13Naród bez kultury umiera. Każda placówka kultury wysokiej warta jest poparcia i utrzymania. A ta nie wyciąga ręki po wsparcie, tylko sama ciężko pracuje na swój sukces. |
Gość |
#6972015-09-29 11:29Mój 4 letni syn prosi o opowiadanie widzianej w Kamienicy wersji Calineczki:)) (początkowo -codziennie, obecnie ok. raz na tydzień:) |
Gość |
#6982015-09-29 11:32Pani Gronkiewicz niech Pani się wykaże i nie dopuści do kolejnego skandalu gruntowego w naszym mieście. |
Gość |
#6992015-09-29 11:32Bo Teatr Kamienica jest cudownym miejscem, o które warto walczyć do ostatniej chwili. Dość już Warszawiakom odebrano. |
Armin |
#7002015-09-29 11:39Może wreszcie opadną rybie łuski z oczu Radnich Warszawy i to niezależnie od opcji polit. i inaczej spojrzą na lewych kombinatorów. Niech wasza mowa będzie prosta. Co jest czyste to jest a co śmierdzi to śmierdzi z daleka. Każy, nawet dziecko to widzi. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
81466 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1023 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
474 Utworzone: 2024-11-12
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1336 Utworzone: 2024-10-21
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3904 Utworzone: 2024-09-23
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
45 Utworzone: 2024-11-14
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
967 Utworzone: 2024-10-29
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
920 Utworzone: 2024-11-10
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4255 Utworzone: 2024-10-24
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
184 Utworzone: 2024-11-09
Pan Robert Makłowicz nowym głosem Snafa!
6757 Utworzone: 2023-08-12
no to the death penalty
263 Utworzone: 2024-11-08
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1443 Utworzone: 2024-11-02
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
286 Utworzone: 2024-11-06
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1251 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
620 Utworzone: 2024-11-07
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
386 Utworzone: 2024-11-06
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
646 Utworzone: 2024-11-07
APEL O PRZEDŁUŻENIE KONTRAKTU NA STANOWSIKU KIEROWNIKA ODDZIAŁU CHORÓB PŁUC Z PODODDZIAŁEM ONKOLOGICZNYM W KSS IM. ŚW. JANA PAWŁA II DLA PANI DR N. MED. ANNY PROKOP-STASZECKIEJ
609 Utworzone: 2024-10-28
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17017 Utworzone: 2023-10-23