STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica

Gość

2015-09-29 07:57

Jestem przeciwko zamykaniu drzwi do przybytkow szerzacych KULTURE !!!

Gość

2015-09-29 07:59

cenię bardzo ten Teatr , doceniam trud Pana Emiliana i całego zespołu.

Gość

2015-09-29 08:00

Za próbami zniszczenia, a przynajmniej utrudniania funkcjonowania jednego z najlepszych teatrów w Warszawie, zatrudniającego lub przynajmniej goszczącego grono wspaniałych aktorów, współpracującego z artystami z innych miast, angażującego się w promocje miasta, zwracającego uwagę na ciągłość historii miasta i kultury, dostrzegam jak najniższe pobudki - zawiść, prostackie cwaniactwo, chęć dorobienia się na czyjejś pracy i sukcesie lub wręcz działania wrogie wobec kultury- choć przed wszelkimi teoriami spiskowymi bronię się z całych sił . Rzadko poddaję się emocjom w podobnych sytuacjach, rozumiem prawo własności ale tego typu działania - marnowanie pasji i wysiłku wielu osób, który przyniósł i wciąż przynosi długofalowe korzyści dla myślącej części społeczeństwa wzbudził we mnie wściekłość. Tym większą, że od kilku lat jestem wraz rodziną, włączony w problemy śródmiejskich szkół zmuszonych do zmiany lokalizacji a co za tym idzie gruntownej reorganizacji, która może okazać się dla nich b. niekorzystna. O ile jednak historie szkół trwają na ogół kilkadziesiąt lat i wiele rzeczy mogło się w tym czasie zmienić i zmieniło się, o tyle teatr "Kamienica" powstał kilka lat temu więc nie pojmuję jak można było przeprowadzić sprawy prawno-administracyjne w taki sposób aby obecna sytuacja mogła zaistnieć.

Gość

2015-09-29 08:35

Może, paradoksalnie, ta sytuacja otworzy wszystkim oczy, gdzie i, w którym momencie nas zgubiono,kulturę i ludzi kultury. Emilian i Justyna,trzymam kciuki!

Gość

2015-09-29 08:42

za dużo pracy serca włożone w teatr, żeby pozwolić na odebranie teatru.

Gość

2015-09-29 08:57

Uczęszczam z rodzina do tego teatru. Bardzo szanuje i podziwiam pana Emiliana. Bez kultury naza tożsamość bedzie marna- jesli tak można powiedzieć.
Życze powodzenia i obiecuje częściej oglądać spektakle. Warto
Aneta

Gość

2015-09-29 09:07

Nie zgadzam się z bezprawiem!

Gość

2015-09-29 09:09

kocham teatr..a miejsc ,gdzie można się wybrać w jesienny wieczór by obejrzeć dobry spektakl jest stanowczo za mało....

Gość

2015-09-29 09:29

Dlaczego? Cóż za pytanie?
Bo kocham sztukę !
Bo dosyć mam obdzierania nas Polaków z wszystkiego co dobre i dla nas cenne!
I będę zawsze popierać tych ,którzy mają odwagę się temu przeciwstawić✊

Gość

2015-09-29 09:35

Każdy przejaw promowania Kultury, to element przetrwania Narodu! W dzisiejszych czasach to sprawa podstawowa!

Gość

2015-09-29 10:14

Podziwiam takih ludzi jak malzenstwo Kaminskich,
Utworzyli piekny teatr w srodku miasta,wlozyli tam
swoje serca i oszczednosci...Jak bylo to zaniedbane
to bylo niczyje a teraz raptem pojawia sie "wlasciciel".
To nie pierwszy taki przypadek! Uczciwi ludzie staja sie
bezbronni! Oszusci do wiezienia! Podobna traume przezyla
moja rodzina...Pozbawiono ih dachu nad glowa...tez odremntowali zniszczony dom, mieli najem z kwaterunku...
Stracili 10 lat zycia i zdrowia na sprawy sadowe! Mimo.ze
ktos poslugiwal sie sfalszowanymi dokumentami, co sad
uzanal - to potem na podstwie tyh samych dokumentow
zaakceptowal...Wiecej prawa dla uczciwych!!!
Trzymam kciuki! Nie dajmy sie oszukiwac!
Krystyna Rynkiewicz

Gość

2015-09-29 10:22

Uwielbiam ten Teatr! Nie zgadzam się na zrujnowanie dorobku Pana Kaamińskiego,

Gość

2015-09-29 10:30

Należy postawić tamę działaniom cwanych kombinatorów.
Dziwi mnie, że pełnomocnik miasta nie zatrzymał działań wspólnoty.
Jaka władza, taka administracja.

Gość

2015-09-29 10:49

Uwielbiam Teatr Kamienica.
Jest to najczęściej odwiedzany przeze mnie.
Świetna atmosfera, przemiła obsługa, świetne spektakle i aktorzy.
Nie możemy pozwolić żeby takie miejsce zniknęło!

Gość

2015-09-29 10:50

Bo to dobry teatr. Tworcy wlozyli w to mase pracy i finansow. Ciesza sie ze moga robic dla ludzi cos dobrego i waznego, wuec dlaczego im to odbierac.

Gość

2015-09-29 10:51

Ponieważ nie można dopuścić do bandyckiego przejęcia

Gość

2015-09-29 11:02

Jestem zbulwersowana faktem niszczenia naszej kultury,przed chwilą kino Femina,teraz teatr Kamienica.Komuś zależy na zburzeniu naszego kulturowego dziedzictwa,nie damy się!!!
Panie Emilianie życzę dużo siły i wytrwałości.
Pozdrawiam,sąsiadka z Nowolipek
Krystyna Chabrowska

Gość

2015-09-29 11:08

Pasja i zaangażowanie osobiste, finansowe, rodzinne i zdrowotne Pana Kamińskiego i jego przyjaciół nie mogą tak po prostu zostać bezdusznie zniweczone. Byłem w Kamienicy, a gdyby nie odległość, bywałbym regularnie. Pan Emilian z rodziną i przyjaciółmi codziennie zostawiają tam całe serducho - robią to dla nas, między innymi dla mnie. Należy się im nasze/moje poparcie.

Gość

2015-09-29 11:10

Dosyć już niszczenia i likwidowania placówek kulturalnych. Często ten się ostaje, kto ma większą kabzę i największą " siłę przebicia". Kiedyś mówiono- w dowcipie,że to dotyczy BARANA. i.. . coś w tym chyba jest... Może tutaj mieć również miejsce [wskazywana przez Wojciecha Młynarskiego] tzw." bezinteresowna zawiść ", bo komu może przeszkadzać Teatr działający na rzecz WSZYSTKICH- którzy pragną kontaktu ze sztuką- w tym DZIECI i OSOBY NIEPEŁNOSPRAWNE ?! Czas najwyższy żeby Władze Stolicy podjęły ostateczne decyzje. Mam nadzieję, że wybierając się do Warszawy z młodzieżą ,pracującą ze mną w teatrze amatorskim "Klaps" i "Mandragora"-, będę mogła odwiedzić gościnne progi Teatru KAMIENICA.
Antonina Sokołowska

Gość

2015-09-29 11:13

Naród bez kultury umiera. Każda placówka kultury wysokiej warta jest poparcia i utrzymania. A ta nie wyciąga ręki po wsparcie, tylko sama ciężko pracuje na swój sukces.

Gość

2015-09-29 11:21

Z sympatii i uznania dla p.Kamińskiego

Gość

2015-09-29 11:29

Mój 4 letni syn prosi o opowiadanie widzianej w Kamienicy wersji Calineczki:)) (początkowo -codziennie, obecnie ok. raz na tydzień:)

Gość

2015-09-29 11:32

Pani Gronkiewicz niech Pani się wykaże i nie dopuści do kolejnego skandalu gruntowego w naszym mieście.

Gość

2015-09-29 11:32

Bo Teatr Kamienica jest cudownym miejscem, o które warto walczyć do ostatniej chwili. Dość już Warszawiakom odebrano.
Armin

2015-09-29 11:39

Może wreszcie opadną rybie łuski z oczu Radnich Warszawy i to niezależnie od opcji polit. i inaczej spojrzą na lewych kombinatorów. Niech wasza mowa będzie prosta. Co jest czyste to jest a co śmierdzi to śmierdzi z daleka. Każy, nawet dziecko to widzi.