STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica

Gość

2015-09-29 21:44

Nie zgadzam się na niszczenie polskiej kultury.

Gość

2015-09-30 00:21

Niszczyc Teatr w 2015 . Tragedia ! To tych cwaniakow nalezy niszczyc.

Gość

2015-09-30 02:44

Choc z daleka, jestem wielka wielbicielka dziela jakim jest Teatr Kamienica. Moje gratulacje Pani Justyno i Panie Kamilianie atmosfera jaka stworzyliscie w swoim TEATRZE jest nie powtarzalna. Mialam okazje tego doswiadczyc podczas mojego ostatniego pobytu w Polsce.
Pozdrawiam Serdecznie i trzymam kciuki.

Zofia
Perth, Australia

Gość

2015-09-30 05:50

wiem jak inni potrafic zniszczyc kogos kto ciezka praca odniosl sukces jestem z panstwem od poczatku kibicuje i mam nadzieje ze czarne chmury nadadza panstwu blasku.powodzenia

Gość

2015-09-30 06:26

Ponieważ cenię to co p. Kamiński i jego rodzina robią dla polskiej kultury

Gość

2015-09-30 06:33

1. brawo dla takich placówek kultury jak Teatr Kamienica
2. stop dla oszustów nadużywających reprywatyzację (ktoś tę kamienicę odnowił po zniszczeniach wojennych, ktoś dostosował do potrzeb teatru, dlaczego ktoś inny kto nic nie zrobił ma zbierać plony)

Gość

2015-09-30 06:43

Ponieważ uważam sprawę za słuszną, a działalność teatru za wartościową i jak najbardziej wartą obrony.

Gość

2015-09-30 07:48

Nie można odbierać ludziom miejsca tak ważnego. Teatr Kamienica to miejsce, które zaszczepia miłość do kultury wśród młodych. Ta Kamienica, ten Teatr, ci Ludzie. Takich skarbów trzeba strzec.

Gość

2015-09-30 07:56

Bo nie lubię cwaniactwa takich ludzi jak pan Adrian Accordi Krawiec. Współpracowałem z ludźmi z teatru i są przesympatyczni jest to także wspaniałe miejsce kulturalne na mapie Warszawy, które trzeba uratować.

Gość

2015-09-30 07:59

Bo w pełni identyfikuję się z Panem Kamińskim. Wielką szkodą dla społeczeństwa była by utrata wspaniałej placówki kulturalnej.

Gość

2015-09-30 08:06

Szanowni Państwo! Nie pozwólmy na zniszczenie czegoś dobrego!!! Takie przedsięwzięcia jak Teatr Kamienica to nie tylko relaks i rozrywka, ale także "motor" do poszerzania doznań estetycznych, pobudzania umysłu, do ciągłego szukania odniesień i interpretacji, rozwijania myślenia abstrakcyjnego tak ważnego i pomocnego w życiu.
Kontakt ze sztuka jest bardzo ważnym elementem w rozwoju emocjonalnym i społecznym każdego człowieka - dorosłego i dziecka. Jestem mamą 10-letniego Maćka, który od 3-go roku życia chodzi ze mną teatru (m.in.do Kamienicy). Teatr pogłębił u syna wrażliwość na krzywdę, umiejętność cieszenia się z małych rzeczy, inteligencję emocjonalną, otwartość na świat, wzmocnił poczucie własnej wartości... Nie wyobrażam sobie, aby można było "ot tak sobie" ZRUJNOWAĆ tak ważny i wielki "czynnik" kształtowania osobowości!!! Cała ekipa Teatru Kamienica robi WIELE, WIELE, WIELE DOBREGO!!! Jest to cudowne i magiczne miejsce. NIE MA ZGODY na to aby to DOBRO zniknęło z przyczyn pierwotnych, niezaspokojonych, materialnych i prymitywnych instynktów.
Apel do decydentów: jeśli macie choć odrobinę w sobie instynktu samozachowawczego i odrobinę wrażliwości na CZŁOWIEKA nie pozwólcie zniszczyć Teatru Kamienica!!!
Bardzo, bardzo o to proszę. Głęboko wierzę, że jak się postaramy to uda się ocalić Warszawski Teatr Kamienica.
Szczególne pozdrowienia dla całej załogi Teatru. Trzymam mocno kciuki!

Gość

2015-09-30 08:06

Haniebne jest, że władze warszawskie/krajowe dopuszczają, aby takie bezprawie miało miejsce. W związku z tym my obywatele sami musimy walczyć o swoje prawa, w tym o dostęp do kultury - zachowanie teatru "Kamienica", bo rządzący walczą jedynie o swoje stołki!!!

Gość

2015-09-30 08:19

Od samego początku kibicowalam Panu Emilianowi Kamińskiemu, a potem podziwiałam nowe pomysly i rozwój Kamienicy.To miejsce stało się miejscem spotkań kulturalnych wielu z nas,którzy czekamy na kolejne premiery .Jesteśmy prawie rodzina

Gość

2015-09-30 08:20

Jak mamy budować społeczeństwo polskie, jeśli pozwalamy na taką grandę, cwaniactwo i materializm?
Jak mamy wychowywać dzieci w obliczu zakłamania, niszczenia rzeczy wartościowych?
Jak dzieciom przekazać wyższe wartości, jak widzą, że można w jednej chwili zniszczyć czyjąś wieloletnią pracę, "budowlę", która kosztuje wiele zdrowia i ciężkiej pracy?
Jak wytłumaczyć, że miejsce, które jest karmą dla ducha, oczu i uszu zostanie "zeżarte" przez potwora?
Jak wytłumaczyć, że zło zwycięża dobro? - takich bajek nie znam... i nie chcę znać i nie chcę, żeby takie bajki się zmaterializowały...
STOP DLA ZNISZCZENIA TEATRU KAMIENICA!!!

Gość

2015-09-30 08:20

Świetny teatr :)Nie może zniknąć z mapy miasta.

Gość

2015-09-30 08:27

Naród i Polska to my, jeśli nie będziemy dbać o siebie to nikt o nas nie zadba.

Gość

2015-09-30 08:29

Wdzięczność za piękno i sztukę, w obronie dobra i honoru.

Gość

2015-09-30 08:45

Ten teatr jest wartością, której trzeba bronić

Gość

2015-09-30 09:19

Ponieważ to co robi Pan Kamiński z całą ekipą jest wspaniałą działalnością i takim ludziom należ się najwyższy szacunek i każda pomoc

Gość

2015-09-30 09:22

po prostu skandal, jaki kraj takie prawo

Gość

2015-09-30 09:28

Nie wyobrażam sobie, aby w tak brutalny sposób była niszczona kultura. Doprawdy miasto stołeczne powinno przeciwdziałac takim praktykom a także występować o zmianę prawa. Nie rozumiem, jak to możliwe w cywilizowanym kraju, za jaki chcemy uchodzić.

Gość

2015-09-30 09:40

Wzbudza gniew gdy zestawiam wartość i los teatru z wartością i niejasnym a podejrzanym przebiegiem decydowania i decyzji ludzi żyjących dostatnio ze środków (podatków) pochodzących od widzów teatru.

Gość

2015-09-30 09:42

Będąc pracownikiem samorządu warszawskiego stykam się dość często z ludźmi, dla których jedyną miarą wartości człowieka jest jego stan posiadania. Ludzie ci dla pomnażania swojego dobytku przedstawiają się często jako prawdomówni i uczciwi. Głośno oburzają się na samą myśl, że mogliby błędnie cokolwiek robić lub mówić. Wszystko to, co robią i mówią, jest jedynie słuszne i prawdziwe. Potrafią z bardzo dużym nakładem energii i pomysłowości wyłudzać nawet drobne dobra socjalne, przysługujące najbardziej ubogim rodzinom czy samotnym matkom z dziećmi. Dla wielu moich koleżanek i kolegów z pracy, a także dla wielu znajomych jest to postawa co najmniej żenująca, jeśli nie obrzydliwa.
Podobnie myślę o ludziach, którzy dla osiągnięcia często niezasłużonych korzyści imają się różnych sposobów - z oszustwem i fałszerstwem na czele - doprowadzają do niszczenia miejsc kultury, sztuki, czy nawet kultowych niedrogich kafejek. Tak na marginesie: zgadzam się z opinią, że promowanie postaw patriotycznych i kultury naturalnego rozwoju człowieka (małżeństwo kobiety i mężczyzny, rodzina, dzieci - Bóg, Honor i Ojczyzna - jest solą w oku całemu lobby genderowemu i niemiłościwie nam panującemu establishmentowi. Kroplą, która przelała ich falę goryczy, była otwarta postawa Pana Emiliana w czasie wyborów prezydenckich. Stąd też wnoszę, że temu quasi właścicielowi w jego oszustwach pomagają za 30 srebrników zdemoralizowani, niestety również zdeterminowani, funkcjonariusze różnych szczebli jeszcze panujących władz
A poza wszystkim jestem od bardzo dawna gorącym fanem Państwa Justyny i Emiliana. Tuszę, że nagłośnienie tego oszustwa będzie przeszkodą w zniszczeniu wspaniałego dorobku Teatru Kamienica.
Życząc wiele radości i zadowolenia oraz wielu zasłużonych laurów za Państwa misję
Z głębokim szacunkiem i poważaniem
Krzysztof Bożym
Sulejówek, dnia 30 września 2015 r.

Gość

2015-09-30 10:16

Uważam, że Teatr Kamienica jest świetny i byłoby dużą stratą dla kultury polskiej jego likwidacja. Nie tylko prawnym ale i moralnym obowiązkiem państwa jest obrona teatru z tej racji, że nie zadbano w porę o właściwe prawo a luki prawne umożliwiają działania wszelkiej maści cwaniakom. Mam nadzieję, że jednak nie dojdzie do najgorszego i stosowne władze obronią Teatr przed zakusami bezczelnych cwaniaków, którzy chca zagarnoć owoce ciężkiej pracy wielu uczciwych ludzi. życzę Pańswu Emilianowi i Justynie zwycięstwa w tej walce z cynizmem ludzkim. Pozdrawiam i trzymam kciuki za zwycięstwo nad pazernością i głupotą.

Gość

2015-09-30 10:21

Bo nie wolno niszczyć czegoś, co ma ogromną wartość, co jest polskie, co dba o dziedzictwo kulturowe, co jest stworzone z pasji i miłości do sztuki. Protestuję przeciwko zachłanności, pazerności, brudnym geschaeftom załatwianym pokątnie, które wcale nie powoli, stają się normą w naszym kraju. To, czego jesteśmy świadkami jest odrażające I BARDZO SZKODLIWE. Dlatego PROTESTUJĘ. Nie niszczcie Teatru Kamienica.