STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Gość |
#7522015-09-30 00:21Niszczyc Teatr w 2015 . Tragedia ! To tych cwaniakow nalezy niszczyc. |
Gość |
#7532015-09-30 02:44Choc z daleka, jestem wielka wielbicielka dziela jakim jest Teatr Kamienica. Moje gratulacje Pani Justyno i Panie Kamilianie atmosfera jaka stworzyliscie w swoim TEATRZE jest nie powtarzalna. Mialam okazje tego doswiadczyc podczas mojego ostatniego pobytu w Polsce. Pozdrawiam Serdecznie i trzymam kciuki. Zofia Perth, Australia |
Gość |
#7542015-09-30 05:50wiem jak inni potrafic zniszczyc kogos kto ciezka praca odniosl sukces jestem z panstwem od poczatku kibicuje i mam nadzieje ze czarne chmury nadadza panstwu blasku.powodzenia |
Gość |
#7552015-09-30 06:26Ponieważ cenię to co p. Kamiński i jego rodzina robią dla polskiej kultury |
Gość |
#7562015-09-30 06:331. brawo dla takich placówek kultury jak Teatr Kamienica 2. stop dla oszustów nadużywających reprywatyzację (ktoś tę kamienicę odnowił po zniszczeniach wojennych, ktoś dostosował do potrzeb teatru, dlaczego ktoś inny kto nic nie zrobił ma zbierać plony) |
Gość |
#7572015-09-30 06:43Ponieważ uważam sprawę za słuszną, a działalność teatru za wartościową i jak najbardziej wartą obrony. |
Gość |
#7582015-09-30 07:48Nie można odbierać ludziom miejsca tak ważnego. Teatr Kamienica to miejsce, które zaszczepia miłość do kultury wśród młodych. Ta Kamienica, ten Teatr, ci Ludzie. Takich skarbów trzeba strzec. |
Gość |
#7592015-09-30 07:56Bo nie lubię cwaniactwa takich ludzi jak pan Adrian Accordi Krawiec. Współpracowałem z ludźmi z teatru i są przesympatyczni jest to także wspaniałe miejsce kulturalne na mapie Warszawy, które trzeba uratować. |
Gość |
#7602015-09-30 07:59Bo w pełni identyfikuję się z Panem Kamińskim. Wielką szkodą dla społeczeństwa była by utrata wspaniałej placówki kulturalnej. |
Gość |
#7612015-09-30 08:06Szanowni Państwo! Nie pozwólmy na zniszczenie czegoś dobrego!!! Takie przedsięwzięcia jak Teatr Kamienica to nie tylko relaks i rozrywka, ale także "motor" do poszerzania doznań estetycznych, pobudzania umysłu, do ciągłego szukania odniesień i interpretacji, rozwijania myślenia abstrakcyjnego tak ważnego i pomocnego w życiu. |
Gość |
#7622015-09-30 08:06Haniebne jest, że władze warszawskie/krajowe dopuszczają, aby takie bezprawie miało miejsce. W związku z tym my obywatele sami musimy walczyć o swoje prawa, w tym o dostęp do kultury - zachowanie teatru "Kamienica", bo rządzący walczą jedynie o swoje stołki!!! |
Gość |
#7632015-09-30 08:19Od samego początku kibicowalam Panu Emilianowi Kamińskiemu, a potem podziwiałam nowe pomysly i rozwój Kamienicy.To miejsce stało się miejscem spotkań kulturalnych wielu z nas,którzy czekamy na kolejne premiery .Jesteśmy prawie rodzina |
Gość |
#7642015-09-30 08:20Jak mamy budować społeczeństwo polskie, jeśli pozwalamy na taką grandę, cwaniactwo i materializm? Jak mamy wychowywać dzieci w obliczu zakłamania, niszczenia rzeczy wartościowych? Jak dzieciom przekazać wyższe wartości, jak widzą, że można w jednej chwili zniszczyć czyjąś wieloletnią pracę, "budowlę", która kosztuje wiele zdrowia i ciężkiej pracy? Jak wytłumaczyć, że miejsce, które jest karmą dla ducha, oczu i uszu zostanie "zeżarte" przez potwora? Jak wytłumaczyć, że zło zwycięża dobro? - takich bajek nie znam... i nie chcę znać i nie chcę, żeby takie bajki się zmaterializowały... STOP DLA ZNISZCZENIA TEATRU KAMIENICA!!! |
Gość |
#7662015-09-30 08:27Naród i Polska to my, jeśli nie będziemy dbać o siebie to nikt o nas nie zadba. |
Gość |
#7692015-09-30 09:19Ponieważ to co robi Pan Kamiński z całą ekipą jest wspaniałą działalnością i takim ludziom należ się najwyższy szacunek i każda pomoc |
Gość |
#7712015-09-30 09:28Nie wyobrażam sobie, aby w tak brutalny sposób była niszczona kultura. Doprawdy miasto stołeczne powinno przeciwdziałac takim praktykom a także występować o zmianę prawa. Nie rozumiem, jak to możliwe w cywilizowanym kraju, za jaki chcemy uchodzić. |
Gość |
#7722015-09-30 09:40Wzbudza gniew gdy zestawiam wartość i los teatru z wartością i niejasnym a podejrzanym przebiegiem decydowania i decyzji ludzi żyjących dostatnio ze środków (podatków) pochodzących od widzów teatru. |
Gość |
#7732015-09-30 09:42Będąc pracownikiem samorządu warszawskiego stykam się dość często z ludźmi, dla których jedyną miarą wartości człowieka jest jego stan posiadania. Ludzie ci dla pomnażania swojego dobytku przedstawiają się często jako prawdomówni i uczciwi. Głośno oburzają się na samą myśl, że mogliby błędnie cokolwiek robić lub mówić. Wszystko to, co robią i mówią, jest jedynie słuszne i prawdziwe. Potrafią z bardzo dużym nakładem energii i pomysłowości wyłudzać nawet drobne dobra socjalne, przysługujące najbardziej ubogim rodzinom czy samotnym matkom z dziećmi. Dla wielu moich koleżanek i kolegów z pracy, a także dla wielu znajomych jest to postawa co najmniej żenująca, jeśli nie obrzydliwa. Podobnie myślę o ludziach, którzy dla osiągnięcia często niezasłużonych korzyści imają się różnych sposobów - z oszustwem i fałszerstwem na czele - doprowadzają do niszczenia miejsc kultury, sztuki, czy nawet kultowych niedrogich kafejek. Tak na marginesie: zgadzam się z opinią, że promowanie postaw patriotycznych i kultury naturalnego rozwoju człowieka (małżeństwo kobiety i mężczyzny, rodzina, dzieci - Bóg, Honor i Ojczyzna - jest solą w oku całemu lobby genderowemu i niemiłościwie nam panującemu establishmentowi. Kroplą, która przelała ich falę goryczy, była otwarta postawa Pana Emiliana w czasie wyborów prezydenckich. Stąd też wnoszę, że temu quasi właścicielowi w jego oszustwach pomagają za 30 srebrników zdemoralizowani, niestety również zdeterminowani, funkcjonariusze różnych szczebli jeszcze panujących władz A poza wszystkim jestem od bardzo dawna gorącym fanem Państwa Justyny i Emiliana. Tuszę, że nagłośnienie tego oszustwa będzie przeszkodą w zniszczeniu wspaniałego dorobku Teatru Kamienica. Życząc wiele radości i zadowolenia oraz wielu zasłużonych laurów za Państwa misję Z głębokim szacunkiem i poważaniem Krzysztof Bożym Sulejówek, dnia 30 września 2015 r. |
Gość |
#7742015-09-30 10:16Uważam, że Teatr Kamienica jest świetny i byłoby dużą stratą dla kultury polskiej jego likwidacja. Nie tylko prawnym ale i moralnym obowiązkiem państwa jest obrona teatru z tej racji, że nie zadbano w porę o właściwe prawo a luki prawne umożliwiają działania wszelkiej maści cwaniakom. Mam nadzieję, że jednak nie dojdzie do najgorszego i stosowne władze obronią Teatr przed zakusami bezczelnych cwaniaków, którzy chca zagarnoć owoce ciężkiej pracy wielu uczciwych ludzi. życzę Pańswu Emilianowi i Justynie zwycięstwa w tej walce z cynizmem ludzkim. Pozdrawiam i trzymam kciuki za zwycięstwo nad pazernością i głupotą. |
Gość |
#7752015-09-30 10:21Bo nie wolno niszczyć czegoś, co ma ogromną wartość, co jest polskie, co dba o dziedzictwo kulturowe, co jest stworzone z pasji i miłości do sztuki. Protestuję przeciwko zachłanności, pazerności, brudnym geschaeftom załatwianym pokątnie, które wcale nie powoli, stają się normą w naszym kraju. To, czego jesteśmy świadkami jest odrażające I BARDZO SZKODLIWE. Dlatego PROTESTUJĘ. Nie niszczcie Teatru Kamienica. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
List do Prezydenta Władimira Putina
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
81884 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1028 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
476 Utworzone: 2024-11-12
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1339 Utworzone: 2024-10-21
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3906 Utworzone: 2024-09-23
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
45 Utworzone: 2024-11-14
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
967 Utworzone: 2024-10-29
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
185 Utworzone: 2024-11-09
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4255 Utworzone: 2024-10-24
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
920 Utworzone: 2024-11-10
no to the death penalty
264 Utworzone: 2024-11-08
Pan Robert Makłowicz nowym głosem Snafa!
6757 Utworzone: 2023-08-12
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1443 Utworzone: 2024-11-02
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1253 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
621 Utworzone: 2024-11-07
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
386 Utworzone: 2024-11-06
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
287 Utworzone: 2024-11-06
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
647 Utworzone: 2024-11-07
APEL O PRZEDŁUŻENIE KONTRAKTU NA STANOWSIKU KIEROWNIKA ODDZIAŁU CHORÓB PŁUC Z PODODDZIAŁEM ONKOLOGICZNYM W KSS IM. ŚW. JANA PAWŁA II DLA PANI DR N. MED. ANNY PROKOP-STASZECKIEJ
609 Utworzone: 2024-10-28
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17017 Utworzone: 2023-10-23