Tak dla Krematorium Białystok

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Tak dla Krematorium Białystok

Gość

2015-11-05 20:13

tak dla krematorium białystok
Brylant

#2 Re: a gdzie te obiecane brylanty?

2015-11-06 07:12

#1: -  

Pani Wierzbicko założycielko tego Facebooka a  może Państwo brylanty będziecie tam robić? 

os. Skorupy

#3 Re:

2015-11-06 18:49

#1: -  

NIE! dla krematorium na Ciołkowskiego!

Gość

2015-11-08 15:11

poniewaz jest to dzielnica przemyslowa

Gość

2015-11-08 18:49

Uważam, że ta metoda pochówku jest bardziej higieniczna niż tradycyjna i zajmuje mniej miejsca.
Brylant

#6 Rozumiecie to?

2015-11-10 08:40

Budynek przy Ul. Ciołkowskiego 163 powstał na kłamstwie a to co jest zbudowane na kłamstwie jest zawsze nie trwałe i nie przetrwa.
Rozumiecie to?

Aktualnie "Krematorium Białystok" szuka "poparcia społecznego" - studentki politechniki ganiają za podpisami na listach poparcia dla otwarcia tej inwestycji. Ponieważ robią to młode osoby mające małe pojęcie ( lub wcale) o szkodliwości to może zachodzić podejrzenie że robią to
odpłatnie. Jest to kolejne nie etyczne żeby nie powie...dzieć chamskie zachowanie. Niebawem poinformujemy media w jaki sposób inwestorzy chcą zrealizować swój sen o potędze.
Ps. Przy okazji Dziękujemy dziewczynom z kryminalistyki.

Krematorium Białystok

#7 Re: Rozumiecie to?

2015-11-10 12:36

#6: Brylant - Rozumiecie to? 

Szanowna Pani lub Szanowny Panie,

Z przykrościa stwierdzamy, że Pana/Pani komentarz przekroczył granicze nie tylko dobrego smaku ale też prawa. Pewnie dlatego nie podaje Pan/Pani swoich danych osobowych w obawie przed konsekwencjami prawnymi. Informuje Pana/Panią, że po adresie IP łatwo jest sprawdzić kto oskarża inne osoby i przypisuje im działania któych nie dokonują.

Osoby zbierające podpisy, są naszymi sympatykami, znajmymi i osoboami, któe po prostu uważają że miasto Białystok łamie prawo blokując dalsze funkcjonowanie krematorium. Robią to charytatywnie.

Zespół Krematorium Białystok

Braylant

#8 Re: Re: Rozumiecie to?

2015-11-10 12:55

#7: Krematorium Białystok - Re: Rozumiecie to? 

Szanowny Zespole Krematorium,

uprzejmie proszę o uważniejsze odczytanie wypowiedzi.

Cytuję za autorem:" może zachodzić podejrzenie" a według prawa polskiego to nie jest oskarżenie to jest tylko podejrzenie.

Jeżeli kogoś uraziłem to zapraszam do bezpośredniego kontaku ze mną na prive.

Tak na marginesie powiem iż kilka razy spotkaliśmy się z Panią Wierzbicką i zapewniała nas że żadnego Krematorium w tym miejscu nie będzie. Wprost przeciwnie zapraszała do odwiedzin bo planowane są promocję "na brylanty". Pan Bartłomiej G. też był przy tych rozmowach obecny.

Ps. Widzimy równoczośnie iż nie działają Państwo w pełni z czystych pobudek usuwająć "niewygone"emaile

i blokując niewygodnych rozmówców. Pozdrawiam mimo wszystko. Jednocześnie zapraszamy dzisiaj na Białostocki

Marsz Niepodległości godz. 17 Pomnik Marszałka Piłsudskiego. Do Zobaczenia.

WIARA, SIŁA, MĘSTWO to NASZE ZWYCIĘSTWO.

https://www.youtube.com/watch?v=jbjbfUlX2Vc

Zwolennik

#9 Re: Re: a gdzie te obiecane brylanty?

2015-11-10 15:51

#2: Brylant - Re: a gdzie te obiecane brylanty? 

Podobno są już kremacje , jest popiół - będą rodowe diamenty. No i super.

Gość

2015-11-11 18:45

nie stać mnie na tradycyjny pochówek, co dalej.... dlaczego nie mam mieć wyboru, nawet w sytuacji gdy będzie mnie na to stać.... nie chcę gnić w ziemi   :)
Miejsce: POLSKA

2015-11-11 19:04

Posłuchajcie,

Żaden z nas nigdy nie był i nigdy nie będzie najmądrzejszy.

Ale mamy swój kredyt do spłacenie.

Miejsce? POLSKA to jest nasze godło.

To jest nasze miejsce.

Kochana Polsko, dzięki za mądrość, chodź idę pod prąd

Przeciw ludziom którzy zaufali „piniondzom”

Poczujcie prawdę, która osiada na powiekach

To jest o miłości, której nie zmierzysz w monetach.

Reklamodawco Krematorium Białystok

Twoje miejsce Ciołkowskiego 163, system? samowolka

Cel to forsa, w tym tkwi Twój sekret.

Ps. Każdy z nas ma szansę żeby nie stać się Judaszem. Miejsce: POLSKA.

Gość

2015-11-12 12:50

Bo to wstyd, że w takim dużym mieście, jak Białystok, do tej pory nie ma spalarni zwłok. Jest bardzo potrzebna!
Ewa Ł.

#13 Re: Re: Rozumiecie to?

2015-11-12 14:45

#7: Krematorium Białystok - Re: Rozumiecie to? 

Popieram "Zespół Krematorium Białystok" , poza tym, jeśli chodzi o szkodliwość dla środowiska, też przeciwnicy bazują na ludzkiej niewiedzy tudzież nieznajomości przepisów. Uważam, co natura dała, będzie w stanie przyjąć. Paliło się zwłoki już w dawnych czasach i zdrowo ludzie żyli, bez zanieczyszczonych wód gruntowych oraz gleby. Czy zdrowsze jest spalanie w domowych warunkach śmieci, plastikowych opakowań, starego obuwia i innych odpadów wymagających segregacji ??? Niech każdy zada sobie takie pytanie, a odpowiedź znajdzie się sama. 

Nie da się przeskoczyć przepisów prawnych, koordynujących funkcjonowanie takiej spalarni. Działalność taka obwarowana jest silnymi restrykcjami ochrony środowiska i bez stosownych filtrów oraz katalizatorów nie będzie dopuszczona do działania. Każdy człowiek ma prawo do wygłaszania swego zdania , ale uważam, że tylko w momencie, kiedy jest całkowicie uświadomiony o wszystkich "za" i "przeciw", tak, by w pełnej świadomości mógł podjąć właściwą dla sprawy ocenę.

Gość

2015-11-12 14:53

Jest to najlepsza lokalizacja dla tego typu usług.Jestem na tak. Dlaczego Białystok musi być zawsze zaściankowy????
jestem przeciw paleniu zwłok

2015-11-13 20:44

Praca dla bezrobotnych z Białegostoku w sonder kommando...

Dorota K.

#16 Re: Re: Re: Rozumiecie to?

2015-11-13 22:17

#13: Ewa Ł. - Re: Re: Rozumiecie to? 

Jeżeli jesteś "za", to postaw dom tuż za płotem krematorium i codziennie pijąc kawkę oglądaj jak ekologicznie są kremowane ciała. Ja mieszkam nie daleko i nie wyobrażam by to krematorium istniało!Zdecydowanie jestem na NIE!

Gość

#17 Re: Rozumiecie to?

2015-11-14 08:32

to pisoski prostak ja oni wszyscy................

gość

#18 Otwarcie Krematorium

2015-11-14 11:08

Proponuję aby inwestor uroczyście dał się spalić jako nr 00,1-w dniu otwarcia tej wspaniałej inwestycji!

Dziecko

#19 Tak Dziecko

2015-11-14 12:26

Już widzę ten jasny dymek i czuję ten słodkawy zapaszek, unoszące się z komina spalarni ludzkich ciał na Ciołkowskiego.

Czy to jest ten Wschodzący Białystok na terenie Zielonych Płuc Polski ?  Tak dziecko.

Inwestor

#20 Propozycje innych lokalizacji Krematorów w Białymstoku

2015-11-14 12:28

Oto propozycje lokalizacji budowy NOWYCH spopielarni zwłok w Białymstoku : 1) Pałac Branickich-otoczony pięknym ogrodem, 2)park przy ul.Marjańskiego - w pobliżu Opera i Filharmonia Podlaska - wspaniały " klimat i oprawa "ceremonii kremowania,3 ) plac przy ratuszu - Starówka i centrum miasta - zawsze dużo mieszkańców spacerujących i wypoczywających po pracy. 4)Planty - piękny park idealnie nadaje się jako otoczenie dla tego typu obiektu "usługowego" Dlaczego ograniczać się tylko do mieszkańców jednej dzielnicy na Ciołkowskiego? Niech to będzie inwestycja dla całego miasta.

Gość

2015-11-15 08:41

Uważam, że kremacja ciała jest zgodna z naszą wielowiekową tradycją przed Chrystusem. Wolę być spalona niż zjedzona przez robale. Ponadto jest to dzielnica przemysłowa i protestujący osiedlając się w tym miejscu nie mogą się zasłaniać pomrocznością jasną lub ciemną. Nie będzie piec krematoryjny działał na zasadzie pieca z obozu koncentracyjnego, a bodajże ta wizja wyjątkowo utkwiła tamtym mieszkańcom w głowie. Jesteśmy bez mała sto lat później. Niedługo każą się wynieść stamtąd innym zakładom, bo też staną się dla nich uciążliwe. Tacy ludzie ...

Ten wpis został usunięty przez autora petycji (Pokaż szczegóły)

2015-11-15 18:41

Jadwiga

#23 Re: Rozumiecie to?

2015-11-15 19:12

Prawdą jest że taki obiekt dla Białegostoku to prawdziwy brylant architektoniczny, to jedno , a drugie to świetna sprawa dla mieszkańców , ponieważ nie będzie opłaty za dowóz do Wyszkowa .Piszę ten komentarz bo nie dawno korzystałam z kremacji , takie życzenie było mojej mamy . Wiem że i z dochowaniem zmarłego  w trumnie w naszym grobie rodzinym nie było szans , dlatego kremacja jest dobrym rozwiązaniem. Chwała inwestorowi który podjął się tego wyzwania i otworzył właśnie w naszym mieście . JESTEM ŁĄCZNIE Z MOJĄ RODZINĄ I  ZNAJOMYMI  ZA. 

Zbigniew

#24 Re: Propozycje innych lokalizacji Krematorów w Białymstoku

2015-11-15 19:23

#20: Inwestor - Propozycje innych lokalizacji Krematorów w Białymstoku 

Droga mieszkanko / mieszkańcu gratuluję "pomysłu , polotu ,inwencji i dobrego smaku" Popieram z całego serca  krematorium na Ciołkowskiego . 

Islamista

#25 Re: Re: Rozumiecie to?

2015-11-15 19:28

#23: Jadwiga - Re: Rozumiecie to? 

Szanowna Pani Jadwigo jest już otwarte Krematorium w Suwałkach,

bedzie w Karakulach i WYSTARCZY na Podlasiu. Żadnego Krematorium na Ciołkowskiego nie bedzie. Rozumiecie to?