Nie dla finansowej dyskryminacji uczniów edukacji domowej
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Nie dla finansowej dyskryminacji uczniów edukacji domowej
![]() Anonymous |
#26 Re: edukacja domowa2016-01-05 17:16Witam Panią, czy mogłabym prosić o skontaktowanie się ze mną mejlowo?
Pozdrawiam EwaJUrkiewicz edudom@interia.pl |
Gość |
#272016-01-06 18:31Moje dziecko pracuje w systemie nauczania domowego. Polecam ten sposób kształcenia dla każdego dziecka. |
Gość |
#282016-01-06 18:34podpisalam te petycje gdyz edukacja,szczegolnie ta proponowana przez BUKOWY DOM jest unikatowa i powinna byc wspierana przez Rzad i Organy Oswiatowe. Dzieci/ Mlodziez to fundament Kraju i Globalnej Przyszlosci .Mysle,ze w tym sposobie Domowej Edukacji lezy sekret rozwoju talentow we wszystkich dzieciach. Tymczasowo przebywam w UK gdzie Domowa Edukacja jest BARDZO INTENSYWNIE wspomagana i systematycznie dofinansowywana! JSM! Malgorzata Marshall (y) (yn) |
Gość |
#292016-01-09 09:24Byłam dzieckiem które bardzo źle znosiło naukę w szkole systemowej, pomimo dobrych wyników nauce. Teraz sama mam córeczkę której jeszcze nie obejmuje obowiązek szkolny, ale chciałabym mieć w przyszłości jakąś alternatywę dla klasycznego sposobu nauczania. Przez zabieranie dotacji niestety tą szansę mi się odbiera. Wiem jedno, że jeśli moja córka będzie tak samo źle się czuła w klasycznej szkole jak ja to na pewno znajdę dla niej inną formę nauczania niezależnie od sytuacji... |
Gość |
#312016-01-10 17:18Uważam, że rozporządzenie z 22 grudnia 2015 r. w sprawie sposobu podziału części oświatowej subwencji dla uczących się poza szkoła, jawnie narusza artykuł 70 konstytucji w punktach 1-4 i prawa moich dzieci do równego dostępu do nauki. Powszechna subwencja powinna być jednolita pomimo różnego sposobu jej wykorzystania. Rozporządzenie wyżej wspomniane jest kolejny bublem prawnym gwałcącym podstawowe zasady potwierdzone konstytucją. Wzywam do uchylenia powyższego rozporządzenia. |
Gość |
#322016-01-10 23:32Chcę mieć wpływ na wychowanie moich dzieci,chcę nauczyć je samodzielnego myślenia i twórczej pracy,chcę by moje dzieci dobrze wykorzystały czas na zabawę i naukę. |
Gość |
#332016-01-12 21:54Jestem swiadoma ile dobrego przynosi dzieciom edukacja domowa. Widze jak funcjonuje system nie tylko edukacyjny (indoktrynacyjny), jakie ksztaltuje On spoleczenstwo i marzy Mi sie lepszy Swiat ze szczesliwymi , radosnymi, wolnymi ludzmi. |
|
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
NIE dla wyburzenia "Pałacyku pod Pszczółką" w Limanowej
Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
NIE farmom fotowoltaicznym w okolicy Źródeł Łyny #RatujmyŁynę
Apel o kontynuację budowy CPK
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie
3566 Utworzone: 2024-04-17
Petycja w sprawie zapewnienia rodzicom dzieci hospitalizowanych w oddziałach intensywnej terapii całodobowego towarzyszenia rodzica.
57649 Utworzone: 2025-02-13
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa Aleksandra Miszalskiego w sprawie infrastruktury drogowej na Klinach
651 Utworzone: 2025-04-02
PETYCJA W SPRAWIE DOSTĘPU DO POMP INSULINOWYCH DLA CHORYCH NA CUKRZYCĘ PO UKOŃCZENIU 26 ROKU ŻYCIA
17992 Utworzone: 2025-03-17
Petycja do WOŚP celem zakupu nowego sprzętu do jedynych takich operacji w Polsce
1878 Utworzone: 2025-03-28
Petycja o odwołanie Pawła Grzesiowskiego ze stanowiska Głównego Inspektora Sanitarnego
34199 Utworzone: 2024-06-26
STOP dla lokalizacji kamieniołomu Jurczyce w Krainie Wygasłych Wulkanów
1777 Utworzone: 2025-03-18
Petycja w sprawie: Przywrócenia porannego kursu autobusu linii „Z” o godz. 6.45 z Żukowa do Gdyni oraz istotne zwiększenie ilości kursów linii "Z".
259 Utworzone: 2025-04-01
Petycja do Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej Andrzeja Dudy o weto dla Ustawy zmieniającej ustawę z 13 lipca 2023r. o zmianie ustawy o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami
4211 Utworzone: 2025-03-25
Sprzeciw wobec projektu utworzenia Centrum Integracji Cudzoziemców w Toruniu.
1745 Utworzone: 2025-03-04
Petycja do Ministerstwa Klimatu i Środowiska o zmianę zapisu w nowym programie Czyste Powietrze
58 Utworzone: 2025-04-03
Petycja o przedłużenie umowy najmu dla baru "Eskulap" / Petition for the Lease Extension of the "Eskulap" Bar
404 Utworzone: 2025-03-28
STOP BIOGAZOWNI W PACÓŁTOWIE POD NOWYM MIASTEM LUBAWSKIM.
409 Utworzone: 2025-03-28
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
22478 Utworzone: 2025-01-05
Równy dostęp do leczenia niepłodności i zabezpieczania płodności dla wszystkich kobiet!
614 Utworzone: 2024-12-17
PETYCJA PRZECIWKO BUDOWIE SPALARNI ODPADÓW (modernizacji ciepłowni na ul. Pontonierów w spalarnię odpadów komunalnych) W DZIELNICY REMBERTÓW M.ST. WARSZAWY
527 Utworzone: 2025-03-25
Petycja w sprawie interwencji Uniwersytetu Szczecińskiego wobec rozpowszechniania przez prof. Wojciecha Krysztofiaka dezinformacji i stygmatyzujących treści na temat autyzmu
265 Utworzone: 2025-03-29
Petycja dotycząca zmiany charakteru Parku w Reptach Śląskich
1083 Utworzone: 2025-03-15
Apel do OIL Warszawa o wycofanie zmian w rekrutacji na staż podyplomowy w październiku 2025
113 Utworzone: 2025-03-31
Petycja STOP budowie elektrowni fotowoltaicznej o mocy ok. 30 MW wraz infrastrukturą towarzyszącą, obręb Annowo, gmina Czerwonak, województwo wielkopolskie
298 Utworzone: 2025-03-26