Pan Prezydent Andrzej Duda - Leki po przeszczepach

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Pan Prezydent Andrzej Duda - Leki po przeszczepach

Gość

2016-01-31 14:48

Leki po przeszczepie leki te są dostosowywane indywidualnie do każdego pacjenta i żadne zamienniki a tym bardziej nie sprawdzone nie mogą być stosowane. To nie tabletka od bólu głowy. Leki te muszą być stosowane na co dzień i kilka razy dziennie . Żeby je zmienić każdy po przeszczepie musi bynajmniej około 20 dni być pod obserwacją w klinice i nie ma pewności że lek zostanie zaakceptowany i po kilku tygodniach nie będzie odrzutu przeszczepionego organu

Gość

2016-02-21 22:33

Szanowny Panie Prezydencie . Błagam Pana 

Mam rentę socjalną 643 zł nie stać mnie na leki z nowej cenie . Jestem po przeszczepie 3 miesiące . Skończyły  mi się zapasy Prografu i VALCYTE 

Nie prawdą jest ,że lek ten można zastąpić innym.

Wg wybitnych specjalistów nie można tego stwierdzić bez wielu badań i testów i to na każdym pacjencie osobno, aby ustalić jaką dawkę potrzebuje i jak reaguje jego organizm.

Co mam zrobić dalej jeśli zostało mi kilka opakowań.?? Proszę o pomoc. Nie chce stracić przeszczepu . Błagam Pana 

Iwonaa

2016-03-07 20:13

To skandal, by decyzja jednego ministra miała zdecydować o życiu tylu ludzi i zaprzepaściła walkę o życie pacjentów, rodzin, dawców i cieżką pracę światowej sławy specjalistów, zwłaszcza lekarzy transplantologów. Dlaczego znów pieniądze i władza mają decydować o życiu tylu ludzi?