Petycja w obronie polskiej szkoły
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja w obronie polskiej szkoły
Gość |
#13772016-10-25 08:38Chaos w oświacie! Reforma" na kolanie " nie przyniesie niczego dobrego. Brak konsrtuktywnych rozwiazań. |
Gość |
#13782016-10-25 08:47Wyrazam sprzeciw przeciwko niszczeniu dorobku szkolnictwa ostatnich lat. Przeciwko likwidacji gimnazjów i wprowadzaniu chaosu do szkolnictwa. |
Gość |
#13812016-10-25 10:10To co chce zrobić Pani minister to jest eksperymentowanie na naszych dzieciach, to nieprzemyślana i wyborcza obietnica, niczym mądrym nie pokryta, jest wiele plusów gimnazjów, po co niszczyć to co było wypracowywane przez lata i sprawdzone. Czy dzieci przez to się zmienią rozwojowo, czy budynek lub inna nazwa zniweluje problemy wychowawcze i trudności tego "głupiego wieku"????????? |
Gość |
#13832016-10-25 18:39Wiedza na temat budowy pantofelka jest w dzisiejszych czasach zupełnie bezużyteczna, przydałaby się konkretna reforma podstawy programowej, sposobu nauczania (wciąż jesteśmy daleko w tyle, a uczniów nie traktuje się po partnersku -duży błąd!) Nie chcę kolejnej zmiany, która wygeneruje potężne koszty, pseudo-nowe podręczniki, pseudo-szkolenia itp. Nie byłam za poprzednią zmianą i nie jestem za tą - znaczenie ma jedynie to co wkładamy dzieciom do głowy i metody nauczania. Na tym powinniśmy się skupić. Reszta to czysty biznes... |
Gość |
#13852016-10-26 06:39Ponieważ w całości neguję zapowiedź "dobrej zmiany" w polskiej edukacji |
Gość |
#13882016-10-26 13:32Mam dość pomysłów tego rządu na niszczenie gimnazjów gdy badania europejskie pokazały, że nasz system edukacji się sprawdził i uczniowie mają świetne wyniki .Dodatkowo brak jest podstawy programowej i nauczyciele i rodzice wraz z uczniami protestują przeciwko temu pomysłowe a rząd chce wprowadzić to siłą.To nie dopuszczalne |
Gość |
#13892016-10-26 13:51Dla dobra edukacji, mlodziezy, dzieci, nauczycieli, rodzicow i dobrego rozsadku oraz spojrzenia na jakosc i przyszlosc tej edukacji |
Gość |
#13902016-10-26 14:25Dla polskiej edukacji, dzieci, mlodziezy, rodzicow,przyszlosci szkoly nauczycieli wiedzy itp. Stabilnosci, rzetelnosci i uczciwosci. |
Gość |
#13912016-10-26 14:48Mam trójkę wnuczków które w tym roku poszły do gimnazjum..Do tej chodziły do szkoły podstawowej na wsi.Mimo że to była bardzo dobra szkoła to teraz widać jak dużo daje im zmiana szkoły. |
Gość |
#13922016-10-26 16:35Zmiany proponowane przez p. Zalewską nie rozwiążą żadnego z problemów polskiej szkoły, a stworzą mnóstwo nowych. Nastolatki nadal będą sprawiały problemy, bo tak jest w tym wieku - ale odsunie się od nich nauczycieli, którzy przez 15 lat wyspecjalizowali się w "obsłudze" tej grupy i których praca zaczęła przynosić efekty potwierdzone badaniami. Przygotowanie infrastruktury szkolnej do takiej zmiany w ciągu jednego roku jest technicznie i organizacyjnie niewykonalne,a odpowiedzialność za to rząd lekką ręką zrzuca na władze lokalne. Przecież budynki szkół podstawowych zostały przystosowane do obecnego systemu; w wielu, zwłaszcza na wsi, uruchomiono oddziały przedszkolne - tam nie ma gdzie pomieścić 7 i 8 klasy, a na uruchamianie lokalnych 4-klasówek p. Minister nie zezwala. Działalność jednej szkoły w dwóch, zwłaszcza oddalonych od siebie budynkach (dotychczasowej SP i dotychczasowego gimnazjum) to jakiś absurd organizacyjny (gdzie będzie pedagog? higienistka? biblioteka? Jak nauczyciele będą przemieszczać się miedzy jedną a drugą szkoła?). Naiwnością jest wyobrażać sobie, że obecni uczniowie szkół podstawowych po prostu zostaną tam, gdzie są, przechodząc do 7. klasy - w wielu miejscach tak się nie da. Biblioteki szkół podstawowych, obdarzone księgozbiorami likwidowanych gimnazjów, będą musiały się zreorganizować, znaleźć miejsce na półkach i połączyć katalogi - to jest ogromna praca, na którą nie ma czasu ani funduszy; skutecznie zdezorganizuje to ich pracę na kilka lat (większość bibliotek szkolnych wciąż nie jest skomputeryzowana, a nawet tam gdzie są, funkcjonują różne, niekompatybilne programy). Notowany od kilku lat spadek czytelnictwa może być skutkiem zlekceważenia tego problemu przy poprzedniej reformie. |
Gość |
#13932016-10-26 19:53Ponieważ obawiam się o edukację mojej córki, która poszła do szkoły jako 6-cio latek i wówczas wiedziałam jakie są etapy edukacji. Gimnazja są przygotowane aby być kolejną częścią edukacji, a agresja będzie również w szkolach 8 letnich - tak zawsze bylo , nikt nie pamięta "fali dla kotów " w szkołach średnich? Pozatym ni3 podoba mi się wprowadzanie zmian w takim tempie i chaosie. |
Gość |
#13942016-10-27 05:48Uważam ze jesli robic reformę to przemyślana i taka o ktorej wiecej wiadomo. Były zapowiedzi o konsultacjach społecznych i jakos o tym nie słyszałam. Jestem mama 2 dzieci za kilka mc kolejny rok szkolny pełen niewiadomych. |
Gość |
#13952016-10-27 07:16System edukacji należy zawsze ulepszać, ale to co forsuje siłą minister Zalewska, bez słuchania specjalistów, naukowców i autorytetów, a nawet wbrew swoim własnym słowom sprzed rządów pis, jest powrotem do przeszłości i szkodliwym burzeniem dobrych rozwiązań, które udało się wypracować, jest po prostu głupie. Jestem wściekła! |
Gość |
#13962016-10-27 11:11Mam wnuczki, które są bardzo zadowolone z Gimnazjum, ich rodzice również. Jestem nauczycielką na emeryturze- i jestem zwolenniczką edukacji o 6 lat a przeciwniczką chaosu jaki się szykuje dzięki brzydko uśmiechającej się p. minister |
Gość |
#13972016-10-27 11:48Uważam, że reforma w takiej postaci utrudni życie naszym dzieciom, uniemożliwi dostęp do szkół średnich, utrudni dostęp do wyższych uczelni, zaniży poziom nauczania, bo lepiej będą przygotowane do nauki w szkole średniej dzieci które ukończyły gimnazja, których uczą specjaliści i pedagodzy sprawdzeni w pracy z dziećmi w tym wieku. Rozproszenie nauczycieli gimnazjów po wielu szkołach podstawowych będzie bardzo złą decyzją. Polska szkoła pozbędzie się wielu dobrych fachowców, bo tacy głównie decydują się na prace gimnazjach. |
Gość |
#13982016-10-27 15:55Ponieważ nie zgadzam się na zmiany w systemie edukacji. Likwidacja gimnazjów cofa nas do epoki jaskiniowców i jest przeprowadzana bez konsultacji społecznych! |
Gość |
#13992016-10-27 18:00Nie zgadzam się na szybkie, nieprzemyślane pseudo reformy. Matka ucznia klasy szóstej. |
Gość |
#14002016-10-27 19:45Byłam przeciwna reformie wprowadzającej gimnazja, ale teraz, kiedy ten system wreszcie zaczął działać i przynosi efekty, nagłe odwracanie wszystkiego będzie tylko zamieszaniem i rewolucją. Znowu będziemy przez lata dostosowywać programy i system, a cierpieć będą uczniowie. Pamiętajmy, że lepsze jest wrogiem dobrego. |
|
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
81386 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1022 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
472 Utworzone: 2024-11-12
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1336 Utworzone: 2024-10-21
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3904 Utworzone: 2024-09-23
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
45 Utworzone: 2024-11-14
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
967 Utworzone: 2024-10-29
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
920 Utworzone: 2024-11-10
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
184 Utworzone: 2024-11-09
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4255 Utworzone: 2024-10-24
Pan Robert Makłowicz nowym głosem Snafa!
6757 Utworzone: 2023-08-12
no to the death penalty
263 Utworzone: 2024-11-08
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1443 Utworzone: 2024-11-02
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1251 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
620 Utworzone: 2024-11-07
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
386 Utworzone: 2024-11-06
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
285 Utworzone: 2024-11-06
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
646 Utworzone: 2024-11-07
Apel o rewitalizację kompleksu Pomnika Czynu Powstańczego na Górze św. Anny
118 Utworzone: 2024-11-12
APEL O PRZEDŁUŻENIE KONTRAKTU NA STANOWSIKU KIEROWNIKA ODDZIAŁU CHORÓB PŁUC Z PODODDZIAŁEM ONKOLOGICZNYM W KSS IM. ŚW. JANA PAWŁA II DLA PANI DR N. MED. ANNY PROKOP-STASZECKIEJ
609 Utworzone: 2024-10-28