Budowa Cmentarza dla Zwierząt na terenie Krakowa
Quoted post
Mały_Polak |
#4 pfff2014-11-03 14:24Zdecydowanie lepiej zrobić cmentarz dla psów i kanarków , jak ufundować np ubrania i remont dla domu dziecka , lub jakiejś szkoły .Myślę że nasze zwierzaki napewno sa ważniejsze i lepiej wydać pieniadze miasta na nie jak na inne żeczy ..... paranoja |
Odpowiedzi
paveleczek |
#5 Re: pfff2014-11-03 14:27:42Faktycznie mały z ciebie Polak. |
T |
#10 Re: pfff2014-11-03 14:50:12Paranoją jest taki Polak, który nie zna podstaw ortografii.. Każdy ma prawo wspierać takie inicjatywy, jakie chce i na których mu zależy. Chcę mieć możliwość pochowania swojego pupila, bo dla mnie to pełnorawny członek rodziny. |
jama |
#17 Re: pfff2014-11-03 17:35:40Weź polaczku słownik ortograficzny i puknij się w łeb.... |
Kindziorek |
#21 Re: pfff2014-11-03 18:51:59Wiesz, ja jestem jak najbardziej za tym, żeby wybudować cmentarz dla zwierząt. I to z kilku powodów. Po pierwsze, miło jest pójść na grób swojego pupilka i powspominać chwile, w krórych był z nami. Po drugie lepiej, żeby był cmentarz ze względów higienicznych. Bo do tej pory albo wyrzucają zwierzęta do koszy, lub chowają w parkach itp. Nigdy nie wiadomo, kto i kiedy to odkopie. Sama pomagam z moją Mamą bezdomnym i rodzinom wielodzietnym i Dzieciakom. kilka razy w roku kupujemy rzeczy dla biedniejszych. I nie zastanawiamy się przy tym, że my same przez pare dni możemy mieć puściejszą lodówkę. Nie chodzi tu o chwalenie się. Chciałam pokazać, że można pomagać kazdemu. Wystarczą tylko chęci :) Więc nie ma przeszkody do tego, żeby wybudować cmentarz dla zwierząt - bo to jest BARDZO DOBRY POMYSŁ i pomoże nie jednemu człowiekowi w rozstaniu ze swoim PRZYJACIELEM.
|
Yennefer45 |
#27 Re: pfff2014-11-04 05:55:56To ufunduj ! Czemu nie fundujesz ??? Ja grosza nie dam już nigdy na żadne bachory , choć śmiało miałabym z czego . A wiesz czemu ? Przez takich idiotów jak ty . Za często słyszę tego typu pierdoły , pod adresem Zwierząt - największej miłości mojego życia . Funduj ! Dawaj ! Finansuj ! Swoim rządź ( jeśli w ogóle masz czym , rzecz jasna ) , nie cudzym ! . Od moich - oj .... nieeemałych - pieniędzy natomiast won ! Wara ! Nic nie dam . Ani grosza . I ty jesteś właśnie tą kroplą , która przepełniła czarę . |
Kaaa |
#48 Re: pfff2014-11-21 20:41:45No cóż...jak najbardziej trafny login bo mały z Ciebie Polaczek i na dodatek pieniaczek. I jeszcze marnej jakości bo masz problem z ortografia i zrozumieniem słowa pisanego /po polsku !/ W petycji nie ma słowa o fundowaniu,wydawaniu publicznych pieniedzy ale o udostepnienie miejsca w Krakowie gdzie mozna by z godnościa pochować swojego pupila .Na terenie miasta i wokól niego jest mase miejsc będących nieuzytkami i nieatrakcyjnych dla infrastruktury miasta i własnie udostepnienie takiego miejsca by móc tam pochować zwierzaczka legalnie i zgodnie z prawem.Utworzenie cmentarza dkla zwierzaków jeszcze stworzy dodatkowe miejsca pracy dla ludzi bo ktoś musi nim zarządzać , pomagać w pochówku który jak znam życie bedzie z pewnościa cos kosztował.
|
Gość |
#54 Re: pfff2014-11-25 18:57:03Twój pan prezydent ufundował za 8 milionów boisko do RUGBY "narodowe centrum RUGBY" na zabitej wsi dechami tylko dlatego że radny który wpadł na taki pomysł był jego kumplem. Jakoś nie miał obiekcji że cokolwiek zabiera dzieciom z domu dziecka i ma gdzieś że mało kto będzie się cieszył z takiego podarunku za 8 milonów. Grzebowisko dla zwierząt jest zdecydowanie mniejszym wydatkiem a i dla dzieci starczy. A jak uważasz że zbyt mało robi się dla biednych dzieci to POMAGASZ IM OSOBIŚCIE? W wolnym kraju każdy ma prawo walczyć o swoje potrzeby. Ty walcz dla dzieci my o cmentarz dlka zwierząt. |
Czupa |
#65 Re: pfff2015-02-08 21:15:54 |
Justyna |
#118 Re: pfff2015-05-08 22:18:45Płać, kupuj, adoptuj, remontuj... czy ktoś Ci broni??? Albo lepiej, przygotuj petycję, chętnie się wszyscy pod nią podpiszemy!!! Założę się, że nie zrobisz nic w tym kierunku! Najłatwiej jest siedzieć przed monitorem komputera, bruździć i nic nie robić tylko narzekać. Gratuluję!!! |
Gość |
#121 Czyli podatek za posiadanie psa placic nalezy, ale juz miejsce do pochowku, nie?!Re: pfff2015-05-09 10:40:34 |
Lucyna |
#142 Re: pfff2015-05-10 17:30:30Nie rozumiesz, że to nie jest dla psów i kanarków, bo im już wszystko jedno, tylko dla LUDZI, którzy je kochali? Żal mi ciebie. ps. ufundowałeś już jakiś remont? |
Gość |
#198 Re: pfff2015-05-13 16:16:17Ja wspieram domy dziecka i kupuje ubrania+szlachetne paczki,mam psa,który który jest członkiem rodziny i jestem za godnym pochówkiem mojej suni. |
luiz |
#221 Re: pfff2015-05-15 05:27:57a malo idzie na te domy dziecka po 3tysie na 1 dziecko i dalej mało!!! jak ci malo to sam zrób swoją inicjatywę adoptuj dzieci zrób coś a nie krytkuj !!!!!! paranoja ciekawe że jak chodzi o zwierzaki to zawsze jest jakaś menda co na dzieci kasę wyłudza podjudza do nienawiści wysmiewa to świedczy tylko o twoim ciamniactwie , nigdy nie słyszałem żeby przy zbiórce pieniędzy czy jaiejs innej inicjatywie na dzieci ktoś pierdzielił że lepiej na zwierzaki dać a wiesz dlaczego bo ludzie ktorzy kochają zwirzeta mają więcej empatii i więcej pomagają nawet ludziom niż tacy jak ty nieroby wiecznie roszczeniowe i nienawidzace wszystkiego!!! spadaj mendo społeczna |
Nepeese |
#227 Re: pfff2015-05-16 15:31:20Po pierwsze razi mnie Twoja ortografia. Po drugie, ważniesze, należy brać pod uwagę nie tylko ludzi, ale również pozaludzkie istoty żywe, które są od nas coraz bardziej, niestety, zależne. Postaw się na miejscu takiego właściciela psa, dla którego pies jest wszystkim, bo może nie ma rodziny albo żadnych innych bliskich? To dla niego tak, jakby Tobie umarła matka. Empatii troszkę, chłopcze. |
?? |
#297 Re: pfff2016-06-06 09:31:04Zdecydowanie lepiej postawić stadion, prawda? Poszły miliony i nikt nie chciał tego przeznaczać na dzieci. Zawsze jak mowa o zwierzętach, jakiś cebulak podnosi wrzask, jakby ktoś coś dzieciom od ust odejmował. Nie wiem skąd to się bierze, jakieś atawistyczne pretensje do kobiet, że nie przelewają instynktu macierzyńskiego na cudze dzieci. Najlepiej jeszcze, gdyby płaciły na dzieci tego wrzeszczącego trutnia. |
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
22682 Utworzone: 2024-04-25
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1519 Utworzone: 2024-11-18
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3577 Utworzone: 2024-11-14
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1582 Utworzone: 2024-11-15
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101087 Utworzone: 2024-11-13
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
72 Utworzone: 2024-11-21
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
936 Utworzone: 2024-11-19
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4334 Utworzone: 2024-09-23
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
422 Utworzone: 2024-11-06
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17370 Utworzone: 2023-10-23
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
233 Utworzone: 2024-11-16
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
528 Utworzone: 2023-11-15
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
38 Utworzone: 2024-11-22
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
623 Utworzone: 2024-11-09
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1601 Utworzone: 2024-11-08
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1944 Utworzone: 2024-11-16
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7527 Utworzone: 2022-12-31
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
165 Utworzone: 2024-11-18
Uratujmy stary gmach szkoły przed zniszczeniem
28 Utworzone: 2024-11-20
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
424 Utworzone: 2024-11-09