PROTEST PRZECIW LIKWIDACJI PRZEDSZKOLA NR 63 BYTOM

Quoted post

Gość

2012-01-06 15:33

Ja tu czegoś nie rozumiem.
Rodzice,mieszkańcy,radni i wiele reporterów różnych gazet jest pełne troski o istnienie przedszkola,a co zauważyłem nic w tym kierunku nie robi personal -63 aby istnieć i pracować.
Czyżby zdawał sobie sprawę że przebrała się miarka z powodu wieloletnich konfliktów które miały miejsce.
A może wystarczyło by zmienić kierownic two przedszkola by współpraca z ośrodkiem dla niepełnoprawnych dzieci była by poszanowaniem obydwu stron i zaowocowała by na przyszłość.

Odpowiedzi

....JA

#274 Re:

2012-01-06 16:22:08

#273: Gość -

O pracowników P-63 proszę się nie martwić Oni robią swoje - dalej uczciwie i z pełnym poświęceniem dla dzieci pracują na pełnych obrotach. Kiedyś nawet personel systematycznie wspópracował z ośrodkiem BCR-u zapraszając dzieci niepełnosprawne na uroczystości, imprezy, przedstawienia przygotowywane przez przedszkolaków. Dzieci niepełnosprawne brały udział na zaproszenie nauczycielek poszczególnych grup w zajęciach i spotkaniach integracyjnych ze swymi zdrowymi kolegami. nasze dzieci uczyły się postaw altruistycznych, uczyły się akceptacji i zrozumienia dla chorych rówieśników. Z okazji świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy przedszkolaczki odwiedzały dzieci niepełnosprawne z specjalnie na tą okazję przygotowywanymi przedstawieniami i obdarowywały swoich kolegów wykonanymi przez siebie upominkami. Również na ręce personelu  ośrodka składane były drobne upominki i życzenia świąteczne ale to się skończyło wraz z nastaniem "rządów" obecnej pani kierownik ośrodka. Więc winy proszę sobie szukać po innej stronie i wara od pracowników P-63 a szczególnie p. dyrektor. Jak ktoś nie wie o czym pisze to niech nie pisze wcale.

Gość

#275 Re: Ja tu czegoś nie rozumiem.

2012-01-06 16:28:07

Mam nadzieję, że teraz choć trochę pan zrozumiał. proszę postarać się najpierw poznać prawdę bo jedynie tak można uniknąć wypisywania bzdur. Na temat kierowniczki ośrodka słyszałam natomiast parę ciekawych historyjek i nie jestem pewna czy ta osoba wogóle powinna pracować z ludźmi a tym bardziej z bezbronnymi istotami. Może rodzice dzieci korzystających z opieki ośrodka przerwaliby zmowę milczenia i w obronie swoich niepełnosprawnych dzieci zabraliby głos!!!

JH

#279 Re:

2012-01-06 18:00:41

Pan chyba nie wie o czym pisze.Kadra P 63 jest wspaniała z Panią dyrektor na czele i nie sądze by zależałoby im na konfliktach z BCR.Los dzieci nie jest im obojętny zarówno tych z P 63 jak i BCR.Zresztą co oni mogą zrobić jeżeli ich pracodawcą jest ten sam Pan który chce likwidacji .Czy Pan który niesłusznie oskarża PRACOWNIKÓW o nic nie robienie stawiałby się pracodawcy.NIE SĄDZĘ

Gość

#284 Re:

2012-01-08 19:24:25

Ciekawa jestem, któż to napisał tak intrygującego maila, który co miał na celu?? Kadra p-63, to ludzie, którzy robią to co do nich należy!! Co do zmiany kierownictwa, to proszę raczej skupić się na kierowniczce BCR. Z tego co mi wiadomo to przez nią nie ma mowy o współpracy ośrodka z przedszkolem, które byłoby wskazane i dawałoby dużo dobrego zarówno przedszkolakom, jak i dzieciom z ośrodka. Wystarczy tylko trochę dobrej woli i serca do tego co się robi!! Dlaczego jej pracownicy/ byli pracownicy siedzą cicho??!!