TVN Fakty! Żądamy sprostowania reportażu o kotach z dnia 29.05.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji TVN Fakty! Żądamy sprostowania reportażu o kotach z dnia 29.05.
Gość |
#4012015-06-01 10:19Dlatego ze nie chcę żeby były rozpowszechniane mity na temat kotów działające na ich szkodę. |
Gość |
#4022015-06-01 10:21TVN zrobił kawał fatalnej roboty. Niweczą Państwo starania organizacji i stowarzyszeń działających na rzecz kotów. Jeśli wasi redaktorzy nie znają się na sprawach kocich zachęcam do czytania czasopisma o kotach, z którego można dowiedzieć się wielu ciekawych spraw o kotach, w tym również o chorobach odzwierzęcych. Publikując reportaże takie jak w dniu 29 maja br pokazują Państwo, że nie macie pojęcia, co pokazujecie. Jest wielu weterynarzy, z którymi można skonsultować temat. Ale liczy się NEWS - PRAWDA?? A później nikt tego news-a nie sprostuje, a odbiór kota jako zwierzęcia niebezpiecznego dla zdrowia i życia człowieka pozostaje. Powinni się Państwo wstydzić!! Stajecie się coraz bardziej nierzetelną telewizją! Absolutnie proszę o sprostowanie kłamliwych informacji. Nie zawsze NEWS jest najważniejszy! Niby tak dbacie o los zwierząt, a emitujecie jakieś niczym nie poparte baniluki! Na dodatek szkodzące bardzo szkodzące kotom!! Emitując kłamliwe informacje nie poprawicie oglądalności. Wręcz przeciwnie! |
Gość |
#4032015-06-01 10:23Aż się dziwię, że jeszcze żyje... Od dziecka w domu z psami, kotami i innymi zwierzętami... |
Gość |
#4042015-06-01 10:25Sama mam dwa koty i jak słucham głupich,kłamliwych komentarzy na temat tych cudownych zwierząt to uważam to za wysoce niesprawiedliwe |
Gość |
#4052015-06-01 10:33Informacje zawarte w reportażu uważam za nieprawdziwe i wręcz szkodliwe. |
Gość |
#4062015-06-01 10:35Od 2 lat mam kotkę, byłam i jestem non stop drapana i gryziona.. Żyję!! |
Gość |
#4072015-06-01 10:46Bo pracuje od 12 lat w jednej z większych lecznicy weterynaryjnych i posiadam 2 koty 10 lat i 4 lata i większych bzdur nie słyszałam. Program może zwiększyć i tak wysoka bezdomnośc kotów! |
Gość |
#4082015-06-01 10:48Reportaż był niesprawiedliwy i krzywdzący...ja osobiście nigdy nie zaraziłam się od żadnego z kotów,z którymi miałam styczność. Częściej to kociak łapie wirusy od właściciela. |
Gość |
#4092015-06-01 10:58Równie dobrze może cię koń kopnąć albo przejechać pijany kierowca (to drugie znacznie groźniejsze i realniejsze). Ryzyko zarażenia się od kota jest znikome, znacznie więcej toksyn i bakterii zjadamy z pokarmem ze sklepu np. mięsem. Program był bezsensowny, na wszelkie mikroby jesteśmy narażeni zawsze i wszędzie i żaden KOT tego ryzyka NIE zwiększa- takie są fakty!!! |
Gość |
#4112015-06-01 11:17Od wielu lat opiekuję się kotami, także bezdomnymi. NIGDY, niczym żaden kot mnie nie zaraził. Owszem, zaraziłam się miłością do tych cudownych stworzeń. Kiedyś palono koty na stosach twierdząc, że mieszka w nich diabeł. Teraz rozpowszechnia się bzdury na miarę "nowoczesnych" mediów. O higienę należy dbać zawsze, także w kontaktach z osobnikami naszego gatunku. Przestaję oglądać Fakty TVN. |
Gość |
#4122015-06-01 11:23Jestem opiekunem kotów z ponad 20-letnim stażem. Z kotem wychował się mój już obecnie 17-letni syn. Nic nigdy się nie stało ani mnie w czasie ciąży, ani synowi jak był mały. Straszenia jakie to koty roznoszą choroby było mnóstwo. Nawet mając alergię można funkcjonować ze zwierzęciem w domu, trzeba tylko zachować zdrowy rozsądek i bezwzględnie przestrzegać zasad higieny oraz oczywiście terminów szczepień. |
Gość |
#4132015-06-01 11:26Ponieważ jestem miłośniczka tych pięknych zwierząt, od wielu lat opiekuje się nimi, obecnie posiadam cztery dorosłe kotki, znajdy. |
doris |
#414 Re:2015-06-01 11:36pierwszego kota miałam od piętnastego roku życia, żył szesnaście lat, obecnie mam cztery kotki w różnym wieku. Bardzo dużo czasu spędzają na ogrodzie. Mam troje dzieci , 7, 13 i 22 lata, nikt z mojej rodziny nigdy nie był chory na chorobę odzwierzęcą, koty zawsze spały z dziećmi, czasami podrapią, to normalne, tylko głupota ludzka i bezmyślność pozwala ludziom przekazywać takie idiotyzmy. |
Gość |
#416 Re:2015-06-01 12:05prędzej można złapać trypra od własnego męża/żony niż chorobę od kota !!!!!!!!!!!!!! |
Gość |
#4172015-06-01 12:23Jestem weterynarzem i powiem jedno, ten reportaż to brednie, tania nędzna sensacja. Żal. Mam nadzieję że żaden właściciel nie weźmie tego poważnie. Groźne natomiast jest to czym zarażają media. |
Gość |
#4192015-06-01 12:31To skandal że TVN rozpowszechnia nieprawdopodobne, noesprawdzone, niepraqdziwe informacje. Czy brakuje im ciekawszych tematów? |
Gość |
#4202015-06-01 12:47Brak słów nie wiem jak takie kłamliwe rzeczy mozna pisać powinni nałożyć na reportera karę za bezmyślne wypowiedzi na rzecz bezdomnych kotów |
Gość |
#4212015-06-01 12:51Niech kolejny wyemitowany materiał będzie o chorobach przenoszonych przez ludzi. |
Gość |
#4222015-06-01 13:17Jestem właścicielką kotów, żyje w moim domu kolejne pokolenie, są otoczone opieką i miłością .Stale konsultowane z lekarzami weterynarii. Pomagam również kotom miejskim. Nigdy nie zdarzyły mi się problemy ze zdrowiem związane z posiadaniem kotów. Reportaż jest tendencyjny, bo równie dobrze można było zrobić reportaż o właścicielach pogryzionych przez psy. Nie dajmy się zwariować, kochajmy koty, przygarniajmy je, dbajmy o nie. To najwspanialsze udomowione zwierzaki. |
Gość |
#4232015-06-01 13:20Cale moje zycie /64l/ mam wdomu koty,pomagam bezdomnym kotom.Teraz zyje z trzema przygarnietymi kotkami i nigdy na nic nie chorowalam.Spie z nimi,jemy razem.Oczywiscie staram sie aby utrzymywac je w czystosci,choc to trudne,bo bo zyja na wolnosci i robia co chca.One sa szczesliwe i ja tez.Nie wierze w te bzdury....raczej jestem pewna,ze moje zycie jest weselsze dzieki nim i zdrowsze...psychicznie.... |
Gość |
#4242015-06-01 13:31Od 29 lat pomagam bezdomnym kotom i dotad nie zarazilam sie niczym ani od nich ani od moich domowych mruczkow. Odpowiedz jest prosta. Wystarczy przestrzegac postawowe zasady higieny i to wystarcza. Jestem zbulwesowana, ze taka powazna stacja TV (w dodatku moja ulubiona).propaguje bardzo szkodliwe tresci, ktore niewiele maja wspolnego z rzeczywistoscia. Zadrapanie galki ocznej zawsze ma fatalne skutki, o czym dobrze wiem, bo wiele lat temu mala sosnowa galazka uderzyla mnie w lesie w twarz i potem mimo brania antybiotykow calkowicie starcilam wzrok w oczach na kilka dni. Leczenie zabralo mi prawie miesiac. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
22720 Utworzone: 2024-04-25
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1531 Utworzone: 2024-11-18
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3583 Utworzone: 2024-11-14
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1591 Utworzone: 2024-11-15
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101088 Utworzone: 2024-11-13
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
76 Utworzone: 2024-11-21
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
938 Utworzone: 2024-11-19
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4341 Utworzone: 2024-09-23
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
429 Utworzone: 2024-11-06
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
238 Utworzone: 2024-11-16
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17373 Utworzone: 2023-10-23
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
43 Utworzone: 2024-11-22
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
529 Utworzone: 2023-11-15
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1604 Utworzone: 2024-11-08
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1944 Utworzone: 2024-11-16
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
623 Utworzone: 2024-11-09
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7529 Utworzone: 2022-12-31
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
165 Utworzone: 2024-11-18
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
426 Utworzone: 2024-11-09
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1410 Utworzone: 2024-11-08