Walka o jedyne leki stosowane w leczeniu włóknienia płuc
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Walka o jedyne leki stosowane w leczeniu włóknienia płuc
A jak |
#282015-09-07 22:03Będę podpisywać każdą petycję dotyczącą refundacji leków dopóty dopóki nie nastąpią zmiany w tej materii. Obojętnie kogo to będzie dotyczyło. |
Gość |
#292015-09-07 22:17Podpisałam tą petycję bo uważam że polscy pacjenci są traktowani jak zło konieczne. Widzę ogrom cierpienia w różnych programach telewizyjnych, publikacjach prasowych o portalach społecznościowych nie wspomnę. Ludzie błagają o pomoc w leczeniu tej czy innej choroby bo nie stać ich na wykupienie leków ratujących życie. Proszą ludzie o pomoc dla swoich bliskich obce osoby bo orgsna które powinny tym się zająć odmawiają pomocy. Jak to wygląda w XXI wieku w cywilizowanym kraju! Wstyd! Będę podpisywać każdą taką petycję dopóki nic się nie zmieni. |
Gość |
#302015-09-07 22:25Pomagam...wierze,ze Ministerstwo Zdrowia przejrzy na oczy i zacznie pomagac tym biednym,NIEULECZALNIE chorym ludziom !! Damy rade,zbierajmy glosy!! |
Gość |
#312015-09-07 22:43Najbliższy mój sąsiad zmarł na tę straszną chorobę i miałem okazję obserwować jak szybko ona postępuje i jak chory cierpi. |
Gość |
#322015-09-07 22:48Żyję, bo przeszłam przeszczep płuc. W ostatniej chwili, bo dobrzy ludzie dali mi na to pieniądze. Wcześniej państwo dawało mi dużo pieniędzy - ale na leki, które nic mi nie pomagały. Ale wiem, że byli ludzie, którym przedłużały życie. Leczyłam się właśnie wśród ludzi ze zwłóknieniem płuc. Większość z nich już nie żyje. To skandal, co dzieje się u nas z osobami z chorobami płuc - mukowiscydozą, zwłóknieniem, nadciśnieniem płucnym. Wszyscy jesteśmy skazani na śmierć przez nasze państwo, gdy za granicami Polski tacy sami ludzie, jak my, są leczeni i mają przeszczepiane płuca. A my nie. Nasze choroby wcześniej czy później doprowadzają do stanu, gdy przeszczep płuc staje się jedyną szansą na życie. Tylko nigdzie na przeszczep nie przychodzą ludzie tak wycieńczeni, jak my - Polacy. Bo jesteśmy za późno diagnozowani, źle leczeni i w Polsce szanse na przeszczep płuc są minimalne! Cieszymy się z 30 przeszczepów płuc w Polsce (ile osób przeżywa - tego nie ma w statystykach), a w tym samym czasie w Wiedniu odbywa się ich kilkaset! Więc leczmy ludzi chorych na płuca. Czy jest gorsza śmierć, niż śmierć przez uduszenie? Załóżcie sobie worek na głowę na parę minut. A my - ludzie chorzy na płuca tak żyjemy. Aż do śmierci. Bo nie stać na leki, na przenośne aparaty tlenowe, na przeszczep. |
Necia |
#332015-09-07 22:56W imieniu ludzi chorych i w swoim dziękuję wszystkim którzy podpisali tę petycję to nadzieja wielka może ktoś nas usłyszy bo ta bezsilność boli bardzo . Dziękuję bardzo! Podpisujcie ! W grupie siła! |
Gość |
#352015-09-08 11:22Udostepniajcie to wszedzie,gdzie tylko sie da!!! Im wiecej podpisow tym wieksze szanse,ze media zainteresuja sie ta sprawa!! |
Necia |
#362015-09-08 20:29W Niemczech lek Ofev jest dostępny na receptę i kosztuje 3,69 euro za opakowani a u nas? Raz ze go nie ma to jak będzie to koszt około 5-7tys za op . Paranoja paranoja paranoja! !!!!!!!!!! Kogo na to stać! |
Aleksandra |
#382015-09-08 21:03Warto pomagać. W życiu kieruję się zasadą którą powtarzał mój dziadek. "Ile dasz, tyle otrzymasz. " |
Gość |
#422015-09-11 13:43wszystko co poprawi leczenie jest wartościowym bez względu na przeciwności |
Wiola |
#482015-09-14 11:18Choruję już 4 lata na tą straszną chorobę. Mam 47 lat i 8 letniego syna, chciałabym pożyć jeszcze i zobaczyć jak dorasta mój syn. Mogą mi pomóc tylko lekarstwa ( ofev, esbrit) mam dość sterydów (metypred). Może Ministerstwo Zdrowia się nad nami zlituje. |
Necia |
#492015-09-14 20:49Udostepniajcie gdzie się da piszcie też gdzie się da to jest petycja dla wszystkich i do wszystkich petycja o życie! !!! |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
45576 Utworzone: 2024-04-25
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
679 Utworzone: 2024-12-17
Petycja w interesie publicznym mająca na celu podjęcie przeciwdziałań w przypadku tworzenia na terenie województwa Centrów Integracji Cudzoziemców, oraz ośrodków dla imigrantów
448 Utworzone: 2024-12-24
NIE dla końca vapowania w Polsce
1487 Utworzone: 2024-12-12
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5443 Utworzone: 2024-09-23
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
117 Utworzone: 2024-12-20
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
1205 Utworzone: 2024-12-21
Nie tędy droga! Ratujmy Pustynię Błędowską! Ratujmy Czubatkę!
211 Utworzone: 2024-12-10
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1591 Utworzone: 2024-11-28
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17783 Utworzone: 2023-10-23
List Otwarty do Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego - Stop Alienacji Rodzicielskiej - Apel o równowagę stanowisk.
1000 Utworzone: 2024-11-27
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
686 Utworzone: 2024-04-08
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7844 Utworzone: 2022-12-31
Petycja o odwołanie Pawła Grzesiowskiego ze stanowiska Głównego Inspektora Sanitarnego
25841 Utworzone: 2024-06-26
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
231 Utworzone: 2024-12-20
Równy dostęp do leczenia niepłodności i zabezpieczania płodności dla wszystkich kobiet!
74 Utworzone: 2024-12-17
Chrońmy prawo do wyboru medycyny naturalnej w profilaktyce naszego zdrowia!
120 Utworzone: 2024-12-08
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
471 Utworzone: 2024-12-15
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
588 Utworzone: 2024-11-25
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2770 Utworzone: 2024-11-15