Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom
TEMIDA |
#1651 W Międzynarodowym Roku Spółdzielczośći prześladowanie w spółdzielniach kwitnie w najlepsze2012-08-04 09:55#1647: Marcus - Re: Re: Re: Do Doświadczonego - #1641 Do Markusa. Dawno nie pytałam o Twoją sprawę. Co Ty mówisz? Czy sąd uchylił decyzję prokuratora o odmowie wszczęcia śledztwa w Twojej sprawie? |
twoja miłość barbarko |
#1652 1650 moja droga Barbarko2012-08-04 11:24Po Twoich wypowiedziach zakochałem się w Tobie musisz Być piękna taka pulchniutka i głupiutka bo twoje słowa są takie sexi aż podniecają mnie do bólu już nie mogę się powtrzymać aby się z tobą spotkać, umówmy się w twoim ulubionym miejscu.Napisz coś jeszcze bo te twoje słowa mnie podniecają.Już nie mogę się doczekać spotkania,podaj tylko kiedy.Duża buśka mój skarbie pa |
Marcus |
#1653 Re: 1650 moja droga Barbarko2012-08-04 11:34#1652: twoja miłość barbarko - 1650 moja droga Barbarko Proponuję, abyście swoją romantyczną randkę wyznaczyli w jednym z tych uroczych miejsc, które są na zdjęciach w poście Temidy. W tych haszczach nikt Was nie zoczy. |
Marcus |
#1654 „Kasa,Misu, kasa” – o co walczą prezesi2012-08-04 15:28W odpowiedzi na zadane w tytule pytanie, dwie wypowiedzi spółdzielców z Olsztyna:
i |
irek |
#1655 Do antymona2012-08-04 19:01Znowu się napiłeś piwska i pokazujesz stare zdjęcia które pokazują wasze kłamstwa a ten co je pokazuje jest tak samo jak ty piżnięty |
TEMIDA |
#1656 I co z tym Waszym wyrokiem Antymon?2012-08-04 21:50
http://www.ruda-temida.pl/Grafika_forum/andrzej%20nieduzak.jpg... prezes Sądu Apelacyjnego we Wrocławiu Andrzej Niedużak (drugi z lewej) Wniosek o sporządzenie uzasadnienia wyroku wpłynął do Sadu Apelacyjnego we Wrocławiu w dniu 5 lipca 2012r. Na sporządzenie uzasadnia mieli termin dwóch tygodni, czyli do 19 lipca br. W drugiej instancji obowiązuje w Waszej sprawie termin określony przez art. 387 § 2 kpc a nie, jak Wam to wmawiali, przez art. 329 kpc, który pozwala na przedłużenie czasu na sporządzenie uzasadnienia do 30 dni. Art. 329 kpc jest dla wyroku pierwszej instancji. W durnia lecą w sprawach spółdzielczych te sądy ile wlezie. Gdyby nie mieli nic do ukrycia to by tak nie zwlekali. |
obserwator |
#1657 Re: Re: 1650 moja droga Barbarko2012-08-04 22:24#1653: Marcus - Re: 1650 moja droga Barbarko Zdjęcia w poście Temidy" te urocze haszcze" to działka ogrodowa antymona. |
TEMIDA |
#1658 Do wszystkich użytkowników naszego forum2012-08-04 23:07
|
Janusz |
#1659 Do Antymona2012-08-05 11:22Dam rade dla ciebie czytając posty widze że masz samych wrogów więc zrezygnuj z tego działania przeproś sąsiadów bo z twoim zdrowiem będziesz kiedyś ich potrzebował a nawet rodzina będzie się cieszyć i wnuki przpomną sobie że mają dziadka POMYŚL nad tym |
TEMIDA |
#1660 Re: Do Antymona2012-08-05 14:43Proponuje Panie Leszku, żeby się Pan zajął własnym zdrowiem , bo coś wysyła ostrzegawcze sygnały. Nigdy nie wiadomo co komu pisane. Proszę nie zaśmiecać naszego forum tymi niemerytorycznymi impertynencjami. One wystawiają świadectwo Panu a nie Antymonowi. |
barbara |
#16612012-08-05 15:00Biedny antymonku. Skoro jsteś tak bardzo podniecony to, kup sobie kozę,przy okazji wyczyści wam teren.No i tobie opadnie podniecenie. pozdrawiam. |
Marcus |
#1662 APEL do NORMALNYCH2012-08-05 15:55Do hołoty i żulii, będącej związaną z preziem i na jego usługach, nic nie dotrze. Dlatego apeluję do Was wszystkich normalnych Forumowiczów: "o...... ... ....... ......", czyli zlekceważcie ich. To wywoła dopiero ich wściekłość, ale niech sobie pieski prezesów szczekają , a My dalej będziemy robić swoje. |
TEMIDA |
#1663 Markusowe osiedle :)2012-08-05 17:06
http://www.ruda-temida.pl/Grafika_forum/Pustkow.jpg... Osiedle SM "Nowy Pustków " w Debicy (tylko takie zdjęcie znalazłam w internecie) :)
Markusowe osiedle remontowane było, przynajmniej w części, ze środków jakie gminy otrzymują z Unii Europejskiej na rewitalizację terenów zdegradowanych przez przemysł. Ps. Pokażę Wam też moje osiedle tylko później. |
barbara |
#16642012-08-05 17:47Markusie: wydaje się że sam sie klasyfikujesz do tej grupy 'chołota iżule'.Nim coś napiszesz to pomyśl,ty antymona jak podejrzewam nie znasz osobiście a, jest to postać bardzo, bardzo nie ciekawa.Mały człowieczek z dużymi problemami. |
Marcus |
#1665 Re: Markusowe osiedle :)2012-08-05 18:15#1663: TEMIDA - Markusowe osiedle :) Ten plac zabaw dla dzieci, oraz to co jest pokazane w linkach ( wbrew temu co jest zawarte w jednym z komentarzy do zdjęcia), sfinansowała gmina Dębica i jej główny animator Pan Wójt St.Rokosz. Nasza SM miała tyle z tym wspólnego, że zgodziła się łaskawie aby ten plac zabaw powstał a pieniądze na termomodernizację bloków o których mowa w artykule, też "załatwił" Pan St.Rokosz. Te remonty, o których piszesz Temido, były finansowane w częsci środkami Unii, a częściowo przez mieszkańców - członków SM, którym została podniesiona stawka funduszu remontowego. U nas w Pustkowie Osiedlu jest jeszcze jedna SM i to o wiele starsza od SM"Nowy Pustków". To oni mieli pierwsi własną kotłownię CO, własną TV satelitarną, przeprowadzili termomodernizację bloków, no i własny plac zabaw dla dzieci, taki jak i ten na zdjęciu, tylko powstał znacznie wcześniej. Wszystko to sfinansowali sami, a opłaty na rzecz Spółdzielni są u nich znacznie niższe niż w naszej spółdzielni. To są trzy bloki i w sumie 140 mieszkań. Gdy nie spodobały się im działania Zarządu, w ciągu dwóch miesięcy (wymogi formalno - terminowe), był nowy Zarząd i Rada Nadzorcza. Koniec komentarza. |
TEMIDA |
#1666 Gospodarstwo prezesa SM "Nowy Pustków" w Dębicy Zbigniewa Maślanki od zaplecza :)2012-08-05 21:25A oto Markusowe osiedle tylko z drugiej strony:)
http://www.ruda-temida.pl/Grafika_forum/debica1.jpg... |
TEMIDA |
#1667 Osiedle SM PERSPEKTYWA w Rudzie Śl.2012-08-05 21:35A to widok z mojego balkonu na sąsiedni i niedawno ocieplony blok :) http://www.ruda-temida.pl/Grafika_forum/chabrow1.jpg... Na tym bloku wisi tabliczka: |
Alek |
#1668 Do Markusa2012-08-05 22:27A co powiesz na zdjęcia z twojego osiedla nie jest ci wstyd wielki działaczu |
Marcus |
#1669 Re: Do Markusa2012-08-05 22:39Wyrażaj się precyzyjniej (jeżli nie wiesz co to słowo znaczy, a sądzę, że niewiesz, to wyjaśniam - pisz dokładniej o co Ci chodzi). Czego ma mi być wstyd? Czy tego, że mamy bardzo dobrego Wójta- Gospodarza, który czasem, nawet wbrew preziowi potrafi zadbać o w sumie nie swoje Osiedle (ale On uważa mieszkańców tego osiedla za bliskich sobie ludzi)? A może tego jakiego mamy prezia-"gospodarza? To ja mam się za niego wstydzić? A tak, poza tym, to oprócz Twojej głowy, wszyscy u Ciebie w domu, mam nadzieję, są zdrowi. Pozdrawiam |
Gość |
#1670 Wiarygodność T K2012-08-07 12:11
|
Gość |
#16712012-08-08 21:17Skandalem jest zbyt częsta sytuacja w stylu "Murzyn zrobił swoje, ..."! W wolnej Polsce, niestety nieraz dotkliwie wolnej od zwykłej sprawiedliwości. ciekawe, że spółdzielnia ZA DARMO stała się właścicielem tych mieszkań zakładowych, a ci, którzy własną pracą, pieniędzmi, wkładem zakładowego funduszu zgodnie z prawem włożyli znaczący koszt w budowę tych mieszkań NIE MOGĄ BYĆ WŁAŚCICIELAMI! Prawo tu dla sądu nie działa wstecz, choć ewidentne dowody świadczą o wyłącznym prawie mieszkańców do tych mieszkań - z powodów faktycznych i społecznych. A może by tak w sądach zwykła sprawiedliwość obowiązywała dziś i wstecz także?! Krążą opinie o jakichś nieformalnych układach lokalnych elyt z prezesami spółdzielni mieszkaniowych formułowane po dziwnie bezskutecznym szukaniu sprawiedliwego osądu na szczeblach lokalnych - czyżby tu to także nie jest wykluczone? Jak inaczej Waszą sytuację da się wytłumaczyć? jeśli jesteście członkami spółdzielni mieszkaniowej to przy tej sprawie macie praktyczną wykładnię prawnej zasady od 1995 roku, iż mienie spółdzielni jest WŁASNOŚCIĄ PRYWATNĄ CZŁONKÓW! Teraz mądre głowy będą się głowić nad tego faktyczną interpretacją - uczenie i długo! |
Olsztyniak |
#1672 Re: Re: Re: Do potencjalnych Sygnatariuszy2012-08-08 21:35#83: - Re: Re: Do potencjalnych Sygnatariuszy Waldek przytoczył wielce pouczające zasady z prawa spldzielczego Wolnej od cwaniaków Polski zaraz po odzysaniu niepodległości! Dzięki Ci! Widać teraz, jak państwo odeszło od tamtych chroniących spoełczny interes spółdzielców z czynnym udziałem orńanów panstwa! |
Gość |
#1673 Re:2012-08-08 21:57W progach Wymiaru Sprawiedliwości sprawiedliwość jest NIEBYTEM. To tajemnica poliszynela, że sąd jest ostatnim miejscem, w którym należy jej szukać, ponieważ przez szeregi WYMIARU sprawiedliwość uzależniona została od grubości portfela strony. |
Marcus |
#1674 Komentarz2012-08-08 23:27 |
Marcus |
#1675 Re: WŁASNOŚC PRYWATNA2012-08-09 10:31WŁASNOŚĆ PRYWATNA SM, przy obecnej konstrukcji prawnej ustaw: o spółdzielczościi i o SM, to WŁASNOŚC KOLEKTYWNA (czytaj: kołchozowa) |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
871 Utworzone: 2024-12-21
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
42120 Utworzone: 2024-04-25
NIE dla końca vapowania w Polsce
910 Utworzone: 2024-12-12
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
179 Utworzone: 2024-12-20
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
41 Utworzone: 2024-12-20
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2717 Utworzone: 2024-11-15
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
554 Utworzone: 2024-10-17
PETYCJA studentów w sprawie przywrócenia zdalnej formy egzaminów
25 Utworzone: 2024-12-20
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
291 Utworzone: 2024-12-17
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
235 Utworzone: 2024-12-17
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5339 Utworzone: 2024-09-23
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
439 Utworzone: 2024-12-15
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1542 Utworzone: 2024-11-28
Wsparcie dla Centrum w Ruchu - zachowajmy Naszą przestrzeń!
1180 Utworzone: 2024-12-09
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
85 Utworzone: 2024-12-20
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
158 Utworzone: 2024-12-19
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7809 Utworzone: 2022-12-31
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
490 Utworzone: 2024-11-25
Uruchomienie dodatkowej pary połączeń na trasie Warszawa - Celestynów /Pilawa
354 Utworzone: 2024-12-18
Petycja w sprawie budowy przystanku kolejowego w powiecie rawskim
227 Utworzone: 2024-12-17