Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom

XD

#1626 Re: Re: Re: Re: Do Antymona. Koszty

2012-07-31 16:42

#1575: antymon - Re: Re: Re: Do Antymona. Koszty

To co tu wypisujesz człowieku to same kłamstwa, lepiej napisz ile Ty skończyłeś klas i chciałeś być samozwańczym prezesem spółdzielni mieszkaniowej, ale dzięki sądom o których piszesz że są niezawisłe nie udało Ci się to. A teraz z zemsty wypisujesz głupoty i informujesz o tym jeszcze cały kraj. Byś się wstydził i siedział cicho bo aż głupio to czytać co tam powypisywałeś. Sam jesteś katastrofą narodową!.

Gość

#1627 Re: Masłyk zakompleksiony szowinisto !!!!!

2012-07-31 17:22

#1627: do temidy

Proszę przeczytać ostatnie wpisy antymona oraz#1624 i  #1626 a zorientujecie się z kim macie do czynienia.

ER

#1628 Do Antymona

2012-07-31 19:16

Jak się rodziłeś to lekarz Cię klepnął w głowę a nie w tyłek! Dlatego jesteś taki gługi!
jarek

#1629 do antymona

2012-07-31 21:25

antymon ty pijaku zamknij ryja i siedzi cicho ty stary komuchu
TEMIDA

#1630 Re: Do Antymona

2012-07-31 21:45

#1628: ER - Do Antymona

Widzę, że sporą armię naszykował Prezes Skirewski przeciwko Tobie Antymon. Mam nadzieję, że Cię To nie zrazi. Taka jest, rzeczywistość, że Ci, którzy stawiają się na patologię w spółdzielni mają zwykle przeciwko sobie gwardię prezia i obok siebie tych, którzy dobrze wiedzą, że są krojeni ale wolą w tej sprawie milczeć. Rola niepokornych nie jest niestety ścieżką usłaną laurami.

Do autorów ostatnich komentarzy.

A mnie się wydaje, że to Wy powinniście wstydzić się tej nagonki, którą tu urządziliśćie usiłując zdyskredytować Antymona w oczach opinii publicznej. Miałam okazję rozmawiać z Antymonem wielokrotnie i nie zauważyłam żeby mówił od rzeczy, wprost przeciwnie, to co mówił potwierdzone zostało dowodami w postaci dokumentów, pod którymi podpisał się Wasz prezes.  Jeśli nie macie więc Państwo do powiedzenia nic merytorycznego w sprawach, które tu podnosimy,  bo Wasza wiedza tak daleko nie sięga, to proszę nie zaśmiecać naszego forum zarzutami niskich lotów pod adresem osoby, która  wzięła na siebie niewdzięczny ciężar wytykania prezesowi tego, że nie trzyma się prawa.

Ps. Antymon, proszę nie reagować na te zaczepki bo to prowadzi do czczej pyskówki.

Marcus

#1631 DOSYĆ!!!!!!!!!!

2012-07-31 21:49

Ludzie!!! Skąd w Was tyle nienawiści????!!!!
Przestańcie!!!
DOSYĆ!!!!
zniesmaczony

2012-07-31 22:34

No własnie drodzy forumowicze nie zwracajcajmy uwagi na tych wysoce łuczonych jak mówią górale,nasze cele to walka z patologią w spółdzielniach. Inwektywy złoczyńcow to jedyna broń w ich strachu przed odpoiedzialnościa.BASTA!!!!.
j23

#1633 do antymona oraz jego przydupasow

2012-07-31 23:17

za koszty sadowe nie placi prezes tylko czlonkowie wy tez pajace antymona
jacek

#1634 do temidy

2012-08-01 19:49

walczao likwidacje spoldzielni a sami zakladaja nowa z nazwa spoldzielnia ciemnota a prezesem ma byc antymon taka to jest 15 z nysy
Marcus

#1635 Re: do temidy

2012-08-01 21:21

#1634: jacek - do temidy

Niestety, ale muszę przyznać 100% racji śp. Lemowi, że dokąd  nie miał internetu, to nie zdawał sobie sprawy, ilu analfabetów i kretynów chodzi po świecie.

Marcus
Gość

#1636 Coś podobnego -SM są karane

2012-08-01 21:42

Przeczytajcie:

"67 tys. zł kary za złe traktowanie klientów

http://bi.gazeta.pl/im/0/6809/z6809980Q,Winowajcy--ktorzy-doprowadzili-przedsieb...

Winowajcy, którzy doprowadzili przedsiębiorstwo do ruiny, nie powinni dłużej otrzymywać sowitych wynagrodzeń, nie powinni spotykać się z uznaniem, jeśli odejdą ze stanowiska i uda im się znaleźć inną, tak samo lukratywną posadę, tak jakby ich reputacja nie doznała uszczerbku. Nie powinno się im...

UOKiK gromi spółdzielnie mieszkaniowe. Bo traktują mieszkańców jak obywateli drugiej kategorii

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów prowadzi dziewięć postępowań wyjaśniających zasady działania spółdzielni, trzy inne właśnie zakończył. Wnioski nie są optymistyczne - w umowach z mieszkańcami są niedozwolone zapisy, zaś firmom, które chcą świadczyć mieszkańcom usługi - głównie telekomunikacyjne i internetowe - spółdzielnie utrudniają życie.

Spółdzielnia Mieszkaniowa w Grudziądzu dostała ponad 67 tys. zł kary za naruszanie interesów konsumentów. W regulaminach świadczenia usług przez spółdzielnię powtarzają się zapisy z rejestru niedozwolonych klauzul, są także punkty sprzeczne z prawem telekomunikacyjnym.

Mieszkańców, którzy spóźniali się z zapłatą za telefon lub internet, spółdzielcy z Grudziądza postanowili karać dwukrotnie - na to zaś prawo nie zezwala - doliczając im odsetki, a także dodatkową opłatę za ponowne podłączenie tych usług. Jeśli zaś któryś z mieszkańców chciał zrezygnować z usług z powodu podwyżki cen, musiał zwrócić przyznaną mu ulgę. To również bezprawne, bo gdy zmieniają się warunki świadczenia usług, klient może rozwiązać umowę bez żadnych konsekwencji

Na Konstantynowską Spółdzielnię Mieszkaniową w Konstantynowie Łódzkim Urząd nałożył ponad 16 tys. zł kary, zaś na Spółdzielnię Mieszkaniową im. B. Chrobrego w Łodzi - 6 tys. zł. Według UOKiK obie działały na szkodę mieszkańców, bo nie dały im szansy na wybranie lepszej oferty usług telefonicznych i internetowych. Spółdzielnie stawiały dostawcom tych usług bardzo wydumane wymagania - na przykład, żeby zdobyli pisemne zgody wszystkich mieszkańców. Tymczasem jedynym warunkiem, jaki stawia prawo, jest to, żeby instalacja i urządzenia telekomunikacyjne nie umożliwiały korzystania z budynku.

Grudziądzka spółdzielnia nie odwołała się do sądu, tylko zapłaciła karę, zaś dwie pozostałe postanowiły poprosić o rozstrzygnięcie sąd."

Okazuje się jednak,że nie takie znowu "cacy", są co niektóre SM

komentator

#1637 Re: Coś podobnego -SM są karane

2012-08-02 00:50

#1636: Marcus - Coś podobnego -SM są karane

/Lubię to/ TO JEST DOBITNY OBRAZ Polskiej Spółdzielni ---prezes i członek spółdzielni ,resztę znacie to wcale nie historia to obecny czasowo obraz intelektu i osobowści postrzeganej.

doświadczony

#1638 Re: do antymona oraz jego przydupasow

2012-08-02 01:23

#1633: j23 - do antymona oraz jego przydupasow

Art. 19. § 1. Członek spółdzielni obowiązany jest do wniesienia wpisowego oraz zadeklarowanych udziałów stosownie do postanowień statutu.

§ 2. Członek spółdzielni uczestniczy w pokrywaniu jej strat do wysokości zadeklarowanych udziałów.

§ 3. Członek spółdzielni nie odpowiada wobec wierzycieli spółdzielni za jej zobowiązania.

TEMIDA

#1639 Re: Re: do antymona oraz jego przydupasow

2012-08-02 03:32

#1638: doświadczony - Re: do antymona oraz jego przydupasow

A szanowny Nowicjusz na naszym forum ma wyraźne kłopoty z rozróżniemiem dwóch elementarnych pojęć prawa spółdzielczego. Wpisowe i wkład budowlany to dwie zupełnie różne sprawy.

Marcus

#1640 Świat się wali, PiS demoluje własną ustawę.

2012-08-02 09:42

Tu jest link do naszego najnowszego komentarza:
http://temidacontrasm.info/archiwa/308
doświadczony

#1641 Re: Re: Re: do antymona oraz jego przydupasow

2012-08-02 10:59

#1639: TEMIDA - Re: Re: do antymona oraz jego przydupasow

W Tym pośćie z art.19 chodziło o paragraf 3 czyli o  pokrywanie kosztów powstałych z winy prezesów.pojęcia wkładów nic tu nie miały  do tematu, to inny obowiązek członkowski.chodziło o wpis#1638.Członkowie spółdzielni to nie majątek  Spódziełni którym splaca się wierzytelnosci wynikające z  nienależytej staranności przy wykonywaniu podstawowych obowiązków.

Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)

2012-08-02 11:09

Marcus

#1643 Do Doświadczonego - #1641

2012-08-02 11:46

Wybacz Temidzie, że nie "załapała" o co chodzi. Z przemęczenia ostatnio "chodzi już na rzęsach".
Wracając do meritum Twojego postu:
Niechcący dotknąłeś istoty sprawy, dlaczego nazywamy obecną formę SM, "kołchozami". Spróbuję to wyjaśnić. Wierzyciela nie interesuje skąd SM weźmie kasę, aby mu zapłacić jego należność i czy to jest z strony SM "gospodarność", czy "niegospodarność".To jest sprawa wewnętrzna SM, a zapłacić się musi. Z kolei członek SM chcący rozliczyć  " nienależytą staranność przy wykonywaniu podstawowych obowiązków", ma zgodnie z prawem takie drogi:
1 - złożyć zawiadomienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa niegospodarności i narażeniu SM na straty(piszę to w skrócie). Prokuratury tak się "palą" do rozpatrywania takich spraw, że Temida, Antymon, a także ja, po umorzeniu tego dochodzenia przez nie, zastali oskarżeni przez preziów o narażenie dobrego imienia SM i ich, w efekcie czego np. Antymon z współtowarzyszami, został pozbawiony członkowstwa w SM i prowadzone jest przeciwko niemu i nam postępowanie prokuratorskie. Takich spraw jest w skali kraju multum.
2 - Iść na skargę do Rady Nadzorczej SM. Wiesz chyba jaki będzie efekt.
3 - Zebrać wymaganą ustawą i statutem SM liczbę podpisów i próbować zwołąć Nadzwyczajne WZCzSM celem rozliczenia prezia, albo próbować to umieścić w porządku obrad zwykłego WZCzSM ( jeżeli nie będzie tego w porządku obrad - nie może być rozpatrywane na WZCzSM). Jest to realne?!!
No to pozostaje tylko zacisnąć zęby i płacić podwyższoną stawkę na fundusz eksploatacyjny. Można jeszcze ZBUNTOWAĆ się przeciw tym "kołchozom" i właśnie tp robimy tutaj i na : http://temidacontrasm.info/

wojownikprawny

#1644 Re: Do Doświadczonego - #1641

2012-08-02 21:05

#1643: Marcus - Do Doświadczonego - #1641

Wybacz przyjacielu Markus  nie niechcący  dotknołem tematu/  kolchozów/już  w jednym z postów  przeszłych nie pamietam mnumeru .pisałem o  powrocie do prawa kochznianego ,to był chyba pierwszy post o borowczaku małej istocie, przeszukam posty.NIC nie bedziemy zaciskać i płacić wnosimy pozew  o przedstawienie podstaw /kalkulacji kosztów/. O co chodzi z tym postępowaniem prokuratorskim. MARKUS !!!. dziękuję  za nidzwedzią przysługę!!!!!

TEMIDA

#1645 Re: Re: Re: Re: do antymona oraz jego przydupasow

2012-08-03 20:48

#1641: doświadczony - Re: Re: Re: do antymona oraz jego przydupasow

Sorry, rzeczywiście źle pokapowałam o co chodzi w tej kwestii ale wchodziłam tu bardzo późno i  moja percepcja była mocno ograniczona. Musiałam więc wczoraj odespać zarwaną poprzednio noc. Wypowiadanie się na dwóch internetowych platformach, praca zawodowa i dom to, zapewniam Was, bardzo czasochłonne  i wyczerpujące zajęcia.

Ps. Pewno jesteście ciekawi co stało się ze zdjęciami, które  ilustrowały sporą część wpisów na naszym forum. To bardzo prosta sprawa. Po prostu zabrakło mi kasy na to, żeby opłacać dwa serwery z których pokazywane były te fotografie. Na pierwszym z nich zawieszona była większość zdjęć. 31 lipca skończyła się umowa. Na przedłużenie jej musiałabym wyłożyć 250 zł. Ponieważ jestem społecznikiem, to do tego co robię oprócz wkładu w postaci własnego czasu i własnej wiedzy dokładam jeszcze finansowo.

W każdym razie umowy nie mogłam przedłużyć i właściciel serwera, który wynajmowałam zresetował wszystko co tam powiesiłam.  Ale jest jeszcze drugi serwer i mogę z niego pokazywać w bieżących postach  od nowa poprzednie i nowe dokumenty.

Dla Antymona

http://www.ruda-temida.pl/Grafika_forum/Nisa%201.jpg...

http://www.ruda-temida.pl/Grafika_forum/Nysa%202.jpg...

http://www.ruda-temida.pl/Grafika_forum/Nysa%203.jpg...

http://www.ruda-temida.pl/Grafika_forum/Nysa%204.jpg...

OSIEDLE SPÓLDZIELNI MIESZKANIOWEJ OŚWIATA W NYSIE

Gość

#1646 Re: Re: Do Doświadczonego - #1641

2012-08-04 00:01

#1644: wojownikprawny - Re: Do Doświadczonego - #1641

MARKUS  to całe zamieszanie wynikło z niefortunnego stwierdzenia o postępowaniu prokuratorskim czasowo    zapisałeś te stare  sprawy w czasie terazniejszym.Dla ławkowców i plotkarzy  była to wiadomość jak woda na młyn praktycznie krótko trwała.

Marcus

#1647 Re: Re: Re: Do Doświadczonego - #1641

2012-08-04 00:18

#1646: - Re: Re: Do Doświadczonego - #1641

Dla mnie nie jest to czas przeszły, bo po zażaleniu prezia do sądu na decyzję o odmowie wszczęcia postępowania przeciwko mnie, prokuratura musiała znowu podjąć swoje czynności.

antymon

#1648 Re: Re: Re: Re: Re: do antymona oraz jego przydupasow

2012-08-04 01:14

#1645: TEMIDA - Re: Re: Re: Re: do antymona oraz jego przydupasow

DZIĘKI  Temida za fotki  są ilustracją do kopii sprawozdania jakie otrzymłem ze spółdzielni  osobiście zgłaszałem wnioski w tym temacie były głosowane.byłyteż  pytania prawne na które  nie potrafił odpowiedzieć  prawnik? zasłaniał się odpowiedzią  -nie pamiętam przepisów. Mamy pytanie co ten osobnik z krainy Deszczowców i za czyje pieniądze robił na Wzcz,Doktor  boruta już jest nieskuteczny, CHoć jak wieść niesie  żona Boruty jest szefową  biura prawnego  nie posiadającego osobnego wejścia odzielającego go od biura spółdzielni.Skoro pełniący obowiązkin prezesa zarządu jest taki solidny i solidny  to dlaczego nie poddaje od lat przepisowym ustawowym kontrolom /badaniabiegłych finansowych inwentaryzacji a szczególnie lustracji od 10-lat. Pytanie podstawowe do RN CZY WIECIE PO CO ZOSTALIŚCIE POWOŁANI I PRZEZ KOGO .

A obraz  cząstkowy widać  powyżej#1645

Gość

#1649 Re: Re: Re: Re: Do Doświadczonego - #1641

2012-08-04 01:26

#1647: Marcus - Re: Re: Re: Do Doświadczonego - #1641

MY w NYSIE TEŻmamy 3-sprawy są już numery o wykreślenie z członkowstwa ale o tym pózniej.

Barbara

2012-08-04 09:31

Co ten pajac -Antymon bełkocze?